Alice: Madness Returns

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyomj CapsLock-ot és ha bemérte várd ki ,hogy dobjon tûzlabdát majd hirtelen nyomd meg az E betût (esernyõ) ami visszaveri és letörik a keze...😊
cikasz
Sziasztok. Ott járok ahol össze kell szedni a törzsnek a végtagjait. Ott van egy monszta ami takarja az arcait. Azt, hogy a pékben kell kinyirni?
köszi

http://www.akciofigura.hu

Kösz mindenkinek, megvan.

Amúgy senkinek sem volt olyan bugja: Mikor hatalmasak vagyunk, és el kéne taposni egy szívet..hiába nyomom a jobbklikket semmi..(már a billentyûzeten mindent végignyomtam). Valaki nemtud erre valami megoldást ?
Ha már csak egy rózsán vagy akkor tudod aktiválni.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

SzirmosSzisza
Ha lemegy az életed akkor ENTER.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hogy kell aktiválni a düh módot? 1 hete nem játszottam vele és elfelejtettem.

Én most tolom Nightmare fokozaton. Csaták nehezebbek.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

24 óra 52 perc után végére értem, 97%-kal zárva. a boss igazán hangulatos volt, bár egy kicsit könnyû, de majd nightmare-n korrigálok egyszer. 😊
a történet is kellõen felkavaró lett a végére, kár hogy a rosszarcú személyét idõ elõtt lelõtték az egyik animációban.
Ez a szöveg pedig különösen tetszett, fõleg a valós jelentése és a látszólagos jelentésének kontrasztja miatt:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
The train is coming with its shiny cars.With comfy seats and wheels of stars. So hush my little ones have no fear. The man in the moon is the engineer.
kellemes nyaralást!
Én igyekszem mindent megtalálni, így voltam Queensland esetén is, és mégis kihagytam vagy 5 emléket az addigi 2-3 helyett. Most meg Dollhouse-ban hiányzik vagy 7 emlék, és azért már benne van pár óra. Szóval nem tudom mi van itt az utolsó két fejezetben, de nehezebb megtalálni az õket, mint addig. 😄

ezen meg jót röhögtem:
http://imageshack.us/f/804/hehes.jpg/ majdnem otthagytam 😄
Na, ha már olyan sokat emlegettük ezt a Queensland-et, újra végigvittem, de még most is hiányzik két emlék :S Muszály leszek legközelebb a Caterpillar-os ruhában megpróbálni...De azt már csak két hét múlva. Mivel addig nem leszek netközelben, további jó játékot és beszélgetést mindenkinek, és ha még a nyaralásom után is élni fog ez a topic, majd jövök! <#vigyor2>

\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"

Queensland elejével kapcsolatban: kissé nyomasztó volt az a "békesség", ami abból a pályaszakaszból áradt. Olyan baljós, vagy nem is tudom, végig azt vártam, hogy mikor "borul el" egyik pillanatról a másikra 😄

A Spoiler-es résszel kapcsolatban: hát, az aztán idegborzoló volt!!! Leginkább az tette azzá, hogy csak szép komótosan tudtál elõrehaladni! 😊)

\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"

az meg Queensland tetõpontja volt számomra mikor
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
megérkezünk a trónterembe, és találkozunk a királynõvel. egy hosszú út vezet a trónszékig, látod, hogy ül valaki benne, de nem tudod kivenni az alakját, hogy hogyan néz ki. aztán elindulsz felé, és csak sétálva lehet haladni. tudtam, hogy nem lesz harc, de annyira kíváncsi voltam rá, hogy milyen lehet ez a mostani, mondhatni új királynõ, aki egy ilyen helyen rendezte be az új tróntermét... feszült várakozással telt a séta a trónjáig.

az elejével kapcsolatban pedig: viccelsz ? 😄 szerintem nagyon jó volt az eleje is. lebegõ kártyavárak, madarakként repkedõ kártyalapok sokasága. hangulatában a még békés Wonderland-hez hasonlítanám, amikor legelsõ alkalommal megérkezel.
Szerintem az egész Queensland pálya hátborzongató lett. Mondjuk nekem az eleje, amikor ott a felhõk között kell ugrabugrálni kártyalapról kártyalapra, meg a kártya-házakon keresztül kell menni, nem tetszett. Aztán mikor azon túljuk az ember és megérkezik az igazi, kemény Queenslandbe... emlékszem libabõrös lettem a látványtól.

te jó ég.

én ennyire durva, brutális világot, mint ami Queensland végefelé van legutoljára a Silent Hill 3-ban láttam. az utána következõ valóságban játszódó résznél meg már kicsit mintha émelyegtem is volna.

fú, de kéne hozzá a magyarítás. 😞 az a gondom, hogy valóban olyan a játék nyelvezete, hogy olyan szavak jönnek velem szembe legalább mondatonként kettõ, amivel még soha nem találkoztam. aztán mire a szövegkörnyezetbõl megpróbálnám megfejteni a jelentésüket, már jön a következõ.
Jelentem, én magam javítottam ki "Emlékek"-re 😊

láttam a magyarosítás kezdetleges állapotáról egy-két képet, pl. a menürõl. nem tudom azóta változott-e a helyzet, de azon a memories pont memóriáknak volt fordítva. 😄
Haladunk, haladunk! 😊 Szerintem - nem akarom elkiabálni - de szeptemberre meglesz!!!

Bár nekem most két hét kiesik majd, mert hétfõn nyaralni megyünk, de a többiek folytatják addig is a fordítást (nem tudom, pontosan hányan is csináljuk). De amúgy én egyedül elég sokat lefordítottam már, úgyhogy bizakodó vagyok a szeptemberrel kapcsolatban 😊

CroftManor
Ja igen ez kimaradt! 😄 De mindennek ellenére, sztem egy egész jól sikerült játékról van szó 😊
Apropó: fordítással mi a helyzet?!

Nothing is True, Everything is Permitted

Nekem pont az ellenkezõje fordult elõ párszor: cut scene után elkezdett elõre rohanni anélkül, hogy bárelyik gombot is lenyomtam volna 😄 És csak akkor állt le, ha az elõre gombot lenyomtam.

CroftManor
Az nekem is volt, meg olyan is hogy egy cut scene után egyszerûen nem akart megmozdulni. Meg idõnként mikor átmentünk egy kulcs lyukon, idõnként beleakadt a szélébe. A legújabb tegnap az volt, hogy elfelejtette rátenni a textúrákat a program, Alice ruhájára. Érdekesen nézett ki xD
Ja és még az is tegnap történt, hogy épp a Hatter's Domain pályán voltam és ment az a nyomasztó zene...és mikor már rég a következõ pályán voltam, még mindig az ment. Sõt amikor kiléptem a fõmenübe, még ott is azt ment, keverve a játék fõmenü zenéjével <#idiota>

Nekem akkor volt néha gondom, amikor a gomba feldobott a levegõbe, és tovább kellett volna ugrani. Valamiért nem mindig akarta venni az ugrást, (ami máskülönben tökéletesen mûködött), hanem csak az "elõre" gombot érzékelte, és volt, hogy emiatt vagy 7-8szor leestem.

CroftManor
Az esernyõ nekem is volt, de megoldottam egy konfig átírással. Nekem inkább olyan volt, hogy vannak azok a láncok amiket meg kell húzni, és hiába nyomkodtam a C-t, nem húzta meg. Aztán úgy variáltam..hogy fegyver legyen a kezébe és úgy már nagy nehezen meghúzta.

Az eredeti verziónak elvileg nem szabadna hibásnak lennie. Elvileg... Külföldi fórumokon viszont olvastam már egy-két hibáról:

-A Queensland pályán van egy rész, amikor szét kell taposni a földön lévõ szíveket -> sokan panaszkodtak, hogy ezt nem akarja végrehajtani a játék, hiába nyomkodják a C-betût.
-Szintén Queensland: vannak azok a libikóka szerû platformok, egyikre ugye bombát kell rakni, és a másik felemelkedik -> a bomba felrobbanása után sem ereszkedik vissza a felemelkedett platform, így ha nem tudtak ráugrani, akkor bukta, utolsó mentés betöltése...
-Vannak azok az "órák", amiket borsszóróval kell lõni, és mikor narancssárgáról zöldre vált, akkor felemelkedik egy platform, vagy kinyílik egy ajtó -> hiába lövik zöldre, mégsem történik semmi...
-Esernyõ nem nyílik ki.

Most ezek jutnak eszembe, nem tudom, hogy mindegyik bug pc-re vonatkozott-e, az elsõ az tuti. Nem tudom, esetleg valami nem stimmel a beállításokban? Egy személyes tapasztalat, de ez Tomb Raider-es: nem tudom már melyik részével játszottam, max. felbontás, és hiába ugrottam, nem kapaszkodott meg a szemben lévõ sziklán. Felbontás vissza, és rögtön megkapaszkodott. ezért gondolom, hogy esetleg a beállításokat kellene módosítani, de amúgy nem igazán értek hozzá :S

Én már végigvittem, és lekopogom,nekem nem volt ilyen problémám.

megpróbálom. csak aztán nehogy az legyen, hogy nem is a tört verzió hibája, és a végén az eredetivel is elõjön.
érdekes én szintén, de nálam nem fordult elõ ilyen hiba
én innen szedtemskidrow
a cracket meg innen crack
Esetleg próbáld meg újrarakni, a mentéseid megmaradnak.
igen, a theta crack-et használtam hozzá.
milyen verzió Skidrow ?
nah, Queensland egy részén nem tudok továbblépni, mert a játék folyton visszadob az asztalra. eddig 17,5 óra alatt egyszer csinálta ezt, akkor többször nem fordult elõ, de most megmakacsolta magát. igen, valóban nem eredeti, de meg fogom venni a játékot, csak jó lett volna a hétvégén a végére járni, de így nem fog menni.
Kérdésem most az elsõ résszel lenne kapcsolatos:

Végigvitte valaki normal és nightmare módban is? Csak azért kérdezem, mert már régebben észrevettem, hogy a cd tok hátulján lévõ képek között van olyan helyszín, ahol én még sosem jártam :S Lehet, hogy nightmare módban ez a játék is ad bónusz pályákat vagy "szobákat"? Annyira nagy kedvem nincs végigvinni nightmare-ban azért, hogy ez kiderüljön, + idõm sincs annyi, de azért kíváncsi vagyok.

Azt írta megnézte a végigjátszás videót, szóval azt csak észrevette volna, ha két lánc lenne.

CroftManor
Második végigjátszásra, az elején amikor jön az a cut scene, ahol Alice összemegy...nekem az a videó bugos 😄 Nincs ott Alice, csak a hangját hallani és lehet látni hogy oldalt áll és beszél... de a kamera meg azt a részt mutatja, ahol elvileg állnia kellene az ital "zuhatag" mellett. De szerencsére csak ez az egy videó ilyen 😊

cornellred: Nem lehet hogy két kar van, csak nem veszed észre a másikat? Nekem úgy rémlik, hogy volt olyan, hogy két kart kellett meghúzni.

A nyuszi a 2.-ben bomba jó lett. 😄 Mármint, nyúl bombáid lettek. 😊
Amúgy a nyúl csak katalizátor a Wonderland és a való világ között. Az 1. rész is akkor kezdõdik idõrendben, amikor az elmeintézetben visszadják Alice-nek a nyulát. A 2. részben ezt a szerepet a macska tölti be.

A japános pályán nem volt gond ezzel a lánchúzogatással? Esetleg ha az egész Chapter-t újrakezdenéd, vagy csak az adott részt töltöd be újra? Bár ha már újra is telepítetted, akkor gondolom ezeket is kipróbáltad... Újratelepítésnél a régi mentéseidet megtartottad?

a kérdés lemaradt😄 szóval tapasztalta e már ezt valaki vagy esetleg valami ötlet h mi a franc baja lehet?:/
sziasztok!
nekem olyan problémám van hogy a chapter 4ben annál a résznél amikor kerget az executioner; átmegyek a falon; utána kijutok egy olyan részhez ahol meg kell húzni a hal szájában azt a karikát ás akkor elvileg le kéne ereszkednie annak a két levegõfújó "vázának" (megnéztem a végigjátszást is és abban ez történt), de nálam ez nem következik be és nem tudok továbbmenni😞 már újra is telepítettem de így se akar történni semmi. meghúzza, de utána nem történik semmi és már azt se jelzi ki utána:/
Azt pedig aláírom, hogy nem kell mindenben illeszkednie a játéknak Lewis Carroll könyvéhez, mert ugyebár ez a játék stílusát tekintve is lehetetlen.

Itt a fehér nyuszi követése helyett a fehér macska követése volt, mert lássuk be, egy nyúl nem illeszkedett volna a londoni környezetbe. Ez idáig OK. Továbbá nem úgy gondoltam, hogy a nyúl legyen a fõfõfõ szereplõ a történetben, de én egészen a játék végéig vártam, hogy felbukkanjon. Legalább a végén a vonaton a többi "fõszereplõvel" együtt 😊

Na ennyit a Nyusziról 😄

A nyúl annyiból fõszereplõ az eredeti történetben, hogy õ vezeti végig (ha közvetve is) Alice-t Csodaországon. Végülis õt követi. Meglátásom szerint majdnem egyenrangú a Macskával. De ez az én véleményem.

Na mindegy, nem reklamálni akartam, de szerintem pár jelent erejéig feltûnhetett volna. Akárhogyis, én csípem azt a nyulat 😊

én egyáltalán nem tekintem a nyulat fõszereplõnek a játékban. az elsõ rélszben semmi más szerepe nem volt, mint hogy egy ideig mutatta az utat, valójában csak kergetted. és azt sem sokáig, gyakorlatilag talán a játék egyharmadáig ha jelen volt egyáltalán, de ennek pontosságában már nem teljesen vagyok biztos. kb. annyira volt fõszereplõ, mint a másodikban a London utcáin feltûnõ fehér macska.

Az, hogy Lewis Caroll történetében mennyire fõszereplõ szerintem irreleváns, ez egy egészen más Wonderland, még ha a könyv hangulatvilágához közelebb is áll.
CroftManor
Na kipróbáltam a new game+-t
Minden megmarad, ugyanúgy a dlc ruhában kezdte az elsõ pályát, amelyikben abbahagytam a chapter selectben. Lényegében annyi, hogy az ellenfelek nehezebben halnak meg és nagyobbat is sebeznek. Az a kis szörnyike, villával a kezében egyet belém ütött és kb 2 rózsám bánta kapásból. Szóval nagyon kell vigyázni, bár ezzel ellentétben azt az elsõ Ruinos szörnyet amit az esernyõvel kell likvidálni, azt 3 teáskanna lövéssel elintéztem.
Én most lecseréltem a hatteres ruhát arra amelyik dupla sérülést ad, igaz így veszíteni tudok az életembõl, de így van benne kihívás.

Mondjuk egy valami azért nagyon nem tiszta... A Fehér Nyuszi mi a fenéért nem szerepel a 2. részben (kivéve azokba a Redula Room-okban vagy mikben, de csak akkor is az asztal mellett ül, a végén meg ad egy kis piros festéket.)??? Végülis az eredet történetben õ az egyik fõszereplõ.

viccet félretéve: ez az sg fórum az egyik legszarabb, legröhejesebb korlátozásokat képes kitalálni a frissen regisztált felhasználók számára, amikkel valaha találkoztam. most például nem enged linket beszúrni, csak ha a regisztráció idõpontjától számítva harminc nap eltelt.

szóval mégegyszer: http://alicefans.wordpress.com/

nem tudom hányan ismeritek ezt az oldalt, de a legújabb résszel kapcsolatban rengeteg hír, videó, miegyéb található rajta. érdemes megnézni, hogy néhányan már új ruhákat is készítettek a játékhoz. 😊
Arra meg ott az Art Book.

Malakai
Olyan ez mint a dvd extrák, kicsit beleláthatsz olyanba, ami a készítés során még tervbe volt véve, ennyi szerintem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

szerintem elég izgalmassá teheti az összes harcjelenetet az, hogy mondjuk két-három ütés engedhetõ meg legfeljebb, mert többtõl elpatkolsz. az ilyenekbõl kerekednek ki az izgalmas, élvezetesebb harcok, mikor úgy kell játszanod, hogy nem érinthetnek meg. szerintem. 😊
De, le tudom, az lesz. Csak jó lett volna eredetiben, de ez van. 😊

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Nem tudom :S Azt írják törölt karakterek. De azt meg nem hiszem, hogy a készítõk annyira figyelmetlenek lennének, hogy törölt karaktereket hagynak a karakterkönyvben...
Bár állítólag vannak olyan játékok, amiket ha a legnehezebb fokozaton viszel, akkor adnak valami "bónuszt". Lehet, hogy ennél is így van. Amúgy majd férjemet megkérdezem, látta-e már valamelyiket 😄 Most jár Nightmare módban a Babaházban.

Mit gondolsz, esetleg mégis vannak ilyenek is csak nehezebb fokozaton esetleg?
Hát ez jó volt <#idiota><#vigyor2>