6569
-
#799 Ja, tudom mit jelent. -
uwu #798 Ja persze, egyszer valaki véletlenül találkozik egy idegennel, aztán meg soha többet senki. Így gondoltad? Ha igen, akkor szerintem gondolkozzál még.
(Tudom ám, hogy nem gondoltad komolyan:D)
Egyébként az ufo azonosítatlan repülő tárgyat jelent, és semmi köze a földönkívüli idegen lényekhez. -
#797 Aki pl. találkozott (nehogy megsértődjetek, más megfogalmazásban: úgy vélte, hogy UFO-val találkozott) UFO-val úgy is hinni fog benne, legfeljebb nem beszél róla, nehogy hülyének nézzék. Elrejti magában, ennyi. Ja azért tegyétek fel a kérdést: megéri ez a sok hülyézés, ha ne adja a jó ég elszalasztjuk az nagy találkozást ilyen hozzáállás miatt. Mi mindent tanulhatna a tudomány egy fejlettebb fajtól...Csak hipotézis, bocs. -
Pares #796 Nem én kedvelem, ha valami. Nameg ne beszéljünk itt olyanokról, hogy "ufo-hivő" meg "nwo-hivő". Mindenki hisz valamiben. Te annak hiszel, amit az iskolában tanitanak, a másik egy új teóriában hisz, a harmadik Istenben hisz... Mindenki hisz valamiben. Ezt a xxx-hivő szókapcsolatot azért alkalmazzák, hogy a témát vagy az embert lealacsonyitsák. -
Pares #795 Akármi más, az akkori embereknek elképzelhetetlen, felfoghatatlan jelenségből is kialakulhattak.
A sumérok pl.: az Isteneiket, akik szokásosan az égből érkeztek, szárnyakkal ábrázolták, igy szimbolizálva a repülést, mivel akkor az egyetlen repülő dolog, amit el tudtak képzelni, az a madár volt. Igy lerajzolták őket szárnyakkal, és ma már madáremberként értjük.
Ami még számomra érdekes, hogy sok ilyen "repülő Istenség" nem olyan, mint pl.: a bibliai Isten, hanem szinte mindig az emberek _között_ élnek, utódaik születnek az emberekkel, tanitják őket. Többnyire mindenhol (maják, hinduk, sumérok, egyiptomiak,...) hasonlóan vannak ábrázolva. -
#794 (+ az általatok igen kedvelt Szíriusz és Orion is ki van vesézve a témában, úgyhogy ne legyetek restek végignézni) -
#793 Nem mosok össze semmit. Mind belőlünk fakad, a múltunkból. Az embereknek sosem lesz mindenben ugyanaz a véleménye, szemlélete, ahhoz túl változatosak vagyunk, aminek előnyeire kellene koncentrálni, nem egymásra puffogtatni miatta. Általában sok ember együtt könnyebben összehozza a dolgokat, mint egy egyedül. Ki ezt tudja, ki azt.... -
#792 Igen, de ez nem jelenti azt, hogy minden repülő valamit istenítő vallás repülő _szerkezetekből_ indult ki. -
#791 A tudományos módszer húzott éles határt a felvilágosodás korában. Előtte mindenki tudós volt, aki ezt állította magáról. Viszont onnantól kezdve meg homlokegyenest különböznek a szemléletmódok, ne is akard összemosni. -
Pares #790 Meg készek az Istenek... -
Pares #789 Nemtudom, hogy hallottatok-e arról, hogy amikor a II.VH idején a Csendes-óceáni szigeteken háborúztak, az ottani törzsek, akik még életükben nem láttak fehér embert, nem hogy repülőt, annyira ledöbbentek a repólőgépek, rádiókba kiabáló fegyvers katonák láttán, hogy miután pár évvel később az első felfedezők megérkeztek a törzsekhez, azt vélték felfedezni, hogy a bennszülöttek fából épitett repülőket, rádió adó-vevőket istenitenek... Tadá, kész is a vallás. -
#788 (ez csak a vallásról szól, nem az Addendum) -
#787 láttam, köszi
a magyar szinkron nagyon kaki viszont
ja és én nem vagyok nwo hívő mielőtt elkönyveltek. -
#786 tessék, itt van magyarul
mindenki nézze meg 40 perc
tény, hogy hatásvadász, sarkít és manipulál
DE IGAZSÁGOK vannak benne
-
Pares #785 Én meg a Zeitgeist: Addendum-ot ajánlom akkor figyelmedbe.
Itt megnézhető MAGYAR szinkronnal. A végén van szó a vallásokról is. -
Pares #784 Mindegy, itt alapvetően nem a vallásról van szó, hanem a technológiáról.
Az, viszont, hogy egy párnak ismerjük az eredetét, keletkezését, még nem jelenti azt, hogy egy másik is pont vagy csak akár hasonló történettel rendelkezzen... Sok dologra az archeológusok se tudnak semilyen értelmes magyarázatot adni a "korlátaikon" belül. Elintézik azzal, hogy vallási okokból épitették, ami persze lehet, de sok esetben nem biztos, hogy a legszerencsésebb magyarázat. Az is megeshet, hogy egy amugy nem vallási célokat szolgáló eszköz egy népcsoport körében vallási eszközként tűnik fel. -
#783 a világ változik, semmi sem állandó
ha a vallás nem képes formálódni, nincs létjogosultsága
neked is ajánlom a Zeitgeist(korszellem) c. film
első fél óráját (Part I.), a vallásokról szól. -
#782 A régiek, akik elkezdtek tudománnyal foglalkozni véletlen nem különböző vallások papjai voltak? Pl. Egyiptomban is, nem a papok foglalkoztak csillagászattal?
A később feltett kérdés jogos: miből alakult ki a vallás, azt nem nagyon kell firtatni, miből, kikből indult a tudomány....
A vallás szerintem abból a kíváncsiságból fakadt, mint a tudomány, megtalálni a megoldást a környezetünk és mi magunk keletkezésére, a természeti erőkre...stb. Szerintem gyakorlatilag egy tőről fakad mindkettő. Mára mégis olyan lett, mint egy fele körte, fele almafa. -
#781 Ismerünk már egy párat, aminek pontosan ismerjük a kialakulását. Semmi okunk feltételezni, hogy a többinél ne ugyanígy történt volna. -
#780 minek hatására? nézd meg a sima Zeitgeist első 30 percét -
Pares #779 A kérdés csak az, hogy valójában minek a hatására keletkezett az a vallás, és vajon tényleg csakis vallási és szertartási célokat szolgált. -
#778 direkt végignézem, úgy sincs mostanában semmilyen sci-fi a mozikban:P -
#777 Rumbatök, arra is hasonlít. Jobban mint illatra....Hi-hi-hi. -
#776 A vallás nagyon sok mindent megmagyaráz. Vallás és babona hatására hihetetlenül sok energiát elkúrtak feleslegesen a régiek... Piramisok, katakombák, obeliszkek, hatalmas szobrok, szentélyek, templomok, katedrálisok... Épeszű dolog? Nem nagyon... Meglepő? Nem. -
Pares #775 Erre mos mit mondjak. A virágillat az egyszerűbb magyarázat, nem von maga után kérdéseket, és belepasszol minden ókori egyiptomról alkotott képbe. De ettől még ez egyáltalán nem is hasonlit valami virágillatra vagy ilyesmire. Ez is olyan, mint azok a bizonyos "lélekjáratok" a gizai piramisokban. -
Pares #774 Itt van még egy érdekesség a gizai piramisokkal kapcsolatban:
Ugyebár ránézésre is meg lehet állapitani, hogy a gizai piramisok az Orion övét ábrázolják. Itt egy remek kis videó az Orion-Giza kapcsolatról. Ez az egyezés Kr.e. 10450-ben állt fenn.
Itt egy további oldal, ahol erről van szó. -
#773 Igen, a 3 méteres kígyós izzószálas üveg(!) izzólámpa, amit emberek fognak, valóban sokkal ésszerűbb magyarázat... -
#772 Volt erről sok dok.film. Érdekességként megemlítették, hogy érthetetlen pár embernek, hogy miért nem találták semmi nyomát annak, hogy fáklyákkal világítottak volna a sírkamrák építésénél.Se korom, semmi mást a falakon. Hát nem vagyok kémiai meg tudományos zseni, de érdekes. -
Pares #771 3 méteres "virágillat", amit két ember fog, és "kábelek" lógnak ki belőle... -
Pares #770 Számomra az egyik legérdekesebb dolog az a Denderah templomában található rajz, ami sokak szerint az első "lámpát" ábrázolja (megjegyz.: a bagdadi elemek is -amik akár 4V-ot is generáltak- ebből az időből származnak...).
[URL=http://einhornpress.com/images/DENDERAH%20DOUBLE%20PHOTOS.BMP]The "Lightbulb" from Denderah[/URL]
Az "szakértők" szerint itt "csak" valami virágot látunk, meg a virág illatát jelképező kigyót látjuk...Persze, ez az egyszerűbb magyarázat. -
Pares #769 Hú, hát angol tudás hiányában elég nehéz a neten informálódni, mert rengeteg érdekes videó van fenn, csak a bökkenő, hogy mind angol. Nekem szerencsére e téren nincsenek gondjaim...
Azok madáremberek, azok az Annunakik, vagyis a Sumérok istenei (Nibiru-story). Természetesen mind tudott repülni, szinte minden tudományt ők tanitottak meg nekik (a sumérok szerint), az meg már magától értetődő, hogy az égből érkeztek... -
#768 Az elsőt már megnéztem, sajna "ájnoszpíkinglis", de így is érdekes volt.
Pl. az a "madárembernek" nevezett kép. A kezében egy karika szerű vmi, a két láb helyett mintha kerekek lennének....Ikarosz ez jutott róla eszembe. Nem úgy tűnt, mint egy madárember, hanem mint egy ember rá erősített repülő alkalmatossággal. -
Pares #767 Még nem hallottam róla. De itt egy remek videó, ami ezt tárgyalja, elég részletesen:
Ancient technology Part 1
Ancient technology Part 2
Ancient technology Part 3 -
#766 Olvastad a Megmagyaráhzatatlan c. könyvet? Nem éppen friss, de sok érdekes dolog van benne. -
Pares #765 Kicsit félreérted. Én ismerem a történetüket, ezt a "miért pont a Sziriusz"-t az európaiakra gondoltam, mármint hogy miért pont ezt tanitották VOLNA meg a bennszülötteknek... Amugy ez az egész tényleg nagyon érdekes. -
#764 Önjavítás:Tanítóiknak tekintik, nem tőlük származtatják magukat.
Szerintük a Szírius fő társcsillaga, amit po tolo-nak hívnak a Földön található bármely anyagnál nehezebb anyagból van és 50 éve elliptikus pályán mozog. (Nem mai cikkről van szó) Miért pont a Szírius? Mert szerintük abból a rendszerből jött lények voltak a tanítóik.
1862-ben fedezték fel a Szírius B-t, 1920-ban született meg az az elmélet, hogy fehér törpem és így szupersűrű.
Hát igen, érdekes, hogy miért pont a Szíriusról tanultak meg olyasmiket, amiket a tudomány sem rég óta tud.... -
Pares #763 Ők a Dogonok... Persze az már meglett magyarázva, hogy minden tudásukat a Sziriusz-ról állitólag az európaiak tanitották meg nekik. Csak azt nem tudom, miért pont csak a Sziriuszról, és miért volt ez az európaiaknak fontos... -
Pares #762 Én a Nibirut azért nem hoznám ide (nem nagyon komálom az "elméletet"), de rengeteg olyan irás van, amiről nem szivesen beszélnek, vagy szimplán mesének, legendának esetleg sületlenségnek titulálják egyes nagytudású barátaink. Persze, megértem én, hogy az égvilágon mindent meg lehet magyarázni...
Nézzetek utánna ezeknek: Dogonok, Vimánák, Vimanika-Shastra
Kezdetnek ennyi elég. -
#761 Én is ilyesmiket olvastam, hogy a vallással, meg "tanítóikkal" lehet összefüggésbe hozni. Bár ez nem ritka jelenség, a "fentről jött tanítók" sok népnél előfordulnak a legendákban.
Afrikában van pl. egy nép, amely a Szíriuszról származtatja magát...stb. -
tomcat1 #760 Pedig ezek a leghihetetlenebb "művek". Csak az 1930 as évek végén fejtették meg a agyagra írt szöveg nyelvét és még le sincs minden fordítva, de amit lefordítottak az is elvette a kommersz történészek kedvét az egésztől :)
Mostanában sokat hallani egy részükről Niburu név alatt :)