Mérnök élet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Esetleg valami jó kép/link van valakinek, ami megmutatja, miféle ez a torony?
Híres akarok lenni :P ;)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Reggel vittem az alkatrész rajzokat és még ebéd elõtt összeszerelt, kész termék mintadarabot adtak a kezembe.Ezzel a termék, néhány óra alatt készen állt a sorozatgyártásra.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És ez messze gazdaságosabb, mint a folyékony mûanyaggal dolgozók.
Mesélte az elõadó, egy mókus ilyennel csak valami modellautókhoz nyomtat finom, küllõs kerekeket, és még a horribilis gépköltség mellett is messzívan megéri a munka.
Alighanem van jövõje a dolognak a formatervezés és az ilyen speciális alkalmazások területén.
Arra viszont alkalmasak (legalábbis amiben van reguláris-kifejezés kiértékelés - például az Ingyenes Komodo Editben van) hogy a sorok végére (ha a sorok szépen sortöréssel záródnak) valamilyen lezáró karakter tegyél.
Az elõbb említett programban ez így néz ki (feltételezve a Unixos állományformátumot - Windowsos állomány esetén a \n helyett \r\n kell).
(C)NC szerkesztésre kihegyezett szoftverekbõl többségében fizetõs (próbaváltozattal rendelkezõ) programokat találok túlnyomó többségben (1, 2, 3, 4, 5, 6). :(
Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menõ:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"
Teljesen más szakterületen vagyok. Áramlástani problémákkal foglalkozom.
Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menõ:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"
"Oan vok", mint a legtöbb (,vén-faxos) dokink; aki megtanult ugyan írni, de azt;
csak a "diszlexiás__patikusunk_tuggya_óvasni ".
Apropó, orvos:
Szerintetek hány százalékban lenne mérnök is egy-egy DOKI ?
(-ne feledd: RTG; UH; Endoszkóp;.... LÉZER ... CT; MR; PET ...) !
Mérnökileg most, a szerénységükrõl is híres "hunédzserektõl" pedig sokat tanulhattam.
Én, így re-"de_generálódok".
(-miért nem mondtad eddig, hogy faterod konstruálta egykoron az: "EMG 666"-ot ?)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Igen-kritikusnak minõsíthetõ ("Kimerevedõ"!) hibát!
Ami baromság csak_elkövethetõ gépészetileg (vegyi-gépészileg), Fémtanilag (, újabb fogalmaink szerint FémFizikailag) is, fõképpen az álló_PC-házakban, hááát;
Az aztán, el is van követve ! -pl.:
-1; Éles, hegyes sarkok, a
-2; Saját_súlyuktól is eldeformálódó Bili-acélból legyártva (, neszeNeked antimágneses Austenit), 's mindez a
-3; Lefelé táguló, "nyolcasokkal"teletûzdelt Sasszi-beszorító ékpályával. -hadd repedjen még gyorsabban az a fránya alaplapod_NYÁKja! -ha már a forgó-morgó, s
-4; Forróságot is megtermelõ Rezgõ alkatrészeid ott felül,
-5; Súlypontilag is Instalibbá tették ezen PC_házat. ...
- ...
Igaz régen nem ez volt, de azok az idõk meg elmúltak :)
Van amiben visszalépés volt. Bárhol a hazai mûszaki karokon. De 20 évvel ezelõtt is voltak olyan hiányosságok amik most már nem azok.
Tök jó, hogy látatlanben lehülyézel élbõl ennyi ember. Ez kibaszottul bõszítõ és magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Elég nagyot...
A BME-s gépész diplomámmal kicsit többet tudok kezdeni a seggtörlésnél, bár én még 2008-ban végeztem a régi rendszer szerint.
A mai helyzet viszont tényleg vicc.
A 83%-os bukási arány szépen meg is figyelhetõ a legtöbb felsõoktatási intézményben. Sõt, talán csak 2-3% van, aki tényleg használható tudással kerül ki a végén, a maradék 98% vagy kibukik, vagy kettessel végigrugdossák, és a végén kitörölheti a diplomájával. De az is biztos, hogy legalább a felét az intézmény is igyekszik kitenni bárhogy is, hiszen nekik nem érdekük 4 éven át szenvedni az illetõvel, ha az állami támogatást már a felvételkor megkapták utána.
Aztán felveszik a zajudiba gyártósori "mérnök"nek, amire fel azt hiszi elért valamit, holott az egész cég egy vicc... (bármely multi frissdiplomásoknak kitalált állásai behelyettesíthetõk ide)
Olvassátok el; Érdemes!
Bocs;
de a pici_kukis-kukacom is tele már a 20kB-os "sg.hu", max feltöltési kép-mérettel! -a BákFittye sem látszik meg rajta.
(-félek, hogy a többivel már nem is kínlódok.)
Legföljebb a WIKI-re küldöm majd fel õket!
Egykori tankönyveimbõl igen szemléletesen (, axonometrikusan-) illusztrált mérõeszközt be tudnék szkennerelni; ha még érdekel, és tudsz is vele mit kezdeni.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Ettõl a Heidenhain vezérléstõl már kitépem a hajam, minden sor végére egy csillag kéne neki...
Szerény véleményem szerint annyira gyenge ez a része, hogy erre nem szabad használni. Van erre tengernyi más, jobb progi. Soldworks, Inventor, Solidedge, ProEng, stb.
házi dolgozatot kaptunk csak hát ez a feladat egy pöppet meghaladja a képességemet mert SOHA a büdös életbe nem tanították az autocadet ...
Egy sima mûhelyrajzot bármikor létrehozok vele de egy robbantott ábra meghaladja jelenlegi képességeimet ... (amúgy a 3D ábrázolás a tananyagunk végén van :D jó fej a tanárunk aki feladta ...)
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Villamosmérnökök foglalkoznak leginkább vele.
"pl. egy olyan autó, ami a kerekek gurulásával álit elõ energiát."
Jelenleg is van ilyesmi a kocsikban, úgy hívják: generátor. ;)
A belsõégésû motorra van rácsatlakoztatva, és ez tölti fel az akkumulátort.
Elektromos kocsiknál inkább a fékezéskor felszabaduló energiát (ami kevesebb, mint a kocsi meghajtásához elhasznált energia) használják fel, és vezetik vissza az akkumulátorba. Ez troliknál, villamosoknál is így mûködik, csak ott a villamos hálózatba megy vissza az áram.
Elektromos motor tervezése, és az ahoz szükséges energia elõállitásával. pl. egy olyan autó, ami a kerekek gurulásával álit elõ energiát.
Én ezt az autó nem tartom lehetettlenek, (szélerõmünél azokat a nagy izéket a szél mozgatja, és ugy álit elõ áramot, ennél az autónál az aszfalt "forgatja" a kerekeket). Bocsi, nagyon új vagyok a témában, egy lelkes amatör. :D
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Az is lehet, hogy akkor döbben rá, hogy nem támogatott már esetleg a szoftver. Nekem volt olyan AutoCAD 2001-em, hogy 2005 táján már a telepítést sem volt hajlandó elindítani. Nemtom, hogy miért. A cégnél van pár fanatik, aki még 2000-es vagy valami lightos AutoCAD-et használ.