The Legend of the Seeker (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsikiraly
a könyvben jelenik meg a legjobban vizuálisan :D

de am nem mondom hogy a könyv jobb mint a sorozat :D egyaránt jó mindkettõ megvalósítás, csak hiányzott egy kicsit a sorozatból a részletesség.

DFTBA ಠ_ಠ

Könyvben nem jelenik meg vizuálisan, ennyi! :D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Kicsikiraly
nahát errõl beszélek, könyvben Kahlan részletesebben elmeséli :D

DFTBA ಠ_ಠ

Darken Rahl gonosz, voltak akik elmenekültek és felhúztak egy határt, Inkvizítorok meg Rahl ellen harcolnak -> jók. Kb ennyi volt :D

Vagy könyvbe le vannak írva csaták, meg ilyenek is a múltból ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Kicsikiraly
mord-sith girlongirl \o/ a nyár legjobb híre <#idiota>

mellesleg a nyaralás alatt sikerült elolvasnom az Elsõ Szabályt, hát mit ne mondjak kurvajó volt :D igaz a sorozat teljesen eltért, de én még mindig úgy vagyok vele hogy jó ígyis úgyis a történet, igaz örültem volna hogyha hûek maradnak azért a könyvhöz.

ami nagyon hiányzott viszont a sorozatból az a megmagyarázás. Fogalmunk se volt mi az a határ, kik azok az Inkvizítorok, ki a tököm ez a Darken Rahl, stb, pedig a könyvben Kahlan és Zedd oldalakon keresztül meséli ezt. A Dennás rész is lehetett volna durvább, a könyvben olyan nyomasztó volt hogy nem tudtam addig letenni amíg meg nem öli, nem lehet úgy félbehagyni :D

na meg az a spoiler is hiányzott hogy

igazából Rahl Richard apja. (vagy ez benne volt a sorozatban csak én nem emlékszem?)

DFTBA &#3232;_&#3232;

Bulykin
nemtudni h meghalt e biztosra, de úgy néz ki h halott:D igen a sztori lezárva, viszoint új gonoszok jönnek majd:D még nagyobbak mint Rahl...kezdõdik a 2.könyv;)

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Alien :D
Ám tökre nem emlékszem már a végére

Megölték Rahl-t és vége is lett nem ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Landren
jó lesz, már alig várom

sose nyomd fullba a kretént

Bulykin
SPOILERES
http://www.youtube.com/v/AP1-WBIBO80&hl=en&fs=1&

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Bulykin
Kúrvajó Seeker hírek
érdemes csekkolni;)

Bulykin
FRISS HÍREK(aki nem olvasná a blogot)

Bulykin
Friss hír: A Legend of The Seeker-ben flashback közeleg? A 2×05-ben ugyanis az ifjú Zedd is fel fog tûnni.

Landren
Zedd volt a Mátrixban a vasutas, az szerintem is jobban illett hozzá. :))
Richardot is kicsit komolyabbnak képzeltem, de már megszokta õket.

Kicsikiraly
ezzel egyetértek, nem hasonlít annyira a könyvbéli Zeddre, de ettõl függetlenül nagyon illik a szerepre õ is.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Bulykin
nah ebbe bele kell kötnömXD azért a Zeddet alakító krapek szerintem kúrvára illik oda, az a hang, az a fej ami neki van:D sztem õ ell lett találva, igaz a könyvet nem olvastam^^

A szereposztást már nem is említem. A Richardot alakító "színész" hát... inkább vmi rossz útonálló suhanc benyomását kelti sem mint egy a világ sorsát gyökeresen befolyásolni képes figuráét.
A Zeddet alakító figura meg... jaj! Hát... nem is tudom mit mondjak rá. Nem is tudom milyen szerepet lehetne ráosztani. Vmi hajléktalanét egy C kategóriás horrorban akit az elsõ jelenetben felzabál egy... vérfarkas.
Igen. Erre gondoltam. És igen. Engem is zavar, hogy nem jött még ki. Pedig már kellene. Mert nagyon kíváncsi lennénk a végére.

Ok, hogy nem tud olyan lenni a film mint a könyv. De azért megpróbálhatták volna. Ha már nem térnek el a könyv eseményeitõl már akkor okésabb lett volna a dolog.
Terry Goodkind errõl azt mondta, hogy mindkettõt (könyv, film) kezeljük úgy ahova való. A film nem tud olyan lenni mint a könyv, éppen ezért teljesen más.
Nekem tetszett a sorozat mert tudtam, hogy képtelenség visszadni a könyvet. A szereplõket jól eltalálták (fõleg Denna let nagyon jó).

Az utolsó három könyvet gondolom úgy érted, hogy a Confessor kötet, amit nálunk 3 részre bontanak. Mert már csak azt nem fordították le (pedig tavaszra igérték).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Én olvastam a könyvet. Kivéve az utolsó hármat az sajna még nem jelent meg magyarul.
elkezdtem nézni a sorozatot de már az elsõ tíz perc után a hajamat téptem volna. A bevezetõ rész vége felé meg nehéz volt megállni, hogy ki ne kaparjam a szememet.
A sorozat a könyv megcsúfolása. Nem értem miért nem lehetett ragaszkodni az eredeti storyhoz. Szerintem ha így tesznek simán adhatták volna országos tévé csatornákon is nem csak kábelen. Megállta volna a helyét. Hiszen bár fantasy világban játszódik a történet mondanivalója bármely helyzetben megállna.
Azt karom mondani, hogy azok is szerethetnék akik amúgy nem néznek fantasyt.
De így... szégyen.
Landren
én azt gondolom, hogy a film után jobb olvasni a könyvet, mint fordítva, sok dolgot megmagyaráz a történettek kapcsolatban, ami a fimbõl érthetõ okok miatt kimaradt. teljesebbé teszi...

viszont nem feltétlenül a véres, durva dolgokra gondolok.
nem akarok poénokat elõre lelõni, de pl. a megszámlált árnyak könyvének teljesen más szerepe van mint a filmben. azt jó lett voln úgy viszontlátni. meg Darken Rahl halálának a körülményei is jobban tetszettek a könyvi verzióba, és ezeket a filmbe is át lehetett volna vinni szerintem minden gond nélkül. majd ha elolvastad a könyvet érteni fogod szerintem, hogy mire gondolok... :)

Kicsikiraly
sejtem mikre gondolsz :D de hát azokat nem lehetett volna leadni tv-ben :D

én pár ilyen mesélõs történetet láttam volna, pl a könyvben viszonylag hamar megtudjuk az egész Rahl történetet, mi ez a Határ, miért jött létre, hogy jött létre, a sorozatban meg alig beszélnek róla.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Landren
persze, szó nincs róla, hogy nem jó úgy ahogy van, csak van sok olyan dolog a könyvben, amit szívesen viszont láttam volna a filmben is. hogy mikre is gondolok, azt inkább nem írom le, majd ha elolvastad biztos rájössz te is. :)

Kicsikiraly
szerintem bármennyire is tér el a sorozat a könyvtõl, így hogy elõször a sorozatot láttam azért mégiscsak azt mondom hogy jó az úgy is. Így van két hasonló történet ami mindkettõ nagyon élvezhetõ és leköt :D

DFTBA &#3232;_&#3232;

Landren
a könyvben a történet sokkal jobb mint ami a filmben van, és gyakran teljesen eltér a filmtõl.
Nem rossz a film, de azt gondolom, hogy vannak dolgok, ami jobb lett volna, ha a könyv szerint van.

Kicsikiraly
elkezdtem olvasni, elsõ 70 akárhanyadik oldal körül járok, ez tényleg kicsit durvább mint a sorozat :D viszont az nagyon jó benne hogy részletesen kitér dolgokra, és megmagyaráz dolgokat.

+ azt írták hogy Zeddnek vékony hangja van :D na amilyen hangja a sorozatban van, azt mindennek nevezném csak nem vékonynak :D

DFTBA &#3232;_&#3232;

Bulykin
<#eljen><#taps>

Jó olvasgatást. <#vigyor0>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Kicsikiraly
<#worship>

DFTBA &#3232;_&#3232;

KORLÁTOZOTT ideig, felteszem Terry Goodkind: Az elsö szabály I-II kötetét
IDE
doc formátumban. Ez csak az amit a sorozat feldolgozott, jobban mondva, ahonnan merített. Ez a teljes elsõ kötet (nálunk két részre szedve). Ha valakinek tetszik, akkor továbra is vegye meg a lenti címen vagy Excalibur könyvek-tõl.

Bulykin
Képek<#vigyor3>
Seeker & Confessor

QuippeR
jól számolom, hogy 72k jó magyar forintba kerül? na mindegy, egyébként is évekre elõre van mit olvasnom.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

MerlinW

[merlinw.org]

Bulykin
báááz<#gonosz1>a nyáron ha lesz idõm akkor tuti beszerzem:D

PiszkosFred
Vagy maximum egy HBO sorozat berkein belul :)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Csak készülj fel rá, hogy sokkal brutálisabb. Úgy értem erõszakos, véres és tele van kegyetlenkedéssel. Nem ilyen könnyed kis matiné. A halál sokszínû ábrázolása, meztelenkedés, szex (<#finom>), nemi erõszak (beleértve, hogy Richardot tulajdonképpen Denna megerõszakolja), kínzás, rituális gyilkosságok, prostitúció, stb. Minden van benne amitõl felnõtt kategória. Egyik legemlékezetesebb jelenet mikor Kalan megeteti egy taggal a saját heréit. Szóval durva na. A kínzások olyan ötletesek, hogy néha már megijedtem Mr. Goodkind-tõl.
Õszintén, a könyvet szerintem normálisan nem lehetett volna filmben feldolgozni.

Bulykin
<#wow2>lehet h el kéne kezdeni olvasni a könyvetXD

De, meghal Orden mágájától, csak Richard trükkösebben oldja meg, és az egész történet jóval bonyolultabb. Rahl az alvilágba kerül, de ott sem a nyugodtabb fajta lesz. Elszakítja a fátylat élõk és holtak között.

Bulykin
<#eljen>és köszönjük az egész évados fordítást!!!

Kicsikiraly
hát ez azért enyhén epic évadzáró volt :D

az egész rész, hogy idõutazást csempésztek bele kurvajó volt :D tetszett a Kahlan királynõ is :D és a végén Rahl halála azért monumentális kép volt ahogy ott zöld lánggal ég :D #232 alapján akkor ezekszerint a könyvben nem is hal meg Rahl?

DFTBA &#3232;_&#3232;

Kéretik olvasni EZT meg EZT.

</önreklám>

http://deinofeatdarkspell.wordpress.com

Tényleg nagyon jó évadzáró lett. Semmi köze a könyvben lezajlott eseményekhez, úgy hogy mindenkinek izgulós a történet.
Hát a második könyvben Richardot elviszik a fény nõvérei nevelgetni, mert megvan benne a mágia iránti tehetség. Kedvenc köteteim egyike. Lövésem sincs hogy ez lesz-e a 2.évad története vagy sem. Abból is történetet szõhetnek, hogy Darken Rahl halálakor átszakította fátylat az élõk és holtak között stb, stb, stb. Ha csak kicsit is merítenek a könyvbõl, lehet marha jól folytatni.
Mondjuk nem tudom ez mennyire volt spoileres, de azért abba tettem.<#smile>

Bulykin
hát skacok, ez az évadzáró szerintem szenzációs volt!!! naaagyon kíváncsi vagyok a 2.évadra^^ így hogy nem olvastam a könyvet, semmit sem tudok h mi várható szal...wááá<#vigyor2>

Ez ilyen leülök-ebéd-visszaülök felirat volt :D

http://deinofeatdarkspell.wordpress.com

Kint van a 22. rész. Sõt nem csak hogy kint van, de van hozzá magyar felirat is!!
Köszönjük Deino, darkspell!!<#worship>

Gubberx
ezen beszartam én is :D

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Bulykin
21.rész --> aztaaaa!!!<#wow2>
22.rész promo --> omfg WTF??!! <#conf><#conf><#wow1><#guluszem1>

röviden és tömören<#vigyor>

egyébként megbántam h nem kapcsoltam ki a dvdlejátszót a 21.rész végén, mert nem szoktam egyáltalán promókat nézni, most meglestem, de wááá...miéééért?? kibaszott kíváncsi vagyok!!:D:D Szökés évadzárót még most se néztem meg, de ez kihagyhatatlan lesz:) ide vele<#zavart1>

doromb-doromb-RECCS-*csönd*

ez nagyon gonosz volt :D

MerlinW
mininova - eztv vagy vtv release mindig...

[merlinw.org]

Bulykin
<#banplz><#vigyor1>
<#worship>

Indis ugyanaz elvileg, bár nem vok vmi otthon a release világban :D