6569
12149940121232355297.jpg
  • Anaid
    Erről én is olvastam, hogy már Mezopotámiában születtek ilyenekről szóló "művek".
  • Desiderata #758
    ezen a napon született Giovanni Schiaparelli olasz csillagász, aki csatornákat fedezett fel a Marson

"1877-ben Giovanni Schiaparelli olasz csillagász (a Mars) felszíni alakzatait tanulmányozva "csatornákat" fedezett fel a bolygón. Ezen megfigyelések téves angol nyelvű fordítása alapján (a canali szó olaszul természetes és mesterséges eredetű vízfolyást is jelent, angolra fordítva viszont csak mesterséges csatornát) az amerikai Percival Lowell kijelentette, hogy a csatornák mesterséges eredetűek, a marsi civilizáció azért alkotta azokat, hogy a jégsapkák olvadó vizét keresztülszállítsák a kiszáradó bolygó sivatagos területein, öntözés céljából.
    Az elmélet gyorsan ismertté vált, s a közvélemény lelkesedett a Marson élő értelmes lények gondolatáért. A tudományos közösség azonban kétkedéssel fogadta állításait, egyes tudósok azt állították, hogy Schiaparelli és Lowell optikai csalódás áldozata lett."

[apro]forrás
  • Pares
    Nem mondom, hogy minden szóról szóra igaz belőle, de Kr.e. 1000-2000 évvel nem hiszem, hogy az emberek olyanokat találtak volna ki, mint az aranyozott repülő erőditmények, több száz fajta repülő "vimana" és azok épitésének leirása, tömegpusztitó isteni fegyverek, stb...

Külömben is, ennek a *** videónak mi köze a 4000 évvel ez előtt irt irodalmi művekhez?
  • tomcat1
    Egyébként sem azok az "első gyanús írások". Ha jól emlékszem Mezopotámia környékén kellene szétnézni időszámításunk előtt kb 3-4000 évvel.
  • tomcat1
    Baromság amit írsz, már megbocsáss. Akkor a mi csodaszarvasunk miatt minden magyar hiteltelen? Áh...
  • mrzool
    Ajánlanám megtekinteni az alábbi remekművet, amely szerintem elég jól bizonyítja, hogy a hindik képzelőereje végtelen, vagy csak simán hülyék:

http://zskategoria.blog.hu/2009/03/01/superstar_rajni_akcio_dala_csak_eros_idegzetu_rajongoknak

Ennek fényében én azokat az ókori irodalmi műveket semmiképp nem tekinteném hiteles bizonyítéknak...
  • uwu
    Hát ja a vésikus irodalomban található minden ami gyanús, hisz az a létezésének az értelme.
  • Looooser
    732- akkor még annak számított..
    741- a szeptikus eg sak a tudománynak hisz elvakultan ígyrá is lehet modani
  • Pares
    Nem 70 éve... Az első "gyanus" feljegyzések a Védikus irodalomban találhatóak. Ezeket Kr.e. 1000-2000 között irták le... (Google: vimana)
  • blackgamer
    732: pár száz éve még a délibábot se tudták megmagyarázni, akkor az is paranormális?

741: a letakart szemű ló inkább a para hívőkre jellemző, akik vakul elhisznek mindent
    egy szkeptikus legalább próbál magyarázot találni rá

igen, elfogadom hogy vannak dolgok amikre nem tudjuk a magyarázatot, pl. a kvantumechanikában sok ilyen van, de az se paranormális, egyszer majd rájövünk hogy miért viselkednek úgy a részecskék ahogy
    mint ahogy az orvostudományban is vannak rejtélyes gyógyulások halálos betegségekből, ami szintén nem paranormális, csak még nem tudjuk a magyarázatát
    most akkor ne is keressük hogy miért gyógyult meg?
    csak fogadjuk el hogy paranormális? hátha másoknál is bekövetkezik a "paranormális" gyógyulás
    vagy keressük a "miért"-re a választ
  • Looooser
    70éve????? embrrrőlhol álmodtál az elsőUFÓ észlelések mr az ókori egyiptomra tehetők....nézz utána...
    ---
    732: ""paranormális" jelenség hátterében a tudatlanság áll" hátszerintem meg a paranormális jelenség az amit az emberk nem tudnak felfogni, mert túlakarják nekik magyarázni, ahelyett, hogy csak elfogadnák, hgy igenis létezik...
    ---
    733-"Ha a Föld mágneses tere manipulálva lenne rengeted madárraj zavarodna meg " ha valóan szuperinteligens faj,akkor abba miért nem gondlsz bele, hogy úgy figyelnek meg hogy kivonják magukat a térből, így maga a közedés is gyorsabbb mivel nincs tér nincs, nincsenk anyagok, nincs surlódás a sebesség bármekkora lehet... de ez csk egy tudatlan csög gondlat menete... és ebbe úgy ggondolj bele, hogy mertte nem ismere ezta technikát attól méglétezhet, nsemláttammég ausztráliát még is eltudom hinni,hogy tényleg létezik.
    ---
    741-"nálam a "hogyan működik?" "miért van így?" "mi rá a magyarázat?"" akkor mondok egy másik szemlélet módot, amit amit jó lenne ha megpróbálnál, mertkb olyan vagy mint a a ló, akinek le van fdve a szem hgycsa egy irnyaba lásson,ez a szemléletód, az enym . Varázslat, és csoda létezik. Az, hogy megértjük hogy hogyan működik és mi a mechanikája,attólmég csoda marad,hogy ha nem értjük, ne kiáltsunk fel úgy hogy ez nem létezhet úgy ahogy van, fogadjuk el ahogyvan és kész, majd egyszer megértjük, ha meg kell értenünk....
    ---
    747-iyen faj ha létezik, sosem vizsgála minket, inkább laborokban ülve istent játszanának....
    ---
    748-igen ehhez rengeteget kell még gyúrnunk, de 1 ellöbb fogjuk megölni magunk, nem válaszolnának erre, mert eekre magunknak kell rájönnünk, 3 tuti magunkra haragítanánk őket és azt bizony nem élnénk túl....
  • Anaid
    Hát, ehhez nekünk még gyúrni kell, nem is keveset.
    Mégsem lenne rossz, ha lenne ilyen faj és taliznánk velük, megkérdezhetnénk, hogy csinálták.
  • Christiansen
    Na erre nincs definíció.
    az én személyes véleményem szerint egy olyan faj,
    ami békében él, nem szenved hiányt energiaforrásokban, nem akadály előtte az intergalaktikus utazás és gyarmatosítás, ismeri az univerzum törvényeit, akár tisztában lehet eredetével és még kollektív tudattal
    is rendelkezhet..
  • Anaid
    Mit neveztek ti szuperintelligenciának? Tudod, konyhanyelven... nehogy félreértsem.
  • Christiansen
    mi magunk leszünk a szuperintelligencia, ha nem pusztítjuk el magunkat addig:)
  • Anaid
    De a tudomány se sokat segített, most meg egyes hívei lekezelnek, pedig nem nekik köszönhetem, hogy rendbejöttem.
    Ha létezik szuperintelligencia, remélem nem bánik olyan lekezelően majd velünk, mint mi néha egymással, mert akkor tuti szívás lenne.
  • Christiansen
    nem a tudomány vágta be előtted az ajtót hanem a bürokrácia és a pénz.
  • Anaid
    Hát kicsit tévedsz. Nálam ez úgy volt, hogy tapasztaltam olyat amitől majd hátast dobtam, utána megpróbáltam rájönni, mitől, miért, hogyan van és ha hiszed, ha nem először nagyon is a racionalitás talaján mozogva. Utána, ahogy nem találtam rá racionális magyarázatot, feladtam, hogy ezen a területen keresgéljek. Az meg már sztem nem csak rajtam múlott, hogy pl. hiába mentem orvoshoz egy baleset után be sem engedtek az orvosi rendelőbe, mondván semmiség az egész. Találgatás helyett a tudomány is megtehette volna nekem azt a szívességet, hogy pl. megvizsgálnak, nem ajtót mutatnak nekem. Késő bánat, már sem én nem fogom sosem biztosan megtudni, sem a tudomány. Pont. Csak ennyi volt.
    Lehet, hogy ilyen velem történt események miatt vagyok kicsit szkeptikus. Képletesen fogalmazva a tudomány előbb bevágta az orrom előtt az ajtót, mint én kételkedtem volna benne.
  • blackgamer
    neked az van előtérben amit megtapasztalsz
    nálam a "hogyan működik?" "miért van így?" "mi rá a magyarázat?"
    szerintem ez típus függő
    én amire nem találok magyarázatot abban szkeptikus vagyok

egyébként nem vetem el, hogy az idegenek nyomai itt vannak
    Fermi-paradoxon több érdekes feltevést megemlít, amit a tudománynak vizsgálni kell
    ilyen például a Neumann-, és Bracewell-szondák amiből az következhet hogy valahol a naprendszerben egy idegen űrszonda állomásozik.
    sajnos még nem járt sikerrel a felkutatása

addig pedig többre értékelendő a szombaton fellőt Kepler űrteleszkóp, mert ez tényleg közelebb vihet az idegen élet megtalálásához azzal, hogy Földhöz hasonló bolygókat keres más csillagok körül.
    pár évtized múlva talán azt is kimutatják hogy valamelyik exobolygón zöld esőerdő van.

de az is lehet hogy SETI kutatók fognak hamarosan rádiójeleket, elmondásuk szerint 50 éven belül esedékes lenne, Drake formulát alapul véve
  • Anaid
    Kedves Blackgamer!
    Olvasgatom a topicokat és gyermeki csodálattal gondolom, nocsak ez, az az ember mennyi mindent tud, tapasztalt amihez hozzá sem tudnék szagolni én spec. Adott területen okosabbak mint én. Viszont én is tudok valamit. Sajátom az a fajta bölcsesség, hogy bármennyit is tudnék, mindig sok olyan dolog lenne, amit más jobban tud, amiben más tapasztaltabb, amiről nekem dunsztom sincs. Mindig lesznek események, melyeket nem érthetek meg és nálam okosabbak sem. Ez bölcsesség. Nem nézem le az emberi tévedéseket és nem kérdőjelezem meg, hogy olyan eseményekről egy ember, aki átélte, tapasztalta azokat többet tudhat, mint én aki csak kívülállóként kapott, vagy szerzett információkra hagyatkozhatom.
    Én is olvastam eleget pl. arról, hogy ha léteznek is UFOk miért mindig a hülyéket látogatják meg. Nekem más a hozzáállásom ehhez a kérdéshez. Szerintem attól, hogy más dolgokat tapasztalt, mint én nem evidens, hogy hazudik és az sem hogy hülye. Következtetés előtt fontos lenne jól megismerni az adott embert. Arról is olvastam, hogy egyeseknek érthetetlen, hogy pl. nem hatalmasokat, meg gazdagokat keresnek meg. Szerintem nem az. Mihez kezdene szegény ET a saját bolygóján pár zsák ötezressel? Meg ha nem akarnak leigázni minket minden ellenkező híresztelés ellenére sem, mit érdekelné őket az itt a hatalmat gyakorló emberek. Ez is a racionális gondolkodás egyik következménye szerintem. Egyesek képtelenek máshogy gondolkodni, csak a saját nézőpontjaikat veszik alapul. Hát nem túl logikus, hogy messziről ideérkező űrlényeket az EURO, vagy a Dollár, vagy a Forint érdekelné. Az emberi gondolkodásmód kivetítése. Szerintem hibás nézőpont. Nekik biztosan nem ugyanazok a "földhözragadt" szempontjaik, mint nekünk embereknek.
  • Anaid
    Megnéztem. Szép a kép. Az enyémnek pont ilyen kék színe volt, meg fehér. Ja erről nem kellene írnom. Mindegy egy mondat belefér.
    Én is olvastam, hogy sokkal kissebbeket sikerült készíteni, de csak rövid időre.
  • Christiansen
    láttad az A.I. című filmet? mindenképpen nézd meg ha nem
  • Anaid
    Vajon megértenék a mi "primitív" gondolkodásunkat? Még ha segíteni is akarnának mi megértenénk őket egyáltalán? Ha olyan szintű lenne a különbség, mint mondjuk egy ember meg egy csimpánz között kicsit nehézkes lenne, ha meg nagyobb,...hát. Azért én személyszerint abban bízom, hogy érzelmeik vannak, mert akkor legalább szeretni tudnának esetleg minket, hamár megérteni nem biztosan. Na ez sem tudományos megközelítés, javíthatatlan vagyok, de lehet nem is kell javítgatni engem.
  • Christiansen
    látod, ez is egy parajelenség, de kísérletileg próbálják reprodukálni, azt írja hasonlót már sikerült létrehozni
    szerintem 10-15 év és megtudjuk itt is az igazságot
  • Anaid
    Nem haragszom, sőt nem is szégyellem, hogy egy GV-vel kapcsolatban, felbukkanása, utóhatása..egyebek nincsenek részletes tudományos ismereteim, másnak sem igen. Végül is a maga nemében páratlan jelenség volt és szép. De volt elmúlt. Mostmár végképp nem akarok erről soha többé írni sem és beszélni sem. Én is szkeptikus voltam régebben...már csak ezért sem haragudhatok, de azért addig nem mentem el sosem, mint velem szemben páran, hogy az ún. épelméjűségemet is megkérdőjelezték.
    Azért az valahol jó pont nekem, hogy nem UFOt írok, hanem GVt, nem?
  • Christiansen
    kihagytad az NWO-t :D
  • Christiansen
    Bizony, a Földnek a mágneses erőterét érzékelik az állatok,
    legjobb példa erre a madarak, akik többszáz kilométerről hazatalálnak
    emiatt ösztönszerűen, ráadásul úgy, hogy félálomban repülnek egy csomót:)
    Abban biztos vagyok, hogy egy szuperintelligencia úgy figyelne meg
    minket, hogy mi ne tudjunk róla. Bár ezt ma nem tudom elképzelni,
    mert ahol anyag vagy energia van az látjuk/érzékeljük műszereinkkel.
    Ha a Föld mágneses tere manipulálva lenne rengeted madárraj zavarodna meg (katasztrófafilm sztájl:)

Én azon szoktam agyalni, hogy egy nagyon fejlett civilizáció,
    aminek egységes népe van és békében él(exponenciális fejlődés felgyorsul,nincs ami lassítsa a kutatás-fejlesztés szektort, nincsenek energiaforrás problémák és háborúk stb.) vajon csillagközi felderítése során tart-e más népektől olyan értelemben, hogy azok még lehet nem olyan fejlettek mentálisan mint Ők, és ezért nem békével közelednek feléjük..kell-e emiatt nekik fegyver(holott már alapvetően a civilizáció "elfelejtette" ezt a fogalmat) vagy olyan hatalmasak, hogy
    egy primitív népet amely még egymást gyilkolja mosolyogva végignéznek
    ketrecében..

• blackgamer
    ne haragudj hogy ezt írom, de a legtöbb "paranormális" jelenség hátterében a tudatlanság áll

a másik: tudományosan bizonyított hogy a legtöbb embernek szüksége van valamire amiben hihet
    régebben ez a vallás volt, ma az ufók, horoszkóp, stb.
  • Anaid
    Olvastam arról, hogy vmilyen igen erős elektromágneses erőteret használnak az űrhajóik mozgatására. Valóban nincsenek a témában tudományos ismereteim, de egy ilyen erőtér feltételezem igen bekavarhat műszereknek, meg az emberi érzékelésnek is. Szerinted?
    Érdekes egyezés szerintem az is, hogy az UFOkkal találkozott (állítólag) emberek majdnem mind fájdalomról, egyebekről számoltak be, amely érzeteket simán okozhat elektromágneses vagy egyéb anomália, vagy snassz bizonyos hanghullámok is. Mi van, ha tisztában vannak vele, milyen hatással van ránk mindez és nem akarják erőltetni? Csak néha elnéznek ide? Nem vagyok fanatikus UFO-hívő. Mielőtt megkérdeznédCsak elmélkedek.
  • Christiansen
    de hát pont ezaz, hogy kísérleti reprodukálással próbálják elvenni
    a paranormális jelzőt a jelenségtől, és egzakt jelentést adni neki.

UFO-s témakör: SZERINTEM képtelenség, hogy űrhajók ezrei cikáznak a légkörünkben 70 éve, és ebből csak ilyen gyatra észlelések lehettek.
    ha egy szuperintelligencia itt lenne, tuti teljesen láthatatlan lenne
    mind a szemünk mind a műszereink elől
  • Anaid
    Saját "kútfőből" nem az ilyen jelenséget nevezném parának. Javaslom olvasd el az előző írásaimat más topicokban, ha érdekel.
    Többet nem fogok írni róluk. Senkit nem akarok felhúzni a nem tudományos "régi élményeimmel".
  • Anaid
    Nem én definiáltam a parajelenséget más fórumon.
    Mellesleg kapcsolódik a témához, ha jól olvasgattam az UFo észlelések jó részének helyszínén előfordultak paranormális jelenségek.
    Annak is utána olvastam, hogy nem értik, miért fordul elő sok alkalommal UFO jelenség sportlétesítmények közelében.
    Szerintem van egy hihető megoldás, ha feltételezzük, hogy UFOk voltak: ha a testük hasonló ahhoz, amilyennek leírták őket pl. kis szürkék, akkor nem csoda, hogy érdekesnek találják a sportot, fizikálisan másmilyenek. Minek érdeklődnének annyira az után lásd "észbeli képességek", amiben felettünk állnak. Ha pl. nyaralni megyek én sem pl. mosógépeket akarnék nézegetni, azt nézhetem otthon is. Valszeg ők sem lennének ezzel máshogy: az érdekelné őket, ami nekik "érdekes" belőlünk és ez lehet, hogy nem pont az intelligenciánk. Húh, most megint sikerült nem tudományosat írnom. Bocsesz. De azért kicsit logikus, nem?
  • Pares
    Ez már OFF.
  • blackgamer
    ilyen "ezt már túléltem" dolog mindenkinél van, csak az agy tréfál meg minket
    nem kell paranormálisnak gondolni, olvass inkább utána!
  • Christiansen
    de amúgy én sem röhögtelek ki, csak megmosolyogtalak az Ősrobbanás miatt.
    a természetfeletti élményedet pedig elhiszem, és egyáltalán nem titulálom lehetetlennek, csak még ismeretlen területnek.
  • Garga Pitic #724
    Ha legközelebb efféle látomásod lesz, írd le pontosan és add át megőrzésre pár, bizalmadat élvező személynek.
    Így ki tudod szűrni, de ja vu-e vagy csoda.
  • Christiansen
    Dejavu jellegű tapasztalás volt?

vannak megmagyarázhatatlan dolgok, tény.
    de a tudomány ezt nem röhögi ki, hanem bizonyítékokat keres.

van erre egy jó példa: létezhet olyan, hogy egy tárgy valahonnan eltűnik,
    és máshol megjelenik! és ez nem vicc, csak igen ritkán következik be
    (a Galaxis Útikalauz Stopposokban volt erre egy poén:)
    és tudományos magyarázata is van, ha érdekel leírom.

a tudományt a racionalitás és a logika viszi előre, és a miért? jellegű kérdések.
  • Anaid
    Lehet, hogy vicces vagyok. Találkoztam ún. paranormális jelenségekkel, amelyekkel kapcsolatban a tudomány kézzelfogható bizonyítékokat követel és megkérdőjelez. Miért csak azért, mert nekem nincs Nobel-díjam? Csak azért vagyok nevetséges, mert nincs fizikai doktorátusom, de hihetetlen dolgokat éltem át? Nem vagytok a tudomány fele épp anyira dogmatikusak, mint mások a vallás fele? Csak azért, mert nincs tudományos magyarázatotok és bizonyítékotok rá, viccesnek tartotok, ha azt mondom az agyam(hogy tudományosan fogalmazzak) a jövőmből eredő képeket látott?
    Hallucinációnak, egyebeknek nevezitek, de én azt tapasztaltam, hogy később valóságban is láttam, amit előtte csak hallucináltam(szerintetek?). Az új dolgok felfedezőinek, tapasztalóinak degradálása vitte valaha előrébb az igen tisztelt tudományotokat?
    Én részemről befejeztem az eszmecserét, lehet, hogy jobb is, ha sosem fejti meg a tudomány, honnan ered, ha így állnak hozzá a tudomány hívei a kérdéshez.
  • Christiansen
    mondjuk a Vatikán elismerte az Ősrobbanást is, és az evolúciót is.
    A gombot az Úr nyomta meg, azóta csak max. nézelődik.
    Ez így már amolyan órásmester világkép, francia felvilágosodás:)
  • Christiansen
    :)
    Einstein, Hawking, Hubble és még megannyi Nobel díjas zseni
    biztos tévedtek, és még a laborban sem csináltak mini Ősrobbanást:D

mélyen vallásos vagy, hogy ennyire nem tetszik a tudomány?