6569
-
#839 Nem igazán érted ehhez a két filmhez köthető poénon.
Pontosabban: Egész addig kíváncsi lennék, amég valamelyik őrült hippi el nem enged egy fehér galambot. Aztán rohadtul megijednék. :-)
Remélem így már érted. Amég nem, addig meg ne magyarázd, hogy mit értek félre, és mit nem. -
#838 Milyen stílus?
Szerintem az ilyen támadásokról szóló filmek pánik keltőek és fantazmagórikusak. Nem tom mért, de szerintem nem akarnának bántani minket....Hát, ki miben hisz. Szerintem nem bántanának minket. Ennyi.
Félreértetted, nem azért ijednék meg szerintem, hogy bántani akarnak, csak egy váratlan helyzettől. Az ijedtséget én egy váratlan helyzetre adott spontán reakciónak tekintem, a félelem más kategória. Akkor is megijed az ember, ha elgondolkodik és pl. a saját gyereke hirtelen hangosan szól hozzá, pedig nincs benne semmi félelmetes.... -
#837 Én először lennék kíváncsi, és csak utána ijednék meg.
Ez meg Függetlenség napja, vagy Támad a Mars stílus. :) -
#836 Juj. de sötét zsarus stílus...
Én elsőre valszeg vagy megijednék, de elmúlna és kíváncsi lennék, vagy megkérném, hogy csípjen meg finoman, hogy felébredjek. Bár dunsztom sincs, hogy kérném meg....
Kombinálva: féregjárat+ hajóból le teleport.Csudi élénk a fantáziám.
Egyébként nekem szimpik a "kis szürkékről" készült rajzok. Aranyosak. -
#835 Én rágyújtanék egy cigire, és merengő tekintettel elgondolkodnék: Hmm. A führer nem halt meg, csak hazaköltözött. :-) -
#834 felejtsd el ezeket a dolgokat:)
a teleportálás szimmetriasértés. sőt, szingularitás is
energiamegmaradás stb-stb
de ha nagyon vadul elfajulva ezeket nem vesszük figyelembe,
az egyednek egy klónja jelenne meg A-ból B-ben más nulla személyiséggel és tudattal..
amit 832-ben írtam az viszont teljesen reális, bármelyik nap megtörténhet. -
#833 Teleportálás? Azt se tudjuk mi fán terem, hogy szűrnénk ki a sok hullámból, meg jelekből? És mi van, ha valahogyan tudják akadályozni a jeleket? Nem valószínű, de ha igen?
Vhol olvastam, hogy elektromágneses erőt használnak, na az meg van itt is bőven, hogy lenne kiszűrhető?
Csak elméleti fejtegetés.... -
#832 ha lennének intelligens földönkívüliek a közelben, és eljutottak volna
az időben egy ponton oda, hogy rádiójeleket küldjenek,
hozzánk hasonlóan ez hamarabb történne meg sokkal-sokkal, mint egy intergalaktikus utazás. úgyhogy először a SETI szépen fogja majd jeleket,
és utána később talán megjelenhetnek az ufók is szépen..
ha ez nem így történne, az gyakorlatilag féreglyukkal történő utazást jelentene! a jeleket mindenképpen érzékelnénk. már olyan kicsi sugárzások és ívmásodperces elmozdulások (WMAP stb.) észlelésére
van lehetőség, hogy szinte lehetetlen nem észlelni a jeleket!
lehet, hogy ma már egy szuperintelligens fajról van szó, de a jelek amiket fejlődésük során kibocsátottak régebbiek és hamarabb ideérnek.. -
#831 Tényleg, hogy reagálnánk le egyáltalán?
Ki hogy viselkedne? Vagyis mit tippel, mert valóságosan tuti nem jönne be az elmélet, de használjuk kicsit a fantáziánkat.... -
Pares #830 Érdekes beszélgetés.
Az olimpia megnyitóról meg annyit, hogy teljesen mindegy, hogy Hitler, Stalin vagy ki szerepel rajta, egy több fényévre lévő civilizációnak ez semmit sem mondana, csak azt, hogy létezünk, hogy nézünk ki és esetleg hogy kommunikálunk.
Az viszont érdekes lenne, ha e szerint az olimpia megnyitó szerint idenavigálnának hozzánk, és az első üdvözlőszavuk (amit ugyebár az olimpia megnyitóból tanultak) az a Heil Hitler lenne. Na akkor hogy reagálnának rájuk az emberek! -
blackgamer #829 itt egy beszélgetés: Aktív SETI - szabad-e üzenni? címmel -
blackgamer #828 egyébként nekem az is elég lenne ha a prímszámokat küldenék :) -
#827 jaja, innen jutott eszembe:) -
#826 igaz. az olimpia megnyitó beszéde volt -
blackgamer #825 rádiójelet már korábban is küldtünk, az olimpia megnyitója a videó küldésért különleges a Kapcsolat című film szerint
vagyis ha megkapják az adást akkor azt dekódolva visszaküldhetnek olyan képet és hangot amit mi "megértünk" vagy legalábbis lejátszhatunk -
#824 Hát ja, bízzunk benne, hogy vannak annyira intuitívak, hogy kitalálják ez a békés szándékú üdvözlést jelenti nálunk...
Remélem nem tudnak németül....(ha igaz a hír) -
#823 hát ahhoz képest, hogy az első rádiófelvétel egyike amit az űrbe bocsátottunk Adolf Hitler beszéde nem gáz egy integető Ádám és Éva :) -
#822 Javítás: ha ők
Mert mi olyan okosak vagyunk és mindig magunkból indulunk ki... Remélem nem szívjuk meg... -
#821 Hát érdekes lenne, de szerintem nem lenne akkora probléma...Ha ék eljutnak ide akkor fejlettebbek technikailag, egyéb téren. Szerintem ők előbb találnának erre megoldást.
Volt az az űrszonda...beletettek, ha jól tudom képet rólunk ráadásul integetőset, na ahogy erről egyszer beszélgettünk közöltem, remélem ez más fajnál nem a hadüzenet jele, mert akkor igencsak gáz lenne. Nálunk üdvözlést jelent, de ki tudja náluk mit.... -
blackgamer #820 itt egy cikk erről -
Pares #819 Érdekes lenne egy ilyen találkozás. Nemtudom, mi lenne az első lépés, ha találkzonánk egy ilyen nem beszélő, nem látó teljesen eltérő fajjal... -
blackgamer #818 a kutyasíp se hallható az emberi fülnek, mégis jelezhetünk vele a kutyának
gépekkel bármilyen hullámtartományból foghatunk és küldhetünk jeleket
hacsak nem telepatikus úton beszélgetnek (amire a földi evolúció még nem mutatott példát) akkor felvehetjük velük a kapcsolatott ha előttünk állnak -
Pares #817 Jah ,csak itt az a bökkenő, hogy mi van, ha nincs szemük? Mondjuk ugy tájékozódnak, mint a denevérek, ultrahangokkal? -
blackgamer #816 delfinekkel kifejlesztettek egy kommunikációs módot, színes elemi objektumokból áll (labda, kocka, stb.), pontos részleteket nem tudok
vagy a matematika nyelvén, mert az egységes mindenhol -
Pares #815 Jah, de arra kiváncsi lennék, hogy hogyan komunkikálnánk egymással. Egy olyan fajjal, ami mondjuk csak ilyen kerregő csattogó hangot tud kiadni, amit mi nem, akkor azokkal hogyan? Csak irásban vagy jelekkel valószinűleg. Na és ha egyáltalán nem is olyan módon komunikálnak, mint mi? Kijönnének az űrhajóból, és mindenki csak csöndben bámulna, mint borjú az újkapura... Az lenne a nagy LOL. Egyébként meg szerintem mi őket az anyabojgójuk szerint neveznénk el, én legalábbis... (Sziriusziak, Kentauriak...) -
uwu #814 Szerintem ha leszállnak, rögtön el is nevezzük majd őket zergeknek, vagy protoszoknak... -
uwu #813 Ez így van, de nem szálltak még le, legalább is én nem tudok róla:D -
Pares #812 Akkor Földönkivüliek, és kész. (Elgondolkoztam, hogy ugyebár ha ide leszállnak, akkor már többé nem földön-kívüliek, mert a Földön vannak, szal Földönkivüli csak az lehet, akinek nem volt kedve utazni, és inkább otthon maradt...) -
uwu #811 Az is jó elnevezés, de ha a földönkívüliekről általánosságban beszélünk, nem mondhatod rájuk, hogy ufonauta, ahogy az embereket sem nevezheted általánosságban űrhajósnak, buszsofőrnek, vagy utasnak.
Az ufonauták otthon maradt rokonsága egyszerű jómunkás földönkívüli, és mi itt általában róluk szoktunk beszélni. -
#810 Nincs benne semmi, ilyesztő, szerintem csak arra céloz, hogy lehet fejlettebbek nálunk....Ha meg nem akkor Little...(bocs ha nem jó a helyesírás, de nem tok angolul.)
Oké, viccet félretéve...ufonauták, jó elnevezés. -
Pares #809 ufonauták -
uwu #808 Elég paranoid elnevezés lenne :D -
#807 Nem jutott volna eszembe, hogy ezt jelenti...
Jó akkor nevezzük őket Big Brother-nek -
uwu #806 én úgy értettem, hogy szerény véleményem szerint -
#805 Az a rövidítés nem azt jelenti szevasz? Nem elköszöntél? -
uwu #804 Lelépsz? -
#803 szevasz. -
uwu #802 Földönkívüliek vagy idegenek találóbb lenne.
Mondjuk nem csoda, hogy nincs rendes nevük, ha még senki nem találkozott velük:D
Mindenesetre a járgányukat jogosan le lehet ufózni, őket nem szvsz. -
#801 Hogy kellene őket nevezni?
Pl. a "kis szürkék", meg egyéb elnevezésekkel? -
uwu #800 sejtettem, de nem szeretem, mikor leufózzák szegényeket