850
Gépész-, vegyész, építő-, építész-, informatikai, stb. mérnöki munkák itthon a nagyvilágban.
  • lally
    Bocsi "I.C.RAM" !
    (Kérlek, nyugodtan tedd oda légyszí, azt a hangsúlyt; ahova én egy "gyelet" biggyesztettem ! -köszi.)

Tengernyi-szerencsémre: Soraim, a címzetti "NUKE", megértette.
  • Molnibalage
    Egyetértek.
  • I.C.ram
    hihetetlen durva, hogy allandoan dekodolni kell az irasaidat, mert tele van ertelmetlen irasjelekke, mondatszerkezetekkel.
  • Nuki
    Köszönöm a biztatást, és a felajánlást, már jelentkeztem és járok is. 1 félév van a hátam mögött.

#446: értem én, ezzel inkább csak azt szerettettem volna érzékeltetni, hogy én magamnak fontosnak tartom(tartottam) az egyetem előtti, valamilyen rövid képzést. --> #432
  • Molnibalage
    Nem. Nem elpazarolt egy év az! Az, hogy a techológiát ismered hatalmas előny az elméleti képzésnél.
  • lally
    Üdv Néked; Mr. NUKE !
    Több (, SG.hu) fórumon is olvastam kultúráltan fogalmazott cikkeid.
    (-állítom: Ilyen komoly dolgokkal; Ritkán poénkodik "Egy Ember"!)- szerintem. -
    Jelentkezz: Egyetemre !!!
    (-, mat-, fiz-, bio-, kémia-, s főképp' "Fizikai-kémiából" is. -tán; Segíthetek!)!
  • Nuki
    Elmondom az én példámat.

Vegyész szakközépiskolába jártam, érettségi után két lehetőségem adódott:
    1, jelentkezem egyetemre, felvesznek, és oda megyek tanulni. Ám megtörténhet, hogy akik engem etetnek, és eltartanak történik velük valami, és nekem dolgoznom kell. Az egyetemen nem biztos, hogy maradhatok. Csak egy érettségim és egy elkezdett egyetemi tanulmányom van, ami nem biztos, hogy tetszik majd a leendő munkaadóimnak.
    Így 2, részt veszek egy (Vegyész)technikusi képzésben, ami egy év nekem (normális esetben 2 év lenne, de a 4 év alatt érettségi előtt azt tanultuk, amit egy külsős tanulna a technikusi képzés első évében).
    Ez egy fajta (hamis?) biztonságérzetet ad, azt a látszatot, hogy én ezzel elmehetek dolgozni technikusként bármilyen gyógyszergyárba vagy vegyszerekkel foglalkozó céghez, ha szükséges talán egyetem mellett is.

Szóval én a második lehetőséget választottam, de nagyon reménykedek, hogy nem lesz a papírra szükségem. Emellett tanultunk sok olyan dolgot is, amelyet egyetem 3. vagy 4. félévében is fogunk tanulni, vagy esetleg később.
    Tisztában vagyok vele, ha meg lesz a diplomám, akkor elpazarolt egy év volt ez (vagy plusz egy sor a szakmai önéletrajzomban).
  • lally
    Az, ami az utóbbi időkben "Számítástechnikai Hardverek" címszó alatt lejátszódik köröttünk! ... -főképp', annak:
    Gépészeti-, s Mérnöki fogalmaiban (?) ... ! - hááát;
    Az, ugye(!) csak: "Egy rossz-VICCes kategória" ?!
  • Molnibalage
    Ezt nem értem. Milyen képzésem egyetem mellett? Ha az egyetemi szint veszélybe került volna bármikor átmehettem volna főiskola szintre. Miután az alapképzéses tárgyak 85%-a meg lett és a szakirány első éve lement nem volt kétségem afelől, hogy elvégezem. Egyedül a mikor volt a kérdés.
  • Nuki
    Jó de neked az egyetem mellett van valami képzésed ami azért 'lett meg', hogyha az egyetem nem jönne össze, akkor tudd azt csinálni?
    (pl útközben kirúgnak, stb..)
  • Molnibalage
    Én is gimiből mentem gépésznek. Belefért. Mondjuk azért nem voltam teljesen műszaki analfabéta, mert fater repülőgép szerelő. Ragadt rám abból valami.
  • 72123298430
    az a "baj" hogy én gimiből semmi speckó dologgal nemtok előállni se technikum se szakma, raadasul ez nem vmi nyelvre/termeszettudomanyra speciál gimi ahonnan igy evidens lenne hogy merrre tovább. aztáln most vana despair :S
  • Nuki
    Én pont ezért csináltam, amit te most mondasz.
    Azért ezt választottam, mert középiskolába is ilyenbe jártam, és könnyebb volt letenni:P
  • 72123298430
    én igazabol nem biztos hogy annak az irányába mennék tovább, hanem inkább azárt csinálnám meg, hogy ha egyszer nemtudok elhelyezkedni, valami gáz van akkor ne kelljen öngyilkosságba menekulni :)
  • tomcat1
    :)
  • Nuki
    Az enyém jó volt és még mindig van.
    Általános Vegyésztechnikus, pont vegyészmérnök szak előtt jó.
  • tomcat1
    Az enyém jó volt csak megszünt.
    általános gépszerelő és karbantartó; pont gépészmérnök szak előtt jó
  • I.C.ram
    mindenkeppen olyat csinalj, amivel majd el tudsz fogadtatni targyakat a jovendobeli egyetemeden/foiskoladon. Vagy legalbb hasznos lesz az a tudas, es igy megkimeled magadat egy jo nagy adag szopastol.
  • 72123298430
    Uraim!
    elgondolkodtam azon, hogy egyetem elott biztonsag kedvéért csinalni kellene egy szakmát...mik a jó szakmák? cad-cam tervező, hegesztő ?
  • tomcat1
    egy vizsga az élet ! :)
  • Vardar
    Sokat segítettél:D
  • dronkZero
    Én ismerek egy kertészmérnököt(így hívják egyáltalán? mindegy, ez is jó), aki webdizájnnal, digitális grafikával, online hirdetésekkel foglalkozik... Nem akarok következtetést levonni, ő az egyetlen kertészmérnök, akit ismerek. De ő soha nem is dolgozott a szakmájában.

(kertész szakos agrármérnök?)
  • Vardar
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy a kertészmérnökök (növénynemesítőszakmenedzser:D) mennyit keresnek és van igény a munkájukra?
  • 72123298430
    üdv!
    van valakinek tapasztalata arról, hogy egy kötutas szakirányú közlekedésmérnök miket csinálhat? Volánnál tudom, hogy dolgozhat. erre mennyi az esélye, és hogy fizetik meg őket kb ?
    best wishes
  • tomcat1
    rileksz...
  • dronkZero
    Én meg azt nem értem, hogy hogy a pöcsömbe jön ez ebbe a topicba? Hess innen ezekkel a szájbatekert közbeszerzéses korrupciós faszságokkal! Keress/nyiss nekik másik topicot, ha annyire kurvára bele vagy szerelmesedve a témába! He.
  • rooney8
    Akkor jó, még úgyis van pár évem :)
  • Molnibalage
    Hosszútávon jó lesz, csak a szűkös esztendőket kell kibírni valahogy.
  • Balo
    "... ! -folytassam, mééég ???"
    így ne:D

Amúgy én se értem mért kell erőltetni ezt az MS dolgot. Mondjuk legalább Campus licensszel van jogtiszta XP-m.
  • rooney8
    Én akkor is kitartok mellette :D
  • ba32107
    Mindenhova így ír, de még nem jöttem rá miért, és nem is mondta meg...
  • mrzool
    Ha tényleg kaptál bármilyen diplomát is, akkor felteszem értelmes, összefüggő magyar mondatokat is össze tudsz hozni. Fuss neki még egyszer, hátha sikerül átadnod miről is szeretnél beszélni.
  • lally
    Piti, kissé-nagypofájú mérnök lettem egykoron, akinek újabban mááá Tele a bucija. -is ! --> Lásd példaképp, a: Kakaóbiztos számítógép, ...
    Most pedig,
    ezen legújabb pénzszórós "állami_ötletünkről" filózgatnék pöttyet, azaz
    a 25 Milliárdos szoftver-mennyiségéről, még itt is kérdezgetnék:

-1; Hány gépre lesz majd ez a mennyiség feltelepítve? -,s a PC
    -2; melyik Operációs-rendszerén (, a selejtes VISTA, avagy a félig sem kész, WIN_7. a cél) ?
    -3; ..., s ugye az "OFFICE 20??." mindegyik
    Beépített szirszarára igaz, hogy pont_arra, minden felhasználónak, okvetlenül szüksége is lesz valaha!?
    .... ajaaa, 's

-X; Meennyibe is fog majd kerülni Nekünk még, az a Temérdeknyi;

"Egyéb-, Járulékos_költség" ??? (-pl.: 3.2GHz alatti, butuska "P1-P4") Gépek selejtezése, ... Új "duál-procis" masinák beszerzése, ....
    Önkormányzatonként !
    ... ! -folytassam, mééég ???

• kraawz
    ezen most kvajót röhögtem :D:D
  • Molnibalage
    Az ikertesóm az. Mostanában nem lesz nagy biznisz, mert az építőipar döglődik.
  • rooney8
    Üdv!

Milyen építészmérnöknek lenni? :D Mert most annak tanulok és érdekelne...
  • tomcat1
    meglett!
  • ba32107
    Nekem angolból elég vicces volt a nyelvvizsgám. 3 év angol tanulás után szó nélkül letettem a középfokút. Azt azért tegyük hozzá, hogy heti 5 órában tanultam, és nekem elég jól ment. Aztán vizsgán az írásbeli gyakorlatilag egy ujjgyakorlat volt, a szóbeli, amitől nagyon féltem, az meg olyan volt, hogy egy másik vizsgázóval kellett beszélgetnem. Nem voltam éppen a helyzet magaslatán, elég gázra sikeredett, paráztam is, hogy mi lesz az eredmény. Megkaptam, csodálkoztam: 100%-os szóbeli, az egész összegezve valami 96%-os lett.......jó ez mondjuk egy elég pitiáner nyelvvizsga volt.

Most tervezem a felsőfokút, de azt már nem merem bevállalni magamtól, szerencsére ismerek egy angol anyanyelvű angoltanárt, aki szívesen korrepetál, úgyhogy remélem menni fog.
  • Molnibalage
    Erről az érettségis terelős viccek jutnak eszembe.

"Arany nagy bártja Petőfi. Akkor Petőfi!"

"Mária Terézia nagy uralkodó volt, de Szent István még nagyobb! Akkor Szent Istvánról pár szót..."

Akkor én nyelvvizsgán.

"A fizika nagyon fontos itt XY miatt. A fizika a hobbim miatt is fontos. Akkora hobbimról pár szót!"

Innentől fogva meg úgy sem értenék bármit mondok! :)
  • Bucser
    Én is rengetegszer szólaltam meg angolul.. a lényeg, hogy magyarul ne beszélj. És a nyelvtant leszarják magasról, csak nagy blődséget ne mondjál belőle..