772

American McGee Alice 2
  • Murmur
    Egyet tudok érteni.
    Az irányításon sokat dob egyébként, ha valamelyik egér gombra teszed a célkövetést (caps lock helyett).
    Több fegyvernek szerintem akkor van értelme, ha használni is kell őket rendszeresen, vagy ha többféle stílusban lehet velük harcolni (de éppúgy eredményesen) és te döntöd el, neked melyik fekszik.
  • Cef
    Na, sikerült végigvinni. 14 óra játékidő, 86%-os végigjátszás.
    Jó kis játék volt.
    Ami tetszett:
    -darkos hangulat
    -elborult dizájn
    -jó látványvilág
    -kellően hosszú játékmenet
    -nem túl fordulatos, de jó történet, akár még valós is lehetne
    Ami nem tetszett:
    -túl konzolos az irányítás (kamerakezelés, caps lock-os célzás stb), bár szokható
    -rosszul elhelyezett chekpointok, de szerencsére csak a játék első harmadára jellemző
    -amikor a gombákon kell ugrálni nem mindig reagál jól az ugrás gombra
    -hamar egyhangúvá válik
    -ismétlődő puzzle-ök
    -kevés fegyver
    Ami lehetett volna jobb:
    -a valóságban játszódó részek túl rövidek voltak és értelmetlenek, csak el kellett menni A pontból B-be, ennyi erővel sima átvezetővel is meg lehetett volna őket csinálni
    -lehettek volna változatosabb ellenfelek
    -hiányoztak a bossfightok, egyedül csak az utolsó pályán van főellen

A hibái ellenére jó játék. Jobb mint az első rész, bár egy kicsit üresebb is. Nem ez lesz az év játéka, de nagyon jól össze lett rakva, egy igazi retro játék, rég nem találkoztam ilyennel és szerintem egy darabig nem is fogok.
    Az elején még csak 7 pontot adtam volna neki, de így a végére simán megérdemel 8/10-et.
  • ratgab
  • Hoz_Hun
    Szerintem az egész vita OFF téma, és nem is értem minek. Mindenki azzal szolgál fel teát amivel akar. Ez az ő dolga, magánügye. Senki sem hülye, elmebeteg stb, emiatt. Régebben volt a tévébe az a csóka, aki az egész lakását Star Trek űrhajónak rendezte be. Az ajtók, ágy, a fal minden. Ő maga meg Star Trek egyenruhában mászkerált otthon. Na az már határ eset, de ez is az ő dolga. Nem túl szép dolog mást megszólni a szokásaiért vagy amiatt, ami neki tetszik. Gondolom nem a kongresszusi értekezletre visz be benne teát. Én pl viccesenk találnám, ha vendésgségben ilyenbe kapnék teát, mert poén.
  • vg
    Senkivel nem szoktam kötekedni, sem beszólni. Viszont te igen. Ne haragudj, de nem tudok mit mondani arra, ha valaki egy méregdrága játék replikával akar teát felszolgálni a vendégeknek, csak azt, hogy mentálisan zavart. Nem, ez nem menő, hanem ciki. Arra, hogy a szüleimet szidja, inkább nem is mondok semmit. Jó fej csaj lehet a két diplomájával és a férjecskéjével... mellesleg, attól nem lesz csajod, mert megjátszod a szőke herceget a fehér lovon. Várj, lehet PnéKyra erre bukik! ;) Mind1, részemről ennyi.
  • Murmur
    Nekem tökéletesen megy Win7-en.
  • ikszipszilonzé
    Nem, nehezebb szinteken sincs többféle ellenség, bár először én is azt hittem.
    A többi hiányzó karakter a játékban lévő egyéb szereplők, pl. a macska, a fehér nyúl, valamint emberek és csodaország lényei.
    Akkor tudod őket feloldani ha egy adott fejezetben összegyűjtesz minden gyűjtögetni valót, a malacorrokat, az emlékeket és a palackokat.
  • AtiRadish
    Tegnap este kiporgettem easyn, es ahogy nezelodtem meg az extrakban 2 kerdes merult fel bennem: az egyik h. charactereknel csak 19/74 et oldott fel, ez h. lehetseges? nehezebb szinten tobbfele ellenseg lenne? A masik pedig h. gyujtogetni kellett a bottleket is, azok mire jok?
  • shader00
    te retek purgyé takarodj már ki innen, attól hogy 10 éve az SG-n tespedsz még nincs jogod mindenkinek beszólni, meg kötekedni mindenkivel.

ez a fórum egy játékról szól, nem a te primitív kis köpködésedről.
  • vg
  • PnéKyra
    Nem a szüleidet szidom, hanem téged. Amúgy meg lagalább én már eltartom magam, nem úgy mint te. Ennyi...
  • vg
    "Jajj, tudom már! Te az a begyepesedett anyuci pici fia vagy igaz? Akinek nincs más elfoglaltsága, mint hogy a gép előtt üljön. Széééép."

Biztosan így van. Gondolod, ha a szüleimet szidod, akkor nagyobb leszel? Nos nem, pontosan olyan pici porfabingó idióta vagy a két diplomáddal együtt.
  • blambun
    ejnye, egy külföldi fórumon azt találtam, hogy a bónusz ruhák és fegyverek megvannak a sima kiadásban is, a következőt kell tenni:

"Go to My Documents\My Games\Alice Madness Returns\AliceGame\Config\

Open AliceEngine.ini

At bottom under [AliceGame.AliceGameEngine], change GIsSpecialPCEdition=FALSE to TRUE"

azért előzetesen egy biztonsági másolatot érdemes készíteni a fájlról. én ugyan még nem próbáltam ki, de visszajelzések alapján működik a dolog.

• PnéKyra
    Amúgy azt olvastam, hogy már az eredeti könyv, amit Lewis Carroll írt, tele volt ilyesfajta kifigurázásokkal. Persze ezt csak azok értették (vagyis leginkább azok) akik abban a korban éltek, ma pedig már csak azok látják ezt a rejtett iróniát a könyvben, akik nagyon jártasak a történelemnek azon szakaszában.

Emiatt nekem nem is furcsa, hogy a játékba is belekerültek ezek az utalások.
  • ikszipszilonzé
    Azt hiszem így van teljesen

A good worker is a live worker. Paid to live and work.
    A bad worker is a dead worker. And vice-versa.
    Don't be a bad worker. The bad worker is slave and dead.

Pay day for good workers has been postponed, indefinitely
    Pay day for bad workers is cancelled!

Ez utalás az ipari forradalommal beinduló nagyüzemek munkásainak kiszolgáltatott és sanyarú sorsára, persze kissé végletes sarkítással. A történet valós szála ugyebár az 1800-as évek közepén játszódik Angliában, csodaországban pedig egy gyárkomplexumban hallható.

A tragikomikus az, hogy a helyzet nálunk még ma is eléggé hasonló.
  • Hoz_Hun
    Hmmm, igen, tényleg volt benne egy ilyen mondat is. :)
  • ikszipszilonzé
    Én ezért is használok még mindig XP-t, a Vista szerintem egy kalap sz*r, a Win7-et dicsérték de egyenlőre nem nagyon érdekel. Idővel viszont lesznek olyan játékok amik már nem fognak elindulni az XP-n csak az újabb windows verziókon és akkor kénytelen leszek váltani. Már most is itt van a DirectX10 ami XP-n nem használható.
    Ja egy kérdés van akinél nem akad ha maxon van a PhysX, egész jó a gépem és van rajta PhysX is, de csak a legalacsonyabb szinten tudom élvezhetően játszani vele.
  • PnéKyra
    Ok. Köszi. Sejtettem, hogy valami nem kompatibilis...
  • ikszipszilonzé
    Akkor ez a gond.
    Sok régi játék nem fut olyan XP-nél újabb op rendszereken mint a Vista vagy a Win7
  • PnéKyra
    Enyém : win XP, övé: win7
  • ikszipszilonzé
    A régi és az új gép ugyanolyan operációs rendszert használ?
  • ikszipszilonzé
    Elvileg idén jön valamikor a Dead Island arra kíváncsi leszek.

Anno játszottam az X-men Origins Wolverin -el. Abban sok hasonló ügyességi meg logikai rész volt,mint az Alice-ben lehet ezt felrakom újra.
  • PnéKyra
    Ja, jut eszembe! Tegnap este fel akartam rakni férjem fasza gépére az American McGee's Alice-t, vagyis felraktam, csak nem akar elindulni. Ezen a régi gépemen meg fut... Nem tudjátok, hogy mégis mi a fene baja van? Túl jó neki a gép, vagy mi???
  • PnéKyra
    Amúgy ha valaki talál valami jó kis horror-játékot PC-re az szóljon már.
  • Hoz_Hun
    OFF
    A F.E.A.R. 3 sajna abszolút nem félelmetes. Töménytelen akció, a történet....hááát. A multi része (kifejezetten a co-op lehetőség) viszomt nagyon jó lett.
    ON
  • PnéKyra
    Amúgy 24-én jelent meg.
  • PnéKyra
    F.E.A.R. 3? Mondjuk én még nem játszottam az 1-gyel és a 2-vel sem, csak néztem ahogy férjem tolta, de én nagyon féltem :S
  • ikszipszilonzé
    Na és Mivel Játszunk Ezután.
    Valami ötlet. Mi jön vagy jött ki még mostanában, ami érdeklődésre méltó?
  • Hoz_Hun
    Szerintem is. Itt pont jó a vége, úgy ahogy van. :)
  • PnéKyra
    Szerintem ez csak a játékosok idegeinek borzolására van :D
  • Hoz_Hun
    Elméletileg lehet.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Macska mondja, hogy Wonderland megmenekült... legalábbis egyenlőre.

De hogy mit találnak (vagy találnának) ki, az kérdéses.
  • PnéKyra
    Bár imádom ezt az egész Alice-dolgot, szerintem itt pontot kellene tenni a végére. Az sem jó, ha már túl sok bőrt lenyúznak valamiről. Úgy gondolom, idővel elkezdene ellaposodni, elcsépeltté válni a sztori. Végülis szerintem már megtörtént a történet lezárása:

Bumby, aki ezek szerint rosszabb, mint az első rész Szív Királynője, halott, Csodaország pedig helyrejött

Szerintem mást már nem nagyon lehet kitalálni.
  • ikszipszilonzé
    Szerintetek lehet még folytatása a játéknak , vagy végleg lezárták a történetet?
  • PnéKyra
    Köszi a velős választ, így már azért sokkal érthetőbb. Én el is fogadom ezt a verziót :)
  • Hoz_Hun
    Kezdjük az első résszel. Alice (aki a könyv szerinti eredeti Alice) 9-10 évesen túléli a tüzet a házukban egyedüliként. Az intróban azt látjuk, ahogy Alice képzeli a történteket: macska leveri a lámpát kigyullad, ő pedig el tud menekülni, mert a barátai szólnak. Az elméje szétesik a tarumától ezért a Wonderlan is (ami az ő fejében létezik) is szétesik. Tele van bűntudattal, ami formát ölt és az egész kifacsarja Wonderlandet. Mindennek a tetejében Alicet érő külső behatások is folyamatosan kihatással vannak az szétesett világára (pl gyógyszerek, vagy az "ikrek" molesztálása). Az alatt a kb 10 év alatt, amit az elmegyógyintézetbe tölt játszódik az első rész és a lényege, hogy felülkerekedjen szétesett elméjén és legyűrje a bűntudatát és annak kivetüléseit. Ez sikerül, hurrá, kiengedik, jöhet a második rész, pár hónappal később. Alice akkor kb 20 éves.

Bumbyhoz kerül. Ez a pasas ismerte a Liddell családot, gyakran járt náluk és titkon molesztálta Alice idősebb nővérét. A nővére megfenyegette, hogy kitálal. Ezért elment Alicékhoz egy este, megerőszakolta és megfojtotta nővérét. Majd rázárta az ajtót, az emeletről levitte a lámpást és felgyújtott az nappalit, ami tele volt könyvekkel, hogy fedezze a bűntényt. Az hogy Alice túléli, a véletlen műve. Alice hiába tette rendbe az elméjét, nem emlékezet mindenre részletre rendesen.
    Bumby magához vett ilyen-olyan gyerekeket és "törölte" a memóriájukat, és amolyan tudatlan rabszolgákat csinált belőlük akiket prostituáltnak és kerítőnek meg még kitudja minek "eladott". Alice kapóra jön neki, törölheti a memóriáját illetve további "felhasználásra" jó lesz az. Azzal nem számolt, hogy Alice elméje máskép működött és képes ellenállni a hipnózisnak (nem kis arroganciával a nővére szoba kulcsát használja Bumby a hipnózishoz, amit megtartott szuvenírnek). A hipnózis miatt Alice tudata bedől és az emlékezet törlés egy vasút formájában jelentkezik, ami szétrombolja Wonderlandet. És ismételten, ha Wonderlan elpusztul, akkor Alice személyisége is végérvényesen elveszik. A vasút mint vízió külső behatás. Pont Bumby épülete mellet építik ki. Láthatjuk a játék elején még csak építik, de a végére már kész. A történetet ismerjük. A végére Alicnak sikerül felülkerekednie a Babakészítőn, rájön, hogy mi is történt azon az éjszakán és konfrontálódik Bumbyval az állomáson. Mikor Bumby kifejti, hogy senki sem árthat neki, mert egy egykori mentális betegnek senki sem fog hinni Alice belöki a szerelvények alá. Wonderland helyreált, Alice megmenekült.
  • PnéKyra
    Ja, ok.
  • ikszipszilonzé
    Az első részben a cica dolog azért volt mert alice azt hitte az ő hibája és igy roszul emlékezett
  • ikszipszilonzé
    Csak azt nem értem akkor a szülők és alice szobáját miért nem zárta be szintén. És miért ölte meg Lizzyt, a pasija volt és szakítottak, vagy csak akart a pasija lenni de a lánynak nem kellett.
  • PnéKyra
    Azt viszont én sem tudom, hogy miért ölte meg Lizzie-t. Továbbá az sem világos, hogy Alice-t miért nem próbálta megölni.

ÉS MÉG VALAMI: az első rész úgy kezdődik, hogy a videóban mutatják, amint a cica lelöki a petróleum lámpát és felgyulladnak a könyvek... Itt meg ugyebár mást tudunk meg. Ez csak nekem fura? :)
  • PnéKyra
    Az ajtó bezárása: igen, valószínűleg Lizzie-t már a szobában megölte, az ajtót pedig azért zárta kulcsra, hogy ne tudjanak bemenni. Az egyik video bejátszásban benne is volt, hogy az apjuk kiabál, hogy "Lizzie nyisd ki az ajtót, mert benn égsz" vagy valami ilyesmi. Aztán Alice is visszaemlékszik, hogy a nővére sosem zárta be az ajtót! Na, így már volt értelme bezárni, mert ha nem zárja be, a szülők bemennek, látják, hogy a lány halott, esetleg túlélik, és elmondhatják a rendőröknek, hogy valaki megölte a lányt.
    Alice az ablakon mászott ki, mert látta, hogy Dynah, a cicája ott ugrik ki, és ő utána ment.