29382
Rise of Flight - Flying Circus Volume I
  • DummyBoy
    No igen, én anno 2 hétig nem repültem mikor meghalt a FreeTrack-em, mert annyira idegen volt hatswitch-el meg egérrel nézelődni ...

Ha nem megy, akkor nem repülök ... Camel-t pl: pedál nélkül kipróbálnám, valszeg esnék le vele mint a huzat, ésatöbbi ...
  • Her Laca
    Ez már annyi szar ,hogy tuti világsiker lesz:))
  • Her Laca
    Ez off de nagyon:)
    De azért nézzétek meg ,be sza be hu:))
  • Her Laca
    Én meg előszoba szekrény gyártottam ,az asszony már hetek óta gyötört vele. No de kész van ,most már annyit repkedek amennyit akarok ,szava sem lehet:))
  • Her Laca
    Én is beleszólok.
    Engem abszolút nem zavar, mindenki azt használ ami jólesik neki.
    Magam soha nem használtam ilyesmiket,azt se tudom hogy kell bekapcsolni,
    mi több tr em sincs de soha nem éreztem hátrányát ennek.
    Szerintem nincs is jelentősége,sőt inkább zavaró lehet ,hogy nem arra nézek ahova akarok ,hanem a gép mondja meg. Úgy hogy vita helyett inkább menjünk hentelni :))
  • RedRiot
    Véleményem. Mikor Papa először indította a szervert, valamikor ősszel, megegyeztünk az opciókban, segítségekben. Dummy kiváló küldetéseket szerkesztett, aminek a paramétereit szintén közösen egyeztettük hogy mindenkinek jó legyen. Már több órát repültünk közösen, és egy pillanatig nem volt olyan érzésünk, hogy valamelyikünk ne tartaná be a fairplay szabályait. Hónapok óta nem volt semmi vita, sőt szó sem esett a témáról.

Itt nincs kill-vadászat, álló légcsavarú gépre szerintem még nem lőtt senki. Ritka az is, hogy ketten ülnek be valaki mögé. Mi itt így játszunk, ezt fogadtuk el, ezek a szabályok. Ha valakinek jó így jöjjön, szívesen látjuk. Kipróbálhatja hogy milyen. Ha ezután sem tetszik neki, még mindig ott a lehetősége hogy indít egy saját szerót, és olyan opciókat ikszel ami neki jó.
  • Papa01 #5193
    Most fejeztük be , vagy 10 perce.. :(((
    De lehet ma még eltudom indítani a szerót.. :) Ha a hadügy miniszter asszony megengedi.. :D
  • Fokker
    OK, rágyúrok a padlock nélküli nézelődésre.
    egyébként, mondhatnám azt is, ha már ennyire egyformák legyenek az esélyek, hogy akkor mostantól senki nem használhat Tracket, sem pedált, mert mindkettő használatával könnyebb repülni, mint nélkülük. ezt gondolom te sem cáfolod. akkor mindenki nézelődjön egérrel, meg HAT switchel, és senkinek ne legyen pedálja, mert nekem sincs. sőt, senki ne használjon x52-őt, mert 3x annyi a gomb rajta, mint az én joyomon. és még sorolhatnám. ezek a hardveres segítségek is könnyítések.
  • DummyBoy
    Kicsúsztam az időből ... Szóval egy valamit azért szeretnék az egész vitához hozzáfűzni ...

Addig addig erőltessük a realisztikát, hogy a szórakozás rovására ne menjen!

Mindenkinek igaza van egy oldalról, de ha a legrealisztikusabbak akarunk lenni, akkor nemhogy a respawn miatt nem lehetne hisztizni ... hanem minden halál után lehetne új játékot venni xD

Elég gyakoran előlkerül a padlock téma, és igen, tudjuk mekkora segítség ... De mindenki használhatja, ergo ezt az előnyt bárki kihasználhatja ...

Talán TVR és Riot kolléga szólhatna miatta, ugyanis nekik okozza a legnagyobb gondot, hogy nem tudnak meglepetésszerűen támadni ...

De a jelenlegi játékok menetében gyakorlatilag abszolút nem oszt nem szoroz ...
  • Her Laca
    Lesz ma repkedés?
  • Papa01 #5189
    Onnan, gondolom, mert nem tudok, igazán mögé fordulni, illetve könnyen le is ráz... :)
    Domino, ha van kedved, gyere repülni bátran, mert ha megnézed a pénteket, akkor is voltunk 10-en és nagyon nagy muri volt...
    Vagy 3 használták a padlock-ot. És akkor mi van?? :))) Van olyan, aki rosszul érezte magát emiatt? Nem hiszem, Szóval gyere csak ha szeretnél repülni, mert szuper..
  • DummyBoy
    No, azt hittem kijött a peccs ... Erre megint a padlock ... xD
  • V Domino #5187
    Honnan tudod?Lehet Padlock nélkül már rég elvesztett volna,és akkor fordul a kocka.Én azt a tévhitet akartam eloszlatni,hogy a TrackIr jobb pilótává tesz,ami marhaság,viszont az élvezeti faktort igencsak emeli,míg a Padlock kifejezetten könnyítés.
  • Papa01 #5186
    Jó én nem vagyok egy nagy szám, de amikor lelő valaki aki Padlock-os soha nem éreztem azt, h a Padlovk miatt lőtt le... :)
  • LeonSilver
    Hehe, micsoda parázs kis vita alakult ki ;)

Padlokk : Én igazából leszarom ( bocsika ) , hogy ki - mivel repül, nem érdekel mert az esetek döntő többségében az sem érdekel ha valaki lepuffant ( már ha repülök éppen ami mostanában nem fordult elő sajna ).Viszont lehet vitatkozni meg mittudom én de azért a Trekknek vannak bizonyos korlátai jobbára az emberi tényező miatt.Mert míg trekkel az embernek meg kell keresnie az ellent, azonosítania kell és követni kell a búrájával ( ez kifejezetten akkor hátrány a padlokkal szemben ha nincsenek ikonok ) addig ezt a padlokk megteszi helyettem.Ez pedig azért nem kis segítség.Szerintem.
    De mondom mégegyszer, felőlem mindenki úgy repül ahogy akar és ahogy tud ;) Csak azért bátorkodtam ezt leírni mert Solt kollégának is van igaza abban amit említett.

• V Domino #5184
    Azért a TrackIr-t a Padlock-kal összevetni erősen kérdéses dolog.Én használom,elismerem nagyon jó dolog(mármint a TrackIr),de korántsem csodaszer,ugyanúgy el tudod veszíteni az ellent,míg Padlock-kal ugye ez lehetetlen.Én az Il2-ben egérrel nézelődtem régebben,eszembe nem jutott Padlock-ot használni,aránytalan segítségnek tartottam.
    Nagyon szívesen jönnék multizni veletek,de megmondom őszintén,pont a Padlock miatt idegenkedek ettől,szerintem jelentős előnyhöz jutatja a használóját azzal szemben,aki nem használja.Bocs,ha más nem így gondolja,ez az én véleményem.
  • Papa01 #5183
    Van Padlock és Használjuk a TrackIr-t, mert így okoz örömet a játék... :))
  • Gascan #5182
    szerintem ha nem akarunk használni Padlockot akkor egységesitük ezt és senki se használhasson TrackIR-t... csakhogy fair legyen a játék :)
  • Papa01 #5181
    Már megy a szeró is! :)
  • Papa01 #5180
    nem még a régin vagyunk.. :)
  • Solt
    Hmmm... én már a Laca által írt címre mentem! :))
  • Papa01 #5178
    Persze, vagyunk! :)
  • Solt
    Fent vagytok már TS-n?
  • Solt
    Már bánom, hogy szóba hoztam... csak egy javaslat volt... fogalmam nem volt róla, ki mivel repül, nézelődik...

Véletlenül sem neveztem csalásnak... :((

Ezt a mutogatósdit meg viccnek szántam... ma fedeztem fel a kézjeleket a játékban... ennyi... érdekesség... egy pillanatig sem gondoltam, hogy így játszunk egymás ellen... főleg a kevert géphasználat mellett...
  • Papa01 #5175
    TS: Igen
  • Papa01 #5174
    Szóval srácok, a további viták elkerülése miatt a szeró így megy:

- Padlock: Igen
    - RS: Igen
    - Friendly ikonok: Kis létszám esetén KI egyébként BE (addig amíg meg nem tanuljuk egymás skinj-eit)

A kezdetektől kezdve így röppenünk, és szerintem ez így jó.. :))

Egy gondolat a Padlock-ot használók védelmében:
    Ami egy TrackIR-el egy fejmozdulat, az Padlock nélkül, hosszabb (időben) és folyamatos nyomogatás egy hat Swich-en.. :)
  • Fokker
    persze, mutogathatunk egymásnak. de ahhoz nagyon szoros kötelék kell, hogy lássuk is a másikat. akkor van gubanc, amikor széterebbenünk, mindenki elvan vkivel. olyankor hogy szólok a másiknak, hogy te, menj rá XY-ra, vagy van rajtad vki?
  • RedRiot
    Vicceltem.

Csak tényleg máshogy állnék hozzá a segítségekhez én is nagyobb monitorral az asztalon , minimum egy X52-vel a kezemben, pedállal a talpam alatt, TrackIR-el a fejemen. Így egérrel nézelődök, billentyűzetről állítok hűtőt, keveréket (azért így nehezebb mint potiról, vagy mondhatnám hogy aki német géppel megy az aljasul csal, mert ott automata a keverék.)

Ha ezek mellett egy minimális padlockhasználat csalásnak számít, akkor kapcsoljuk ki sürgősen, nem bánom.
  • Solt
    Kötelék! Együtt kell maradni... :D :D Mint írtam, a poén kedvéért... ;)
  • Fokker
    és azt szerinted hogy látom 10 méterről messzebbről??
  • RedRiot
    Csak hülyéskedtem. :)
  • Papa01 #5168
    Szerintem padlock is lehet!
    Ugyanis, engem nem zavar, ha az illető azzal repül jobban, és érzi jól magát, miért ne lenne? :)
  • Fokker
    értem én az ötlet hátterét, hogy minél élethűbb legyen a dolog, csak képzeld el azt, hogy 3 órát repülünk teljes kommunikáció mentességben, ikonok nélkül. az újabbak hogy döntik el a dogfight közepén, hogy kit kell lőniük? mert ez most pénteken elég nagy kavarodást okozott, hogy a német gép lője-e a német másikat. skineket kéne váltogatni, mi van, ha vki véletlenül kokárdás helyett keresztes skint tesz fel? a gyakorlatban elég nehezen kivitelezhetőek ezek a dolgok. és mint mondottam, padlockot bárki használhat, ha akar. de most újra kipróbálom, milyen joyról nézelődni(régen próbáltam, rossz emlékeim vannak róla).
  • Papa01 #5166
    Neeeeeeeee már!!!! :)

TS legyen! Ne a szimu miatt, basszus beszélgessünk már közben! :)
  • Solt
    Vannak kézjelek... alap kommunikációt elmutogatja a pilóta... be lehet állítani! :D A poén kedvéért egyszer kipróbálhatnánk! :D :D
  • Solt
    kb 10 perc és megyek én is...

Urak! Nehogy félreértés legyen... senki pénztárcájában nem akartam turkálni, csak egy javaslat volt! :) Nekem így szimpatikusabb, de természetesen alkalmazkodom a többség döntéséhez... ;)
  • RedRiot
    Basszus, akkor ne legyen se TS, se chat. Az első világháborúban sem volt rádió...
  • Papa01 #5162
    Urak szeró megyen, Ts-en leledzem.. :)
  • Fokker
    egyébként én vállalom, ha vkit meglátok padlockkal, egyből jelentem TS-en, és lövök egy rakétát. így a többiek is talán látni fognak.
  • Fokker
    azért megpróbálom most hogy milyen ha nélküle megyek.