Mérnök élet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsi "I.C.RAM" !
(Kérlek, nyugodtan tedd oda légyszí, azt a hangsúlyt; ahova én egy "gyelet" biggyesztettem ! -köszi.)

Tengernyi-szerencsémre: Soraim, a címzetti "NUKE", megértette.

Molnibalage
Egyetértek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

I.C.ram
hihetetlen durva, hogy allandoan dekodolni kell az irasaidat, mert tele van ertelmetlen irasjelekke, mondatszerkezetekkel.
Köszönöm a biztatást, és a felajánlást, már jelentkeztem és járok is. 1 félév van a hátam mögött.

#446: értem én, ezzel inkább csak azt szerettettem volna érzékeltetni, hogy én magamnak fontosnak tartom(tartottam) az egyetem elõtti, valamilyen rövid képzést. --> #432

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Molnibalage
Nem. Nem elpazarolt egy év az! Az, hogy a techológiát ismered hatalmas elõny az elméleti képzésnél.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Üdv Néked; Mr. NUKE !
Több (, SG.hu) fórumon is olvastam kultúráltan fogalmazott cikkeid.
(-állítom: Ilyen komoly dolgokkal; Ritkán poénkodik "Egy Ember"!)- szerintem. -
Jelentkezz: Egyetemre !!!
(-, mat-, fiz-, bio-, kémia-, s fõképp' "Fizikai-kémiából" is. -tán; Segíthetek!)!

Elmondom az én példámat.

Vegyész szakközépiskolába jártam, érettségi után két lehetõségem adódott:
1, jelentkezem egyetemre, felvesznek, és oda megyek tanulni. Ám megtörténhet, hogy akik engem etetnek, és eltartanak történik velük valami, és nekem dolgoznom kell. Az egyetemen nem biztos, hogy maradhatok. Csak egy érettségim és egy elkezdett egyetemi tanulmányom van, ami nem biztos, hogy tetszik majd a leendõ munkaadóimnak.
Így 2, részt veszek egy (Vegyész)technikusi képzésben, ami egy év nekem (normális esetben 2 év lenne, de a 4 év alatt érettségi elõtt azt tanultuk, amit egy külsõs tanulna a technikusi képzés elsõ évében).
Ez egy fajta (hamis?) biztonságérzetet ad, azt a látszatot, hogy én ezzel elmehetek dolgozni technikusként bármilyen gyógyszergyárba vagy vegyszerekkel foglalkozó céghez, ha szükséges talán egyetem mellett is.

Szóval én a második lehetõséget választottam, de nagyon reménykedek, hogy nem lesz a papírra szükségem. Emellett tanultunk sok olyan dolgot is, amelyet egyetem 3. vagy 4. félévében is fogunk tanulni, vagy esetleg késõbb.
Tisztában vagyok vele, ha meg lesz a diplomám, akkor elpazarolt egy év volt ez (vagy plusz egy sor a szakmai önéletrajzomban).

Az, ami az utóbbi idõkben "Számítástechnikai Hardverek" címszó alatt lejátszódik köröttünk! ... -fõképp', annak:
Gépészeti-, s Mérnöki fogalmaiban (?) ... ! - hááát;
Az, ugye(!) csak: "Egy rossz-VICCes kategória" ?!

Molnibalage
Ezt nem értem. Milyen képzésem egyetem mellett? Ha az egyetemi szint veszélybe került volna bármikor átmehettem volna fõiskola szintre. Miután az alapképzéses tárgyak 85%-a meg lett és a szakirány elsõ éve lement nem volt kétségem afelõl, hogy elvégezem. Egyedül a mikor volt a kérdés.

Jó de neked az egyetem mellett van valami képzésed ami azért 'lett meg', hogyha az egyetem nem jönne össze, akkor tudd azt csinálni?
(pl útközben kirúgnak, stb..)

Molnibalage
Én is gimibõl mentem gépésznek. Belefért. Mondjuk azért nem voltam teljesen mûszaki analfabéta, mert fater repülõgép szerelõ. Ragadt rám abból valami.

az a "baj" hogy én gimibõl semmi speckó dologgal nemtok elõállni se technikum se szakma, raadasul ez nem vmi nyelvre/termeszettudomanyra speciál gimi ahonnan igy evidens lenne hogy merrre tovább. aztáln most vana despair :S
Én pont ezért csináltam, amit te most mondasz.
Azért ezt választottam, mert középiskolába is ilyenbe jártam, és könnyebb volt letenni:P

én igazabol nem biztos hogy annak az irányába mennék tovább, hanem inkább azárt csinálnám meg, hogy ha egyszer nemtudok elhelyezkedni, valami gáz van akkor ne kelljen öngyilkosságba menekulni :)
:)

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Az enyém jó volt és még mindig van.
Általános Vegyésztechnikus, pont vegyészmérnök szak elõtt jó.

Az enyém jó volt csak megszünt.
általános gépszerelõ és karbantartó; pont gépészmérnök szak elõtt jó

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

I.C.ram
mindenkeppen olyat csinalj, amivel majd el tudsz fogadtatni targyakat a jovendobeli egyetemeden/foiskoladon. Vagy legalbb hasznos lesz az a tudas, es igy megkimeled magadat egy jo nagy adag szopastol.
Uraim!
elgondolkodtam azon, hogy egyetem elott biztonsag kedvéért csinalni kellene egy szakmát...mik a jó szakmák? cad-cam tervezõ, hegesztõ ?
egy vizsga az élet ! :)

Sokat segítettél:D
dronkZero
Én ismerek egy kertészmérnököt(így hívják egyáltalán? mindegy, ez is jó), aki webdizájnnal, digitális grafikával, online hirdetésekkel foglalkozik... Nem akarok következtetést levonni, õ az egyetlen kertészmérnök, akit ismerek. De õ soha nem is dolgozott a szakmájában.

(kertész szakos agrármérnök?)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a kertészmérnökök (növénynemesítõszakmenedzser:D) mennyit keresnek és van igény a munkájukra?
üdv!
van valakinek tapasztalata arról, hogy egy kötutas szakirányú közlekedésmérnök miket csinálhat? Volánnál tudom, hogy dolgozhat. erre mennyi az esélye, és hogy fizetik meg õket kb ?
best wishes
rileksz...

dronkZero
Én meg azt nem értem, hogy hogy a pöcsömbe jön ez ebbe a topicba? Hess innen ezekkel a szájbatekert közbeszerzéses korrupciós faszságokkal! Keress/nyiss nekik másik topicot, ha annyire kurvára bele vagy szerelmesedve a témába! He.

rooney8
Akkor jó, még úgyis van pár évem :)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Molnibalage
Hosszútávon jó lesz, csak a szûkös esztendõket kell kibírni valahogy.

Balo
"... ! -folytassam, mééég ???"
így ne:D

Amúgy én se értem mért kell erõltetni ezt az MS dolgot. Mondjuk legalább Campus licensszel van jogtiszta XP-m.

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson

rooney8
Én akkor is kitartok mellette :D

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Mindenhova így ír, de még nem jöttem rá miért, és nem is mondta meg...

Ha tényleg kaptál bármilyen diplomát is, akkor felteszem értelmes, összefüggõ magyar mondatokat is össze tudsz hozni. Fuss neki még egyszer, hátha sikerül átadnod mirõl is szeretnél beszélni.

Piti, kissé-nagypofájú mérnök lettem egykoron, akinek újabban mááá Tele a bucija. -is ! --> Lásd példaképp, a: Kakaóbiztos számítógép, ...
Most pedig,
ezen legújabb pénzszórós "állami_ötletünkrõl" filózgatnék pöttyet, azaz
a 25 Milliárdos szoftver-mennyiségérõl, még itt is kérdezgetnék:

-1; Hány gépre lesz majd ez a mennyiség feltelepítve? -,s a PC
-2; melyik Operációs-rendszerén (, a selejtes VISTA, avagy a félig sem kész, WIN_7. a cél) ?
-3; ..., s ugye az "OFFICE 20??." mindegyik
Beépített szirszarára igaz, hogy pont_arra, minden felhasználónak, okvetlenül szüksége is lesz valaha!?
.... ajaaa, 's

-X; Meennyibe is fog majd kerülni Nekünk még, az a Temérdeknyi;

"Egyéb-, Járulékos_költség" ??? (-pl.: 3.2GHz alatti, butuska "P1-P4") Gépek selejtezése, ... Új "duál-procis" masinák beszerzése, ....
Önkormányzatonként !
... ! -folytassam, mééég ???

kraawz
ezen most kvajót röhögtem :D:D

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Molnibalage
Az ikertesóm az. Mostanában nem lesz nagy biznisz, mert az építõipar döglõdik.

rooney8
Üdv!

Milyen építészmérnöknek lenni? :D Mert most annak tanulok és érdekelne...

meglett!<#nezze><#fogmosas>

Nekem angolból elég vicces volt a nyelvvizsgám. 3 év angol tanulás után szó nélkül letettem a középfokút. Azt azért tegyük hozzá, hogy heti 5 órában tanultam, és nekem elég jól ment. Aztán vizsgán az írásbeli gyakorlatilag egy ujjgyakorlat volt, a szóbeli, amitõl nagyon féltem, az meg olyan volt, hogy egy másik vizsgázóval kellett beszélgetnem. Nem voltam éppen a helyzet magaslatán, elég gázra sikeredett, paráztam is, hogy mi lesz az eredmény. Megkaptam, csodálkoztam: 100%-os szóbeli, az egész összegezve valami 96%-os lett.......jó ez mondjuk egy elég pitiáner nyelvvizsga volt.

Most tervezem a felsõfokút, de azt már nem merem bevállalni magamtól, szerencsére ismerek egy angol anyanyelvû angoltanárt, aki szívesen korrepetál, úgyhogy remélem menni fog.

Molnibalage
Errõl az érettségis terelõs viccek jutnak eszembe.

"Arany nagy bártja Petõfi. Akkor Petõfi!"

"Mária Terézia nagy uralkodó volt, de Szent István még nagyobb! Akkor Szent Istvánról pár szót..."

Akkor én nyelvvizsgán.

"A fizika nagyon fontos itt XY miatt. A fizika a hobbim miatt is fontos. Akkora hobbimról pár szót!"

Innentõl fogva meg úgy sem értenék bármit mondok! :)

Bucser
Én is rengetegszer szólaltam meg angolul.. a lényeg, hogy magyarul ne beszélj. És a nyelvtant leszarják magasról, csak nagy blõdséget ne mondjál belõle..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

hát, bementem, bemutatkozás, utána téma: hobbik - megtetszett neki hogy focizok, kifaggatott hogy milyen poszton, meg hogy milyen osztályban, stb.
Utána szituáció itt kapásból angolul (!) kezdtem el mondani az útbaigazítást :) persze nagy röhögés majd folytatás :) {persze már németül}
kb ennyi volt :)

Bucser
Nyelvvizsgán a lényeg, hogy el tudd mondani valamilyen formában amit akarsz... azaz egy nyaralás alkalmával el tudj menni vásárolni és el tudd mondani a portásnak, hogy "bazdmeg szar a budi küldj fel valakit".

Több értelme nincs. Én alapfokon tudtam németül (értem amit mondanak, de beszélni gázul tudok) 3 hónapig jártam magántanárhoz és felhozott olyan szintre, hogy le is tettem a nyelvvizsgát.

A Felsõfokú az jó is valamire.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

PrasCo
@tom: Holnap én is vizsgázom polimertechnikából, úgyhogy ma éjszakázós buli lesz. =)

Amúgy a nyelvvizsgát aláírom. Két eset lehetséges: Most vagy tényleg használhatatlan tudásra megadták a nyelvvizsgát (magamról beszélek, egy német-, és egy angol nyelvvizsgám van), vagy tényleg annyit felejt az ember a nyelvbõl (esetemben ez a német), ha akárcsak egy-két évig nem használja, hogy nullára esik a tudása, ami anno azért még nyelvvizsga-képes volt.
...vagy bizonyos mértékig mindkettõ.
Molnibalage
Ez komoly? Ilyen szintû a közpfokú nyelvvizsga?

Nekem 2 van de mindkét nyelvet csak ugatom, nemtudom mire adták meg példáúl németbõl.
Ya csütörtökön Erõ és munkagépekbõl vizsgázok, szidjatok... :)

Noh most akkor kaptam egy kis építõ mellett érvelõ hsz-t :)
az archicaddel óvodások is simán tudnának épületet tervezni olyan primitív... mintha egy legóházat raknál össze
és persze a szakági tervezõk meg szopják a nagy faszt amikor az archicadbõl exportált építész rajzokat kell letitsztítani autocadben
Amúgy érdekes ez a 3d mánia az építészet és épületgépészet területén, mert eddig én még nem nagyon találkoztam olyan építésszel aki valóban 3d ben modellezett volna (pedig itthon mind archicadben tervez)
Egyszer meg ajánlgatták nekem a revit mep et 1,5 milláért, hogy mennyivel jobb meg korszerûbb mint a 2d-s rajzolás és referenciának mondták, - hogy menjek el egy kollegához megnézni. Ott meg együtt kiderítettük hogy kurvára értelmetlen, és ha direktbe nem is vallja be, kurvára megbánta hogy megvette.
Molnibalage

Molnibalage
Nekem is két olyan cimbim van a cégnél akiknek már csak diploma kell. Az egyik már két éve halasztja. Rövid távon jó ez, mert sokkal többet keres, de diploma nélkül egy szint felett nincs továbblépés... Ezért gyúrok én is nyelvvizsgára.

dronkZero
Mûszaki rajzolóként is van meló bõven, végeredményben én is idõm nagy részében rajzolok.
Viszont ha nem konkrétan a pénzkereset a lényeg, akkor ne húzd az idõt ennek a "megtanulásával", mert egyrészt egy élet alatt nem lehet "megtanulni", folyamatosan változik a rajzolási stílusod, módszerek, stb, másrészt fõiskola/egyetem alatt úgyis elég sokat kell rajzolni. (Bár szakközépbõl jött évfolyamtársam azt mondta, hogy ez lófasz rajzmennyiség a középsulihoz képest) Vagy ha nagyon ráérsz, és épp nem iszod magad halálra a Drönkben (amennyiben BME ÉMK-ról beszélünk :) ), akkor nyugodtan vállalhatsz be suli mellett melót.
Szerintem nem érdemes elmenni mûszaki rajzolónak, mert úgy maradsz... :)
Viszont úgy nem vagy szakmához kötve, rajzolhatsz építésznek, építõmérnöknek, gépésznek, stb. De nem is mindig fogod átlátni, hogy mit miért. Aztán idõvel meg megtanulod, akkor meg el fogja kezdeni baszni a csõröd, hogy papírod meg nincs róla. (Vannak ilyen ismerõseim, félbehagyott egyetemmel)
Úgy gondolom, hogy egy mûszaki diploma nem az a tipikus seggtörlõ, úgyhogy ha ezen irányban szeretnél elhelyezkedni, akkor szvsz kötelezõ.