Mérnök élet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Kérlek, nyugodtan tedd oda légyszí, azt a hangsúlyt; ahova én egy "gyelet" biggyesztettem ! -köszi.)
Tengernyi-szerencsémre: Soraim, a címzetti "NUKE", megértette.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
#446: értem én, ezzel inkább csak azt szerettettem volna érzékeltetni, hogy én magamnak fontosnak tartom(tartottam) az egyetem elõtti, valamilyen rövid képzést. --> #432
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Több (, SG.hu) fórumon is olvastam kultúráltan fogalmazott cikkeid.
(-állítom: Ilyen komoly dolgokkal; Ritkán poénkodik "Egy Ember"!)- szerintem. -
Jelentkezz: Egyetemre !!!
(-, mat-, fiz-, bio-, kémia-, s fõképp' "Fizikai-kémiából" is. -tán; Segíthetek!)!
Vegyész szakközépiskolába jártam, érettségi után két lehetõségem adódott:
1, jelentkezem egyetemre, felvesznek, és oda megyek tanulni. Ám megtörténhet, hogy akik engem etetnek, és eltartanak történik velük valami, és nekem dolgoznom kell. Az egyetemen nem biztos, hogy maradhatok. Csak egy érettségim és egy elkezdett egyetemi tanulmányom van, ami nem biztos, hogy tetszik majd a leendõ munkaadóimnak.
Így 2, részt veszek egy (Vegyész)technikusi képzésben, ami egy év nekem (normális esetben 2 év lenne, de a 4 év alatt érettségi elõtt azt tanultuk, amit egy külsõs tanulna a technikusi képzés elsõ évében).
Ez egy fajta (hamis?) biztonságérzetet ad, azt a látszatot, hogy én ezzel elmehetek dolgozni technikusként bármilyen gyógyszergyárba vagy vegyszerekkel foglalkozó céghez, ha szükséges talán egyetem mellett is.
Szóval én a második lehetõséget választottam, de nagyon reménykedek, hogy nem lesz a papírra szükségem. Emellett tanultunk sok olyan dolgot is, amelyet egyetem 3. vagy 4. félévében is fogunk tanulni, vagy esetleg késõbb.
Tisztában vagyok vele, ha meg lesz a diplomám, akkor elpazarolt egy év volt ez (vagy plusz egy sor a szakmai önéletrajzomban).
Gépészeti-, s Mérnöki fogalmaiban (?) ... ! - hááát;
Az, ugye(!) csak: "Egy rossz-VICCes kategória" ?!
(pl útközben kirúgnak, stb..)
Azért ezt választottam, mert középiskolába is ilyenbe jártam, és könnyebb volt letenni:P
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Általános Vegyésztechnikus, pont vegyészmérnök szak elõtt jó.
általános gépszerelõ és karbantartó; pont gépészmérnök szak elõtt jó
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
elgondolkodtam azon, hogy egyetem elott biztonsag kedvéért csinalni kellene egy szakmát...mik a jó szakmák? cad-cam tervezõ, hegesztõ ?
(kertész szakos agrármérnök?)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Az lenne a kérdésem, hogy a kertészmérnökök (növénynemesítõszakmenedzser:D) mennyit keresnek és van igény a munkájukra?
van valakinek tapasztalata arról, hogy egy kötutas szakirányú közlekedésmérnök miket csinálhat? Volánnál tudom, hogy dolgozhat. erre mennyi az esélye, és hogy fizetik meg õket kb ?
best wishes
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
így ne:D
Amúgy én se értem mért kell erõltetni ezt az MS dolgot. Mondjuk legalább Campus licensszel van jogtiszta XP-m.
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Most pedig,
ezen legújabb pénzszórós "állami_ötletünkrõl" filózgatnék pöttyet, azaz
a 25 Milliárdos szoftver-mennyiségérõl, még itt is kérdezgetnék:
-1; Hány gépre lesz majd ez a mennyiség feltelepítve? -,s a PC
-2; melyik Operációs-rendszerén (, a selejtes VISTA, avagy a félig sem kész, WIN_7. a cél) ?
-3; ..., s ugye az "OFFICE 20??." mindegyik
Beépített szirszarára igaz, hogy pont_arra, minden felhasználónak, okvetlenül szüksége is lesz valaha!?
.... ajaaa, 's
-X; Meennyibe is fog majd kerülni Nekünk még, az a Temérdeknyi;
"Egyéb-, Járulékos_költség" ??? (-pl.: 3.2GHz alatti, butuska "P1-P4") Gépek selejtezése, ... Új "duál-procis" masinák beszerzése, ....
Önkormányzatonként !
... ! -folytassam, mééég ???
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
Milyen építészmérnöknek lenni? :D Mert most annak tanulok és érdekelne...
Most tervezem a felsõfokút, de azt már nem merem bevállalni magamtól, szerencsére ismerek egy angol anyanyelvû angoltanárt, aki szívesen korrepetál, úgyhogy remélem menni fog.
"Arany nagy bártja Petõfi. Akkor Petõfi!"
"Mária Terézia nagy uralkodó volt, de Szent István még nagyobb! Akkor Szent Istvánról pár szót..."
Akkor én nyelvvizsgán.
"A fizika nagyon fontos itt XY miatt. A fizika a hobbim miatt is fontos. Akkora hobbimról pár szót!"
Innentõl fogva meg úgy sem értenék bármit mondok! :)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Utána szituáció itt kapásból angolul (!) kezdtem el mondani az útbaigazítást :) persze nagy röhögés majd folytatás :) {persze már németül}
kb ennyi volt :)
Több értelme nincs. Én alapfokon tudtam németül (értem amit mondanak, de beszélni gázul tudok) 3 hónapig jártam magántanárhoz és felhozott olyan szintre, hogy le is tettem a nyelvvizsgát.
A Felsõfokú az jó is valamire.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Amúgy a nyelvvizsgát aláírom. Két eset lehetséges: Most vagy tényleg használhatatlan tudásra megadták a nyelvvizsgát (magamról beszélek, egy német-, és egy angol nyelvvizsgám van), vagy tényleg annyit felejt az ember a nyelvbõl (esetemben ez a német), ha akárcsak egy-két évig nem használja, hogy nullára esik a tudása, ami anno azért még nyelvvizsga-képes volt.
...vagy bizonyos mértékig mindkettõ.
Ya csütörtökön Erõ és munkagépekbõl vizsgázok, szidjatok... :)
és persze a szakági tervezõk meg szopják a nagy faszt amikor az archicadbõl exportált építész rajzokat kell letitsztítani autocadben
Amúgy érdekes ez a 3d mánia az építészet és épületgépészet területén, mert eddig én még nem nagyon találkoztam olyan építésszel aki valóban 3d ben modellezett volna (pedig itthon mind archicadben tervez)
Egyszer meg ajánlgatták nekem a revit mep et 1,5 milláért, hogy mennyivel jobb meg korszerûbb mint a 2d-s rajzolás és referenciának mondták, - hogy menjek el egy kollegához megnézni. Ott meg együtt kiderítettük hogy kurvára értelmetlen, és ha direktbe nem is vallja be, kurvára megbánta hogy megvette.
Viszont ha nem konkrétan a pénzkereset a lényeg, akkor ne húzd az idõt ennek a "megtanulásával", mert egyrészt egy élet alatt nem lehet "megtanulni", folyamatosan változik a rajzolási stílusod, módszerek, stb, másrészt fõiskola/egyetem alatt úgyis elég sokat kell rajzolni. (Bár szakközépbõl jött évfolyamtársam azt mondta, hogy ez lófasz rajzmennyiség a középsulihoz képest) Vagy ha nagyon ráérsz, és épp nem iszod magad halálra a Drönkben (amennyiben BME ÉMK-ról beszélünk :) ), akkor nyugodtan vállalhatsz be suli mellett melót.
Szerintem nem érdemes elmenni mûszaki rajzolónak, mert úgy maradsz... :)
Viszont úgy nem vagy szakmához kötve, rajzolhatsz építésznek, építõmérnöknek, gépésznek, stb. De nem is mindig fogod átlátni, hogy mit miért. Aztán idõvel meg megtanulod, akkor meg el fogja kezdeni baszni a csõröd, hogy papírod meg nincs róla. (Vannak ilyen ismerõseim, félbehagyott egyetemmel)
Úgy gondolom, hogy egy mûszaki diploma nem az a tipikus seggtörlõ, úgyhogy ha ezen irányban szeretnél elhelyezkedni, akkor szvsz kötelezõ.