772
American McGee Alice 2
-
#452 Mert csak úgy jutsz vissza megint a két kapcsolóhoz. Na mind1, volt pár ilyen, de ettől függetlenül jó játék volt. -
ikszipszilonzé #451 Most keményen beszoptam a Royal Suittal, kipróbáltam az Executionerrel szemben simán elkaszált benne.
Erre gondoltam átmegyek vele egy másik pályára ökörködni és azóta nem működik rendesen.
Az életerőm 4 rózsányi és rohadt gyorsan sérülök.
Mielőtt először kipróbáltam akkor csodálkoztam is mi benne a jó, hogy csak kevés az életerőm.
Aztán láttam, hogy nem veszitek belőle, akkor sem ha egy egész tömeg ver, mondom ez nem semmi.
Na ez most hogy van: akkor volt hiba a mátrixban mikor sebezhetetlen voltam tőle, vagy most csesződött el. -
#450 Miért csinálnál újra 5 percet? -
#449 Van 2 kapcsoló. Egyikre ráteszed a nyulat, elviszi a tüskéket, másikra ráállsz, és kinyitja az ajtót. És marha gyorsnak kell lenni, mert ha nem vagy elég gyors bezáródik előtted, és csinálhatod újra az ezelőtti 5 perces, idegesítő részt. És ezt sokszor el lehet cseszni. Ötödjére már nem vmi élvezet... -
PnéKyra #448 Franc se tudja, majd kiderül, ha végigvittem :)) -
ikszipszilonzé #447 Arról viszont fogalmam sincs, hogy eredeti játékhoz megvehető e ez a kiegészítő, mert úgy tudom, hogy csak konzolra elérhető külön DLC formájában.
Pc-re két verziót adtak ki az egyik extrás a másik nem, így gondolom az extrákat pc-re nem lehet külön megvenni a nem extrás változathoz. -
PnéKyra #446 Ja, ok, kezdtem azt hinni, hogy valami baj van az én példányommal :D -
ikszipszilonzé #445 Csak azért kérdezem, mert azt hittem az első rész az minden verzióból indítható és a completed-ben csak a ruha és fegyver az extra. -
PnéKyra #444 Nem :) (De szerencsére megvan eredetiben :D ) -
ikszipszilonzé #443 Nálad nem? -
PnéKyra #442 Meg elvileg a completed collectionban indítható az első rész is, nem? -
ikszipszilonzé #441
-
ikszipszilonzé #440 Egyébként a sima és a completed collection között csak az a kis tartalmi különbség van, hogy az equip menüben vannak extra ruhák meg alternatív fegyverek.
A két verzió egyébként megkülönböztethetetlen, nekem se telepítésnél nem mutatta, sem betöltésnél nem írja ki, hogy ez completed collection.
Csak akkor jöttem rá, hogy az mikor elkezdtem az equip-ben nézelődni. -
PnéKyra #439 Mivel próbált szopatni??? Kíváncsi lettem :S -
#438 Na, ma befejeztem a játékot. Nekem nagyon tetszett, bár jópárszor felb.szott bizonyos részeknél, de ettől függetlenül élveztem. A Dollhouse-nál (Chapter 5) már voltak olyan részek, ahol direkt próbált szopatni a játék, de ezt elnézem neki, mert a grafikája, és az egész atmoszférája fantasztikus. Szóval összességében nagyon jó volt. Én adnék rá egy 80%-ot. Fegyverekből amúgy a Vorpal Blade-t csak az elején használtam, ezért csak 2-es szintű maradt a játék végére, a többi fegyót sikerült kimaxolnom. Kedvencem a Hobby Horse volt. :) Amikor azt megkaptam szépen el is felejtettem h van Vorpal Blade-m. -
ikszipszilonzé #437 igen azt ad -
PnéKyra #436 Amúgy a Royal Suit Dress tényleg "halhatatlanságot" ad? Mert akkor ez egy f*sza kis cheat :D -
PnéKyra #435 Nekem nem a Completed Collection van meg, csak a sima Alice: M.R. -
#434 Jelentem a fordítás egyszerű, sima szöveges fileokban van, annyi, hogy a magyart mint új nyelv még nem jöttem rá, hogyan lehetne beüzemelni, max felülírni az angolt. :) -
ikszipszilonzé #433 Akkor lehet, hogy neked nem a completed collection van meg. Majd nézd meg végigjátszás után, hogy ott vannak e az extra ruhák, ha nem akkor tudok adni egy linket.
Én nemrég csináltam egy új profilt és ott már előre lehet választani az extra ruhákat csak a sztori ruhák nincsenek még választható állapotban. De lehet számit az is hogy egy profillal már végihvittem, nem tudom. -
PnéKyra #432 De a cicakanna csak a végigjátszás után érhető el nem? Ja igen, közben tegnap megnéztem, nekem nincsenek meg alapból az extra cuccok, csak azok a ruhák, amiket a végigvitt chapterek után kapok :) -
PnéKyra #431 Most úgyis ahoz gyűjtöm a fogakat :)
Amúgy kicsit meg vagyok lepődve. Azt hittem, a második résznél is a Queensland lesz az utolsó pálya, a SzívKirálynővel a végén, mint főellenség. Erre a neten olvasom, hogy ezután még lesz a babaházas chapter... Most már tényleg rohadtul kíváncsi vagyok a végjátékra :) -
ikszipszilonzé #430 Több tea fér bele és nagyobbat is üt, a cicamintás verzió meg egyenesen tömegpusztító -
ikszipszilonzé #429 A kannát nem árt felfejleszteni a végjátékhoz, szükség lesz rá. -
PnéKyra #428 De mondjuk a második résznél meg lehet fejleszteni a fegyvereket a tejfogakkal, szóval ez sem rossz megoldás. Nekem eddig a kés és a borsszóró fullos, a lófej 3-as, a teáskanna még csak 1-es. -
ikszipszilonzé #427 Pontosan a két funkció nagyon tetszett.
Utoljára a Painkiller-szériában találkoztam hasonlóval.
A jackbomb használható volt lángszórónak és bombának is. -
PnéKyra #426 Ja, és nem elhanyagolható, hogy ott minden fegyvernek két funkciója volt, mást csinált a bal és a jobb egérgombra. -
PnéKyra #425 Az elsőben szerintem abszolút a Vorpal Blade a tuti. A Jackbomb egyszerűen egy szemét dög, legalábbis engem mindig megégetett, valamiért béna voltam, és nem tudtam elszaladni előle (mentségemre legyen mondva, mikor először játszottam vele, még csak 13 voltam :P ). Az Ice Wand egész jól használható, a Jack nagyon jó, a Blunderbuss meg mindent visz :D -
PnéKyra #424 Első rész fegyverei (amit amúgy Toy-nak azaz játéknak írnak):
Vorpal Blade,
Cards
Mallet
Jackbomb
Ice Wand
Jacks
Demon Dice
Jabberwock's Eye Staff
Blunderbuss
Dead Time Watch -
Hoz_Hun #423 Amúgy most tolom az Alice 1-et XBox360-on. Már egyszer lenyomtam Jabberwock-ot (mikor a Griff megvakítja a harc végén). A Vörös királynő birodalmában szenvedek egyébként. Marha furcsa így az második rész után játszani vele. fegyverként a Jacks a legjobb. :) -
#422 Ja akkor nem műfordítást használtak. -
ikszipszilonzé #421 pontosan halandzsa látó pálca -jabberwock eye staff
a bluderbuss pedig egy valóban létező fegyvernév, magyarul trombon előltöltős tölcséres csövű mordály, főleg régi kalózos filmekben látni ilyesmit -
PnéKyra #420 A fegyver meg valami Halandzsa pálcája vagy látópálcája volt nem? A blunderbuss=mordály. -
ikszipszilonzé #419 A Jabberwock az alice első részének magyarosításában Halandzsa lett, a Jabber egyébként hadaró fecsegő locsogó a hozzácsapot wock önmagában értelmetlen toldalék -
#418 Esetleg aki nem tudja és nem is néz hirtelen utána, a Gruffacsór vers az Alice Tükörországban műben szerepel. :) -
Hoz_Hun #417 Jól tudod. Az író találta ki és tőle nyúlták le más művekbe. Nekem amúgy tetszik a "Döfke Kés". :) -
#416 Tótfalusi István fordította a "Jabberwocky":"Gruffacsór" verset, amiben szerepel a "Vorpal Sword":"Döfke kard", ezért említettem ezt pont, mert ez egy olyan dolog, ami műfordításban már szerepel. -
ikszipszilonzé #415 apropó vorpal blade
http://www.epicweapons.com/products/alicevorpalblade.php
szerintetek milyen -
ikszipszilonzé #414 A Vorpal úgy tudom nem egy létező angol szó hanem az író által alkotott fantáziaszó ezért lefordítani nem igen lehet -
PnéKyra #413 Az első részben a fegyvereknek nem volt semmi különös neve. Simán kés. Amúgy pl. amit a macska mondott, az mind rímekbe volt szedve :D Erre az egyre emlékszem:
"A fiatalkori humor alapja a kártya 52 lapja. De ha aprítanak és vágnak, az nem vicces se neked, se másnak."
(Ezt akkor mondta a macska, mikor a kártyapakli-fegyvert felvettük.)