1748
City of Abandoned Ships
  • Norbert 1997
    kosz
  • rikozz
    Ceva Öreg Tengeri medvék!

Norbert 1997, ha minden nemzet utál akkor a kalózvárosokban a kocsmában keresd meg a diplomatát aki jó pénzért ad neked kereskedelmi leveleket, vagy elintézi, hogy változzon a választott nemzettel való viszonyod.
  • Norbert 1997
    Flagella dei
    és hogyha szinte mindenki utál és nemtudok kikötni akkor hogy és mitkéne csinálnom hogy ne utáljanak (az 1 részben a carribean tales-ban ez a része kicsit könnyeb volt )
  • Bohusek
    Kerberosz Kapitány!

Ugyna küldeni nem tudok krekkelt fájlt, de ötletet adhatok:

1. A mai vírusírtók és tűzfal pogramok, vagy az internet security komplex progik számára olyan vírusleíró adatbázist adnak frissítéskor, amelyek az ilyen fájlokat vírusosnak titulálják és ezért ezeket a gépre kerüléskor egyből karanténba is akarják tenni. Tapasztalatból mondom, mert korábban egy krekkelt exe-t a NIS 2009 használata mellett nyugodtan használhattam, ma meg ugyanazt a file-t kivágja. Ha biztos vagyok a vírusmentességben, egyszerűen kikapcsolom a tűzfalbeállításoknál a folyamatos ellenőrzést, ami internet nélküli játék során egyébként sem érdekes - még a netkapcsolatot is megszakíthatod -, és voila, már megy minden rendben.
    2. Nekem eredeti korongon van meg a játék, anno 2000-ért vettem, amihez mérva az 500 abszolút ajándék, és nincs vele bajom. Alapból az 1.3-as van rajta. Én ezt választanám a helyedben. Egy hátránya van: a lemezmeghajtót használja, ami az élettartamát csökkenti.

A döntés a tiéd. És miért vársz hétfőig? 576-os bolt nyitva van hétvégén is, nem?
  • Kerberosz
    Üdv lenne egy kérdésem, ill felvetésem, szeretnék újra játszani ezzel a játékkal, "A" verzió várok hétfőig és megveszem, bár ahogy ismerem ezt a játékot eléggé sanszos hogy eredetibe is teli van buggal(multitask, csomó install bug, stb...), szóval nemtudod érdemes-e fáradozni vele, vagy "B" verzió levan töltve már vmi multi5 ös verzió, csak hát crackelni kéne, már 2 napja próbálok keresni egy olyan cracket ami nem kamu nem vírus, de nem sikerült találnom, így hát isteni erővel felruházlak titeket, dönthettek egyszerű szegény sorsomról, befolyásolhatjátok az életemet, az akaratom a ti kezetkbe van. Tehát ha szépen megkérlek titeket, sőt fohászkodom hozzátok, tudtok küldeni linkelni megosztani postázni teleportálni nekem egy cracket? Vagy várnom kell egészen HÉTFŐIG hogy megvegyem ezt a csodálatos játékot?

S így lészen életem sorsfórdító momentuma immáron a ti szeszélyeitek által irányítva...... vala.
  • Norbert 1997
    ugyan eszt csinálta nekem is telepitsel codekeket pl a k-lite ac3 filter stb valamelyik müködik sok szerencsét
  • Norbert 1997
    köszi
  • Flagella Dei
    Itt a fórumon valahol már leírták részletesen a Hollandis küldetést. Rá lehet keresni a lap alján. Egyébként White Boy-nak kell vinni 666 db fekete gyöngyöt, és azután legyőzhető és megszerezhető a Flying Dutchman. A gyöngyöket pedig úgy lehet összeszedni, hogy beszélni kell a kormányzókkal. Ők néha adnak olyan feladatot, hogy meg kell védeni a várost a csontiktól. Ezért fogsz fekete gyöngyöket kapni. Persze eltart egy darabig.
  • Norbert 1997
    és utána mit kell valami izét ir ki "half-caste" stb valami dutchman mortal meg ilyenek meg black pearl ?
  • Norbert 1997
    köszönöm
  • MarkBlade
    Most 500 ft az 576-ban ha érdekel valakit :)
  • Flagella Dei
    Norbert Cpt.
    El kell menni Amatike bay-re. A faluban beszélni White Boy-al. Ha nem spanyol vagy, előtte ki kell nyírni az őrszemet, mert különben elbújnak a falubeliek.
  • Norbert 1997
  • Norbert 1997
    ha segitetek megköszönönm :)
  • Norbert 1997
    sziasztok
    a ship of souls küldinél amikor szétlő a flying dutchman utána mit kell csinálni
  • Flagella Dei
    No hát megszívatott ez a küldetés mint vasorrú bábát a patkómágnes, ahogy felénk mondják. De végül is megvan.
    Igazad van Bohusek kapitány, nem láda hanem asztal. Jobban megnéztem, ezeknek a nagyon nagy hajóknak az előkelő kapitányi termében már nincs is láda, hanem az ajtótól jobbra lévő íróasztalban vannak a cuccok. Nos hát Askoldnak tényleg ez a hajónapló kellet, (nem tudom miért nevezik "list"-nek). Viszont a man-of-war flottát nem kell feltétlenül megsemmisíteni. Ha megvan a napló el lehet húzni (már ha sikerül). Ilyenkor is jön egy idő után a logbook üzenet hogy "The man-of-war squadron is destroyed...". (Gondolom a kudarc miatti szégyenükben tömeges öngyilkosságot követnek el :)) ). Aztán a másik furcsaság az inka templomnál következik. A körülötte tébláboló 15-20 katonát nem nagy ügy lenyomni mert csak kisebb csoportokban ácsorognak és nem jönnek egyszerre. Viszont bent a templomban szigorú a helyzet. Tele van puskásokkal, és két lövést telibekapni egymás után szinte biztos halál.Igen ám de... Amint belépsz csenget a logbook, hogy kinyírtad az őrséget. Tehát elő sem kell rántani a kardot már fordulhatsz is ki és kész. Azért ez kissé furcsa. Egyébként bent a bal hátsó sarokban van egy "Xipe totec" nevű totem, hasonló a Tenochtitlan-os totemekhez. Ez a repair képességeket javítja 20%-al (Askoldot nem érdekli). Lehet hogy később még kellhet. Tenochtitlannal már végeztem korábban. Egyébként ki lehet úgy is hozni, hogy berohanok érte meg kirohanok harc nélkül. Ha szerencsém van túlélik a testőreim is a nagy lövöldözést. Persze le is lehet őket nyomni de tényleg nem könnyű és tuti nem éli túl az összes harcosom, pedig válogatott kemény fickók. És mivel sajnálnám elveszíteni az angol muskétást meg a lovassági tisztet igy a futást választottam.
    Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget Bohusek kapitány és remélem hamarosan újra velünk szeled a Karib tenger hullámait!
  • ferou
    Űdv mindenkinek is főleg Bohusek régi ivó cimborámnak
    Most az olvasatok után megint kedvem lett egy tengeri kalandra is nem állak meg a míg be nem lépek az inka templomba is ki nem nyitom aszt a fránya ládát a Tenochtitlan fő temploma középső szintiéről
    Áhooy .
  • Bohusek
    Nos, nem. Addig jó vagy, hogy végigvadászod a 10 Manowar kapitányi fülkéit, de ne ládában keresd: "you have (..) to find the list in the desk of the captain cabin" Meg kell találnod a listát a kapitányi kabin asztalában. No, a desk jelenthet íróasztalt, de írómappát is, de nem lehetetlen, hogy ládát akar jelenteni. Később megnevez ugyanazt desk-nek és chest-nek is. A második tuti láda. Mindenesetre "in" tehát benne! Ha megvan, elsüllyesztheted mindet - más választásod, gondolom, nem lesz. Majd menj ki az Amatike öböl partjára, menj el az inka templomhoz és öld meg az összes, körülötte lévő spanyol katonát. Aztán menj be és ölj meg mindenkit (Nem lesz könnyű, néhány tiszted odeveszhet). Ne hagyd az azték totemet bent ebben a templomban (ennek bónusza, hogy a talent képességet helyreállítja, javítjaű). Innen szerintem átkalauzol a Tenochtitlan küldetésre: Ezt tudod használni Tenochtitlan-ban kinyitni az asztalt(?). Megint "desk" szót használ. Ebben találsz egy ritka azték cuccot, de nem lesz haszna ebben a küldetésben. Na, ebben találod meg a 3 cuccot, amit az angol szöveg 2-es pont alatti feladat kér (Tenochtitlan). Mehetsz is (már ha teljesítetted a Tenochtitlan küldetést, ha nem, nem mehetsz). Szóval, miután a templomon kívül és belül megöltél mindenkit - úgy tűnik, Ascold számára a 3 cucc és más ereklye a templomból érdektelen -, mehetsz vissza Ascold-hoz. Kapsz új feladatot.

Ha ezzel kezdesz, mindjárt értelmet kap az egész...És úhy látom, eléggé összemossa a Tenochtitlan küldetéssel.
  • Flagella Dei
    Ja még annyit, hogy itt a "The Spanish list" című rész az ami szorosan ide tartozik. Egyébként a sokszori próbálkozások közben többször előfordult, hogy találtam a kapitány ládájában egy könyvet amit ship log-nak ír. Ilyenkor nincs is semmi más a ládában, és jelez is hanggal hogy "found the new item" vagy valami ilyesmi, de a logbookba nem kerül új bejegyzés. Vajon ez lenne az a bizonyos lista?
  • Flagella Dei
    Kedves Bohusek kapitány!
    Köszönöm a villámgyors választ és a fáradozásodat a fordítással!
    Amiket megválaszolandó kérdésként írsz azok nekem is azok. Ide másolom még az angol leírás idevonatkozó részét, hátha ebből is többet ki tudsz hámozni mint én.

2°/ the 3 Aztec items : After giving him the powder he will give you a new mission : find 3 Aztecs items. personally I never found these items in the tresors quest. I find them in Tenochtitlan but only when it was to late. You can buy them in Jamaica. You have to talk to the Henry Morgan's secretary. It will cost 1000000. Take back these items to Ascold and he will give you a new quest (you have to come back after a few days).
    3°/ The Spanish list : You have to find the Spanish list of Aztec artifact : go to Havana, talk to the bartender ("i have another thing to do"). after that, go, through the jungle, to Santiago. you will find in a house a Spanish officer. talk to him and he will say to you where you have to go to find the manowar who have the list : the Amatike bay (near Belize). Go back to Havana and to your ship and let's go to the Amatike bay (if you can, because all this part of the quest is very hard). You will find 10 manowar in the Amatike bay. you have to board therm and to find the list in the desk of the captain cabin. When you find it, sunk the other manowar and go ashore of the Amatike bay. you have to go to the Inca temple, kill all the Spanish soldiers around the temple. After that go in and kill everybody (not easy, you can lose some officers). Don't miss the Aztec totem, a new one who give a bonus to the talent "repair", inside this temple. You can used him in Tenochtitlan to open a desk. In this desk you will find rare Aztec item but they don't have any utility in these quest. You will find in this chest the 3 items you looked for in the part 2. You can go (if you have completed the Tenochtitlan quest of course. if not you can't) or not, it's not an obligation. So after killing every Spanish soldier around and in the Inca temple you can go back to see Ascold. You will have a new mission.
  • Bohusek
    Tisztelt Flagella Kapitány barátom!

Amit kiszűrtem:

"Tisztáznom kell a Vörös indián kúltúra kollekciójának fontos körülményeit Havanán. Egyéb iránt meg kell szereznem ezeknek a cikkeknek a listáját."

"A kocsma tulajdonosával beszélve megtudtam, hogy Havana lakói segítettek néhány Man-of-war berakodásánál. Tisztázatlan a Man-of-war jellege és a végállomása. Meg kell találnom azt a személyt, aki tisztázza a körülményeket. Askold beszélt néhány barátjáról, akik pénzért informálják őt. Meg kell találnom az informátor-barátját."

"Fernando Gonzales spanyol tiszttől megtudtam, aki Askold barátja és informátora egyben, hogy a szóban forgó Man-of-war Amatike öböl felé tart, ami Belize-től délre van.
    Ezen felül megemlítette, hogy nem túl messze a parttól mélyen a szárazföld belsejében felfedeztek egy indián templomot és egy expedíció dolgozott ott. Legvalószínűbb, hogy az értékek tömeges szállítása indulásra kész Spanyolhonba és az Amatike öböl a spanyol hajók találkozó- vagy gyülekezőhelye."

Végül:

"A Man-of-war hajóraj megsemmisítve. A pokolba, megcsináltam!"

Nos. Nekem nincs meg az összes információm, ezáltal vannak fehér foltok. Példának okáért: Az egész hajcühő a listáért megy? A kincsekért? Szóval mi egyáltalán az iniciálé, azaz mi is a főfeladat? Talán szimplán elmondani Askoldnak, hogy nesze, itt a lista, egyébként a szajré útban van Spanyolországba? Szóval mi az elvárás?
    Vagy, ha időben és jó irányba haladsz, megtalálhatod az egyedül menő hajót Amatike öböl felé? Rajta van-e a lista? Vagy esetleg be kell menni a szárazföld belsejébe és ott lecsapni a templomnál? Kell-e egyáltalán a Vörös indiánok kincse, nem elég tényleg csak az infó a listával? Mi van a megszerzett hajónaplóban?

Az utolsó mondat, mely szerint elsüllyesztetted a hajórajt, úgy tűnik, siker, kérdés az, hogy ha visszamész Askoldhoz, gratulálni fog-e neked, ha nincs nálad a kincsek listája. Vagy a küldetés ezáltal bekerült-e a sikeres feladatok listájába - már nem emlékszem, hogy hogy kapsz jelzést, ha jól teljesítettél, honnan kapsz visszacsatolást.

Szóval láthatod, van kérdés elég. Javaslom, próbálj meg visszamenni a naplóval és a rajmegsemmisítés hírével Askoldhoz, lássd meg, mit reagál. Ha negatív, akkor a többi kérdést, amit felsoroltam az imént próbálgasd. Ezek a javaslataim, illetve remélem, hogy ezek legalább szikrát gyújtottak egy általad még kitalált, kézenfekvő megoldásnak. Ha van valami, ne tarts vissza, kíváncsian várom.

Üdv, Ferou Kapitány! Téged meg mi szél sodort erre? Örömmel látlak!
  • Flagella Dei
    Bohusek Kapitány uram!
    Így néz ki a logbook-om idevonatkozó része:
    16 August 1667 11:00
    Askold has assigned one more mission for me.
    I have to clear the situation relevant to collection of Red indian cult in Havana. By the way I have to get the list of these articles.
    16 October 1667 11:25
    Talking with the tavern owner I could learn that Havana citizens have helped when loading some man-of-war. It is unclear what was the kind of the man-of-war and what was its destination.
    I have to find a person who can clarity the situation. Askold told me about some friends who kept him informed for money. I have to find this friend informer.
    18 May 1669 16:50
    I could learn from Spanish officer Fernando Gonzales, Askold's friend and informer, that the said man-of-war was heading for Amatike bay located to the South from Belize.
    Besides, he has mentioned that not too far from the harbor deeper into the Main territory an indian temple had been discovered and an expedition has been working there. Most likely an en masse transportation of valuables to Spain was getting ready and Amatike bay was a gathering point for the Spanish ships

Na most következett az amit az 1435-ben leirtam. Azután ha megszereztem azt a bizonyos hajónaplót,és elmenekültem vele akkor néhány "nap" múlva, ha pedig lenyomtam az egész flottát akkor azonnal a következő üzenet jött a logbook-ba:
    The man-of-war squadron is destroyed! God damn it, I did it!
    Ami gondolom azt kéne hogy jelentse hogy elcsesztem, vagy nem?

Ferou kapitány!
    A mummy-powder nekem is csak tök véletlenül került elő. Már többedszer kezdtem újra a játékot és most először találtam meg egy árúsnál, azt hiszem Guadelupe-n. Persze nyaggatni kellett ezt is. Van egy angol nyelvű leírás aminek a linkje itt volt valahol a fórumon. Abban az Ascold-quest első lépéseként ír a mummy-powder-ről. A leírás pdf-ben van esetleg el tudom küldeni privát ha kell.
  • ferou
    Hát ha jól latom vannak még bátor kapitányok a kik nem nem hátrálnak meg egy kis kalandtól .
    Flagalla kpt. ha lenél szíves írni egy rövid leírást erről a "mummi povder" küldetésről mert nekem nem sikerült meg csinálni (bár magamra haragitattom az őszes kereskedőt a térségbe) .
  • Bohusek
    Hát mi a mennydörgős ménykű áll azon a pergamenen, na? Írd mán le ide nekem, mer' innen biz' én csak hunyorgok, látni no meg nem látom. Istenuccse vetnők rá egy pillantásnyit.
  • Flagella Dei
    Mondom én hogy valami más a megfejtés. Odamentem egy goromba flottával,(3 man-of-war meg 2 battleship) lenyomtam mind a tíz man-of-wart -t és csengetett a log-book hogy "God damn' it" vagyis nem sikerült a feladvány. Gyanítom, hogy megint a hiányos angol tudásom jelenti a probléma gyökerét.
  • Flagella Dei
    Köszönöm a választ Bohusek kapitány!
    Magam is "vén tengeri medve" lévén sokszor csak elgyönyörködöm a látnivalókban. Szerintem nem is igen marad meg évekig valaki ennél a játéknál, hacsak nem szerelmese a régi vitorlásoknak meg a kalózromantikának. Csupán azért akadtam meg az említett problémánál, mert teljesen másnak tűnik mint egy szokványos tengeri csata ahol mód van valamelyest taktikázni. Egyébként minden dicsekvés távol álljon tőlem de van némi rutinom úgy a közelharcban mint a hajócsatákban. A flottámban van a Hollandi, a Bluebird, a Qeen (Shepard kisasszony parancsnoksága alatt), és a "Dog of War" a vezérhajóm. Most 40-es szintű vagyok Ian Stance-ként, és -csak érdekességképpen- sikerült Peter Blood-ot felfogadnom. Ő a Hollandi parancsnoka. No szóval két-háromszoros túlerő nem szokott semmiféle problémát okozni. Itt viszont irreálisnak tűnik a kihívás. Tíz darab fullos man-of-war -t csak egyenként lehetne a szokásos taktikával elfoglalni. Vagyis kartáccsal leszedni a legénység egy részét majd csáklya. Igen ám de itt MINDIG a boly közepébe dob be a tenger-nézet, és mire legalább két három sorozatot ki tudnék lőni egyre addig a körülöttem állók szétszednek. Tehát kénytelen vagyok azonnal csáklyázni. Így viszont a második -harmadik hajófoglalásra elfogy a legénységem. Egyszer sikerült ötöt lenyomni,(350 emberrel kezdtem, a man-of-war -okon egyenként átlag 900 ember van). De hát ez még hol van a tíztől. Annak nem láttam sok értelmét, hogy átnyergeljek az elfoglalt man-of-war -ra mert iszonyú lomha. Most megpróbálkozom azzal, hogy a "spéci" flottámat leteszem és összeszedek öt darab hadihajót. Talán így "izomból" sikerül. Addig is jó szelet, finom jamaicai rumot és tüzes lányokat!
  • Bohusek
    Kedves Flagella Kapitány!
    Az emlékek a régmúlt homályába vesznek, de tanáccsal szolgálhatok. Ugyan a rövid időre visszatérő elmesélésemben - ami azt is jelti, hogy lélekben itt vagyok veletek - azt javasoltam, ne küldetések sorozataként kalandozzatok, mert izzadságszagú lesz és csak küzdelem küzdelem hátán (élvezhetetlenné válhat a tengereken való kalandozás), de annyit tehetsz, hogy az elfoglalt hajót csatarendbe állítod a következő elfoglalásánál, majd azt is és így tovább. Persze, csak te tudod megmondani, vagy rájössz magadtól is, hogy eléggé felkészültek vagytok, te és a matrózaid, ennek a feladatnak a teljesítésére. Mert ha nem, egyszerűen hajózz tovább, a feladat megvár. Erősödj, vesd bele magad más kalandokba. Olykor szégyen a futás, de hasznos, ha nincs más választás. Hányszor, de hányszor alkalmaztam ezt a technikát. És sokszor nem is feladat után mentem, hanem egyszerűen csak elhatároztam, hogy melyik térségben voltam már rég, felpakoltam a hajóimat szállítmánnyal - és bőséges ellátmánnyal, főként rummal és lőszerrel -, hogy ne menjek hiába. És a kalandok, amelyek időközben megtaláltak, girbe-gurba úttal ajándékoztak meg és rengeteg feladattal. És szerintem, ez a fajta kalandozási mód hasonlít legjobban a korabeliségnek. Olyan is volt, amikor nem csináltam mást, csak a fedélzeten állva süttettem magam a forró nap alatt, a korlátnál állva néztem szorgoskodó embereimet, a szelek játékát a vitorlák és feszítőkötelek körül, a sziget buja növényzetét, ami mellett elhaladtunk, a hullámok lágy egymásutánját, ami alatt cápák és olykor teknősök úsznak tova. Így éltem meg a tengeri vitorlázás élményeit és nem foglalkoztam a feladatlistával. Emellett, kedves kapitányom, volt már, hogy sétáltál a dzsungelben? Élvezted már a pillangók, gyíkok és más rovarok, a növényzet közötti kellemes sétát majmok és madarak rokácsolása közepette? Külön élvezet, amikor a hajladozó pálmafák közül egyszercsak előbukkan egy várfal, az emberi civilizáció apró darabkája. Nos, én így jártam-keltem a karib tengert és természetesen kalandok garmadájába cseppentem.
    Remélem, használni tudsz valamit egy vén tengeri medve érzelgős jótanácsaiból.
  • Flagella Dei
    No nézd csak jól látom? - bökte oldalba társát az egyik félreeső asztalnál ülő napcserzette arcú öreg kapitány. Hisz ez a Karib tenger egyik élő legendája: maga Bohusek kapitány!
    Már én bizony csak megszólítom, remélem nem veszi tolakodásnak. Hátha tud valamit arról a különös ügyről amit a múltkor meséltem. (1435)
  • Bohusek
    A karib tenger farkasai sosem adják fel! - csattant fel egy határozott, ellentmondást nem tűrő, szinte parancsoló mondat.
    A mulatozás zajai hirtelen megszakadtak a fülledt levegőjű kocsmában, legalább úgy, mint amikor egy kipróbált legénység ajkára fagy a szó és nyelni sem tud, ha egy régóta elsüllyedt hajót pillant meg a láthatáron a habokat szelve. A poharak megálltak a levegőben, a női combokat markolászó kezek görcsberándulva megdermedtek, és mindenki a helyiségben a hang felé irányult. Az idegen, aki a nyitott ajtóban, a fénykörön kívül, a karibi estébe burkolózva állt, átlépett a küszöbön, miközben minden szempár rászegeződött. A fején viseltes, széles karimájú kalapot és alatta kendőt viselt, arcát erős és sűrű félhosszú szőrzet fedte, hosszú, lábszárig érő, elnyűtt és félig nyitott kabátja alól sosem látott szabja vagy kard - senki sem tudta - villant elő. Csizmája felismerhetetlen volt a portól és kosztól, de látszott rajta, valamikor jobb napokat élt meg. A tengeri napfénytől résnyire húzódott szemével végigpásztázta az elnémult társulatot és éles tekintetével hamar meglátta, hol ülnek a legravaszabb, tengertjárt, izgalmas és veszélyes kalandokat átélt kapitányok kampániája. Lassú, egymást követő léptekkel elindult az asztaltársasághoz. minden szempár őt követte ugyanazzal a megdermedt mozdulatban, mint mikor az idegen megjelent. Minden egyes léptekor a csizmája sarka alatt a padló furcsán, idegenül megdobbant, amitől mindenki egyszerre rezzent össze. Amikor a kiszemelt asztalhoz ért, a kocsma ajtaját is becsapta egy hirtelen kelt forgószél.
    Leült és egy csörömpölő aranyérmét az asztalra dobva körbemutatással jelezte a kocsmárosnak, hogy a legjobb seréből hozzon neki és az asztalnál ülő kapitányoknak is. Ahogy a felszolgáló begyes fehérnép kihozta a kupákat a kocsmai hangulat is visszatért a szokásos kerékvágásába és újra felcsendültek az énekek, harsogó nevetések és a női mellek markolászásokért kijáró pofonok. A kapitányok kérdés nélkül is tudták, hogy nem más ült le közéjük és hívta meg őket egy italra, mint a rég eltűnt Bohusek kapitány, akiről oly régi és mesés kalandokat regélnek egymásnak a karibi matrózok, amikor Erebosz és Ferou kapitányok is rettegésben tartották a térség hajóit. Miután hörpintettek italaikból és mielőtt kérdezhették volna, mi történt vele, a kapitány elkezdte történetét:
    - Elnézésteket kérem, tisztelt kapitány társaim, amiért oly régóta nem adtam hírt magamról. Legutolsó kalandom során annyira összetört a szívem, amiért az áhított nőszemélyt nem sikerült feleségemül magam mellé vennem - már nem is emlékszem a nevére, talán Elisabeth, mormogta röviden maga elé -, és Ricchi fiú sem akart velem szóba állni, pedig mindent megtettem a szórabírása érdekében, hogy végzetesnek ígérkező kalandra szántam a fejemet. Elhajóztam azon retteget vizekre, ahonnan hajó még nem tért vissza és ahol három sziget a térképeken egy szabályos háromszöget alkot. Amint a térkép szerint a háromszög közepe felé tartottunk, egyszer csak ránk telepedett egy ismeretlen szagokkal teli, folytóan sűrű köd. De úgy, hogy még a hangok is kongóan visszaverődtek a hajótest körül gomolygő tejfehér hideg ködfalról. Mindent kipróbált matrózaimon láttam a félelem csillogását, a megpecsételt, végzetes sorsét. De fél nap után lassan kihajóztunk a ködből - vagy az szált fel, már nem tudom. A többi hajónknak se híre, se hamva a láthatáron. A ködben nem tudtuk tartani a kapcsolatot sem lámpásaink fényével, sem kurjongatásainkkal. Vágleg elvesztettük őket. Viszon hosszú partvonalat fedezett fel a kosárban ülú matrózom, a legélesebb szemű az egész bagázsban. Ezt csak azért mondom, mert ennek ellenére kételkedni kezdtem ezen képességében, hiszen sem emlékezetem szerint, sem a térkép szerint semmilyen földnek nem szabadott ott lennie. Odavettük az irányt, hogy utána járjunk a kérdésnek. Nos, uraim, mint a helyiektől megtudtam, Calradia földjére értünk, Rhodok királyságába. Ott az emberek ötszáz évvel korábbi ruhákat hordanak, ahol a katonák kardokat és pajzsokat, ijakat és dárdákat használnak, ahol várakban élnek és lóháton közlekednek. Kész téboly volt mindannyiunk számára, de egy eldugott öbölbe rejtve a hajónkat, belevetettük magunkat a szárazföld ígérte kalandokba.
    Ekkor jó nagyot húzott korsójából és folytatta:
    Egy vagy két év is eltelt, nem számoltam, kisebb csoportokban szétszéledtünk, amerre a kalandok sodortk bennünket. Én elvettem egy északi havasokban élő nemzet nemesének lányát, csatákat vívtam seregekkel, banditákat kutattam fel búvóhelyeiket, útonállókkal hadakoztam. A legénységem kis része velem tartott szárazföldi kalandozásaim során, így, mikor elhatároztam, hogy újra hajóra szállok, és visszanézek a karibi forróságba és vad tengeri viharokba, velem tartottak. Elegen voltunk a hajó működtetésére, de egy csatát már nem tudtunk volna élve megúszni. Szerencsére háborítatlanul értünk el idáig. Azt kell, hogy mondjam, uraim, a nyílt tengeri kalandokon edződött szívem ide húz, így nem kérdés, vissza fogok térni. De előtte visszatérek a ködön keresztül Calradiába, hogy összeszedjem a régóta nem látott embereimet, a folyamatban lévú ügyeimre pedig pontot tegyek. Addig is, Drága kapitányok, kalandor barátaim, ne csüggedjetek, az akadályokkal ne törődjetek, a kalandok váratlanul, nem várt helyekről találnak rátok, ezért ne ragadjatok le egynél. Inkább emeljük poharunkat a dzsungel mélyén rejlő kalandokra, a tengeri horizon végtelenségére, a fehéren fodrozó habokra és a széltől feszülő, dagadó vitorláktól sajátosan recsegő hajótörzs hangjára, ami csak egyet jelenthet a tapasztalt kapitánynak: Hajód sebesen szeli a habokat és a szabadság érzése kerít hatalmába.
    Emelem poharam a tengeri vitorlázás élményeire! Prosit, Cheers, Salute, de még inkább Egészségetekre!
  • Flagella Dei
    Hát ez gáz, és úgy tűnik mások sem jutottak többre vagy nem is nagyon él már ez a fórum.
  • KeeRov
    Én is úgy olvastam külföldi fórumokon hogy ötször kell feltenni a végén vagy oda adja vagy nem áll szóba velem. Eddig KO-val a 2. helyzet áll nyerésre :S
  • Flagella Dei
    Én is csak annyit tudok, hogy többször fel kell tenni a kérdést ugyanannak az árusnak, míg valamelyik végre megunja és ad. Bár évek óta már többször újrakezdtem és csak most sikerült nekem is.
  • KeeRov
    Mummy powder ügybe az egész karib világ árusait körbekérdeztem, de senki nem tud semmit se :S
  • Flagella Dei
    Üdv Kapitányok!
    Megint egy kis segítség kéne. Találkozott már valaki azzal a szituval mikor Belize közelében egy man-of-war -ról kellene megszerezni vmi iratot. A térkép nézeten nincs ott senki, viszont ha váltok tengerre mindjárt tíz darab ellenséges spanyol man-of-war között találom magam. Háromnál többet egyszerűen képtelen vagyok elfoglalni, mert vagy elfogynak az embereim vagy aprófát csinálnak a hajóimból. Előfordult, hogy a második vagy harmadik elfoglalt man-of-war kabinjában lévő ládában volt egy hajónapló. Lehet hogy ezt kell megszerezni, de még sosem sikerült élve kijutnom a többi közül. Mindet lenyomni pedig teljes képtelenségnek tűnik. Van itt valami trükk, vagy tényleg erőből kéne ezt megcsinálni? Ez egyébként a mummy-powder -es quest folytatásában jön elő.
  • Flagella Dei
    Na megvan végre a Morgan kardja, már majdnem feladtam.
  • Flagella Dei
    Hát most meg ezt a nyomorult Morgan's rapier-t nem találom! Átkutattam a tengerfeneket 25-ször és sehol. Ha tudnám hogy nincs szerepe a későbbiekben hagynám a fenébe.
    Tud valaki mondani erről valamit?
  • rikozz
    Örülök, hogy segíthettem. Jó szelet a folytatáshoz :)
  • Flagella Dei
    Ez volt a megfejtés!!! Hurrá és még egyszer ezer köszönet!
  • rikozz
    Látom a srácok erőteljesen dolgoznak a magyrításon http://magyaritasok.hu/forums/messages/2447/age_of_pirates_2_city_of_abandoned_ships
  • rikozz
    Igen van jelentősége. Közvetlen az árboc mögött kell elbújni úgy, hogy elfordulsz 90 fokba. Így neked a bal oldaladra esik az árboc.