1894
  • gematta
    igen szokott a win7 és a vistán is
  • gematta
    És olyat szokott csinálni mikor visszatöltöm a játékmentést
    eltünik a minitérképen minden felfedezés és nem lehet látni semmit rajta?
  • Nos
    igen és olyankor olyanokat mondok, amiket ide nem írok le
  • Serpa
    nálatok szokott ritkán, random kilépni a játék winbe?
  • thewrek
    Sziasztok! Most kezdtem el játszani a gamemel és egyyszerűen nekem 3-4 óra játék után is csak simán városlakók maradnak, nem válnak patríciussá! Ez miért van? Az épületek is egy szintig elérhetők, és utána semmi! Mi az oka? Válaszotokat előre is várom! (scenarioban játszok még...)
  • Conicotomia
    Köszi, gondolhattam volna rá:)
  • bat777
    A hatodik pálya valóban nem egyszerű. Jó az a segítség, amit CptObvious írt de pár dolog ezen kívül nagyon fontos!
    -A legelején meg kell fosztani a lakókat a sörtől, kenyértől és a mellénytől, valamint fel kell venni sárgára az adót
    -Célszerű a wartower-t a campek elé helyezni, ezen nagyon sok múlik.
    -Fontos az időt beleassítása az elején

Sokat segít a pdf megyarázata, ott minden még aprólékosabb.
    Nekem ezekkel elsőre sikerült megcsinálnom a pályát. Előtte viszont párszor sikertelen voltam.
  • Beyond silence
    Hali! Jól tudom hogy összesen 8 chapter van? Köszi
  • csinkin
    Köszönöm már megoldottam!!!
    Csak "hadihajó"-val lehet megcsinálni!!!
  • Davidka
    Sziasztok, nem tudjátok, azt ki lehet valahol kapcsolni, hogy mindenképp ilyen négyzetrácsosan építkezzünk, szóval, hogy legyen valami szabálytalanság benne, kanyargós utcák, stb... mert sztem az dobna a játékon
    csak azért kérdezem, mert most néztem pár képet és volt olyan, amin a házak, meg még az ültetvények is szabálytalan, pl. félkör formában voltak... de lehet, hogy az csak beta kép volt és utána ezt elvetették, tudtok erről valamit?
  • csinkin
    A IV. chapter-ban hogy kell megcsákjázni a kalózhajót???
    Rákattintok a hajómon a csákjára (bal gomb) aztán próbálok
    a kalózhajóra kattintgatni de nem történik semmi !!!
  • Noodlee
    Hogy tudom megnézni, hogy mi kell az aktuális térkép befejezésére?
    Sry a hülye fogalmazásért, de remélem érthető :P
  • jozzy
    hi! Continous game-t játszok az a problémám hogy a patricians-ok nem nagyon akarnak noblemanoká fejlődni .Kb 2000 van mindegyikből.Nálatok is hasonló az arány?
  • Lettyke
    Amikor kijelölöd a célállomást,a mínusz gombbal ki kell jelölni azt is,hogy rakja ki a berakodott árut.Bocsi hogy ezt is ideírom,de a berakandó és kirakodásra szánt áru mennyiségét is ott tudod beállítani.Rákattintassz a termék ikonjára,akkor megjelenik mellete aegy csúszka.azon kell állítani,másik lehetősége az ár meghatározás.
  • Noodlee
    Jó kis mod lenne :P
    Rengeteg smoker lelassulva "belső tévézne" a városokban :)
  • rolandoo
    CptObvious köszönjük a részletes leírást és a segítséget!
  • CamelX
    A városban császkálnak. Ezután rá kell kattintani a figurára (kék auraféleségükkel elég észrevehetőek), azt bekerülnek a kikötőd Strongroom-jába.
    Amúgy kíváncsi leszek lesz -e olyan Mod amivel a karibi raszták is beköltözhetnek és lehetővé teszik a Hemp ültetvény termésének leszüretelését és tömeges tekerését is :D :D
  • Conicotomia
    Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hogy continous game-ben kapok néha olyan küldetéseket, hogy szállítsak a megbízónak egy szerzetest, hastáncost, lovagot, ilyesmiket. Őket hol lehet megtalálni vagy felfogadni? A választ előre is köszi!
  • Cefre
    Köszi szépen
  • Noodlee
    A többi hajónál minden rendben van, nem vagyok annyira láma, tudom hogy működik a dolog :P
  • bat777
    a + jelre katt és ott beállít, h mit fel, a - jelre katt, ott beállít, h mit le :)
  • bat777
    a célkikötöre be kell állítani, h kipakoljon, a cucc hozzáadásánál a negatív jelre kattintasz, és a célárura, és amit beállítottál amott, h felrakja, az amott lerakja :)
  • Noodlee
    nekem olyan gondom van, hogy a hajóm nem veszi fel, pedig vagy 3x megnéztem, hogy jól van-e beállítva a dolog.
  • Noodlee
    Ez szépre sikerült!
  • n003
    "Ennyi lett volna, remélem tudtam segíteni :)"
    b3 :DD ennél szájbarágósabban nem lehet
  • nokly
    Bocsi a hülye kérdésért , de nem tudjátok, hogy miért lehet az, hogy beállítom a trading útvonalat, a küldőhely raktárából felveszi a cuccokat, de nem rakja ki a cél állomásnál, így mindig nekem kell írányítani , hogy kirakja. Esetleg vki tudja miért?
    Köszi!
  • CptObvious
    6-os pályát én is bebuktam 1-2 alkalommal, mire rájöttem hogyan is kéne csinálni. Szóval itt az én változatom, képekkel illusztrálva.

Két dolog, amire érdemes odafigyelni
    - Felesleges a sziget déli részének a megvédésével bajlódni, hagyjuk, hogy a bíboros porig romboljon mindent.
    - Van egy hajónk, vigyázzunk rá!

Először is építsünk kőbányákat, mert kőre szükségünk lesz. A háromból 2 kőbánya van kellően közel raktárépülethez, ott építsük fel őket.
    kő bánya 1
    kő bánya 2
    A további nyersanyag ellátmány miatt nem kell aggódni, amire szükség lesz abból biztosítva van a kellő mennyiség.

Kössük össze az utat a banditák táborával. De amíg nem szükséges, ne használjuk őket, mivel ők sört kérnek, azt pedig hasznosabban is fel tudjuk használni, pl a későbbi ellátmányos küldetés során.
    bandita tábor

Hozzunk létre egy nagy katonai tábort az északi kapu előtt, ott ahol Marie is kéri. Ha kész a sereg, jön az újabb feladat, küldjük őket a sziget déli végébe. A küldetésnek csak annyi a lényege, hogy délre küldjük őket, nem kell ott is maradniuk. Szóval nyugodtan hívjuk hátrébb őket.

A frontvonalat célszerű a város déli vége előtt felállítani. Ide küldjük a csapatokat. Kezdetben 2 nagy, 1 kicsi katonai tábor és 2 őrtorony alkotta a frontot. Később bővítettem a sereget. Elegendő nyersanyag mellett célszerű egy falat is felhúzni a frontvonalon.
    frontvonal 1
    frontvonal 2

Célszerű még felhúzni egy tornyot és 1 kis katonai tábort a város észak-keleti részén is, mivel innen is fog majd támadás érkezni.
    észak-keleti védelem

Nem sokkal az visszaszámlálás vége előtt kapunk egy küldetést, hogy menekítsük ki néhány parasztot. Ezt tegyük meg. Miután leraktuk őket, a hajónkkat küldjük a sziget északi felére, lehetőség szerint nyugat felé kerülve.
    hajóút

És jön az első hullám!

Ahogy az ellenség nyomul előre, úgy foglalja el a déli részen lévő épületeket.
    nem kell megvédeni

Ahogy ezek megtörténnek a küldetés szerint kijelölt helyeken húzzuk fel az új épületeket. Ez a bandita tábor alatti szabad terület.

Miután elég közel érkezett az ellenség, állítsuk a katonákat támogató és offenzív módra (sárgán világítson az ököl és a pajzs)
    offenzív-támogatás

és várjuk ki, hogy legyőzzék az ellenséges ereget. Ha ezzel megvagyunk, Lucius hajói lerombolják a kikötőt. Ezt is építsük újra az északi részen.

A második hullám után kémekről érkeznek jelentések. Miután megvan a három kém, adjuk át őket a banditáknak. A vallatás után kiderül, hogy alagút ások jönnek. De az előzetesen felállított katonai tábornak köszönhetően nem sokáig fogják bírni.

Jön a harmadik hullám. Ez már jóval keményebb lesz, mint az előzőek. Ha az előző csaták során elhullottak a katonáink, mindenképp pótolni kell a sereget. De egyébként is célszerű újabb sereget küldeni a frontvonalra. (Lehetőség szerint nagy csapatokat, mivel a kicsiket az ellenség másodpercek alatt ledarálja)

Marie szól, hogy próbáljuk meg segítséget kérni a vezírtől. A hajónkkal vegyük fel a térképet a kikötőből, majd aktiváljuk. Ekkor a hajó útnak indul. (Nekünk már nem kell foglalkozni vele). Miután kiér a térkép szélére, jön az üzenet, hogy már úton van a segítség. Innentől fogva nincs más hátra, mint várni és visszatartani az ellenséget.

Ha megérkeznek a mentőhajók, fogadjuk el a segítséget és kész a pálya.

Ennyi lett volna, remélem tudtam segíteni :)
  • Nos
    De játszik :)
    Én a legdurvább beállításokon fogok nyerni.
    A legjobb képesség amit venni kell, az a diplomácia bónusz. Ez a patríciusokkal már plusz +20 százalék esélyt ad a diplomáciában, ezért könnyebben fentartható a jó viszony. Még a három legdurvább ellenfél esetén is sokáig távol lehet őket tartani az ellened irányuló hadászattól.
    És ha már elég erős vagy, ráadásul egymást támadják :)
  • CamelX
    Én tegnap kezdtem el főküldik befejezése után. Még nem sokról tudok beszámolni, de közepesen nyomom én is, és hát nem túl könnyű valóban, kell kapkodni itt is. De legalább ezt abba tudom hagyni x óra után nem úgy mint a campaign-t :D
  • rolandoo
    Valaki igazán megoszthatná velünk tapasztalatait a 6. pályával kapcsolatban!Ha nem nagy kérés!Mert már vagy 4 en kérdeztük meg h mégis mit és meddig kell csinálni...
  • Hunor1
    Itt senki nem játszik a "folyamatos játékmóddal" ?
    A harcrendszer sajátosságai miatt egyenlőre még a közepes játékos is lever engem, és az a legnagyobb gond hogy esélytelen az ember hogyha az ellenfélnek(PC )egyszerűen 2-3 hajóval többje van...grrr
  • weine
    köszi:)
  • vice
    lófaszt se érnél vele, a játéktörténelem legsemmitmondóbb kézikönyve jár a játékhoz
  • Anthrax
    Köszi szépen,most már viszik a nyersanyagot
  • MarkBlade
    Köszi! Sikerült végre.. :)
  • magyargyerek
    Akinek megvan eredetibe a game az bescannelhetné a kézikönyvet magyarul!
  • bat777
    hali, a 6os pályán vagyok, kitapasztaltam, h délen támadnak, oda is települtem pár táborral, h pont a vár hatósugarán kívülre essek, csináltam vagy 7 tábort, a barbár táborokból is csináltam, meg vagy 3-4 tornyot. 2-3 támadást simán visszaverek, de utána egyre többen jönnek, de nem tudok mit csinálni, mert nincs PÉNZ, a minimális adóztatásokkal nem jön be elegendő összeg, Az a baj, h gazdaságot nem lehet összehozni, nem tudod kinek eladni az árudat. Arra kéne nekem ötlet, h miként tudnám a pénzt beosztani, vagy hogy tudok spórolni, vagy egyszerűen, miből tudnél + pénzt csinálni :)
  • zolika199
    Hello!
    Szeretném megtudni hogy hogyan lehet másfajta katedrálist építeni pl. olyat mint a főmenüben van?? Mert már 3-at építettem és mind a három egyforma.
  • Lettyke
    Minden kell nekik,amit a technológia megenged.Köves út,mert a felsőbb osztály nem szeret porban járni.Katedrális is kell,ahhoz pedig üveg.Kocsmába is szeretnek járni,ezért jó sok sört kell készíteni,amihez komló és búza kell.Szükségük van még tűzoltóállomásra,szobrokra és szökőkutakra.Egyszóval mindenre,ami a palettán van.Akkor hajlandóak egy szinttel feljebb lépni.
  • Lettyke
    Ha rákattintassz az adott termelő épületre,a közelben látnod kell egy zöld színű raktárt.Ha nincs,az azt jelenti,a raktár nem látja a termelést.Építs egy raktárat megfelelő közelségbe.