772

American McGee Alice 2
  • CroftManor
    Ezt az elővételt úgy kell érteni, hogy mint amikor próbálnánk blokkolni a tűzgolyókat, tehát csak forgatja a levegőben kinyitva és ennyi. Boxon azt hiszem LT+A. PCn meg Caps lock + G (legalábbis nekem Gre van állítva az esernyő)
  • Hoz_Hun
    Na ezt majd megnézem. Én csak harc módban vettem elő, de lehet akkor egyébként is lehet.
  • Cef
    Nálam mindig csak harc módban vette elő. Van akinek simán is előveszi, van akinek nem. Szerintem ez valami bug lehet, ami géptől függően jön elő.
  • blambun
    mit gondoltok, a harmadik fejezetben az égből lecsordogáló kínai írásjelek hordoznak valami értelmes üzenetet, vagy csak véletlenszerűen lettek összeválogatva ?
  • CroftManor
    Már rég végigvittem a játékot és a korábbi kommentjeimben leírtam, hogy az első ilyen tűzgolyót dobáló szörnyél nem vette elő.
    Egyébként meg tévedés, akkor is előtudja venni, ha nem harc módban vagy.
  • Hoz_Hun
    Akkor nem, csak harcban. :)
  • Eredis
    Szia! Az esernyő csak akkor működik ha "harc módban" vagy. Ha csak mászkálsz akkor nem tudja elővenni.
  • CroftManor
    Gratula :)
  • Hoz_Hun
    Na, tegnap tényleg kipörgettem full-ra. A 100% már eddig is megvolt, mindent összeszedtem, minden fegyver fullra fejlesztve, de tegnap végre meglett az összes Achievement is. :)
  • cikasz
    köszönöm
  • gyusa
    Nyomj CapsLock-ot és ha bemérte várd ki ,hogy dobjon tűzlabdát majd hirtelen nyomd meg az E betűt (esernyő) ami visszaveri és letörik a keze...:)
  • cikasz
    Sziasztok. Ott járok ahol össze kell szedni a törzsnek a végtagjait. Ott van egy monszta ami takarja az arcait. Azt, hogy a pékben kell kinyirni?
    köszi
  • Reg5
    Kösz mindenkinek, megvan.
  • gyusa
    Amúgy senkinek sem volt olyan bugja: Mikor hatalmasak vagyunk, és el kéne taposni egy szívet..hiába nyomom a jobbklikket semmi..(már a billentyűzeten mindent végignyomtam). Valaki nemtud erre valami megoldást ?
  • Hoz_Hun
    Ha már csak egy rózsán vagy akkor tudod aktiválni.
  • SzirmosSzisza
    Ha lemegy az életed akkor ENTER.
  • Reg5
    Hogy kell aktiválni a düh módot? 1 hete nem játszottam vele és elfelejtettem.
  • Hoz_Hun
    Én most tolom Nightmare fokozaton. Csaták nehezebbek.
  • blambun
    24 óra 52 perc után végére értem, 97%-kal zárva. a boss igazán hangulatos volt, bár egy kicsit könnyű, de majd nightmare-n korrigálok egyszer. :)
    a történet is kellően felkavaró lett a végére, kár hogy a rosszarcú személyét idő előtt lelőtték az egyik animációban.
    Ez a szöveg pedig különösen tetszett, főleg a valós jelentése és a látszólagos jelentésének kontrasztja miatt:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    The train is coming with its shiny cars.With comfy seats and wheels of stars. So hush my little ones have no fear. The man in the moon is the engineer.
  • blambun
    kellemes nyaralást!
  • blambun
    Én igyekszem mindent megtalálni, így voltam Queensland esetén is, és mégis kihagytam vagy 5 emléket az addigi 2-3 helyett. Most meg Dollhouse-ban hiányzik vagy 7 emlék, és azért már benne van pár óra. Szóval nem tudom mi van itt az utolsó két fejezetben, de nehezebb megtalálni az őket, mint addig. :D

ezen meg jót röhögtem:
    http://imageshack.us/f/804/hehes.jpg/ majdnem otthagytam :D
  • PnéKyra
    Na, ha már olyan sokat emlegettük ezt a Queensland-et, újra végigvittem, de még most is hiányzik két emlék :S Muszály leszek legközelebb a Caterpillar-os ruhában megpróbálni...De azt már csak két hét múlva. Mivel addig nem leszek netközelben, további jó játékot és beszélgetést mindenkinek, és ha még a nyaralásom után is élni fog ez a topic, majd jövök!
  • PnéKyra
    Queensland elejével kapcsolatban: kissé nyomasztó volt az a "békesség", ami abból a pályaszakaszból áradt. Olyan baljós, vagy nem is tudom, végig azt vártam, hogy mikor "borul el" egyik pillanatról a másikra :D

A Spoiler-es résszel kapcsolatban: hát, az aztán idegborzoló volt!!! Leginkább az tette azzá, hogy csak szép komótosan tudtál előrehaladni! :))
  • blambun
    az meg Queensland tetőpontja volt számomra mikor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    megérkezünk a trónterembe, és találkozunk a királynővel. egy hosszú út vezet a trónszékig, látod, hogy ül valaki benne, de nem tudod kivenni az alakját, hogy hogyan néz ki. aztán elindulsz felé, és csak sétálva lehet haladni. tudtam, hogy nem lesz harc, de annyira kíváncsi voltam rá, hogy milyen lehet ez a mostani, mondhatni új királynő, aki egy ilyen helyen rendezte be az új tróntermét... feszült várakozással telt a séta a trónjáig.

az elejével kapcsolatban pedig: viccelsz ? :D szerintem nagyon jó volt az eleje is. lebegő kártyavárak, madarakként repkedő kártyalapok sokasága. hangulatában a még békés Wonderland-hez hasonlítanám, amikor legelső alkalommal megérkezel.
  • PnéKyra
    Szerintem az egész Queensland pálya hátborzongató lett. Mondjuk nekem az eleje, amikor ott a felhők között kell ugrabugrálni kártyalapról kártyalapra, meg a kártya-házakon keresztül kell menni, nem tetszett. Aztán mikor azon túljuk az ember és megérkezik az igazi, kemény Queenslandbe... emlékszem libabőrös lettem a látványtól.
  • blambun
    te jó ég.

én ennyire durva, brutális világot, mint ami Queensland végefelé van legutoljára a Silent Hill 3-ban láttam. az utána következő valóságban játszódó résznél meg már kicsit mintha émelyegtem is volna.

fú, de kéne hozzá a magyarítás. :( az a gondom, hogy valóban olyan a játék nyelvezete, hogy olyan szavak jönnek velem szembe legalább mondatonként kettő, amivel még soha nem találkoztam. aztán mire a szövegkörnyezetből megpróbálnám megfejteni a jelentésüket, már jön a következő.
  • PnéKyra
    Jelentem, én magam javítottam ki "Emlékek"-re :)
  • blambun
    láttam a magyarosítás kezdetleges állapotáról egy-két képet, pl. a menüről. nem tudom azóta változott-e a helyzet, de azon a memories pont memóriáknak volt fordítva. :D
  • PnéKyra
    Haladunk, haladunk! :) Szerintem - nem akarom elkiabálni - de szeptemberre meglesz!!!

Bár nekem most két hét kiesik majd, mert hétfőn nyaralni megyünk, de a többiek folytatják addig is a fordítást (nem tudom, pontosan hányan is csináljuk). De amúgy én egyedül elég sokat lefordítottam már, úgyhogy bizakodó vagyok a szeptemberrel kapcsolatban :)
  • CroftManor
    Ja igen ez kimaradt! :D De mindennek ellenére, sztem egy egész jól sikerült játékról van szó :)
    Apropó: fordítással mi a helyzet?!
  • PnéKyra
    Nekem pont az ellenkezője fordult elő párszor: cut scene után elkezdett előre rohanni anélkül, hogy bárelyik gombot is lenyomtam volna :D És csak akkor állt le, ha az előre gombot lenyomtam.
  • CroftManor
    Az nekem is volt, meg olyan is hogy egy cut scene után egyszerűen nem akart megmozdulni. Meg időnként mikor átmentünk egy kulcs lyukon, időnként beleakadt a szélébe. A legújabb tegnap az volt, hogy elfelejtette rátenni a textúrákat a program, Alice ruhájára. Érdekesen nézett ki xD
    Ja és még az is tegnap történt, hogy épp a Hatter's Domain pályán voltam és ment az a nyomasztó zene...és mikor már rég a következő pályán voltam, még mindig az ment. Sőt amikor kiléptem a főmenübe, még ott is azt ment, keverve a játék főmenü zenéjével
  • PnéKyra
    Nekem akkor volt néha gondom, amikor a gomba feldobott a levegőbe, és tovább kellett volna ugrani. Valamiért nem mindig akarta venni az ugrást, (ami máskülönben tökéletesen működött), hanem csak az "előre" gombot érzékelte, és volt, hogy emiatt vagy 7-8szor leestem.
  • CroftManor
    Az esernyő nekem is volt, de megoldottam egy konfig átírással. Nekem inkább olyan volt, hogy vannak azok a láncok amiket meg kell húzni, és hiába nyomkodtam a C-t, nem húzta meg. Aztán úgy variáltam..hogy fegyver legyen a kezébe és úgy már nagy nehezen meghúzta.
  • PnéKyra
    Az eredeti verziónak elvileg nem szabadna hibásnak lennie. Elvileg... Külföldi fórumokon viszont olvastam már egy-két hibáról:

-A Queensland pályán van egy rész, amikor szét kell taposni a földön lévő szíveket -> sokan panaszkodtak, hogy ezt nem akarja végrehajtani a játék, hiába nyomkodják a C-betűt.
    -Szintén Queensland: vannak azok a libikóka szerű platformok, egyikre ugye bombát kell rakni, és a másik felemelkedik -> a bomba felrobbanása után sem ereszkedik vissza a felemelkedett platform, így ha nem tudtak ráugrani, akkor bukta, utolsó mentés betöltése...
    -Vannak azok az "órák", amiket borsszóróval kell lőni, és mikor narancssárgáról zöldre vált, akkor felemelkedik egy platform, vagy kinyílik egy ajtó -> hiába lövik zöldre, mégsem történik semmi...
    -Esernyő nem nyílik ki.

Most ezek jutnak eszembe, nem tudom, hogy mindegyik bug pc-re vonatkozott-e, az első az tuti. Nem tudom, esetleg valami nem stimmel a beállításokban? Egy személyes tapasztalat, de ez Tomb Raider-es: nem tudom már melyik részével játszottam, max. felbontás, és hiába ugrottam, nem kapaszkodott meg a szemben lévő sziklán. Felbontás vissza, és rögtön megkapaszkodott. ezért gondolom, hogy esetleg a beállításokat kellene módosítani, de amúgy nem igazán értek hozzá :S

Én már végigvittem, és lekopogom,nekem nem volt ilyen problémám.
  • blambun
    megpróbálom. csak aztán nehogy az legyen, hogy nem is a tört verzió hibája, és a végén az eredetivel is előjön.
  • ikszipszilonzé
    érdekes én szintén, de nálam nem fordult elő ilyen hiba
    én innen szedtemskidrow
    a cracket meg innen crack
    Esetleg próbáld meg újrarakni, a mentéseid megmaradnak.
  • blambun
    igen, a theta crack-et használtam hozzá.
  • ikszipszilonzé
    milyen verzió Skidrow ?
  • blambun
    nah, Queensland egy részén nem tudok továbblépni, mert a játék folyton visszadob az asztalra. eddig 17,5 óra alatt egyszer csinálta ezt, akkor többször nem fordult elő, de most megmakacsolta magát. igen, valóban nem eredeti, de meg fogom venni a játékot, csak jó lett volna a hétvégén a végére járni, de így nem fog menni.