Mérnök élet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez igaz, de a szabályt nem lehet megbaszni mer akkor szaporodik 😊
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Most azért nyárok tanfolyamra, hogy megtanuljam azt ami a nyelvvizsgára kell és nem azért, hogy azt tanuljam ami valóban kell. A nagy része 1-2 év múlva totál elvész. Olyan témák is vannak ott amirõl magyarul sem beszélek nemhogy angolul. Hát mi ez, ha nem droidság?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én azt gondolom, hogy nem hátrány az 1 nyelv jó ismerete, ha véletlen kimész, vagy nemzetközi cégnél melózol. Bár azt is ott fogod jól begyakorolni 😊
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Nem elég még a BSC szopatás még ez is kell?
Komolyan mondom idióták vezetik ezt az országot.
Addig nem dolgozhatok önállóan míg nincs meg az a szaros papír, ami azután miután bemutatom az egyetemen, hogy végre ideadják a diplomámat, soha többet nem fog kelleni.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Van egy darab középfokú angol nyelvvizsgám, nem vagyok annyira rossz a nyelvbõl, de félek. Azért félek,
mert az évfolyamtársaim közül jó páran a következõ felállással rendelkeznek: 1 db felsõfokú, 1db felsõ/középfokú nyelvvizsga.(én '88-as évjárat vagyok, õk többnyire egy-két évvel fiatalabbak) Szerintem akik kéttannyelvû iskolában tanultak, azok nagy része rendelkezik ilyen, vagy ehhez hasonló papírkészlettel. Amikor én kezdtem a középiskolát, (akkor még az az egy-két év is sokat számított ám!) nekem, az én szakomon (sem iskolámban) nem volt ilyen hogy kéttannyelvû... nem is álmodhattunk róla. Akkor még csak a nagyobb nevû gimnáziumokban volt ilyen. Aztán egy-két évre rá megsokszorozódott az iskolák száma, akik kéttannyelvûen tanítottak ezt meg azt. Az utánuk közvetkezõ évfolyam már nyelvi elõkészítõs volt, ezután már szinte csak kéttannyelvû osztályok voltak az én szakközépiskolámban.
szóval azért félek, mert jön a sok a diák kettõ nyelvvizsgával, hát akkor õk is felviszik a követelményt úgy, hogy a diplomához már 2 nyelvvizsga kelljen.
Nekem meg csak 1 van, és az igaz, hogy most tanulok egy második nyelvet, de a sok tanulnivalóm miatt következõ félévtõl már nem folytatom.
Ugye mi fiatalok mennyit tudunk sírni? <#idiota>#idiota> 😄
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Nekem lehet, hogy nincs meg a szint, de amit kell most perpillanat, az megvan.
Akkor meg minek egy rongyos papír?
Konkrétan vannak olyan dolgok amit a 30 éve dolgozó munkatársam sem tud lefordítani és szótárban sincs benne...
Egyébként szerintem az sem menne mostani állapotban. Használom a nyelvet, de többnyire írásban.
Tedd le a szakmai kozepfokut rogton. Egy mernoknek, aki jaratos a temaban, sokkalegyszerubb is mint a sima kozepfok, szerintem.
A techológián van bõven aki aláírhat. Hogy miért kellek én ilyen sürgõsen... A másik srácot akkor miért nem baszogatják 2 éve?
Vannak pályázatok, ahol fel kell tudni mutatni x darab jogosultsággal rendelkezõ mérnököt.
Na, szerintem ezért baszogat, és ez csak...hm...ösztönzés, hogy csináld már meg.
Ha meg még vágod is a nyelvet, és úgy nem akarsz elmenni nyelvvizsgázni, akkor meg messzemenõkig egyetértek vele, hogy rugdossa a segged, én is azt csinálnám... 😄
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
1. Egy volt évfolyamtársam is ott melózik, de 2.5 éve még a diplomáját sem csinálta meg. Márpedig szerintem az erõsebb mérce egy mérnök számára, mint egy nyelvvizsga papír.
2. Engem akartak San Diegp-ba küldeni, hogy egyeztessek kikcoff meeting-en.
3. A kisfõnök ezzel nem ért egyet igazán, de nincsenek érvei. Végülis igaza van, meg kell csinálni. Csak azért mondjuk, ha decemberben jönne csak össze, mert béna vagyok, akkor megválik tõlem annak ellenére, hogy messzemenõkig elégedettek velem?
Akkor ezek után, hogy miért fontos ennyire nem tudom. Amúgy is megcsináltam volna most, de az logikátlanság mellett nem tudok elmenni... A nyelvet meg már használtam a cégnél, mert írtam angolul mûszaki tartalmat és fordítottam is.
Igaz, azt én sem értem, miben segítsünk.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
1. Mennyiben különbözik az LT a simától? 😊 Jajó, ezt visszavontam.
2. Ha nekem van egy angol, egyetemen a gépeken meg magyar, van-e halvány esélyem rá, hogy file-ok felülírásával magyarrá tudom tenni a sajátom. 😊
3. Ha nincs fel tudnád-e tölteni nekem az LT-t? (ftp-n pl)
Egyetemen van CAD óránk és ott 2009 magyar verziót használunk, és nem nagyon van kedvem majd zh-n azon filózni, hogy-ez meg ez a parancs a különbözõ nyelvi változatokban hogy van. 😞
Neked mi a bajod? Miert vagy keptelen rendesen hasznalni az irasjeleket?
Lattal te mar valaha kapcsos zarojelet szovegben? Vagy irasjel elott, utana "-" jelet?
Másik, hogy lesz egy projektem, ahol Intel 8051-el kellene dolgoznom, na ehhez szeretnék alkatrészeket szerezni: magát a mikrovezérlõt, hozzá programbeégetõt, meg valami próbapanelt. Ilyet hol tudok venni?
-Bányász,
-Kohász,
-Ûrhajós;
... életében, csak egyszer, {Csakis Egyszer(!)} "tévedhet" ! -közben, még jónéhány társa életfonalát is elbazseválja (?!).
(...nehány-)orvosra; Jogászra, s fõképpen a közgazdáinkra, ez persze; Nem is lehet igaz! -
-ugye, így is van ez: Járai Zsigmond bá' ?! -->hisz', hallhattuk Mi is, még annó: "Kossuth"-os nyilatkozatát.
Nézegettem ezt a dolgot...lehet ilyet szakirányon természettudományi kar földrajz szakán tanulni...meg földmérõ tájrendezõ mérnöki szakon is van ilyen szakirány...gondolom van különbség közte (?!)
Nekem sincs fogalmam róla, hogy keres. Szimplán hülyének tartom ebben a kérdéskörben, hogy évek óta be van iratkozva költségtérítéses nappali tagozatra, és közben nem csinálja... Mondjuk mindegy, nekem is vannak drága hobbijaim... 😊
Szerintem ok csak a letszamot jelentik be, nem hiszem, hogy nev szerint mindenkit.
a cad mint olyan nem tudom, hogy van e külön tárgyban, de valamely tárgy részeként biztos hogy lesz, kandón mûszaki dokumentáció-ban pl. volt
viszont olyanra ne nagyon számíts, hogy téged full kiképeznek majd és ha felvesznek az elsõ munkahelyedre akkor az addig tanúltakkal azonnal ontod majd a tervezeteket mint egy futószallag
a suliban inkább egy erõs alapot kapsz majd amivel megadatik a lehetõség, hogy a szakmán belûl minél több ágazatban tudj elhelyezkedni, és ha ez megtõrténik, akkor kezdheted majd megtanulni a suli után magát a szakmát
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
hozzáértõk elmondják nekem, hogy ezzel a végzettséggel (gépipari mérnökasszisztens) miféle munkákat lehet elvégezni. Megomondom õszintén én ezt azért, csinálnám, hogyha késõbb egyetem félbemarad akkor legyen valami a kezemben és nem haljak éhen😊
erre gondolsz?
nem lehet ezt mashol is tanulni, mondjuk Szeged környékén 😞
ebbe beletartozik a CAD is ?
Én most a Schulek Frigyes Építõipari suliba járok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyek tovább egyetemre, vagy maradjak ott és csináljam meg a magasépítõ technikumot?
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Még a szakközépben volt olyan 2 éves képzés, hogy Automatizálási technikus ami hasonló témával foglalkozott.
De ha szakma kell akkor én erõsen a Bánkit javaslom, a Gépészmérnök-asszisztens szakot. 2 éves képzés, én az elektrós tesóját végeztem el, Villamosmérnök-asszisztens szakot és aztán mentem át a mérnökire.
Továbbá ami nagy elõnye, ha elvégzed és utána mész a gépészmérnökire akkor az egész elsõ évet elfogadják és rögtön a másod éven kezdenéd a mérnökit. De ha netán a bme-n fogsz kikötni, ott is elfogadnak majd bizonyos tárgyakat.
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."