• CptObvious
    6-os pályát én is bebuktam 1-2 alkalommal, mire rájöttem hogyan is kéne csinálni. Szóval itt az én változatom, képekkel illusztrálva.

Két dolog, amire érdemes odafigyelni
    - Felesleges a sziget déli részének a megvédésével bajlódni, hagyjuk, hogy a bíboros porig romboljon mindent.
    - Van egy hajónk, vigyázzunk rá!

Először is építsünk kőbányákat, mert kőre szükségünk lesz. A háromból 2 kőbánya van kellően közel raktárépülethez, ott építsük fel őket.
    kő bánya 1
    kő bánya 2
    A további nyersanyag ellátmány miatt nem kell aggódni, amire szükség lesz abból biztosítva van a kellő mennyiség.

Kössük össze az utat a banditák táborával. De amíg nem szükséges, ne használjuk őket, mivel ők sört kérnek, azt pedig hasznosabban is fel tudjuk használni, pl a későbbi ellátmányos küldetés során.
    bandita tábor

Hozzunk létre egy nagy katonai tábort az északi kapu előtt, ott ahol Marie is kéri. Ha kész a sereg, jön az újabb feladat, küldjük őket a sziget déli végébe. A küldetésnek csak annyi a lényege, hogy délre küldjük őket, nem kell ott is maradniuk. Szóval nyugodtan hívjuk hátrébb őket.

A frontvonalat célszerű a város déli vége előtt felállítani. Ide küldjük a csapatokat. Kezdetben 2 nagy, 1 kicsi katonai tábor és 2 őrtorony alkotta a frontot. Később bővítettem a sereget. Elegendő nyersanyag mellett célszerű egy falat is felhúzni a frontvonalon.
    frontvonal 1
    frontvonal 2

Célszerű még felhúzni egy tornyot és 1 kis katonai tábort a város észak-keleti részén is, mivel innen is fog majd támadás érkezni.
    észak-keleti védelem

Nem sokkal az visszaszámlálás vége előtt kapunk egy küldetést, hogy menekítsük ki néhány parasztot. Ezt tegyük meg. Miután leraktuk őket, a hajónkkat küldjük a sziget északi felére, lehetőség szerint nyugat felé kerülve.
    hajóút

És jön az első hullám!

Ahogy az ellenség nyomul előre, úgy foglalja el a déli részen lévő épületeket.
    nem kell megvédeni

Ahogy ezek megtörténnek a küldetés szerint kijelölt helyeken húzzuk fel az új épületeket. Ez a bandita tábor alatti szabad terület.

Miután elég közel érkezett az ellenség, állítsuk a katonákat támogató és offenzív módra (sárgán világítson az ököl és a pajzs)
    offenzív-támogatás

és várjuk ki, hogy legyőzzék az ellenséges ereget. Ha ezzel megvagyunk, Lucius hajói lerombolják a kikötőt. Ezt is építsük újra az északi részen.

A második hullám után kémekről érkeznek jelentések. Miután megvan a három kém, adjuk át őket a banditáknak. A vallatás után kiderül, hogy alagút ások jönnek. De az előzetesen felállított katonai tábornak köszönhetően nem sokáig fogják bírni.

Jön a harmadik hullám. Ez már jóval keményebb lesz, mint az előzőek. Ha az előző csaták során elhullottak a katonáink, mindenképp pótolni kell a sereget. De egyébként is célszerű újabb sereget küldeni a frontvonalra. (Lehetőség szerint nagy csapatokat, mivel a kicsiket az ellenség másodpercek alatt ledarálja)

Marie szól, hogy próbáljuk meg segítséget kérni a vezírtől. A hajónkkal vegyük fel a térképet a kikötőből, majd aktiváljuk. Ekkor a hajó útnak indul. (Nekünk már nem kell foglalkozni vele). Miután kiér a térkép szélére, jön az üzenet, hogy már úton van a segítség. Innentől fogva nincs más hátra, mint várni és visszatartani az ellenséget.

Ha megérkeznek a mentőhajók, fogadjuk el a segítséget és kész a pálya.

Ennyi lett volna, remélem tudtam segíteni :)