29382
Rise of Flight - Flying Circus Volume I
  • DummyBoy
    Egész nap ezután nyomoztam ... Nekem nagyon bejön az Alba DIII, de lassú picit ... Ha hiszünk a riseofflight.com-nak akkor mindkát Pfalz gyorsabb, de a DXII-nek jobb az emelkedési sebessége és könnyebb vele a zuhanás ...

Lehet én is letesztelem ezt a Pfalz DIII-at ...
  • Fokker
    többiek: Pfalzzal kapcsolatban, kipróbáltam a PfalzDXII-t is, de a DIIIa.-hoz képest nagyon lomha gép. valamivel erősebb a motorja, mint a DIIIa-nak, de lomha, könnyen bedugózik és ledobja a szárnyait. hiába erősebb a motorja, a tömege is nagyobb mint a DIIIa. én most a DIIIa.-ra gyúrok. ez viszont a DVII-es fokkerhez áll közel, annyi különbséggel, hogy alacsonyabb sebességen már át akar esni, viszont jóval erősebb a motorja mint a DVII-esé.
  • Fokker
    hali! nekem is a redbaronII volt az IL2 előtt. az igaz hogy a RoF-ban a kampány-mód nincs annyira kidolgozva mint a RBII-ben, viszont a repülés felszállással, harccal, leszállással annyira realisztikus, hogy nem fog hiányozni. én is elkezdtem a careert, de azzal az a bajom, hogy az ellenfél mintha szándékosan le lenne butítva. a jó légiharc az orosz rulettben van megcsinálva, nagyon jól meg lehet tanulni vezetni a gépeket. annak idején akkora durranás volt a RBII, mint most a RoF. sztem nincs párja jelenleg a repszimek között. azt mondanom sem kell, hogy a RBII a RoF mellett egy konzolos kis repcsis akciójáték. ;)
  • DummyBoy
    Rendszergazdaként indítod?

Nekem win7 64 bit és tökéletesen megy a FreeTrack (Mikor el nem sakkozom ...) a ROF alatt ...

Semmi trükközés nem kellett ... indításkor felismerte hogy új TIR kompatibilis játék fut, beírtam a nevét és kész ...

Hmmm ... mondjuk a 100%-os proci terhelés az kemény ... Lehet hogy pár felesleges process-t ki kellene lőni ...

Az AMD-nek van egy Fusion nevű alkalmazása ami erre szolgál, újabb AMD chipsetes lapokkal működik, lehet ki kellene próbálnod ...

Be lehet állítani, hogy milyen dolgokat gyomláljon ki, és ha elindítod, akkor kilő minden felesleges process-t ... mikor befejezted a játékot akkor meg vissza tudod indítani őket ...
  • Zpogi
    Ha lerakom a gémet a tálcára akkor müködik a freetrack,de a játékban nem,persze csak full beállításnál.Szerintem a proci a ludas(AMD6000+), 100% körül megy.
    Meg lehet,hogy a Vista.
  • pyyt
    Köszi a válaszokat! Tehát, ha jól értelmezem, akkor egymagam itthon nem fogok heteket tölteni a világháború végigrepülésével... nem kell egy kerek és változatos történet végigjátszásával bajlódnom... :( Ti Online játszatok vagy hogyan? Mert akkor idővel majd én is csatlakoznék a társasághoz!
  • RedRiot
    Szia, üdv a magyar RoF-osok között!
    Sajnos rátapintottál a RoF egyik gyenge pontjára: a kampány-mód egy igen kezdetleges, összefércelt valami.

Ellenben maga a repülés és a légiharc élménye az tökéletes, így remélhetőleg nem fogsz csalódni!
  • JoeDestroy
    Nos akkor nekem az Alba DV :)
  • DummyBoy
    Nos, üdv a táborban ...

Először is itt is a repülésen van a hangsúly, jelenleg nincs dinamikus kampány meg ilyenek (van valami 3rd party campaing generátor, de azt még nem teszteltem le ...)... ebből a szempontból hasonló mint az IL2 ...

Vannak kampányok, de jelenleg nem valami nagy dologra kell gondolni, én pl: legtöbbször sima orosz rulettet repülök, mikor van egy kis időm, ez egyszerű duel, 1v1, és mikor lelövöd az enemy-t akkor jön a következő, amíg meg nem halsz, ki nem fogy a lőszer vagy az üzemanyag ...

Festegetni most is tudsz, Photoshop kell hozzá, vagy valami ekvivalens képszerkesztő, valamint DDS plugin ...

Következő patch-el jönnek a gép template-ek akkor ez lényegesen egyszerűbb lesz :)

Az általad vásárolt játékban 4 repülőgép található, a többi 8-at a neten lehet megvenni, 5 és fél ojró darabja, ezekről itt sokan tudnak nyilatkozni, de vigyázni kell, mindenkinek más jön be (Lásd a pár hsz-el lentebb lévő Camel vs DR1 beszélgetést ...)

Érdemes átolvasgatni a topikot, sok infót talász festésről, gépekről segítségekről, stb :)
  • pyyt
    Sziasztok! MOst rendeltem meg a játékot. Engem a háttér érdekelne. Régen, a red baron II ben feelingesen meg volt csinálva a menü, átvezető videók, rengeteg információ a saját és az ellenség századairól, ászokról akikkel meg lehetett küzdeni ha épp összetalálkoztál velük, egyedire festhettem a repülőm, volt benne kórház x ideig ha megsebesültél, szökés a fogoly táborból századparancsnokként te szervezted a beosztást és a század küldetéseit stb.. számomra teljesen élethű volt a játék. Az Il 2 sorozatban viszont nem igazán részletezték ezt a részét a játéknak. csak az volt a lényeg, hogy repülni - repülni, sokszor tök egyforma küldetéseket. Ebben a játékban hogy van ez megoldva? Mennyire feelinges? Továbbá az Il 2 sorozatban azt utáltam, hogy hiába kínlódtam le a szanaszét lőtt repülőmet a földre, ha nem értem el a célt, újra kellett repülni a küldetést, ami számomra teljesen életszerűtlen volt. ebben a játékban ez hogy működik?
  • DummyBoy
    Hmmm ... annak mennie kellene, nekem simán megy ...

Mi a gond vele?
  • Zpogi
    Köszönöm a válaszokat,igen csak 512Mb-os a kártyám.Ami érdekes,hogy full beállításnál is megy símán,csak nem működik a FreeTrack-em.
    A géptípusokat estére megmondom.
  • DummyBoy
    Én is láttam valahogy egy forgómotoros indítást a Neten, ott is látható volt, ezért nem csodálkozom hogy az Alba pöccre indul, a Camel meg köhögve :)
  • RedRiot
    Emlékszem szombaton sokalltad az N28 motorindítási idejét. Érdemes megnézni az alábbi videót:

Nieuport 28 indítás és repülés

A RoFban is párszor lassan átforgatja a "láthatatlan szerelő" a motort mielőtt igazából berántaná a légcsavart. Hogy ennek mi a szerepe azt sajna passzolom, én vmi olyasmire tippelek, hogy ilyenkor a töltik fel a hengereket üzemanyaggal. Gondolom a pilóta is rásegít vmi kézi benzinpumpával. Aztán mikor bekiabálják hogy "contact!" akkor kapcsolja be a gyújtómágneseket, és onnantól próbálják ténylegesen beindítani a motort.

Érdemes végignézni a videót, dettó olyan hangja van a RoF-gépnek mint az igazinak! (6:05-nél )
  • DummyBoy
    Akkor egy lehetséges 8v8:

Opposite:
    - Alba DIII - Papa
    - Alba DIII - Dummy
    - Fokker DVII - Fokker
    - Fokker DVII - Tobzoska
    - Pfalz IIIa - Fokker
    - Pfalz XVII - Dummy
    - Fokker DR1 - hogy legyen :)
    - Szabadon választható :) (Alba DV pl.)

Order:
    - SeVa - RedRiot
    - Seva - Papa
    - Camel - LeonSilver
    - Camel - ha kell (esetleg nekem ...)
    - Dolphin - LeonSilver
    - SPAD - Tobzoska
    - Szabadon választható :)
    - Szabadon választható :)

Max úgy változik, ha balanszolni kell az oldalakat ...

Ha nem ragaszkodunk a történelmi hitelességhez (És mivel ezek inkább fun repülések, szerintem ennyit engedhetünk ...) akkor meg mindeki választ egy oldalt, 2 gépet és kész ...

Majdcsak kikristályosodik ez :)

Bár lecsúsztunk a novemberről, kiváncsi vagyok a peccsre ... az új Coop modban már nem kell kilépni az oldalváltáshoz ... És ha még csinálnak gépválasztós dogfight servert is respawn-al, akkor asszem királyság lesz :)
  • DummyBoy
    Részletesebb mint a SeVa? Az igen! Nagyon tetszenek a gépleírásaid, csak így tovább :) (G940-re valami esztimétid tájm?)

Ne vedd ám sürgetésnek, csak tűkön ülve várom(juk ...)!!!

Még valami: Papa kérdezgetett egy kicsit a WWI-es magyar pilótákról:

Austro-Hungarian ACES of WWI

Itt találhatóak gépek és festések is (Angol).

Valamint itt egy könyv angolul:

Austro-Hungarian ACES of WWI - rapidshare

És itt van ugyanez, csak google-book, ha valakinek nem megy a rapid :)
  • Papa01 #2461
    :D :D :D
  • RedRiot
    Dezertőr! :))))
  • RedRiot
    A terep részletességét vedd vissza mediumra, akkor valószínűleg beáll majd normál értékre a memória-kihasználtság. Nyugi, mediumon is gyönyörű lesz a játék. ;)
  • Papa01 #2458
    Dummy, egy plusz Alba. DIII-at be tudnál tenni nekem? :)
    Köszii! :)
  • DummyBoy
    A DXII egy amolyan öszvér gép ... fordulékony, pördülékeny, jó az emelkedési sebessége (Asszem a legjobb a német gépek között)és jól bírja a zuhanást ... Semmiben sem kiemelkedő, de mindenben jó ...

Kicsit néha delfines ... ez benne az idegesítő, de ettől függetlenül tegnap este kivételesen jót repültem vele :) (Mármint nem akkora ász voltam, csak élveztem a repülést... :) )

@ZPogi és Laca: Ha jönnétek csütörtökön (Remélem én is tudok majd jönni :) ) akkor válasszatok egy oldalt és 1 gépet (Vagy válasszatok mindkét oldalról 1 gépet ...) mert akkor kicsit átszerkesztem a multis küldetést addigra, ugyanis most majdnem csak utólag vásárolható gépek vannak benne!

@ZPogi: Milyen VGA? Mennyi VGA memóriád van? 512 vagy 684? Mert akkor lehetséges ... Próbálj meg valamit lentebb venni, pl: Grass, vagy ilyesmit ami nem számít repülés közben :)
  • Papa01 #2456
    Ha még nem vettél Black Shark-ot...
  • LeonSilver
    Hát az már elég gáz.Milyen gépezeted van?
    Egyébként pedig jönni jöhetsz természetesen.
  • RedRiot
    Egyébként urak, tudjátok mi hiányzik (többek között) a RoFból? Néhány kisebb "pálya". Pl. egy kis dogfight multihoz elég lenne egy kb. 10x10km-es terep. Ha nem kéne minden egyes alkalommal fél Franciaországot beszuszakolnia a RAMba, talán a töltési idők is rövidebbek lennének. Nem is kellene a neoqbnek új mapokat csinálni, csak kivágni különböző darabokat a már meglévőből, nevet adni nekik oszt' annyi.
  • RedRiot
    Pfalz DXII? Még nem jöttem rá hogy mire jó. Nem mondom hogy csapnivaló gép, egyszerűen csak nem találtam olyan tulajdonságot, amiben kiemelkedne a többi gép közül. A kilátás nagyon jó belőle, de ez még önmagában kevés. A D.III-as Pfalz veszélyesebb ellenfél szerintem.
  • Zpogi
    Ha kikapcsolom a Post effects-eket és max-ra állítok mindent a memória kihasználtság 114%,az már gáz?
  • Zpogi
    Sziasztok,ha nem gond és van még hely,akkor jönnék én is csütörtökön.
  • DummyBoy
    Ugye, mindenkinek más a zsánere ... DR1-el pl. eddig csak úgy estem le hogy letörtem a szárnyaimat, a maradékot meg lelőtték ...

Az én kezem alatt pl: a Dr1 kezesebb, ettől függetlenül a Camel-t jobban szeretem :)

Most pl: Pfalz DXII-vel repültem, és tök jó volt :) Lassabbnak tűnt mint az Alba pedog gyorsabb ... de jót repkedtem vele most ... (Eddig ezt az egy gépet bántam meg, egyszerűen nem tudtam vele normálisan repülni ...) Lehet beteszem a multiba xD
  • RedRiot
    Érdekes, de nekem pont a Dreidecker a könnyebb gép: szerintem jobban lehet érezni, hogy mikor akar bedugózni, és ha ez megtörténik könnyebb kijönni belőle.

A teve mintha minden átmenet nélkül esne dugóhúzóba, és ebből eddig nem tudtam kiszedni. A magassági kormány is baromi érzékeny lesz nagy sebességnél, kis mozdulatra is nagyokat bólint, jelentősen csökkentve a célzás esélyeit.
  • LeonSilver
    Kezesbárány ha már az ember rájön, hogy mit-merre-hányméter.
    Qrvajó repülni, én imádom de nem egyszer kívántam már a pokol legmélyebb bugyrába ;)
  • Sanyo
    Érzésem szerint a Camel szinte kezesbárány a Dreideckerrel szemben. A Fokker remekművét pl. nem lehet csúsztatni, mert leborul és bedugózik. Nagyon érdekes és munkás gép, tényleg ott kell lenni, különben átver, megaláz, majd kinyír. :D Az eddigi legrészletesebb írás készülget róla...
  • LeonSilver
    :D

Hát hiába no, öreg sam ;)
  • Her Laca
    Köszike:) De asszem tag vagyok:D Ha jól emlékszem az ötletelésben is volt némi szerepem:D
  • LeonSilver
    Flyonlineon sztorilájn.
  • Sanyo
    Bármit amit elküldtök nekem, kirakom a skinek közé, sima ügy. :)
  • Her Laca
    Ja :) elfelejtettem mondani ,hogy az 576 ban vettem,és csak egy darab volt belőle. Mert mindig csak egyet rendelnek ,az ilyen "réteg játékokból" aszonták. Most rendelnek megint egyet. Eszem megállt.:D
  • DummyBoy
    Ájájájájájjjj ... Elsakkoztam ... én most nem a sniperesdiről beszélek ... Az lenne a legkisebb bajom ha lelőne :)

Az új peccsel az AI elkezdett picit okosabban harcolni ... kihasználják a sebességi előnyüket, elemelkednek ésatöbbi ... De ez nem az volt ... egyszerűen otthagyott a csába :) Elfordultam mint rég és nem fordult rám, hanem elment 1,5-2km-eket, majd visszajött, rám sem lőtt csak elment megint másik irányba :)

Bár lehet hogy bug volt :)
  • LeonSilver
    Jajám!Én például ezért nem kapcsoltam be sohasem a végtelentöttényt mert az nem szoktatja az embert a spórolásra.
    Az elején kicsit zavart engem is a sniperkodása az AI-nak de a végén már abszolut nem zavart és sajnáltam, hogy megváltoztatták.
  • LeonSilver
    Isten hozott.Gyarapodik a kiccsalád :)

Ha Camelt megveszed és huzamosabban akarod is használni akkor készülj fel, hogy kitéped a hajad.Én most kezdek ráérezni, ma már egyszer sem dugóztam vele csak majdnem :)

Egyébként ajánlom szíves figyelmedbe ezt ( bár gondolom ismered ) és ezt.Ha meghívó kell szólj.Ha nem akarsz csatlakozni az sem gáz.

**--**

Kellene csinálni egy tárhelyet srácok ahova a skinjeinket feltöltenénk meg Dummy felrakná a missiókat és ezt belehetne tetetni a banner alá.Így ha jön valaki új vagy izé akkor nem kellene keresgélni a hszek között a cuccot.

• Fokker
    a sokat szidott 1.007-es "sniper" patch tény hogy kemény volt, de egy elég hatákony edzési lépcső volt az online-ra való készülésben. szerintem. általános szabály, addig kell gyakorolni egy adott típussal, amíg 12 fölé nem megy a gyári rulett légigyőzelmeinek száma. ehhez az kell, hogy kevés lőszerrel, pontosan kell célozni, mivel minél tovább vagy 1 adott ellenfélen, annál nagyobb az esélye, hogy valaki beül mögéd, és leszed multi közben. találni kell 1 gépet, ami igazán fekszik, és azzal gyakorolni, amíg össze nem jön legalább 12 győzelem a gyári rulettben. én pl. megtanultam azt is a rulettben - mivel fokker DVII-es a kedvencem és ez elég lassú -, hogy hogyan kell egy menekülő gép után lőni úgy, hogy el is találjam. a gyári rulett arra tanít meg legjobban, hogy hogyan kell a lehető legjobb találati arányt elérni. kevés lőszer, de az mind biztosan találjon. hosszabb sorozatok csak a nagyobb bombázók ellen kellenek.