Mérnök élet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
autocad telepítési problémám van :(
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Valaki megmondaná h honnan lehet megszerezni a "solid edge" programot?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Igazatok volt, bár finomabban is közölhettétek volna....
Csillár - rezonancia - ingamozgás.
Na most ha tetszik lehet megint hülyézni....
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Akkor most kezd ketyegni az óra a tervezõi jogosultsághoz?
(Én két hete lettem Th-korl... :) )
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(-ezért tartom viccesnek, hogy mûegyetemeinken újabban még vallástörténetet is felvehetsz: -"Tudj imádkozni több istenséghez (?!)", hogy össze ne dõljön, legalább próbaterheléskor_NE!, az általad tervezett víztorony. -pl, mint annó: Siófok-Kilitin.)
Baromi-gyorsan, és viszonylag pontosan tudj majd Ott "skiccelni"; most még nyakatekertnek tûnõ függvényeket!-integrálni, csak így tudsz.
Trigonometria; Logaritmusok (-ott, minden "ln"); Vektorok; ...
A napi 1óra tanulást, már mostantól javallom!
"vagy szerintetek mit érdemes átnézni?"
Áh, tökmindegy ám, ne strapáld magad feleslegesen. Hát mire való a szorgalmi idõszak utsó két hete, ha nem a pótZHkra készülésre? :P :D
Szal ne aggódj, idõben meg fogod tudni, mibõl kéne ZHznod/vizsgáznod. Fölösleges elõre rákészülni.
vagy szerintetek mit érdemes átnézni?
Tenyleg minden egyesz szaros csavarra van kulon szavuk. Ha egy nemet mond egy alkatresznevet, mar magabol a nevebol tudjak, hogy mit kell megrajzolni, mert tenyleg minden kis szarsagnak van sajat neve. Nagyon preciz nyelv.
Olyan lazan lealltam a Lamborghini es Porsche traktorokrol beszelgetni egy amerikai farmerrel, mintha itthon beszelgetnek egy haverommal :) De bementem egy gyorskajaldaba, es nem ertettem, hogy mi a szart akar tolem a feka :D Kb. mindenre rakellet kerdezni, hogy ismetelje el, mert nem ertem :D Gondolom ez foleg az iskolaztatasnak koszonheto, mert azert meg mindig a fekak kozul kerul ki a legtobb csori utcagyerek.
Magyart mennyien beszelhetik a vilagon? 20 millio max.
Kozgazon is magasabbrendunek szamit a szakmai nyelvvizsga.
Konkretan egyenlo erteku, mint a sima felsofok. Diplomanal oda is van irva nekem, hogy, vagy altalanos felso vagy szakmai kozep 1 idegen nyelvbol. Nekem csak kozepfokum van, de tuti, hogy a szakmai fele megyek. Sokkal konnyebb annak, akit erdekel a szakterulete, es otthonos mozog a kulfoldi oldalakon is benne. Tehat pl megerti, hogy a camshaft, gear, center-of-gravity stb kifejezesek mit jelentenek, annak tenyleg nem gond szerintem. Nyelvtan meg ugyanaz, mint a kozepfok, csakkiegeszult a formalis megfogalmazassal.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Akkor meg marad szerintem az, ami most is a nyelvvizsga része, hogy vegyél egy kiló kenyeret a boltban, meg meséld el, mit csináltál reggel...
Aztán amíg ezen is megbuknak a népek, addig ne nagyon akarjanak már arról beszélni, hogy milyen alkatrészekbõl áll a Hubble...
De hát simán találni már lightos nyelvvizsgákat is. A BME-s a nehezebbek közül való.
1. Nem mindenkinek van hozzá érézke.
2. Mérnök ettõl függetlenül is kell.
Ezek után aki azt mondja, hogy értelmes húzás nyelvvizsgához kötni a diplomát az szerintem kicsit nevetséges és nem elõrelátó. 200 évig nagyon elvolt nélküle az ember és az O-M monarchia nem éppen egynyelvû volt...
A mérnök ettõl függetlenül is kell állítás nagyon hangsúlyos. Itt a cégnél a volt évfolyamtársam 2.5 éve tolja úgy, hogy nincs meg a diplomája. A másik egy légtechnikai cégnél van 1 éve. A harmadik nem tudom hol, de 2.5 éve. Egyiküknek van csak nyelvvizsgája és egyiküksem államvizsgázott még le. Én vagyok az egyetlen aki igen, csak nincs nyelvvizsgám.
Szerintem sokkal inkább mérnök az akinek van államvizsgája, mint akinek nincs.
??
Már kire gondolsz? Mert szerintem a Rigó utcaiak látják a legjobban, hogy milyen siralmas a helyzet az országban...
Vagy arra gondolsz, hogy vannak olyan faszkalapok, akik egy noname vásárolt nyelvvizsgával azt hiszik magukról, hogy anyanyelvi szinten vannak? Hát ja, vannak ilyen hülyék is... :P
Anyanyelvi angol+"rigo utca" angolról nekem mindig az a régi magyar film jut eszembe; asszem a "Veréb is madár". <#vigyor>#vigyor> És az annyira jellemzõ az itthoni egész nyelvizsga herce-hurcára.
Gyorsan és egyszerûen meg lehet éreni. Lehet, hogy egy önérzetes angol (irodalomtanár) mosolyogna, de nekem a nyelv az nem cél, csak egy eszköz.
Persze azért legyen meg mihamarabb, na de ha neadjisten nem sikerül akkor felvesz valakit a helyemre (ha talál egyáltalán!!) mikor már 1 éve ott vagyok. Megint nekiállna "betanítani" valakit a cég? Eszem megáll ezen a gondolkozáson. Pillanatnyilag egyáltalán nem gátol a papír hiánya...
Én anno a BME nyelvizsgát csináltam meg(épp akkor indul). Sokkal jobb mint a "rigó". Szerintem legalábbis.
Attól, hogy nem perfekt az angol tudásom van és megértenek. Osztrák, olasz, ausztrál, jenki, orosz és indiai is...
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.