850
Gépész-, vegyész, építő-, építész-, informatikai, stb. mérnöki munkák itthon a nagyvilágban.
-
drevil666 #650 Gépjárműmérnöki:
-kevés a magyar nyelvű irodalom
-rengeteg elektronikai tudás kapsz, ha akarod ha nem:)
-hegesztéstechnológia, gyártástechnológiai és lemezmegmunkálási ismereteket máshonnét kell begyűjtened...
-nurbsokkal dolgozó CAD alkalmazást nem nagyon tanítanak, csak a hagyományos parametrikus rendszereket Pro Engineer, Solisworks, AD Inventor (esetleg szabadon választhatóként) ezt is magadnak kell megtanulnod.
-elhelyezkedési lehetőséged, nyelvtudás híján nagyon nehéz, autóiparhoz a német és angol nagyon kell
-nem tudom hova akarsz menni, de Debrecenben pénzzel nagyon lehúztak, mindenféle pótdíj a tudás kreativitás másodlagos.
Sok sikert! -
#649 Ha a BME-re gondolsz, kemény. Gépész-Villanykar nehézségű. Én még az "osztatlan" közlekedésmérnöki bsc-n vagyok, de tanulunk mi minden istenbarmát. Ha érteni akarsz egy kicsit mindenhez (gépészet, villamosság, építő, menedzsment stb) akkor gyere. Az elhelyezkedéssel sem lesz gond. -
#648 Járműmérnöki szakról vélemény? Később meg járműgépészre mennék szakosodás gyanánt. -
Koppixer #647 Köszi az eddigi válaszokat mindenkinek!
Ami azt illeti, még elég nyitott vagyok a szakirányokkal kapcsolatban.
De nem is baj, az egyetem, és annak minden "tisztelt" oktatója gondoskodik majd róla róla, h ne kelljen hamar döntenem... -
#646 A BME-n is félbüfészaknak titulálzák páran. Nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni. -
#645 és a környezetmérnökiről mi a véleményetek? ők mennyire tudnak elhelyezkedni (gondolom engedélyeztetésnél ellehet) a sulinkban nagyon mondják hogy még a műszaki menedzsernél is könnyebb szak -
#644 Magam mechatronikán épp most húzok el gépészet irányába, egyrészt az érdeklődési kör, másrészt a "keresettség" okán. Az viszont ziher, ha ismét választhatnék, megint mechán végezném el a BSc-t, attól függetlenül is, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze: onnan aztán lehet tekerni akárhova, ízlés szerint. Gépgyártástól a gépészeti modellezésig, biomechatronikától a "tényleges" mechatronikai berendezésekig, amellett meg lehet minden okosságba is belekóstolni, félvezetőtechnikába, szupravezetőkbe, optikába, kinek mi fekszik.
Az, ismétlem, tény, hogy egyelőre nem keresett, de, ahogy az automatizálás és a szabályozás előretörését elnézem a vezérlés ellenében, nem félek... :] -
tomcat1 #643 nekem bejött.. -
tomcat1 #642 "Mechatronikai és szerszámgépészeti szakirány"
Tapasztalatból mondom, hogy mechatronikára csak akkor menj, ha érdekel az elektronika, legalább egy kicsit a PLC stb...
Szép, de nem túl keresett jelenleg... nem bejött ,
Vegyipar, Gépgyártó sláger és keresett is.
Mióta nem Jakab a szerszámgépek tanszéken a vezető ?
-
#641 Gépgyártás asszem nagyon menő és keresett is, de nagyon vágni kell a témát és az anyagtech.-en végzett cimbimnek sem volt semmi baja az álláskeresésnél. Én Áramlástechnikán végeztem. Nekem sem volt. (2008) -
Koppixer #640 Az ME-re járok, gépészmérnöki szakon vagyok, és a majdani szakirány választással kapcsolatban érdeklődnék, h kinek milyen tapasztalata van, melyiket érdemes, melyiket nem stb.
Nálunk ezek közül lehet választani:
Anyagtechnológia szakirány
Gépgyártástechnológia szakirány
Gépszerkezetek szakirány
Létesítményszerelő és üzemeltető szakirány
Logisztikai és termelésirányítási szakirány
Mechatronikai és szerszámgépészeti szakirány
Vegyipari és energetikai gépész szakirány -
#639 Aha, hát akkor még azt kell eldöntened, hogy tervezés, vagy kivitelezés.
Ha kivitelezés, akkor majdnem mindegy, milyen szakirányt csinálsz, nem az fog számítani. Inkább az, hogy mennyire vagy talpraesett, hogyan oldod meg a felmerülő problémákat.
Ha viszont tervezni akarsz, akkor azt tudom javasolni, hogy ne magasépítés felé menj, abból van a legnagyobb túlképzés. Geotechnikával vagy híddal többre mész, annál is inkább, mert egy hidas tervezési jogosultság magába foglalja mindazt, amit egy magasépítő tervezhet (legalábbis Magyarországon, a magyar szabályozás szerint). -
#638 szerkezet -
#637 Infrastruktúra(út,vasút), földmérő, vagy szerkezet(magasépítés, kivitelezés, geotechnika, híd)? Melyik irányba indulsz? -
#636 másodéves. -
#635 hanyad eves vagy? -
#634 Más sem. :) -
#633 nem mindegy. én utálom ha összekevernek az építészmérnök hallgatókkal :D -
7th uwu #632 mármint építő -
#631 igen akkor az -
#630 hat akkor szep kis jovo ele nezek :-\ -
7th uwu #629 épírőmérnök leszel? -
#628 Építőmérnök. Azokra is járát itten a rúd. A magyar építőipar alapból egy "betg állat volt". Feketézés, körbetartozás, ki nem fizetések, stb.
A válság erre rátett egy lapáttal... -
#627 romaniaba elek,nagyvaradon vegzem az egyetemet nem tudom pontosan a magyar nevet, tehat nem az architect hanem a mernok... -
drevil666 #626 Van itt aki meg tudott oldani egy problémát a 8D-vel?
A csapat mentalitása milyen volt? -
#625 Itthon tényleg nem rózsás most a helyzet. Hogy négy év múlv mi lesz, azt nem lehet tudni. -
#624 Az olasz egyetemeken a művészeti egyetemeken képzik az építészeket és nem a mérnökin. :) -
7th uwu #623 Most akkor építész, vagy mérnök?
Nem szívatlak, csak mesélem.
Bocs, de szerintem ezt hallani fogod még párszor.
Ez már szinte hagyomány, hogy szegény építészeket nem tartják mérnöknek. Cserébe ők is inkább művésznek tartják magukat.
Egyébként nem túl rózsás a helyzet munkaügyben.... -
#622 Sziasztok!
Idén kezdtem az építész mérnöki egyetemet,érdeklődnék h jelenleg van e munkájuk és h 4 év múlva beláthatólag lesz-e? -
drevil666 #621 Ezzel semmit, csak letöltöttem kipróbáltam uninstallálatam:).
De asszem ezt kidumáltuk privát:) -
tomcat1 #620 Ya amúgy miket rajzolgattok vele? -
tomcat1 #619 Lett volna kérdés a constrainnal kapcsolatban, de már megoldódott. Mmásrészt otthon egy 2ghz es gépem van, és kérdés hogy a mostani 64 megás videókártya helyett egy 128 as elég lesz-e. Lehet jobban megérné egy új vasat venni, hogy tudjam otthon is használni? -
drevil666 #618 Alklamaznak, de nem árt szétnézni, hogy mit kérnek a valóságban és mit tanítanak.
Ha tudsz idegen nyelven akkor felvesznek, csak tudj:) -
drevil666 #617 Ismerem. Mert? -
tomcat1 #616 Ismeri valaki az Inventor 2011 suite-t?
-
#615 Szerinted akkor a mostani főnökök hogyan lettek azok amik? Ha most ez is van, ez nem tart örökké. Engem is 0 órás gépészmérnökként vettek fel simán csont nélkül nagyon jó fizetéssel. -
Timtom003 #614 Köszi a választ. Most már legalább tudom h mit kellene melózni. :)
A gond csak az hogy pályakezdőt sehol nem alkalmaznak. -
#613 Hát igen, az a jogosultság, "felelős műszaki vezető", az tényleg papír+évek. Az ahhoz kell, hogy _önállóan_ vezethess építkezést, meg hogy jogszerűen hozhass döntéseket, írhass alá dolgokat.
Szal ez úgy néz ki gyakorlatban, hogy elmész egy céghez dolgozni. Ott betesznek egy ilyen jogosultsággal már rendelkező ember mellé, és az lesz a dolgod, hogy figyeld mit csinál, meg ha ő épp nincs ott, akkor helyettesítsd. Aztán egyre több dolgot látsz, meg egyre több dolgot bíznak rád, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy már csak aláírogatni jár oda a főnök. Ez kb pont annyi idő, amennyit a kamara előír jogosultsághoz szükséges gyakorlatnak. (Ez diplomával _ha_minden_igaz_, akkor már csak két év, idén januárban változott meg a dolog, eltörölték a korlátozott jogosultságokat.)
Akkor beadod a jelentkezésed a mérnöki kamarához, kikesseled az éves tagdíjat, meg a vizsgadíjat (ez egyben úgy 100eHUF jelenleg), megcsinálsz egy olyan vizsgát, ahol csak másolni kell az előre kiadott jogi jegyzetből, és örülsz neki, hogy önállóan is csinálhatod a dolgot.
Ha egy cég viszont kifejezetten felelős műszaki vezetőt keres, akkor az pont azt jelenti, hogy _nem_ pályakezdőt, hanem már papírral és gyakorlattal rendelkező embert. Akkor az nem a te helyed.
Érdemes felsőbb éves arcokkal haverkodni, és amikor eljön az ideje, akkor náluk érdeklődni, hogy van-e felvétel az ő munkahelyükön. Hatékonyabb tud lenni, mint egy állásbörze... -
tomcat1 #612 ya, 22es csapdája :D -
Timtom003 #611 Oké, de ilyen állások nincsenek meghirdetve. Akkor az első években mi az amit pontosan el lehetne vállalni, amit pályakezdőként meg tudok majd csinálni? Mert sajna a fősuli gyakorlati tudást nem ad.