6569
-
Ja azért hadd ne hazudtoljam meg magam (kicist még vitatkozzunk, olyan régen vitatkoztunk
): delfin - képes cápáktól a saját épségét is kockáztatva egy embert is kimenteni, bár jellemzően csapatban, pedig nem is ugyanaz a faj!
-
Np. -
Bocs, megint összevontam a most elolvasott hsz-ekre a bennem megfogalmazódott észrevételeket....Hú, kicsit nehézkes mindig visszalépkedni és külön-külön válaszolgatni...Mentségemre legyen mondva, hogy közben palacsintát sütöttem és kicsit kapkodósra kellett vennem a figurát...Komolyan bocs! -
Macska, kutya, róka. Csak hogy a legközelebbieket említsem. Szerinted egy Whiskason tartott macska miért fog egeret? Pláne, hogy nem eszi meg?
Az a szólás ismerős, hogy "róka a tyúkólban"? Na az azért keletkezett, mert ha egy róka a tyúkok közé kerül, akkor megöli MINDET. Kizárólag a gyilkolás kedvéért.
"Az önzés és az intelligencia között én nem látok összefüggést."
Hát látod én sem. Ezért mondtam, hogy a Földön MINDEN faj önző.
Kicsit furán hat, hogy ezt nekem válaszolod...
"A fegyverekről meg annyit, hogy miért megint csak technikai vonalon gondolkodtok?"
Tekintve hogy ha élienek idejönnek, akkor az szinte biztos, hogy valami technikai eszközzel fog történni. Persze elképzelhetőek testtelen, mélyűrben létező életformák is, csak azokat akkor meg nemigen fogjuk érdekelni... -
Légyszíves sorold fel azokat a földi fajokat az emberen kívül, amelyek hobbyból ölnek nem pusztán csak azért, hogy életben maradjanak. Egyébként az állatvilágban rengeteg példa van "önzetlen" sőt önfeláldozó viselkedésre.
Túlzottan emberként emberekből kiindulva közelítitek meg a kérdést...
Az önzés és az intelligencia között én nem látok összefüggést. A véleményetekből az következne, hogy ha van önzetlen "alapbeállítású" ember, akkor nem intelligens...Nem oké...
A fegyverekről meg annyit, hogy miért megint csak technikai vonalon gondolkodtok? Mentálisan is lehetnek fejlettebbek nem csak technikailag, sőt ahogy írva lett azzal is tisztában lehetnek, hogy esetleg nem vagyunk azon a szinten, hogy veszélyt jelenthetnénk rájuk...
Vagy annyira különbözünk tőlük, hogy érdekességnek tekintenek minket...Ki tudja...
Sci-fi kategóriás elmélet: tegyük fel, hogy befolyásolni tudják az ember tudatát, azaz cselekedeteit. Mi következik ebből? Nem érünk semmit fegyverekkel, hisz azokat is emberek irányítják. Na bumm. Pusztán hipotézis, de ha igaz lenne kihajíthatnánk az összes fegyverünket űrszemétként...
Tudom, túlteng a fantáziám...nem baj, jó dolog a fantázia... -
Ne plagizálj mán'!!! ;-))) -
Miért? Mert elgondolkodom rajta, hogy mi van ha igaz, nem alapvetően rávágom, hogy hülyeség minden különösebb megfontolás nélkül? Én sosem mondtam, hogy minden ilyet elhiszek, de elgondolkodok az "érem mindkét oldalán". -
Nem kell földönkívüliekig menni... A Földön is MINDEN faj önző. Nem emberi tulajdonság ez, hanem az élet szükségszerűsége. -
Én úgy gondolom, hogy az ember (mint értelmes lény) mivel van saját "Én" tudata elve önző lény. Ez az önzőség sok mindenben megnyílvánúlhat anyagi, szellemi, magánéleti stb. formában. Ez lehet negatív és pozitív megnyilvánulás egyaránt, így többek között a birtoklási vágy is hozzá tartozik az "Én" tudatunkhoz. Namármost én nem hiszek egy olyan jövőben ahol minden hapy és nagyszerű mert az emberi önzőség mindíg fenn fog maradni valamilyen formában pontosan azért mert inteligens lények vagyunk. Namármost ha azt tételezem fel, hogy léteznek más értelmes civilizációk is akkor szerintem ez a "jelenség" náluk is létezik. Ergo én nem hiszem, hogy egy idegen civilizáció csak és kizárólag békés természetű lehet csak azért mert technikailag fejlettebb nálunk. A technikai fejletség még nem szűnteti meg az önzőséget. -
kapzsiság, hatalomvágy ezek mind az evolúcióval alakultak ki (neveléssel talán módosítható de alma és fa esete miatt erre nincs esély)
ha valaki önző, törtető, "csak ÉN", az eltiporja a többit
ezt a való életben is tapasztalhatja az ember, a sajátjában és a politikában
szóval én nem gondolom hogy húde barátságosak az ottaniak
elpusztítani pedig mi se fogjuk magunkat, atomháborúban nem hiszek -
polarka #869 Vagy tudják, h nem úgysem tudnánk nekik ártani
-
polarka #868 Mivel nem találkoztunk még velük bármi lehetséges. Ha majd találkozunk, akkor megtudjuk.
Mindenesetre a földi történelmet alapul véve (mert ezt már tapasztaltuk és a scifik is mind emberi dolgokra alapoznak), legjobb esetben is kibékültek egymással, de ha még ők sem találkoztak más fajokkal, akkor nem biztos, hogy annyira szeretnének minket. Meg a fejlettség is számít, lásd Amerika felfedezése. Elvégre kereskedni indultak oda is. Aztán ma már alig van őslakos. Legideálisabb az lenne számunkra, ha kb. azonos technológiai szinten állnánk, vagy mi lennénk fejlettebbek.
Fegyverük meg csak van, ha tudják, hogy találkozhatnak mással is (akit nem is ismernek), akkor tutira van. Az önvédelemért alapvetően. Ha már idáig eljutottak, akkor csak nem olyan hülyék
.
-
Egy ilyen fejlett és békés civilizációnak is szüskége van minimum olyan eszközökre, amikkek megvédhetik magukat. Vagy asszimilálják a támadókat a kollekívába. 
Szóval szerintem nem felejthetik el soha azt a fogalmat amég van esélye annak, hogy létezik egy "barbár" faj. -
Jaj, ne keverjük már a kis szürkéket a magas zöldekkel.
Amúgy is: 2012 dec. 22. (...) -
"Én azon szoktam agyalni, hogy egy nagyon fejlett civilizáció,
aminek egységes népe van és békében él(exponenciális fejlődés felgyorsul,nincs ami lassítsa a kutatás-fejlesztés szektort, nincsenek energiaforrás problémák és háborúk stb.) vajon csillagközi felderítése során tart-e más népektől olyan értelemben, hogy azok még lehet nem olyan fejlettek mentálisan mint Ők, és ezért nem békével közelednek feléjük..kell-e emiatt nekik fegyver(holott már alapvetően a civilizáció "elfelejtette" ezt a fogalmat) vagy olyan hatalmasak, hogy
egy primitív népet amely még egymást gyilkolja mosolyogva végignéznek
ketrecében.." -
ja, erről írtam ám itt korábban:) -
Nem jó. Abból indulsz ki, hogy a kapzsiság hiba. Ha képesek lennénk egy olyan technológiai ugrásra, hogy egy pillanat alatt más galaxisok lakóit igázzuk le, és hódítsuk meg a bolygóikat, akkor a terjeszkedés egészen addig folytatható, amég az utolsó civilizációt le nem igázzuk.
A technikai fejlődéssel nem jár együtt automatikusan az önzőség feladása, ezt szerintem a történelem is jól példázza. Ez azért megérne egy beszélgetést. -
az ilyen hozzászólások miatt lett a tudatlanságodon túl
az elméd épsége is megkérdőjelezve -
Hát látszik, hogy nem olvastál olyan (szerintetek fantazmagórikus, vagy nem?) észlelésekről, melyek gyógyulást eredményeztek...Ja totálisan pusztító szándék olvasható ki belőle, ugyi? -
Vagy, hogy olyan fejlettek erkölcsileg, hogy föl sem tudod fogni, hogy miért pusztítanak el minket egy szempillantás alatt. -
Tételezzük fel, ...hogy nekik bejött a kapzsiság. És a miénk a következő leigázandó bolygó. -
Nekem akkor is jobban tetszik a "szegény primitívebb faj, majd igyekszünk segíteni nekik" verzió...
Na meg ott a kérdés, hogy a Föld egyáltalán alkalmas lenne-e számukra a létezéshez...
Néztem egy műsort a National Geon, amiben azt taglalták, hogy lehet nem is szén alapú létformák létezhetnek csak. Érdekes volt. Gyakorlatilag rámutatott arra, hogy magunkból indulunk ki még akkor is, ha más létformákat igyekszünk találni az Univerzumban és lehet, hogy alapvetően hibát követünk el ezzel.
Én is elfilóztam rajta, hogy kicsit olyan a Földet és a naprendszer körülményeit alapul venni és az egész Univerzumra vonatkoztatni, mintha egy amőba életéből próbálnánk következtetni az ember szervezetének működésére... -
EnxTheOne #857 Nem mindenki tanul a hibájából, attol hogy az űrlények tőbbsége tanult a hibájából, még lehet hogy nem az összes. Szerintem az uralkodsás, hatalom mindenhol jelen van. Állatoknál az alfa him, régen nálunk a királyok, császárok, most meg a politikusok. Mindig lesz valaki/valakik akik uralkodnak, muszály valakinek irányitania. És a szolgaság is igen tág fogalom. -
Te emberként gondolkodsz...
Tételezzük fel, hogy fejlettebb űrlény vagyok és a fajom keserves úton tapasztalta meg, hogy mit eredményez a kapzsiság, esetleg majdnem ki is halt miatta, megtanulták kiküszöbölni vagy mesterségesen kiküszöbölték a hatalomvágyat és kapzsiságot, mivel majdnem vesztüket okozta....Baromira nem valószínű, hogy eszükbe jutna leígázás. Mellesleg honnan a fenéből veszi bárki, hogy nekik itt a Földön optimálisak lennének a körülmények? Na ez is egy sci-fi verzió...hogy tetszik? -
EnxTheOne #855 Tételezük fel hogy most nem 2009 van, hanem egy ólyan kor amikor a technologia már olyan szinten van mint egy sci-fi-ben, és ha én lennék a civilizáció egyedüli, teljhatalmú uralkodolya ^^ (gondolom ez fejlett gondolkodású lényeknél szinte lehetettlen, hatalom megosztás stb, és nálunk igen elterjedt a demokrácia....). És ha találkoznék egy primitivebb fajjal, akkor azt leigáznám ha nekem, és népemnek haszna lenne belőle. -
Kivéve ha erkölcsileg is fejlettebbek, vagy ha ugyanúgy vannak pozitív érzelmeik mint nekünk...stb. -
már így is szolgák vagyunk nem kellenek ehhez földönkívüliek.. -
ha ők jönnek ide, akkor az azt jelentihogyfejlettebbekmint mi... akkor evidens hogy mi leszünk a szolgák.... -
EnxTheOne #851 Jöhetnének már az idegenek, jók lennének rabszolgának. :D -
Szelőd #850 Heló mindenki
Bocs hogy csak így beleszólok de a fejlett élet alapja amai tudomány szerint a víz. Igaz hogy vannak ojan vegyületek amik átudják venni a víz szerepét de azok sokkal bonyolultabb szerkezetüek. Tehét ha földönkivüli életet keresünk fektéve hogy nem az talál meg minket akkor a víz után kell keresni. -
a nat geo wild-en. -
kezdőőődik! -
volt szó egy lézeres felvillanásos jelzési módszerről, erről még nem hallottam, tud valaki erről bővebben? -
ma 11-kor lesz egy műsor, Földön kívüli élet a címe
nem tudjátok, ez régebbinek az ismétlése vagy új rész? -
ET telefonál haza: segítség, sok a hülyeség.... 
-
en2 #844 Hehe, ez tetszett! -
boszi1968 #843 miről akarsz beszélgetni? -
rátapintottál a lényegre -
Ha nem értem, mire gondolsz, rákérdezek, nem pedig elkezdem magyarázni, hogy te nem érted, mire gondolok. Ez a különbség. -
Te se magyarázd, hogy meg kellene értenem az asszociációid. Nekesd se kell az enyémeket értened. Van aki érti.....