Mérnök élet

← ElőzőOldal 17 / 17

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hugyé'szaré'. Ezt is olyan jó kimondani, nem? 😄
Bezzeg a bankárok, meg a menedzser taknyok...
Helyesírás helyett inkább a józan paraszti ész híve vagyok😊
a Villamosmérnök szted tulajdonnév, az informatikai mérnök pedig nem, vagy hogy van ez? Taníts😊

Gracie Barra

hejes A_S😄_AS😄SAd
DummyBoy
De mér? i betû van a végén ...

A budapesti is kisbetû, a Budapest meg nagy ... ejnyemán ... diploma az van de a hejesírás meg smafu? <#idiota> <#hehe>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

immovable
<#wink>
norbre
a villamos egy jármû <#idiota><#vigyor><#vigyor>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

ha a "villamos" nagybetû, legyen az az "informatikai" is😊

Gracie Barra

Molnibalage
Mint minden gépészmérnöki. Nagyon jó érzés kimondani, hogy a társadalom számára is hasznos és fontos munkát végzek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
"Gépész-, vegyész, építõ-, építész-, informatikai, Villamos- stb. mérnöki munkák itthon és a nagyvilágban."

Erre lehetne akkor módosítani. Valaki szóljon egy moderátornak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Balo
Akkor jó munkahelyed van, de olvashattad Te is, hogy nem mindenki ilyen szerencsés.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Molnibalage
Az ikertesóm az. Az ábgeo egy szívás, a matekjuk vicckategória. Õk inkább félig mûvészek. Az olasz egyetemeken amennyire tudom nem is a mérnök egyetemeken oktatják õket, hanem mûvészetin.

Balo
Meg kohó-, élelmiszer-, kertész-, környezet-, bio-, stb. is akkormár😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Molnibalage
Atyaisten...

azt hittem a 30-ra válaszoltál, most már látom, hogy nem

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Molnibalage
Ez sok mérnöki programara igaz. A kinti újságoba csak nézem mikor kombinált hõtani/áramlástani/szennyezés elemzést, stb. csinálnak. Ki az aki akkora zseni aki képes használni? Ki azok aki meg tduták írni ezt?
Elképesztõ... <#worship>

n3whous3
Így van.

púúúúú

immovable
ki beszélt itt építészekrõl?
Nekem nem hiányzanak az építészek<#kuss>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Nem is gondoltam,hogy hiányszakma.Köszi én is azon voltam/vagyok,hogy továbbmenjek.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

immovable
tanulj! /hiányszakma/
tigeroo
én építészmérnökire szeretnék felvételt nyerni jövõre.
csak a rajzszintfelmérõ kicsit necces lesz (gimiben egyáltalán nem foglalkoztunk ilyesmivel, sajna)
sziasztok
Én épületgépész technikus-nak tanulok,már végzõs,de erõsen gondolkozom a továbbtanuláson.Szerintetek is megéri továbbmenni vagy el lehet lenni technikusként is a szakmában?

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

dronkZero
Na biztos nincs sok. Valószínû csak csapatmunka van, építész elmondja mit szeretne, programozók megoldják.
De pont annyira elképzelhetõ, hogy a programozó tanul építészséget, mint fordítva. Egyik irányban sem kell tudni a másik a teljes szakmáját, csak az adott részt.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

n3whous3
Ha látsz ilyen csodabogarat, akkor mondd, mert tuti, hogy nem létezik (prof körülmények közt).

púúúúú

immovable
vagy nekem, hogy nem fagytok meg a szobában és tudtok programozni<#idiota>
DummyBoy
Vagy éppen annak a pár VILLAMOS-mérnöknek akik csináltak hozzá "kompjútert" 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

dronkZero
Vagy éppen köszönet annak a néhány építészmérnöknek, akik megtanultak programozni... 😛 😄

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

ZilogR
+fav, aztán majd estefelé mesélek 😛

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

n3whous3
Tehát köszönet a programozóknak, akik helyettetek megtanulták az építészmérnökséget egy bizonyos szinten és elkészítettek egy fasza programot, ami leveszi a terhet a vállatokrüól <#gonosz1>

púúúúú

BaliBoy
"Gépész-, vegyész, építõ-, építész-, informatikai, Villamos- stb. mérnöki munkák itthon a nagyvilágban."

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

norbre
hát az én szakmámban soha nem két kattintás a tervezés, itt igenis ott kell lenni minden munkánál .. még a gyártási dokumentáció is külön figyelmet érdemel mert nem mindegy pl hoyg hol milyen tûréseket használ az ember. .szvsz gépészetben nem láttam még példát arra hogy gondolkodás nélkül tervezzen valaki..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Ha téged baszogatnak érte, a te felelõsséged, amikor
a.) nem tudják legyártani/megépíteni
b.) elkészülte után nem úgy mûködik ahogy kéne

Akkor egybõl motiválva leszel rá, hogy nemes alkotói mûveletet végezz 😊 De ez ugye csak a gyakorlatban derül ki.
Balo
Azt így látatlanban, hallgatóként elárulom hogy szerintem minden foglalkozásban lehet találni érdekes/változatos melót, meg sablonosat is. Kb. mint #2-ben. Amúgy én picit szomorú vagyok, hogy a "tervezés" ma már két kattintás és nem egy nemes alkotói mûvelet képletekkel és nagy rálátással😊

rooney8
Hy!
Építészmérnöknek nehéz lenni? 😄 Én most annak tanulok és kíváncsi vagyok a véleményetekre...

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

norbre
aaz szép

immovable
volt olyan, ha hiszed hanem, hogy egy buderus ikerkazánt kellett volna betenni egy iskola pince helyiségébe, de azok nem fértek be. látszott a méretarányos rajzon, hogy ez bizony nem megy be.

erre a fõmérnök: - kicsinyítsétek le a rajzon aztán majd helyszíni mûvezetéssel megoldjuk.

mondom az igen 😮
norbre
ez azért elég siralmas helyzetnek fest 😊 az automatizálás annyira elkényelmesíti az életet hogy pár év múlva a gépek nélkül nincs semmilyen tudás a birtokunkban? 😊

desigo
Sajnos elhiszem 😞

A Faincolokat van,hogy alacsony hõmérsékletû vízre van,hogy magas hõmérsékletû vízre tervezik.
Legutóbbi társasházban kazán üzembehelyezés végeztével a kivitelezõ nem tudta,hogy mégis hány fokkal fûtsük a hõcserélõket.
Mondom semmi gond hívjuk fel a tervezõt.Telefonon beszélek vele: Neki fogalma sincs róla,nem tudja.
Na mondom szép.Majd a takarítónõ eldönti 😊
immovable
erõsen túloztam, de kb így van.<#nemtudom>
immovable
hehe 😄

akkor még a felét sem láttad az épületgépészek munkájának 😄
a tervezések majd 90%-a szinte egy kész sablon alapján készül. 😉

6 éve ezt csinálom, pedig nem ezt tanultam, csak mivel elég sablon meló, így pl a bonyolultabb kazánházi kapcsolásokat leszámítva én tervezek, a fõmérnök meg átnézi és befejezi a hiányzó részeket.

számolni programokkal számolunk így még a képleteket sem kell ismerni.

a költségvetés robot meló kevés gondolkodás igénnyel.
rajzolás szintúgy.

AUTOCAD 2008-al dolgozunk, persze csak 2D-ben.
Végeselemes tervezõprogram. Rúd és felületelemeket lehet benne használni a modell elkészítéséhez, amit aztán le lehet terhelni. Eredményül igénybevételeket, feszültségeket, és elmozdulásokat ab.
Elég általánosan használható, tehát mindenrte jó, de ebbõl adódik az alkalmazás nehézsége is.

norbre
ja és SolidWorks-el dolgozunk..

norbre
jómagam gépészmérnök, jelenleg célgépépítés területén dolgozom.. izgalmas, változatos, kihívásokat jelentõ munka de van szívás is néha.. bár gondolom nem ez az egyetlen munka ahol ez jelen van 😊
a leghálátlanabb része hogy a beüzemeléseket akkor lehet elvégezni amikor éppen nem gyártanak és hát nagy leállások fõleg mikor vannak? a nyári szabadságolások és a karácsonyi, év végi szünetek idején 😊 uh most is pl dec 13-23ig gépet telepítünk majd és remélhetõleg nem csúszunk bele a szentestébe 😊

Molnibalage
Mi az az axis? SondPLAN progit ismeri valaki? Azzal ismerkedek most.

desigo
Elég sok épület gépészmérnök munkájával találkozok aki jobb esetben megtervezi,rosszabb esetben a jól bevált sémáját ismételgeti házról-házra aztán amikor üzembehelyezés van akkor nem mûködik az egész rendszer.
Sokszor a kivitelezõk tapasztalatán múlik,hogy van fûtés egy-egy irodaházban,társasházban.
Találkoztam olyan extrém esettel is,hogy a kazánházat a kivitelezõk korrektül saját elképzelés szerint megszerelték.Amikor kész lett a rendszer a tervezõ úr kijött papírral,ceruzával és lerajzolta a már kész fûtési rendszert.

Szal vannak gondok bõven...
Úgyis lesz flém.

Az axis egy fos, és nekem azzal kell csinálnom mindent.

Én tanultam gépésznek meg informatikusnak is 😊
Most CAD/CAM tervezéssel foglalkozok fõleg, termék és szerszámtervezés, CNC programozás.. (mélyhúzás)
Molnibalage
A típustervben is lehetnek olyan mûszaki megoldások ami sokak számára ismeretlenek vagy a régebbi hasonló tervekhez képest genercáiós ugrást jelent.

Akkor te építész vagy vagy építõmérnök?

Tolem sok szepet nem fogsz hallani, az altalam tervezett epuletek es a hozzajuk tartozo idoszak ket korszakra bonthato:
- videken, kreativ tervek, keves penz
- Bp. es Pest megye, futoszalagon keszult, unalmas tipustervek, sok penz

Reszletek kesobb...:-)

http://gaborszantai.co.uk/

Molnibalage
Kicsit bõven fogalmaztam meg, hogy ne skatulyázzuk be magunkat. Amúgy is nehez szétválaszthatóak egyes területek.

Remélem tanulok / látok / hallok itt is sok szép dolgot.

(És próbáljuk elkerülni a flémet, ha lehet.)

← ElőzőOldal 17 / 17