772

Társoldalak:
The Big Bang Theory, Sanctuary - A menedék, Flashpoint, Fear Itself, Breaking Bad,

Sorozatkvíz --> ahol a játék kezdõdik...

A fordítók oldala -->Deino Feat. Darkspell

Ha gondod van kérdezz bátran, DE ha felirat kell azt a fordítóktól kérdezd, olvasd a blogjukat!!!

• Tower Guard
    Jó, megbeszéltük. Biztos mindenki járt már úgy, hogy félrecímezte és másnak ment a hozzászólás, de nemértem miért kell egyből leszólni a másikat, mintha hülye lenne....
  • Cat 02 #531
    Mákos Richard / Confessed arc :D
  • sandor8206
    na lenyomtam az első évadot, tök jó sorozat, karakterek szerethetőek főleg a inkvizitor csaj.
    darálom tovább
  • Montanosz
    szerintem nekem szólt a válasz, de végül is arról volt szó egy halom hozzászólásban pro&kontra hogy milyen értékrendszereket hordozhat egy fantasy mű..vagy nem .
  • mrzed001
    Na igen, ez egy tízessel félrecsúszott, mert a promóra küldted mint válasz.
    Csoda szerinted, hogy nem értettük miről beszélsz? Arra meg ugyan ki emlékszik, hogy egy hete mi volt.
    Amúgy nem vagyok liberális, semmi bajom Wass Alberttel, csak nem értettem az mégis hogy kötődik ide.
  • Tower Guard
    Tőled bocsánat, mert nem neked szántam.
  • Tower Guard
    512-es hozzászóláshoz, igaz nem írtam kinek válaszolom, de azért olvass vissza és neked is leesik. Gratula...
  • Bulykin
    te se vágod mire fel mondta?
  • mrzed001
    Ez egy igen érdekes hozzászólás volt, már majdnem szólt valamiről, de mégsem. gratula
  • Tower Guard
    Hát én olvastam Wass Alberttől a Csillag az éjszakában című könyvét, de nem tapasztaltam benne, hogy nagyon rasszista lenne vagy hasonló.
    Szóba kerülnek cigányok, meg zsidók, ha jól emlékszem volt olyan zsidó aki rossznak volt beállítva, meg talán aki jónak, de ha mondjuk csak rossz lett volna (nagyon rég olvasta, nem emlékszem mindenre :S ) nemhiszem hogy az egész zsidó fajra értette, hogy pénzéhes, kapzsi vagy akármi.
    Nah szóval csak ennyi, nekem tetszett egyébként a Csillag az éjszakában műve.
  • Bulykin
    S02E11 promó
  • Montanosz
    hát igen, annak idején egy galaktika volt a hónap fénypontja amikor megjelent. néha lelki orgazmust éltem át, főleg amikor először kezembe vettem az első jó vastag metagalaktikát, olyan volt mintha egy másik dimenzióba kerültem volna át))))
  • csgj
    Nézd, én azt tartom fontosnak, amit leírtam. Én azt akarom átadni... De nem lehet mindenkinek megfelelni, és nem is ez a vágyam. Ugyanígy tökéletes zeneszám sincs, amely mindenkinek tetszene a világon.
  • Montanosz
    Nem akarok nagyon bele menni, - nem ez a topik tárgya - de láthatod az avataromból hogy a zsidó-keresztény életvitel és erkölcsi értékrend mellett teszem le a voksom, több-kevesebb sikerrel.
    Tehát ez alapján ítélek meg mindent.
    De inkább írok pár dolgot amelyek egyáltalán nem súlyos művek/személyiségek/filmek, vagy emészthetetlennek, de jómagam jellem fejlődését elősegítették.
    A Thibault család-Winston Churchill-Édes november-zsivágó doktor-micimackó-g.szabó judit könyvei,satöbbi.
  • [NST]Cifu
    Ellenben cseppet sem olvasmányosak. Nem vitatom el Tolkien műveinek értékét, de ezerszer szívesebben olvasok egy olvasmányos novellát vagy regényt (hogy a Fantasynál maradjunk, például az első három Dragonlance krónikát vagy a Drizzt Do'urden első triológiáját), mint hogy még egyszer nekiálljak bármelyik Tolkien könyvnek.

Persze itt most megint oda lyukadtunk ki, hogy ki mit vár egy alapvetően szórakoztató könyvtől, és itt pedig már nehéz elkerülni a szubjektivitás csapdáját...
  • [NST]Cifu
    Csak úgy kiváncsiságból: az, hogy neked milyen írói véna jön be, miért is kezdene egyből kultúrális értéket takarni? Nekem az egyik kedvenc Sci-fi íróm Ian Watson (és nem csak a Warhammer 40k novellái miatt), pedig ő aztán pont arról híres, hogy nagyszerűen "festi le" az eltorzult, beteges dolgokat, amik pedig ha jól körül nézünk, itt vannak valójában a hétköznapi életben.

Ha nem írod le a kegyetlenséget, akkor nem tudod átéreztetni az olvasóval azt, hogy mennyire fontos ez az egész. A megoldás? Nos ez pedig már írói eszköztár és elgondolkodtatási kérdés. Van-e ütősebb befejezése egy könyvnek, ha kiderül, hogy nincs megoldás?
  • Kicsikiraly
    akkor még csak annyit légyszives (semmi rosszindulat nincs abban amiket írok amúgy), hogy adj nekem egy megfogalmazást arról hogy mit tartasz kultúráltnak, azon kívül, hogy útmutató a helyes élethez.
  • Montanosz
    jaja...
    azért szeretem inkább a high fantasyt (tolkien/feist könyvei) mert ott nem a brutalitáson vagy oldalakon keresztül bemutatott démonidézésen van a hangsúly.
  • csgj
    * sokat jelentenek
  • csgj
    No, én is pont így gondolom ezt! :) Amúgy a fröcsögést is lehet árnyékolni a könyvekben. Mint ahogy egy filmben is. Csak érzékelteted, hogy valami durva történik. Vagy nem írod körül olyan pontosan, hogy hová ömlöttek a belek meg zsigerek. :P De nem is csak erről van szó... Tényleg sokat jelentek a szimbólumok és a sejtetések.
    Ha pedig olyan téma kerül elő, hogy rasszizmus, vagy valami brutalitás, akkor ott kell lennie annak, hogy mi az ellenük szegülő pozitív gondolat. Nem a kegyetlenséget kell leírni, hanem a megoldást. Már ha valami elgondolkodtató hatást akarunk elérni. Ha csak az elborzasztás a cél (amely nem valami személyiségépítő dolog, ahogy gyakran pl. a horror műfaja sem), akkor jön a szimpla bél- és vérontás.
  • Montanosz
    persze, elismerem hogy van, amúgyis az emberi faj már csak ilyen.
    elég ha csak a híradót megnézem (bár nem szoktam).
    Saját tapasztalatom alapján hiszek a természetfelettiben is.
    Csak nem hiszem hogy mind pozitív értéket képvisel.
    Példa: nagy divat wass albertet olvasni, pedig máig hivatalosan is háborús bűnös. Olvastam könyvét, tehát saját tapasztalatom hogy antiszemita, rasszista,satöbbi.
    Ezek negatív értékek, tehát semmi irodalmi értéke nincs, szellemi pláne, szenny és férc az egész.
    Nos így van a Keresőnkel is, pusztán szórakoztató élmény, de nem útmutató vagy helyes életvitelhez való példakép.

Persze mindezek beállítottság kérdése is, nevelésé, életkor,satöbbi.
    Lehet 10 év múlva máshogy látod te is majd....)))
  • Kicsikiraly
    énnekem pont ez a prűdség hiánya tette valóssá az egészet, és ezáltal kúltúrálisan is értékessé. Az, hogy nem ismerjük be hogy ezek léteznek, és mindennapi valós dolgok, azzal a pár évszázaddal ezelőtti gondolkodásmódot hozzuk a maiba. Kell, hogy ilyen legyen benne, hisz a világunk is ilyen, ez még mindig nem jelenti azt szerintem hogy nincs kúltúrális értéke. Amire te gondolsz, az például a South Park.

vagy másképpen: ha az adott morális kérdést vagy életigazságot úgy érti meg a legjobban az ember ha fröcsögő vérrel, kibelezett szörnyekkel vagy szado-mazó kínzásokkal írja le az író, akkor lehet hogy ez a jó módszer, és mégiscsak van kúltúrális értéke :D
  • Bulykin
    lehet hogy kicsit Spoileres hír!

"Nicci nővér (Sister Nicci) visszatér a Legend of The Seeker 13. részében és visszatérő szereplő marad. De más színész fogja alakítani őt."
  • Montanosz
    jól írtál)))

Amúgy én csak arra céloztam hogy mondjuk egy részletes leírás a fröcsögő vérről, kibelezett szörnyekről, szado-mazó kínzásokról nem építő jellegűek és nem tartoznak valami homályos morális értékekhez, és talán még irodalom sem.
  • csgj
    Banyek, ez most annyira nagyképűnek tűnik visszaolvasva. :D Pedig nem ez volt a szándékom... Szóval nem azt akarom ezzel kifejezni, hogy a saját alkotásaim olyan borzasztóan értékesek! Még csak írónak kéééééészülök. :D És próbálok a nagyoktól tanulni. :)
  • csgj
    A fantasy mese. Mese, általában felnőtteknek. De egy mesébe rengeteg elgondolkodtató elemet lehet sűríteni. Így ezt nem egy nyers formában tárják elénk, hanem szimbólumokban, rejtett képekben, vagy legalábbis szórakoztatóbb, könnyedebb stílusban. De ahhoz, hogy meglássuk, valószínűleg kell az bizonyos érzelmi intelligencia. Mert egy fantasy főleg az érzelmekre apellál.
    Ettől még nem azt mondom, hogy a hagyományos fantasy a legértékesebb műfaj. Mert gyakran az egyediség hiányzik belőle. Túl sok esetben ugyanaz a tanulság és a mondanivaló, vagy például a bestiák és fajok ugyanazok... Persze sok fantasy mű tényleg a kelta, viking és germán mondavilágból építkezik, ezért nem egymástól lopkodnak. De néha sokkal frissítőbb ha valami teljesen egyedit mutatnak nekünk. Valami egészen mást, amely teljesen elüt a megszokottól. Na, az a legjobb fantasy! Ahhoz kell az író minden képzelete, abban CSAK az ő világa van.

Az irodalomnak igenis fontos része a fantasy. De sajnos gyakran a legsablonosabb is... Változatosság kell, ennyi. Olyan fantasyt kell keresni, amelyik tényleg valami nagyot mutat. Nagyot üt! :)

Én magam író szeretnék lenni, és rendesen meg is dolgozom érte... De a tipikus fantasyt csak a saját szórakoztatásomra használom. Inkább valami teljesen mást írok. Szürreális, misztikus, bizarr fantasyt, mindazzal a mondanivalóval, amely a való életben tapasztalható. Úgyhogy csak ezért EZ a véleményem erről a témáról. :P
  • Montanosz
    ilyet nem állított senki.
  • Kicsikiraly
    és a fantasy miért is van kirekesztve az irodalomból?
  • Montanosz
    olvastam az első könyveket.
    attól hogy emberi/társadalmi kapcsolatokkal vagy "morális" kérdésekkel foglalkozik egy könyv, jelen esetben ez, attól függetlenül csak egy fantasy regény, még ha jobbikból is.
    mondjuk egy graves/waltari regényre mondhatnád hogy van valami értékes tulajdonsága))))
  • Kicsikiraly
    semmi szellemi és kulturális értéke? ezt azután mondd légyszives ha olvastad :D a legalapvetőbb emberi morális kérdésekkel foglalkozik a könyv.
  • Montanosz
    ja értem, akkor elnézést))
    szóval nálunk a huncutok))))
    na csak vegyük át a hatalmat, lesz nemulassss....
    [montanosz német vezényszavakat skandálva távozik]
  • Cat 02 #501
    Új rész epic volt :o Főleg mikor felálltak a sivatagban 1mással szemben.
    Ám a következő rész promoja az mi ? Ez már volt.
  • Hoz_Hun
    Ehhez az írónak semmi köze. Amcsiknál egyben jelenik meg egy kötet, ami átszámítva kb 1500-2300ft. Ezt bontják nálunk szét 3 könyvre és adják el darabját!! 2300-ért (azaz 6900 a kötet). 3x olyan vastag, 3x annyi helyet foglal el és igen... 3x annyiba kerül.
  • Montanosz
    OFF

Még ezt belinkelem aztán úgy sincs több..

Tolkien pack:
    Gyűrűk Ura
    Hobbit
    Mesék
    Szilmarilok
    Húrin gyermekei
    Tolkien enciklopédia
    EBOOK

ON
  • Montanosz
    Őszintén szólva én meg sem venném, mert eleve erkölcstelennek tartom hogy egy író/kiadó megír egy könyvet, aztán feldarabolja három részre, és ezeket egyenként eladja különálló könyvként borsos áron. (2600Huf/darab)
    Meg aztán az oké hogy szórakoztat, de semmi szellemi vagy cooltúrális)) értéke nincsen....
    Én azt a pár ezer forintot szoktam könyvre költeni amit össze pókerezgezek/ruletezek a neten. Azt is antikváriumban, akciókban.

( Bár decemberben helyette inkább vettem 3 tábla belga csokit, meg 2 üveg spanyol vörösbort.)
  • öregharcsa
    igen, nem kevés pénzt igényel ha valaki rajongó..amit én beleöltem már ki sem tudom számolni..a majdnem teljes walhalla páholy fantasy-scifi kiadások (akik ugye csúnyát buktak a magyar piacon), szukits könyvek,cherubion,beholder és még sorolhatnám...manapság már elég drágák a könyvek és van ami nem üti meg azt a mércét hogy megvegye az ember, de szeretné elolvasni(a több köteteben kiadom lehúzásról nem is beszélek)..erre pl nagyon jók az ebook-ok..

a merci-trabi hasonlat igen találó...és nagyon jó a friss könyv szaga..úgy látom ezt mindenki komálja
  • Hoz_Hun
    Mindezzel együtt a Seeker így egyben horribilis összegl. Főleg itt nálunk magyaroknál. Ne értsetek féle; teljesen megértem, hogy valaki e-bookban olvassa el (ingyen).
  • Hoz_Hun
    Nem nevetek, imádom a fris könyv szagát. Olvasásnál nálam a papír alapú szöveg mindent megelőz. Persze könnyen pofázok, mert megvan a teljes sorozat. Más könyvnél előfordult, hogy PDA-n olvastam el.
    De ez számomra olyan volt, mintha egy Mercédeszből átszálltam volna egy Trabantba. A könyv egyszerű, szép, nem kell bele elem, nem romlik el.
  • öregharcsa
    itt a cikk róla..N516 ebook olvasó

köszönöm az ebook-okat..ha van még, én igényt tartanék a többire is :))..bár rengeteg a könyvem, már nem nagyon tudom elrakni őket..ez így egyszerűbbnek tűnik...
  • Montanosz
    a T-mobilnál most 0 forint kezdőrészlettel a Hanvon N516 elvihető 300 ebokkal benne))