Alice: Madness Returns

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ok kipróbálom majd.

Szerintem érdemes egyszer végigtolni az elsõ részt is! Úgyhogy hajrá 😊

\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"

Bocs, bamba vagyok. Esetleg próbáld meg XP (SP2/SP3) kompatibilitási módban futtatni. Nekem nincs meg az egy, de be akarom szerezni. 😊

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Szerintem leginkább a vízalatti pálya volt elnyújtva, legalábbis én ott éreztem, hogy túl sokszor ismétlõdnek a feladatok: ágyúkezû rákok gyilkolása, akkor 3szor egymás után lemmeni a kriptákba, kinyírni a szellemet, aztán platformról platformra ugrálva kijutni. Már untam.

A Queensland-es pálya szerintem jó volt, (leszámítva az Executioner-t), mert ott színesítette a dolgot, mikor az óriásira nõtt Alice-szal végigtaposgálhattam a kártya katonákat 😊

Nekem személy szerint a Babaház a kedvencem, tetszett a díszlet, bár azért ott is voltak unalmas részek.

A végjátéknál meg szerintem lehetett volna kissé kidolgozottabb az a vonat...De nem panaszkodom.

\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"

Aki végigjátszotta az Alice-t és még több félelemre vágyik annak ajánlani tudom a Dead Space mindkét részét. Annál félelmetesebb játék nincs fõleg az elsõ a durva a másodikban kicsit több az akció.

Nekem nincs gondom a fegyverekkel, a kést is használom, bár az tényleg csak a gyengébb ellenfelekhez jó. A végére én így taktikáztam: teáskanna, ha felforrt akkor borsszóró, ha közel volt az ellenfél, akkor a lófej. Nekem bevált.

A második rész nekem is a Win7-en fut. Az elsõ rész nem szereti azt az op.rendszert 😊

én a lófej mellett is elég gyakran használom a kést. lehet, hogy gyengébb, viszont sokkal gyorsabb. ezért amikor néhány keményebb ellenfél mellett sok a kicsi, akkor a késsel könnyebben tudok végezni velük. pl. ha a lófejjel két ütés alatt elintézed, az ehhez szükséges idõ elegendõ lehet, hogy a többi kicsi bekerítsen. a teáskanna meg ugyanilyen helyzetben azért nem a legjobb, mert egyrészt hamar túlhevül, másrészt könnyen kitérnek a lövedék útjából, ha meg kergetnek akkor nehezebb távolságot tartani, miközben azzal célzol feléjük.
Voltan
Akkor mi a teendõ, ha az egér irányítás vacak? Néha iszonyú érzékeny, néha meg hiába tekerem az asztalon, alig mozdul valamit. Mintha helyszínfüggõ lenne a dolog. Ha pár méterrel arrébb megyek a játékban, változik... Van valami tipp?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Igen, szerintem a fegyvereknél ezt a többféle stílust szúrták el egy kicsit. A borsszórónál és a teáskannánál meg volt a balance, mert a teáskanna nagyon erõs, de a repülõ ellenfelek ellen nem túl jó, és nehezebb vele célozni, a borsszóró viszont gyengébb, de könnyebben kezelhetõ. Viszont a késnek semmi értelme nincs ha már megvan a lófej. A lófejjel is ugyan olyan gyorsan apríthatók az ellenfelek, ráadásul még ki is üti õket és még a védelmükön is áttör.
CroftManor
Én is 8/10et adnék a játékra. Grafikailag egyértelmûen jobb mint az 1, de mégis hangulatilag nekem az 1 volt az igazi. Persze ez is nagyon ott van a szeren, csak kissé el vannak nyújtva a pályák és ez monotonná teszi a játékot, fõleg mivel nincs benne semmilyen fordulópont. Végeredményben egy nagyon jó játék, csak nincs az az érzésem, hogy újra akarnám játszani.

Nothing is True, Everything is Permitted

Egyet tudok érteni.
Az irányításon sokat dob egyébként, ha valamelyik egér gombra teszed a célkövetést (caps lock helyett).
Több fegyvernek szerintem akkor van értelme, ha használni is kell õket rendszeresen, vagy ha többféle stílusban lehet velük harcolni (de éppúgy eredményesen) és te döntöd el, neked melyik fekszik.

Na, sikerült végigvinni. 14 óra játékidõ, 86%-os végigjátszás.
Jó kis játék volt.
Ami tetszett:
-darkos hangulat
-elborult dizájn
-jó látványvilág
-kellõen hosszú játékmenet
-nem túl fordulatos, de jó történet, akár még valós is lehetne
Ami nem tetszett:
-túl konzolos az irányítás (kamerakezelés, caps lock-os célzás stb), bár szokható
-rosszul elhelyezett chekpointok, de szerencsére csak a játék elsõ harmadára jellemzõ
-amikor a gombákon kell ugrálni nem mindig reagál jól az ugrás gombra
-hamar egyhangúvá válik
-ismétlõdõ puzzle-ök
-kevés fegyver
Ami lehetett volna jobb:
-a valóságban játszódó részek túl rövidek voltak és értelmetlenek, csak el kellett menni A pontból B-be, ennyi erõvel sima átvezetõvel is meg lehetett volna õket csinálni
-lehettek volna változatosabb ellenfelek
-hiányoztak a bossfightok, egyedül csak az utolsó pályán van fõellen

A hibái ellenére jó játék. Jobb mint az elsõ rész, bár egy kicsit üresebb is. Nem ez lesz az év játéka, de nagyon jól össze lett rakva, egy igazi retro játék, rég nem találkoztam ilyennel és szerintem egy darabig nem is fogok.
Az elején még csak 7 pontot adtam volna neki, de így a végére simán megérdemel 8/10-et.
<#eljen>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Szerintem az egész vita OFF téma, és nem is értem minek. Mindenki azzal szolgál fel teát amivel akar. Ez az õ dolga, magánügye. Senki sem hülye, elmebeteg stb, emiatt. Régebben volt a tévébe az a csóka, aki az egész lakását Star Trek ûrhajónak rendezte be. Az ajtók, ágy, a fal minden. Õ maga meg Star Trek egyenruhában mászkerált otthon. Na az már határ eset, de ez is az õ dolga. Nem túl szép dolog mást megszólni a szokásaiért vagy amiatt, ami neki tetszik. Gondolom nem a kongresszusi értekezletre visz be benne teát. Én pl viccesenk találnám, ha vendésgségben ilyenbe kapnék teát, mert poén.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Senkivel nem szoktam kötekedni, sem beszólni. Viszont te igen. Ne haragudj, de nem tudok mit mondani arra, ha valaki egy méregdrága játék replikával akar teát felszolgálni a vendégeknek, csak azt, hogy mentálisan zavart. Nem, ez nem menõ, hanem ciki. Arra, hogy a szüleimet szidja, inkább nem is mondok semmit. Jó fej csaj lehet a két diplomájával és a férjecskéjével... mellesleg, attól nem lesz csajod, mert megjátszod a szõke herceget a fehér lovon. Várj, lehet PnéKyra erre bukik! 😉 Mind1, részemrõl ennyi.
Nekem tökéletesen megy Win7-en.

Nem, nehezebb szinteken sincs többféle ellenség, bár elõször én is azt hittem.
A többi hiányzó karakter a játékban lévõ egyéb szereplõk, pl. a macska, a fehér nyúl, valamint emberek és csodaország lényei.
Akkor tudod õket feloldani ha egy adott fejezetben összegyûjtesz minden gyûjtögetni valót, a malacorrokat, az emlékeket és a palackokat.
AtiRadish
Tegnap este kiporgettem easyn, es ahogy nezelodtem meg az extrakban 2 kerdes merult fel bennem: az egyik h. charactereknel csak 19/74 et oldott fel, ez h. lehetseges? nehezebb szinten tobbfele ellenseg lenne? A masik pedig h. gyujtogetni kellett a bottleket is, azok mire jok?

te retek purgyé takarodj már ki innen, attól hogy 10 éve az SG-n tespedsz még nincs jogod mindenkinek beszólni, meg kötekedni mindenkivel.

ez a fórum egy játékról szól, nem a te primitív kis köpködésedrõl.

<#nevetes1>
Nem a szüleidet szidom, hanem téged. Amúgy meg lagalább én már eltartom magam, nem úgy mint te. Ennyi...

"Jajj, tudom már! Te az a begyepesedett anyuci pici fia vagy igaz? Akinek nincs más elfoglaltsága, mint hogy a gép elõtt üljön. Széééép."

Biztosan így van. Gondolod, ha a szüleimet szidod, akkor nagyobb leszel? Nos nem, pontosan olyan pici porfabingó idióta vagy a két diplomáddal együtt.
ejnye, egy külföldi fórumon azt találtam, hogy a bónusz ruhák és fegyverek megvannak a sima kiadásban is, a következõt kell tenni:

"Go to My Documents\My Games\Alice Madness Returns\AliceGame\Config\

Open AliceEngine.ini

At bottom under , change GIsSpecialPCEdition=FALSE to TRUE"

azért elõzetesen egy biztonsági másolatot érdemes készíteni a fájlról. én ugyan még nem próbáltam ki, de visszajelzések alapján mûködik a dolog.

Amúgy azt olvastam, hogy már az eredeti könyv, amit Lewis Carroll írt, tele volt ilyesfajta kifigurázásokkal. Persze ezt csak azok értették (vagyis leginkább azok) akik abban a korban éltek, ma pedig már csak azok látják ezt a rejtett iróniát a könyvben, akik nagyon jártasak a történelemnek azon szakaszában.

Emiatt nekem nem is furcsa, hogy a játékba is belekerültek ezek az utalások.

Azt hiszem így van teljesen

A good worker is a live worker. Paid to live and work.
A bad worker is a dead worker. And vice-versa.
Don't be a bad worker. The bad worker is slave and dead.

Pay day for good workers has been postponed, indefinitely
Pay day for bad workers is cancelled!

Ez utalás az ipari forradalommal beinduló nagyüzemek munkásainak kiszolgáltatott és sanyarú sorsára, persze kissé végletes sarkítással. A történet valós szála ugyebár az 1800-as évek közepén játszódik Angliában, csodaországban pedig egy gyárkomplexumban hallható.

A tragikomikus az, hogy a helyzet nálunk még ma is eléggé hasonló.
Hmmm, igen, tényleg volt benne egy ilyen mondat is. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Én ezért is használok még mindig XP-t, a Vista szerintem egy kalap sz*r, a Win7-et dicsérték de egyenlõre nem nagyon érdekel. Idõvel viszont lesznek olyan játékok amik már nem fognak elindulni az XP-n csak az újabb windows verziókon és akkor kénytelen leszek váltani. Már most is itt van a DirectX10 ami XP-n nem használható.
Ja egy kérdés van akinél nem akad ha maxon van a PhysX, egész jó a gépem és van rajta PhysX is, de csak a legalacsonyabb szinten tudom élvezhetõen játszani vele.
Ok. Köszi. Sejtettem, hogy valami nem kompatibilis...

Akkor ez a gond.
Sok régi játék nem fut olyan XP-nél újabb op rendszereken mint a Vista vagy a Win7
Enyém : win XP, övé: win7

A régi és az új gép ugyanolyan operációs rendszert használ?
Elvileg idén jön valamikor a Dead Island arra kíváncsi leszek.

Anno játszottam az X-men Origins Wolverin -el. Abban sok hasonló ügyességi meg logikai rész volt,mint az Alice-ben lehet ezt felrakom újra.
Ja, jut eszembe! Tegnap este fel akartam rakni férjem fasza gépére az American McGee's Alice-t, vagyis felraktam, csak nem akar elindulni. Ezen a régi gépemen meg fut... Nem tudjátok, hogy mégis mi a fene baja van? Túl jó neki a gép, vagy mi???

Amúgy ha valaki talál valami jó kis horror-játékot PC-re az szóljon már.

OFF
A F.E.A.R. 3 sajna abszolút nem félelmetes. Töménytelen akció, a történet....hááát. A multi része (kifejezetten a co-op lehetõség) viszomt nagyon jó lett.
ON

Amúgy 24-én jelent meg.

F.E.A.R. 3? Mondjuk én még nem játszottam az 1-gyel és a 2-vel sem, csak néztem ahogy férjem tolta, de én nagyon féltem :S

Na és Mivel Játszunk Ezután.
Valami ötlet. Mi jön vagy jött ki még mostanában, ami érdeklõdésre méltó?
Szerintem is. Itt pont jó a vége, úgy ahogy van. 😊

Szerintem ez csak a játékosok idegeinek borzolására van 😄

Elméletileg lehet.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Macska mondja, hogy Wonderland megmenekült... legalábbis egyenlõre.

De hogy mit találnak (vagy találnának) ki, az kérdéses.

Bár imádom ezt az egész Alice-dolgot, szerintem itt pontot kellene tenni a végére. Az sem jó, ha már túl sok bõrt lenyúznak valamirõl. Úgy gondolom, idõvel elkezdene ellaposodni, elcsépeltté válni a sztori. Végülis szerintem már megtörtént a történet lezárása:

Bumby, aki ezek szerint rosszabb, mint az elsõ rész Szív Királynõje, halott, Csodaország pedig helyrejött

Szerintem mást már nem nagyon lehet kitalálni.

Szerintetek lehet még folytatása a játéknak , vagy végleg lezárták a történetet?
Köszi a velõs választ, így már azért sokkal érthetõbb. Én el is fogadom ezt a verziót 😊

Kezdjük az elsõ résszel. Alice (aki a könyv szerinti eredeti Alice) 9-10 évesen túléli a tüzet a házukban egyedüliként. Az intróban azt látjuk, ahogy Alice képzeli a történteket: macska leveri a lámpát kigyullad, õ pedig el tud menekülni, mert a barátai szólnak. Az elméje szétesik a tarumától ezért a Wonderlan is (ami az õ fejében létezik) is szétesik. Tele van bûntudattal, ami formát ölt és az egész kifacsarja Wonderlandet. Mindennek a tetejében Alicet érõ külsõ behatások is folyamatosan kihatással vannak az szétesett világára (pl gyógyszerek, vagy az "ikrek" molesztálása). Az alatt a kb 10 év alatt, amit az elmegyógyintézetbe tölt játszódik az elsõ rész és a lényege, hogy felülkerekedjen szétesett elméjén és legyûrje a bûntudatát és annak kivetüléseit. Ez sikerül, hurrá, kiengedik, jöhet a második rész, pár hónappal késõbb. Alice akkor kb 20 éves.

Bumbyhoz kerül. Ez a pasas ismerte a Liddell családot, gyakran járt náluk és titkon molesztálta Alice idõsebb nõvérét. A nõvére megfenyegette, hogy kitálal. Ezért elment Alicékhoz egy este, megerõszakolta és megfojtotta nõvérét. Majd rázárta az ajtót, az emeletrõl levitte a lámpást és felgyújtott az nappalit, ami tele volt könyvekkel, hogy fedezze a bûntényt. Az hogy Alice túléli, a véletlen mûve. Alice hiába tette rendbe az elméjét, nem emlékezet mindenre részletre rendesen.
Bumby magához vett ilyen-olyan gyerekeket és "törölte" a memóriájukat, és amolyan tudatlan rabszolgákat csinált belõlük akiket prostituáltnak és kerítõnek meg még kitudja minek "eladott". Alice kapóra jön neki, törölheti a memóriáját illetve további "felhasználásra" jó lesz az. Azzal nem számolt, hogy Alice elméje máskép mûködött és képes ellenállni a hipnózisnak (nem kis arroganciával a nõvére szoba kulcsát használja Bumby a hipnózishoz, amit megtartott szuvenírnek). A hipnózis miatt Alice tudata bedõl és az emlékezet törlés egy vasút formájában jelentkezik, ami szétrombolja Wonderlandet. És ismételten, ha Wonderlan elpusztul, akkor Alice személyisége is végérvényesen elveszik. A vasút mint vízió külsõ behatás. Pont Bumby épülete mellet építik ki. Láthatjuk a játék elején még csak építik, de a végére már kész. A történetet ismerjük. A végére Alicnak sikerül felülkerekednie a Babakészítõn, rájön, hogy mi is történt azon az éjszakán és konfrontálódik Bumbyval az állomáson. Mikor Bumby kifejti, hogy senki sem árthat neki, mert egy egykori mentális betegnek senki sem fog hinni Alice belöki a szerelvények alá. Wonderland helyreált, Alice megmenekült.

Ja, ok.

Az elsõ részben a cica dolog azért volt mert alice azt hitte az õ hibája és igy roszul emlékezett
Csak azt nem értem akkor a szülõk és alice szobáját miért nem zárta be szintén. És miért ölte meg Lizzyt, a pasija volt és szakítottak, vagy csak akart a pasija lenni de a lánynak nem kellett.
Azt viszont én sem tudom, hogy miért ölte meg Lizzie-t. Továbbá az sem világos, hogy Alice-t miért nem próbálta megölni.

ÉS MÉG VALAMI: az elsõ rész úgy kezdõdik, hogy a videóban mutatják, amint a cica lelöki a petróleum lámpát és felgyulladnak a könyvek... Itt meg ugyebár mást tudunk meg. Ez csak nekem fura? 😊

Az ajtó bezárása: igen, valószínûleg Lizzie-t már a szobában megölte, az ajtót pedig azért zárta kulcsra, hogy ne tudjanak bemenni. Az egyik video bejátszásban benne is volt, hogy az apjuk kiabál, hogy "Lizzie nyisd ki az ajtót, mert benn égsz" vagy valami ilyesmi. Aztán Alice is visszaemlékszik, hogy a nõvére sosem zárta be az ajtót! Na, így már volt értelme bezárni, mert ha nem zárja be, a szülõk bemennek, látják, hogy a lány halott, esetleg túlélik, és elmondhatják a rendõröknek, hogy valaki megölte a lányt.
Alice az ablakon mászott ki, mert látta, hogy Dynah, a cicája ott ugrik ki, és õ utána ment.