Alice: Madness Returns
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem érdemes egyszer végigtolni az elsõ részt is! Úgyhogy hajrá 😊
\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
A Queensland-es pálya szerintem jó volt, (leszámítva az Executioner-t), mert ott színesítette a dolgot, mikor az óriásira nõtt Alice-szal végigtaposgálhattam a kártya katonákat 😊
Nekem személy szerint a Babaház a kedvencem, tetszett a díszlet, bár azért ott is voltak unalmas részek.
A végjátéknál meg szerintem lehetett volna kissé kidolgozottabb az a vonat...De nem panaszkodom.
\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Nothing is True, Everything is Permitted
Az irányításon sokat dob egyébként, ha valamelyik egér gombra teszed a célkövetést (caps lock helyett).
Több fegyvernek szerintem akkor van értelme, ha használni is kell õket rendszeresen, vagy ha többféle stílusban lehet velük harcolni (de éppúgy eredményesen) és te döntöd el, neked melyik fekszik.
Jó kis játék volt.
Ami tetszett:
-darkos hangulat
-elborult dizájn
-jó látványvilág
-kellõen hosszú játékmenet
-nem túl fordulatos, de jó történet, akár még valós is lehetne
Ami nem tetszett:
-túl konzolos az irányítás (kamerakezelés, caps lock-os célzás stb), bár szokható
-rosszul elhelyezett chekpointok, de szerencsére csak a játék elsõ harmadára jellemzõ
-amikor a gombákon kell ugrálni nem mindig reagál jól az ugrás gombra
-hamar egyhangúvá válik
-ismétlõdõ puzzle-ök
-kevés fegyver
Ami lehetett volna jobb:
-a valóságban játszódó részek túl rövidek voltak és értelmetlenek, csak el kellett menni A pontból B-be, ennyi erõvel sima átvezetõvel is meg lehetett volna õket csinálni
-lehettek volna változatosabb ellenfelek
-hiányoztak a bossfightok, egyedül csak az utolsó pályán van fõellen
A hibái ellenére jó játék. Jobb mint az elsõ rész, bár egy kicsit üresebb is. Nem ez lesz az év játéka, de nagyon jól össze lett rakva, egy igazi retro játék, rég nem találkoztam ilyennel és szerintem egy darabig nem is fogok.
Az elején még csak 7 pontot adtam volna neki, de így a végére simán megérdemel 8/10-et.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A többi hiányzó karakter a játékban lévõ egyéb szereplõk, pl. a macska, a fehér nyúl, valamint emberek és csodaország lényei.
Akkor tudod õket feloldani ha egy adott fejezetben összegyûjtesz minden gyûjtögetni valót, a malacorrokat, az emlékeket és a palackokat.
ez a fórum egy játékról szól, nem a te primitív kis köpködésedrõl.
Biztosan így van. Gondolod, ha a szüleimet szidod, akkor nagyobb leszel? Nos nem, pontosan olyan pici porfabingó idióta vagy a két diplomáddal együtt.
"Go to My Documents\My Games\Alice Madness Returns\AliceGame\Config\
Open AliceEngine.ini
At bottom under
azért elõzetesen egy biztonsági másolatot érdemes készíteni a fájlról. én ugyan még nem próbáltam ki, de visszajelzések alapján mûködik a dolog.
Emiatt nekem nem is furcsa, hogy a játékba is belekerültek ezek az utalások.
A good worker is a live worker. Paid to live and work.
A bad worker is a dead worker. And vice-versa.
Don't be a bad worker. The bad worker is slave and dead.
Pay day for good workers has been postponed, indefinitely
Pay day for bad workers is cancelled!
Ez utalás az ipari forradalommal beinduló nagyüzemek munkásainak kiszolgáltatott és sanyarú sorsára, persze kissé végletes sarkítással. A történet valós szála ugyebár az 1800-as évek közepén játszódik Angliában, csodaországban pedig egy gyárkomplexumban hallható.
A tragikomikus az, hogy a helyzet nálunk még ma is eléggé hasonló.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ja egy kérdés van akinél nem akad ha maxon van a PhysX, egész jó a gépem és van rajta PhysX is, de csak a legalacsonyabb szinten tudom élvezhetõen játszani vele.
Sok régi játék nem fut olyan XP-nél újabb op rendszereken mint a Vista vagy a Win7
Anno játszottam az X-men Origins Wolverin -el. Abban sok hasonló ügyességi meg logikai rész volt,mint az Alice-ben lehet ezt felrakom újra.
A F.E.A.R. 3 sajna abszolút nem félelmetes. Töménytelen akció, a történet....hááát. A multi része (kifejezetten a co-op lehetõség) viszomt nagyon jó lett.
ON
Valami ötlet. Mi jön vagy jött ki még mostanában, ami érdeklõdésre méltó?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De hogy mit találnak (vagy találnának) ki, az kérdéses.
Szerintem mást már nem nagyon lehet kitalálni.
Bumby magához vett ilyen-olyan gyerekeket és "törölte" a memóriájukat, és amolyan tudatlan rabszolgákat csinált belõlük akiket prostituáltnak és kerítõnek meg még kitudja minek "eladott". Alice kapóra jön neki, törölheti a memóriáját illetve további "felhasználásra" jó lesz az. Azzal nem számolt, hogy Alice elméje máskép mûködött és képes ellenállni a hipnózisnak (nem kis arroganciával a nõvére szoba kulcsát használja Bumby a hipnózishoz, amit megtartott szuvenírnek). A hipnózis miatt Alice tudata bedõl és az emlékezet törlés egy vasút formájában jelentkezik, ami szétrombolja Wonderlandet. És ismételten, ha Wonderlan elpusztul, akkor Alice személyisége is végérvényesen elveszik. A vasút mint vízió külsõ behatás. Pont Bumby épülete mellet építik ki. Láthatjuk a játék elején még csak építik, de a végére már kész. A történetet ismerjük. A végére Alicnak sikerül felülkerekednie a Babakészítõn, rájön, hogy mi is történt azon az éjszakán és konfrontálódik Bumbyval az állomáson. Mikor Bumby kifejti, hogy senki sem árthat neki, mert egy egykori mentális betegnek senki sem fog hinni Alice belöki a szerelvények alá. Wonderland helyreált, Alice megmenekült.
ÉS MÉG VALAMI: az elsõ rész úgy kezdõdik, hogy a videóban mutatják, amint a cica lelöki a petróleum lámpát és felgyulladnak a könyvek... Itt meg ugyebár mást tudunk meg. Ez csak nekem fura? 😊
Alice az ablakon mászott ki, mert látta, hogy Dynah, a cicája ott ugrik ki, és õ utána ment.