850
Gépész-, vegyész, építő-, építész-, informatikai, stb. mérnöki munkák itthon a nagyvilágban.
  • uwu
    Végeselemes tervezőprogram. Rúd és felületelemeket lehet benne használni a modell elkészítéséhez, amit aztán le lehet terhelni. Eredményül igénybevételeket, feszültségeket, és elmozdulásokat ab.
    Elég általánosan használható, tehát mindenrte jó, de ebből adódik az alkalmazás nehézsége is.
  • norbre
    ja és SolidWorks-el dolgozunk..
  • norbre
    jómagam gépészmérnök, jelenleg célgépépítés területén dolgozom.. izgalmas, változatos, kihívásokat jelentő munka de van szívás is néha.. bár gondolom nem ez az egyetlen munka ahol ez jelen van :)
    a leghálátlanabb része hogy a beüzemeléseket akkor lehet elvégezni amikor éppen nem gyártanak és hát nagy leállások főleg mikor vannak? a nyári szabadságolások és a karácsonyi, év végi szünetek idején :) uh most is pl dec 13-23ig gépet telepítünk majd és remélhetőleg nem csúszunk bele a szentestébe :)
  • Molnibalage
    Mi az az axis? SondPLAN progit ismeri valaki? Azzal ismerkedek most.
  • desigo
    Elég sok épület gépészmérnök munkájával találkozok aki jobb esetben megtervezi,rosszabb esetben a jól bevált sémáját ismételgeti házról-házra aztán amikor üzembehelyezés van akkor nem működik az egész rendszer.
    Sokszor a kivitelezők tapasztalatán múlik,hogy van fűtés egy-egy irodaházban,társasházban.
    Találkoztam olyan extrém esettel is,hogy a kazánházat a kivitelezők korrektül saját elképzelés szerint megszerelték.Amikor kész lett a rendszer a tervező úr kijött papírral,ceruzával és lerajzolta a már kész fűtési rendszert.

Szal vannak gondok bőven...
  • uwu
    Úgyis lesz flém.

Az axis egy fos, és nekem azzal kell csinálnom mindent.
  • Borg
    Én tanultam gépésznek meg informatikusnak is :)
    Most CAD/CAM tervezéssel foglalkozok főleg, termék és szerszámtervezés, CNC programozás.. (mélyhúzás)
  • Molnibalage
    A típustervben is lehetnek olyan műszaki megoldások ami sokak számára ismeretlenek vagy a régebbi hasonló tervekhez képest genercáiós ugrást jelent.

Akkor te építész vagy vagy építőmérnök?
  • G_ArchAngel #2
    Tolem sok szepet nem fogsz hallani, az altalam tervezett epuletek es a hozzajuk tartozo idoszak ket korszakra bonthato:
    - videken, kreativ tervek, keves penz
    - Bp. es Pest megye, futoszalagon keszult, unalmas tipustervek, sok penz

Reszletek kesobb...:-)
  • Molnibalage
    Kicsit bőven fogalmaztam meg, hogy ne skatulyázzuk be magunkat. Amúgy is nehez szétválaszthatóak egyes területek.

Remélem tanulok / látok / hallok itt is sok szép dolgot.

(És próbáljuk elkerülni a flémet, ha lehet.)