4171
  • Gery85
    Én is leszedtem annyit, meg le is fogok,csak nem itthon, hanem a munkahelyemen
  • Csak77
    Hehe, én az elmult hétben kb 250gigát szedtem le... állandóan ment a ftp, ma éjfélig fog menni. Rohadjanak meg a korlátozásukkal.
  • KranaZoli #751
    Nincs semmi ilyen problémám.
    NetWorx 4.7.1 és Vista 64 bit.
  • Gery85
    Nem fog lejönni ma a red hot chilli pappers HD koncert,mert kevés a seeder :( Bele fogok csúszni a már spórolgatós időszakba
  • user2009
    a családi előbb jön
  • Gery85
    Jaja, fizetés lesz
  • peje77
    háát, lehet nem jól fejeztem ki magam. Tehát látszódik az egér, aztán kb másfél másodpercenként homokórát mutat. nincs semmi ablak megnyitva.
  • KranaZoli #746
    Cseszteti a kurzort?!?!?!
    Nem, semmi ilyen problémám nincs.

Most arra gondolsz, hogy a grafikon látszik, vagy nincs semmi ablak megnyitva?!

Mondjuk Nekem egyik verziónál sincs ilyen problémám...
  • peje77
    igen, műxik, én is kipróbáltam minimális megával és min-nel, és nekem is 22 mega körül jelzett. gigánál vajon mennyi idő után jelezhet? Nem tudom miért lehet, de tök cseszteti a kurzort, mikor csak az asztal látszódik. neked nincs ilyen problémád vele?
  • KranaZoli #744
    Egy tippem van:

Fizetés

Mizu?! Működik a NetWorx?!
  • peje77
    ez engem is érdekelne!! :-)
  • KranaZoli #742
    Ne titkolóddz!
    Mi lesz 5.-én?!
  • Gery85
    Én az 5.ére készülök
  • KranaZoli #740
    Mucáj
  • user2009
    látom, mindenki gőzerővel készül elsejére
  • RajZoL
    Na
    Kicsit rakosgattam a modemet
    2,5 kocka térerö diagnosztika szerint 7,99
    Sebesség huzamosabb letöltésnél 5,3-5,4
    Nem rossz

Viszont ftp sebbeseg hullamzik idonkent befagy
    web az ok
  • KranaZoli #737

• peje77
    Hát, erre nem számítottam (hogy ilyen részletesen leírod), hálás köszönet! Próbáltam én is mindent beállítani, minimális percet is, de valahogy nem jelzett. Tényleg nagyon köszönöm!
  • KranaZoli #735
    Háááááááát, nem is tudom...

1.)
    Legfontosabb, hogy állítsd be, hogy a megfelelő eszközt monitorozza a progi. USB Stick esetében ez így néz ki:

Ha ezt nem teszed meg, akkor vagy nem is monitorozza a forgalmat, vagy fals értékeket ad vissza, stb...

Fontos, hogy jelöld ki a GlobeTrotter eszközt!!!!

2.)

Aztán beállítod, hogy mikor is adjon vmi figyelmeztető jelzést (üzi, hang, program elindítása, stb...) az alkalmazás.

Most próba képp, hogy jelezzen beállítottam egy teljesen irracionális és hülye értéket:

Magyarul, ha nagyobb adatforgalmat csinálsz, mint 1 MB és mindezt 1 percen belül, akkor 1 perc eltelte után jön az üzi.

Ezt nem nehéz elérni :)
    Például elindítasz bármilyen letöltést ;)

1 perc után jelezni fog. Például Nálam így:

3.)
    Aztán kapod a figyelmeztető üzit, de ezt úgy szabod testre ahogyan Te akarod...

Vagyis, azt akarja mondani az ablakocska, hogy az elmúlt 1 percben fogadtam 22MB-ot (és egy picit küldtem is :)

Azért jó vmi más figyelmeztetést is beállítani, mert ez az ablak eltűnik 23ms múlva :(

Ennek fényében úgy szabod testre, hogy mikor "riasszon", ahogyan Te szeretnéd...

Én azt állítottam be, hogy jelezzen, ha az utóbbi 5 napban az adatforgalmam nagyobb, mint 15GB. Így tudom, hogy vissza kell fogni Magam :)

Az utóbbi 5 napot természetesen át kell számolnod percbe.
    Remélem ezzel megbirkózol ;)

4.)
    Ha nézi is szeretnéd az adatforgalmat, akkor az Nálam pl. ilyen:

De ezt nem használom, ui. vmiért mindig elállítódik az ablak mérete :(
    Ha állandóan kint van a grafikon, akkor nem, csak ha hül megjelenítem, hol eltüntetem, stb....

5.)
    NETMETER!!!!

A NetMeter is egy nagyon jó alkalmazás, de az utolsó verzió amit Én(!) néztem belőle, az Nekem sántított T-s logikát követve.

Ui. ha jól emléxem az csak olyat tudott pl., hogy:

- ezen a héten

Ezzel gond, hogy legfrissebb infók szerint T-nél nem hétfőtől-péntekig fog tartani az egymást követő 7 nap, hanem relatív 7 napról beszélünk. Ilyen opciót pedig NetMeter-ben nem találtam :(

Ill. sokra megyek vele, ha szól, hogy mennyi az adatforgalmam ezen a héten, ha akkor szól, amikor már eltelt a 7 nap...

Monitorozásra jó, de arra, hogy relatív módon figyelje az elmúlt X napot, na Én ilyet nem találtam benne :(

De lehet, hogy ez az Én hiányosságom is.

Nekem NetWorx így logikusabb választásnak tűnik, mert percben annyi napot állítok, amennyit akarok. Ez lehet 5-6-6,5 :) nap, kinek mi a jó :)

De a hangsúly azon van, hogy az adatforgalmam az elmúlt 5 napban meghaladta a 15GB-ot...
    Így a fenti képlet szerint az 5ik nap (pontosabban percek) után szólni fog, jelezni, visítani, képet kitenni, bontani a kapcsolatom, ha azt érzékeli, hogy a GlobeTrotter interfészen ebben az idő intervallumban a lebonyolított adatmennyiség mértéke meghaladta azt az értéket, amit Én beállítottam.

Ill. kijelzi, hogy mennyivel is léptem túl :)

Én ezért, ezekért tartom jobb eszköznek, mint a NetMeter!
    Én(!)

És a lényeg:

+1)

Ha nem jelez, az azt jelenti, hogy az utóbbi pl. 6 napban, 7 napban, stb... az adatforgalmad(mam) nem ment 20GB fölé, vagyis folyamatosan benne vagyok a limitben ;)

Remélem érthető tudtam maradni és ha ez így OK, akkor vmilyen formában jó lenne megőrizni az utókornak, mert újra nincs kedvem leírni :(
  • peje77
    köszi! feltettem, és tényleg jó.
  • vohanyi
    Ha tőlem kérdezted legközelebb klikk a 'válasz'-ra!
    Képek a NetMeterről :-tényleg mindent tud,amit kell...

• peje77
    és ott heti bontás van, vagy 7 napos bontás?
  • vohanyi
    HMiért nem hiszel a NetMeterben,magyar nekem nagyon bevált,napi/heti/havi-adatforgalmi összesítés,tényleg mindent tud!!! Letöltés INNEN !
  • peje77
    Kranazoli! Tudnál segíteni abban, hogy a Networkx-ot hogy kell beállítani? mert tanácsodra én is leszedtem, próbáltam beállítani, beírtam először egy kis értéket, hogy lássam, hogy mükszik, de sajnos nem jelzett. légyszi linkelj be egy képet, vagy írd le. köszi!
  • Akey
    Ez a leglátogatottabb T-akármi oldal, így biztos jár erre egy-két jól tájékozott ügyfél. Arra lennék kiváncsi, hogy lehet-e már tudni valamit a debreceni Tócoskert projectről, miszerint az országban a T-Systems itt építi ki először az 50 mb/s-os kábelnetet. A kábeleket már bekötötték, de még semmi hivatalos infó nem került világra. Valaki tudna informálni az ügyben?
  • RajZoL
    Ja
    Attól kb 2 km-re lakom
    De tényleg szerencsém van
    Vodánál se nagyon lett volna 3g hivatalosan ennek ellenére 1-2 kocka volt
  • Aspyrin
    A település északi sarkához közel már látható a kültéri 3g lefedettség, szerencsés ember vagy :)
  • vohanyi
    Belinkeltem,csak a szoftvert.Ha megversz se találok firmwaret...!
    Amióta SP3-al integrált XP-t telepítek,nincs kékhalál..kop-kop...!
  • user2009
    elég az, ha már csak annyi is elérhető vele, hogy esetleg kimarad a kékhalál... de, te most a firmware-t töltötted, vagy csak a globetrotter programot?
  • vohanyi
    Tehát csak a szoftvert cseréli le,firmware marad!!A 2 szoftver tök ua!
  • vohanyi
    Nem bírtam ki,letöltöttem INNEN ,vissza is rakom a régit,mert ua.,csak angol,semmi különbség!
    Diagnosztika :
  • RajZoL
    Köszönöm
    Nem frissitek
    Általában csak olyan frissitéseket szoktam felrakni ami valami hibát javit :)
    Ha nem fontos nem rakom fel

Más:

Seregélyes Szölöhegyen lakom, T-mobil szerint itt csak edge van
    Ennek ellenére 2 kocka térerö 4mbit sebbeség :)
  • user2009
    RajZol! tanácsképpen mondom, mivel neked is mini-d van, NE FRISSÍTS DRIVERT SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!!! behal tőle az xp, de úgy, mint az állat! 2 napig szarakodtam, mire rájöttem, hogy az a baj.

többiektől kérdezem: a globetrotter oldalán serial, vagy imei megadása után felajánlja az oldal a globetrotter-es firmware-t... töltött le valaki ilyet, ill. használja azzal a stick-et?
  • jamby19
    Vohányi. Kipróbáltam még Prohardveren írták a törlés vagy átnevezést.De semmit se segített,talán még rosszabb is lett mert rákattintottam az uTorrentre már akkor jött a "kék"halál.
    Asia Így csinálom samu 200Gb 20Gb rendszer C:, 175GB cuccok az pedig a D:
    csak nekem mondjuk a játékok,programok nem szerették hogy XP telepítésnél C: formázok csak.Most inkább mindent formázok lassú módban és SP2 telepítek. Van itthon 1 sempronos netezős gép arra felpakoltam az SP2-őt 4. NAPJA HIBÁTLAN. Róka-torrent gyönyörűen fut.
  • asiagyuri
    egy tanács: érdemes 2 partícíót csinálni, 1 vinyóra. pl. 10gigát a rendszernek, amin csak az xp van, és a szükséges driverek, rendszerprogik (pl. a modem szoftvere), a maradék, meg mehet adat-nak, amire játékok, és minden más megy. így ha újra kell tenned a xp-t, nem vesztesz el semmit se az ég világon, és mégis friss xp-d van. énis evel bajlóttam régen, hogy hogyan mentem le azt a sok adatot, mert hadoklott az xp. azóta 2partícióm van, és akármikor újra tehetem az xp-t, és nemvesztek el semmit.még játék mentést se. nagyon hasznos!!!
  • vohanyi
    Nekem a 'KÉK HALÁL'-ra ugylátszik megoldás :
    c:\windows\system32\drivers és onnan töröld ki a tcpipBM-fájlt!-restart!
    Újrahúzás után egyből töröltem,de már előtte is rendben volt törlés után!
  • Aspyrin
    :D
    "Hejesen"?
    Ne fárassz, htx.
  • Aspyrin
    Ki tudja.. :D
  • Fabio Capello
    én 30-ér vettem a terrásat, simán megérte, sokszor kimentett már
  • jamby19
    Elhiheted,hogy vennék én is vinyót WD GP 640GB ki is nézem 19k,mondom zsír,meglett rá a cash,meg körülnézegetés,hol mennyi,esetleg más márkák.Erre napok alatt felmegy 22k.ra és az 500Gb-os 19k.Válság,+forint..Ha lentebb mennek,majd visszatérünk rá,ennyi...