772

American McGee Alice 2
  • PnéKyra
    Közgazdasági + szociológia (tudom, nem passzol össze, a szocot csak azért csináltam, hogy legyen még egy :D )

Férjem vállalkozásának intézem a papírjait (adóbevallás, számlázás, bizonyos szinten a könyveléshez is van közöm).
  • ikszipszilonzé
    A legtöbb zseni őrült egy kicsit.
    Én csak tudom, mivel magam is zseni vagyok és elég őrült.
    Ha nem vagyok indiszkrét, milyen diplomáid vannak és mivel foglalkozol?
  • PnéKyra
    Jajj, tudom már! Te az a begyepesedett anyuci pici fia vagy igaz? Akinek nincs más elfoglaltsága, mint hogy a gép előtt üljön. Széééép.
  • PnéKyra
    Továbbá nem hinném, hogy két diplomát sikerült volna szereznem ha bármiféle mentális bajom lenne. Már bocsika.
  • PnéKyra
    Nézd, nem ismersz. Miért lenne gond, hogy szeretjük a jópofa dolgokat. Attól hogy férjnél vagyok, és nem vagyok már tini, nem kell kizárólag antik cuccokat használnom.
  • ikszipszilonzé
    Miért én is használnám néha, bár elsődlegesen dísztárgy, de megfelelően kivitelezve iszonyatosan hangulatos.
    A kés is egyébként minőségi japán acél, alkalmas mindenféle hagyományos konyhai és szükség esetén önvédelmi célra is akár
  • ikszipszilonzé
    Hát felszolgálni biztos lehetne benne, de főzni már kevésbé.
    Az ilyen díszes kannákban nem szoktak vizet forralni, arra egy egyszerű kevésbé míves kannát használnak, és abból töltik át a már lefőzött teát ebbe, amiben csak szervírozzák.
  • vg
    Inkább beteg mintsem "fílinges"... neked valami mentális bajod van, ha erre vágysz.
  • PnéKyra
    Igen úgy szebb lenne. De nekem olyan kell, amiben tényleg lehet teát főzni :) +jó lenne legalább 2 db bögre is hozzá (nekem+férjemnek). Tök fílinges lenne abban felszolgálni a teát :D
  • ikszipszilonzé
    Mondjuk én a kannát nem ilyen porcelán változatban képzelném el, hanem fémből, aprólékosan kidolgozott ötvös munkával.
  • ikszipszilonzé
    Na itt a kés
    Alice: Madness Returns Vorpal Blade

Itt meg a kanna
    Alice: Madness Return Teapot
  • PnéKyra
    Naaa, valamiért nem szúrta be a linket :S
  • blambun
    gyönyörű ez a kés, egyébként maga a mintázat a pengén elég magyaros nem gondoljátok? a magyaros népi ruhákra jellemzőek az ilyen ágas-bogas, virág motívumok. különben a játékban is egyik kedvencem, ezzel a legnagyobb élvezet a teáskannák egyetlen szemét kikaparni. :)
  • PnéKyra
    De van :)
  • ikszipszilonzé
    Illetve mégis van
  • ikszipszilonzé
    Az sajnos nincs
  • blambun
    mindenesetre, iponon postaköltséggel együtt ~8100 forintért megkapható, bár innen még sosem rendeltem. :D meg is venném, csak annyira furcsa, hogy pont ők nem készítenek egy extra kiadást, mikor látjuk mire képesek. :D gyanúsan furcsa
  • PnéKyra
    Jópofa, de nekem inkább a teáskanna kellene :D
  • ikszipszilonzé

Ehhez mit szóltok?
  • PnéKyra
    Szerintem lehetséges. Az Art Book jó lenne magyarul is :)
  • ikszipszilonzé
    Remélem igen, mert én biztos meg is venném.
  • blambun
    üdvözletem mindenkinek, gondoltam regisztrálok a legaktívabb magyar nyelvű AMR fórumra. :)(igazság szerint, inkább egyetlen aktív fórumnak lehetne nevezni...)

látom volt szó a Complete Collection tisztán digitális voltáról. őszintén szólva, most tartok a játék harmadik fejezetében, erősen 13 óra játékidő felé közelítve, és egyszerűen nem látom, hogy mit tudna a hátralévő fejezetekben csinálni a játék, hogy ne imádjam. persze vannak neki hibái, de képtelen vagyok rá haragudni, hiszen én ezt vártam. a hibák felett inkább csak vállatvonok. néha annyit sem. elfogultság ? lehet, viszont az meg véleményem szerint durván túlzás, amit a hivatalos kritikai pontszámok tükröznek. azért eddig úgy látszik, hogy a játékosok szeretik, aminek örülök. szóval ez a játék azok közé tartozik, amit utólag muszáj vagyok megvenni.
    és ami nagy csalódás: ha ránézünk arra a világra, amit alkotott McGee és csapata, fel nem foghatom, hogy nem készítettek valami sokkal szebb fizikális kiadást a játékhoz. biztos vagyok benne, hogy olyannal tudtak volna előrukkolni, hogy a szemem kiugrik tőle. viccen kívül: egy ilyen játék nekem soha nem kellene digitális formában, erre épp digitális a mindent tartalmazó kiadás. egyszerűen hozzá kellett volna csapni az art book-ot, az extra játékos tartalmakat (ideértem az első részt is!), meg valami gyönyörűséges tokot hozzá és elégedett lennék.
    nem értem, ezt hogy nem ismerte fel se McGee, sem az EA ? mit gondoltok, lehetséges egy utólagos csinosabb kiadás ? (jobb később, mint soha)
  • PnéKyra
    Én a kis darazsakat és a repülő babafejeket borsszórózom.
  • PnéKyra
    Köszi a tanácsot, csak az a baj, hogy nekem nem a Completed Collection van meg, tehát nincsenek meg azok az extra ruhák sem :D És mivel PC-s vagyok, így meg sem tudom venni hozzá, mint kiegészítőt :(
  • ikszipszilonzé
    Attól is függ, hogy mivel céloz az ember.
    Ha csak a célkereszttel, akkor valóban annál messzebbre lő minél később lövök.
    Amikor viszont befogok egy konkrét célt úgy, hogy kijelölöm - folyamatosan nyomom a célzást és a jel sárga marad- akkor a lövedék célkövető. Találtam már el ellenfeleket úgy kannával, hogy én egy magasabb ponton álltam ők meg alattam és közvetlenül nem láttam rájuk, de a célzás befogta és a lövés rájuk kanyarodott.
    Gond csak a repülő ellenfeleknél van mert azok sokszor kikerülik a teát, a darázs és a babafej elég ügyesen manőverezik.
  • CroftManor
    Azzal csak egy a baj, hacsak akkor lősz vele, mikor már felforrt a tea, akkor messzire lő és az ellenfelek meg közelednek feléd. Tehát vélhetően nem fogod eltalálni őket, csak ha kisebbeket lősz vele. Vagy ahogy írtad közvetlen közelről szemen találtad a teáskannát.
  • Hoz_Hun
    Ha gyűjtögetsz akkor a pillangós ruhát vedd fel. Akkor könyebben észreveszed a rejtett jeleket.
  • ikszipszilonzé
    A kanna akkor a legbrutálisabb ha hagyod felforrni benne a teát.
    Célzás után nem egyből lövök vele hanem lenyomva tartom az egeret, addig amíg a fedele táncolni nem kezd és mikor elengedem óriásit robban a lövedéke, sokkal nagyobb a hatósugara és a sebzése.
    Egyetlen hátrány, hogy így hamar túlhevül: 4-es szinten két ilyen bomba lövés után bepirosodik és várni kell míg újra lőhetek. Egyébként kis lövéseket négyet ötöt is le lehet vele adni és ha megfelelő szünetet tartok ritkán hevül túl.
    Én intéztem már el Eyepot-ot egy lövéssel is, épp nagyot lőttem mikor felém vetődött és közvetlen közelről szemen találtam.
  • PnéKyra
    Átgondoltam mégegyszer ezt a ruha dolgot. Arra jutottam, hogy végülis alapruhákban alapfegyverekkel is sikerül szerintem mindenkinek végigvinnie a játékot, tehát nem hinném, hogy igazából bárki is rászorulna a kiegészítőkre. Azok már tényleg csak a játékélmény fokozását szolgálják.

A tintahal amúgy nekem sem tetszik (láttam youtube-on), azt max.akkor érdemes használni, mikor már 100%-ra van maxolva a játék, és nem kell a malacorrokat lődözni a borsszóróval. De amúgy vannak olyan helyek, ahol a platformokat hívja elő a malacorr, tehát mégiscsak kell a borsszóró a továbbjutáshoz.
    A szarvasfejnél viszont nekem sokkal jobban tetszik a lófej, és ugyanez a helyzet a késnél is. Valahogy jobban áll a kezében, mint a bárd.
    A kanna kinézete meg tökmindegy, mert a teáskanna is nagyon sebez 4-es szinten.

Most ahogy gyűjtögetem a kimaradt dolgokat, látom mennyire hasznos is a kanna, pl. az egyszemű teáskannák két lövéstől kifekszenek, nem kell külön ütögetni már a szemüket, mint amikor először vittem végig.
  • ikszipszilonzé
    Ami a fegyvereket illeti, az eredetiek külseje sokkal jobban tetszik.
    Kést nem igen használok, ezért a bárd is ki van lőve, hogy kevesebbet sebez rajtam egy találat, nem izgat ha lehet regenerálódni a Classic ruha útján.
    A szarvasfej tölti az életed ha ellenfelet ütsz vele, de ha a ruhád is tudja tölteni akkor minek.
    A tintahal kinézete nem tetszik a vízi pályához még illene is, de utána nem passzol a képbe, a malacorrokra nem is tudom hat e mivel nem bors.
    A macskás kanna meg tény hogy jól sebez de a teáskanna is megteszi.
  • ikszipszilonzé
    Igazad van.
    Én az extra ruhákból csak a Catterpillart tartom hasznosnak. De nem mutat meg minden elrejtett zugot az sem.
    A Chesire csak nehezít, A Checkmate dupla sebzése nem rossz de könnyebb fokozatokon szükségtelen, aki meg nehezebben akarja játszani az minek könnyítené, Fleshmaiden szintúgy, az állandó hisztériával nem kihívás játszani, a Late but Lucky automatikusan regenerál, de a Clasic Dress is megteszi ezt csak össze kell érte zsugorodni ami igazából semmiség és ugyan ott vagy, a Hattresnél a fog fogy életerő helyett, elvileg jó hiszen fogból sokkal több van és több felvehető, de ha lehet az életet regenerálni Clasic Dressben akkor bőven elegek a rózsák is.
  • PnéKyra
    Én most a sima kék ruhával viszem, de azzal, amelyik visszatölti az életem, ha összezsugorodom. Mivel csak 89%-os lett, ki akarom maxolni 100-ra, ahoz meg bőven elég ez az élettöltős ruha.
  • ikszipszilonzé
    Netes átutalással én sem fizettem soha és nem is szándékozom a bankkártyám adatait megosztani semmiféle online áruházzal, bármennyire is mondják biztonságosnak. Ha a megadott adataimat mégis megszerezné valaki akkor lőttek a számlámnak. Más egy üzletben kártyával fizetni vagy pénzt felvenni vele, hiszen ahhoz fizikálisan is kell a kártya és ha csak valaki el nem lopja és meg nem szerzi a kódját esélytelen, hogy kifosszon. De neten nem kell a kártyád maga, csak a róla megadott adatok amiket ha valaki megszerez akkor annyi volt.
    Egyébként pedig ez a completed collection nem annyival több, hogy megérje a fáradozást, sok játékhoz ennél sokkal nagyobb komolyabb kiegészítők is készültek már mint ingyenes fan mod, ez csak 6 ruha meg négy fegyver, nem veszítesz vele olyan sokat, igazából én sem nagyon használom őket csak kipróbáltam poénból.
  • PnéKyra
    Na, holnap fogom megkapni a fordítandó anyag első részét :D Meló után tuti egyből nekiesek majd :D A srác azt írta, szeretné, ha szeptemberre kész lenne a teljes magyarosítás. Hát én is :D
  • PnéKyra
    Abszolút egyetértek minden szavaddal! Közben én is utánanéztem a dolognak, és tényleg csak az EA-tól lehet a CC-t megvenni. De nekem sem kellene úgy, hogy nincs meg kézzelfoghatóan is (adathordozón). Na mindegy, én így jártam, inkább ez a natúr verzió minden extra nélkül, mint egy netről letöltött file. Amúgy meg sosem fizetek netes átutalással :S
  • ikszipszilonzé
    Üdv.
    Utánanéztem a dolgoknak és úgy tűnik a Completed Collection verzió nem kapható lemezen, csak az EA saját webáruházából lehet megvásárolni digitális formában.
    link
    Arról nincs tudomásom, hogy akinek normál kiadású eredeti lemezes példánya van, hozzá tud e jutni külön az extra tartalmakhoz.
    Végül is úgy volna tisztességes, ha már valaki megvásárolta a játékot akkor annak lehetőséget kéne biztosítani, hogy külön is megvehesse hozzá az extrákat, és ne kelljen már újra megvennie ez miatt a néhány csekély dolog miatt.
    Ha úgy nézzük konzolon még korrektebbek voltak, mert ott aki megvette az eredeti játékot, ingyen letölthette hozzá az első részt és később külön DLC-ben megvásárolhatta a Weapons of Madness and Dresses Pack -ot egy kisebb összegért.
    Még mindig jobb ha van egy eredeti játékom, amit ha akarok kiegészíthetek egy kis plusz költség árán, mintha van egy játékból két verzió ahol csak az alapot adják ki lemezre a bővített változat meg csak digitálisan elérhető és ha nekem csak a lemezes van meg akkor ahhoz nem vehetem meg a bővítményeket, hanem vehetném meg az egészet újra.
    Egyébként sem szeretem a csak digitálisan megvásárolható szoftvereket, ha már fizetek valamiért szeretem a kezemben tudni az adathordozót és ami még lényegesebb lemezt szaküzletben veszek készpénzért, netes átutalással letölteni valamit nem igazán tetszene.
  • PnéKyra
    Én is, de mondjuk én alapból nagy Alice-rajongó vagyok, beleértve az eredeti disney rajzfilmet is!
  • PnéKyra
    4-es a max szint, és mindegyik fegyvert bőven ki tudod fejleszteni a játék végére. A teáskanna legyen az első, amit max-ra felviszel, mert az az egyik leghatásosabb. Utána a lófej, borsszóró, és a kés. Én így csináltam.
  • Beni521
    mi a maximális szint amire a fegyvereket lehet fejleszteni?
  • Tatyla
    szerintem eddig ez az év egyik legnagyobb meglepetés játékélménye,mondjuk én alapból rajongok az ilyen beteg dolgokért :)