• KranaZoli #735
    Háááááááát, nem is tudom...

1.)
    Legfontosabb, hogy állítsd be, hogy a megfelelő eszközt monitorozza a progi. USB Stick esetében ez így néz ki:

Ha ezt nem teszed meg, akkor vagy nem is monitorozza a forgalmat, vagy fals értékeket ad vissza, stb...

Fontos, hogy jelöld ki a GlobeTrotter eszközt!!!!

2.)

Aztán beállítod, hogy mikor is adjon vmi figyelmeztető jelzést (üzi, hang, program elindítása, stb...) az alkalmazás.

Most próba képp, hogy jelezzen beállítottam egy teljesen irracionális és hülye értéket:

Magyarul, ha nagyobb adatforgalmat csinálsz, mint 1 MB és mindezt 1 percen belül, akkor 1 perc eltelte után jön az üzi.

Ezt nem nehéz elérni :)
    Például elindítasz bármilyen letöltést ;)

1 perc után jelezni fog. Például Nálam így:

3.)
    Aztán kapod a figyelmeztető üzit, de ezt úgy szabod testre ahogyan Te akarod...

Vagyis, azt akarja mondani az ablakocska, hogy az elmúlt 1 percben fogadtam 22MB-ot (és egy picit küldtem is :)

Azért jó vmi más figyelmeztetést is beállítani, mert ez az ablak eltűnik 23ms múlva :(

Ennek fényében úgy szabod testre, hogy mikor "riasszon", ahogyan Te szeretnéd...

Én azt állítottam be, hogy jelezzen, ha az utóbbi 5 napban az adatforgalmam nagyobb, mint 15GB. Így tudom, hogy vissza kell fogni Magam :)

Az utóbbi 5 napot természetesen át kell számolnod percbe.
    Remélem ezzel megbirkózol ;)

4.)
    Ha nézi is szeretnéd az adatforgalmat, akkor az Nálam pl. ilyen:

De ezt nem használom, ui. vmiért mindig elállítódik az ablak mérete :(
    Ha állandóan kint van a grafikon, akkor nem, csak ha hül megjelenítem, hol eltüntetem, stb....

5.)
    NETMETER!!!!

A NetMeter is egy nagyon jó alkalmazás, de az utolsó verzió amit Én(!) néztem belőle, az Nekem sántított T-s logikát követve.

Ui. ha jól emléxem az csak olyat tudott pl., hogy:

- ezen a héten

Ezzel gond, hogy legfrissebb infók szerint T-nél nem hétfőtől-péntekig fog tartani az egymást követő 7 nap, hanem relatív 7 napról beszélünk. Ilyen opciót pedig NetMeter-ben nem találtam :(

Ill. sokra megyek vele, ha szól, hogy mennyi az adatforgalmam ezen a héten, ha akkor szól, amikor már eltelt a 7 nap...

Monitorozásra jó, de arra, hogy relatív módon figyelje az elmúlt X napot, na Én ilyet nem találtam benne :(

De lehet, hogy ez az Én hiányosságom is.

Nekem NetWorx így logikusabb választásnak tűnik, mert percben annyi napot állítok, amennyit akarok. Ez lehet 5-6-6,5 :) nap, kinek mi a jó :)

De a hangsúly azon van, hogy az adatforgalmam az elmúlt 5 napban meghaladta a 15GB-ot...
    Így a fenti képlet szerint az 5ik nap (pontosabban percek) után szólni fog, jelezni, visítani, képet kitenni, bontani a kapcsolatom, ha azt érzékeli, hogy a GlobeTrotter interfészen ebben az idő intervallumban a lebonyolított adatmennyiség mértéke meghaladta azt az értéket, amit Én beállítottam.

Ill. kijelzi, hogy mennyivel is léptem túl :)

Én ezért, ezekért tartom jobb eszköznek, mint a NetMeter!
    Én(!)

És a lényeg:

+1)

Ha nem jelez, az azt jelenti, hogy az utóbbi pl. 6 napban, 7 napban, stb... az adatforgalmad(mam) nem ment 20GB fölé, vagyis folyamatosan benne vagyok a limitben ;)

Remélem érthető tudtam maradni és ha ez így OK, akkor vmilyen formában jó lenne megőrizni az utókornak, mert újra nincs kedvem leírni :(