850
Gépész-, vegyész, építő-, építész-, informatikai, stb. mérnöki munkák itthon a nagyvilágban.
  • Borg
    Hugyé'szaré'. Ezt is olyan jó kimondani, nem? :D
    Bezzeg a bankárok, meg a menedzser taknyok...
  • juzosch
    Helyesírás helyett inkább a józan paraszti ész híve vagyok:)
    a Villamosmérnök szted tulajdonnév, az informatikai mérnök pedig nem, vagy hogy van ez? Taníts:)
  • karajjj
    hejes A_S:D_AS:DSAd
  • DummyBoy
    De mér? i betű van a végén ...

A budapesti is kisbetű, a Budapest meg nagy ... ejnyemán ... diploma az van de a hejesírás meg smafu?
  • immovable
  • norbre
    a villamos egy jármű
  • juzosch
    ha a "villamos" nagybetű, legyen az az "informatikai" is:)
  • Molnibalage
    Mint minden gépészmérnöki. Nagyon jó érzés kimondani, hogy a társadalom számára is hasznos és fontos munkát végzek.
  • Molnibalage
    "Gépész-, vegyész, építő-, építész-, informatikai, Villamos- stb. mérnöki munkák itthon és a nagyvilágban."

Erre lehetne akkor módosítani. Valaki szóljon egy moderátornak.
  • Balo
    Akkor jó munkahelyed van, de olvashattad Te is, hogy nem mindenki ilyen szerencsés.
  • Molnibalage
    Az ikertesóm az. Az ábgeo egy szívás, a matekjuk vicckategória. Ők inkább félig művészek. Az olasz egyetemeken amennyire tudom nem is a mérnök egyetemeken oktatják őket, hanem művészetin.
  • Balo
    Meg kohó-, élelmiszer-, kertész-, környezet-, bio-, stb. is akkormár:)
  • Molnibalage
    Atyaisten...
  • uwu
    azt hittem a 30-ra válaszoltál, most már látom, hogy nem
  • Molnibalage
    Ez sok mérnöki programara igaz. A kinti újságoba csak nézem mikor kombinált hőtani/áramlástani/szennyezés elemzést, stb. csinálnak. Ki az aki akkora zseni aki képes használni? Ki azok aki meg tduták írni ezt?
    Elképesztő...
  • n3whous3
    Így van.
  • immovable
    ki beszélt itt építészekről?
  • uwu
    Nekem nem hiányzanak az építészek
  • Ari18
    Nem is gondoltam,hogy hiányszakma.Köszi én is azon voltam/vagyok,hogy továbbmenjek.
  • immovable
    tanulj! /hiányszakma/
  • tigeroo
    én építészmérnökire szeretnék felvételt nyerni jövőre.
    csak a rajzszintfelmérő kicsit necces lesz (gimiben egyáltalán nem foglalkoztunk ilyesmivel, sajna)
  • Ari18
    sziasztok
    Én épületgépész technikus-nak tanulok,már végzős,de erősen gondolkozom a továbbtanuláson.Szerintetek is megéri továbbmenni vagy el lehet lenni technikusként is a szakmában?
  • dronkZero
    Na biztos nincs sok. Valószínű csak csapatmunka van, építész elmondja mit szeretne, programozók megoldják.
    De pont annyira elképzelhető, hogy a programozó tanul építészséget, mint fordítva. Egyik irányban sem kell tudni a másik a teljes szakmáját, csak az adott részt.
  • n3whous3
    Ha látsz ilyen csodabogarat, akkor mondd, mert tuti, hogy nem létezik (prof körülmények közt).
  • immovable
    vagy nekem, hogy nem fagytok meg a szobában és tudtok programozni
  • DummyBoy
    Vagy éppen annak a pár VILLAMOS-mérnöknek akik csináltak hozzá "kompjútert" :)
  • dronkZero
    Vagy éppen köszönet annak a néhány építészmérnöknek, akik megtanultak programozni... :P :D
  • ZilogR
    +fav, aztán majd estefelé mesélek :P
  • n3whous3
    Tehát köszönet a programozóknak, akik helyettetek megtanulták az építészmérnökséget egy bizonyos szinten és elkészítettek egy fasza programot, ami leveszi a terhet a vállatokrüól
  • BaliBoy
    "Gépész-, vegyész, építő-, építész-, informatikai, Villamos- stb. mérnöki munkák itthon a nagyvilágban."
  • norbre
    hát az én szakmámban soha nem két kattintás a tervezés, itt igenis ott kell lenni minden munkánál .. még a gyártási dokumentáció is külön figyelmet érdemel mert nem mindegy pl hoyg hol milyen tűréseket használ az ember. .szvsz gépészetben nem láttam még példát arra hogy gondolkodás nélkül tervezzen valaki..
  • Borg
    Ha téged baszogatnak érte, a te felelősséged, amikor
    a.) nem tudják legyártani/megépíteni
    b.) elkészülte után nem úgy működik ahogy kéne

Akkor egyből motiválva leszel rá, hogy nemes alkotói műveletet végezz :) De ez ugye csak a gyakorlatban derül ki.
  • Balo
    Azt így látatlanban, hallgatóként elárulom hogy szerintem minden foglalkozásban lehet találni érdekes/változatos melót, meg sablonosat is. Kb. mint #2-ben. Amúgy én picit szomorú vagyok, hogy a "tervezés" ma már két kattintás és nem egy nemes alkotói művelet képletekkel és nagy rálátással:)
  • rooney8
    Hy!
    Építészmérnöknek nehéz lenni? :D Én most annak tanulok és kíváncsi vagyok a véleményetekre...
  • norbre
    aaz szép
  • immovable
    volt olyan, ha hiszed hanem, hogy egy buderus ikerkazánt kellett volna betenni egy iskola pince helyiségébe, de azok nem fértek be. látszott a méretarányos rajzon, hogy ez bizony nem megy be.

erre a főmérnök: - kicsinyítsétek le a rajzon aztán majd helyszíni művezetéssel megoldjuk.

mondom az igen :O
  • norbre
    ez azért elég siralmas helyzetnek fest :) az automatizálás annyira elkényelmesíti az életet hogy pár év múlva a gépek nélkül nincs semmilyen tudás a birtokunkban? :)
  • desigo
    Sajnos elhiszem :(

A Faincolokat van,hogy alacsony hőmérsékletű vízre van,hogy magas hőmérsékletű vízre tervezik.
    Legutóbbi társasházban kazán üzembehelyezés végeztével a kivitelező nem tudta,hogy mégis hány fokkal fűtsük a hőcserélőket.
    Mondom semmi gond hívjuk fel a tervezőt.Telefonon beszélek vele: Neki fogalma sincs róla,nem tudja.
    Na mondom szép.Majd a takarítónő eldönti :)
  • immovable
    erősen túloztam, de kb így van.
  • immovable
    hehe :D

akkor még a felét sem láttad az épületgépészek munkájának :D
    a tervezések majd 90%-a szinte egy kész sablon alapján készül. ;)

6 éve ezt csinálom, pedig nem ezt tanultam, csak mivel elég sablon meló, így pl a bonyolultabb kazánházi kapcsolásokat leszámítva én tervezek, a főmérnök meg átnézi és befejezi a hiányzó részeket.

számolni programokkal számolunk így még a képleteket sem kell ismerni.

a költségvetés robot meló kevés gondolkodás igénnyel.
    rajzolás szintúgy.

AUTOCAD 2008-al dolgozunk, persze csak 2D-ben.