1894
  • bat777
    sikerült, köszi :)
  • n003
    a szigeten körbe van négy apró láda azokat kell megnézni! tényleg aprók! ;)
  • bat777
    hali, az ötödik pályán vagyok, a szultánnak két hajóroncsról kell elhozni a cuccokat, amelyiket a flotta védi, azt megszereztem, a másik hajóroncs egy viharos sivatagi szigeten van, na ez a baj, nem tudom, h mit kell csinálni, letelepedni nem enged. Segítség :)
  • vice
    Akinek sikerült leszedni a guide-ot, tegye fel legyen szíves valahová, mert sehol nem találni a neten

Tnx.

Van egy kis problémám. Kitalált példával elmagyarázom.
    Adott egy sziget, ahol sok fát termelek. Beállítok egy kereskedelmi útvonalat, hogy átvigyek fát egy másik szigetemre. Beállítom, hogy 10 fát vegyen fel itt és 10 fát tegyen le ott.
    Ha van 20 fám, akkor levesz 10-et és átviszi, ha van 11 fám, akkor is levesz 10-et és átviszi. Nem lehet valahogy beállítani, hogy mondjuk 10 fát mindenképp hagyjon a raktárban?
  • jocking
    Thx a válaszokat, közben leesett nekem is.:D
  • Narxis
    kösz
  • HAYES
    Ott tudod beállítani az árat, amikor kiválasztod az árut, van egy kis csúszka, hogy mennyit akarsz eladni, a csúszka fölött pedig van egy kis fül pénzérme ikonnal. Arra kattintasz és ott állíthatod be az árat.
  • Lettyke
    Köszi szépen.Nekem is ez volt a gondom.
  • gematta
    Le tudnátok irni a 4. pályán mitt kellene csinálni
    a szultánnal és még 5db hajotörröt emberrt hol lehet megtalálni?
  • Lettyke
    Nyomd folyamatosan a numpad "+" gombot,gyorsabb lesz a játék.
  • gematta
    Sziasztok
    Tessék, aki elakad a kampányban, annak ITT VAN végigjátszás az összes sidequesttel, mindennel és még egyéb leírások, tippek, trükkök is.
    töltse fel valaki lécci mivel a link halott
    köcce előre is
  • Hunor1
    Szigetenként csak 2-3 dolgot tudszt termelni.Datoját pl csak a sivatagos szigeteken /ahol jelzi is csak azokon/ és a vízmű a sivatag miatt kell.
    Nem lehet tehát akármit bármelyik szigeten termelni.Kezdésként ezért az északi területen keress szigetet ahol lehet cidert és kendert termeszteni.(cider a pia, kender kell a ruházathoz)

Valaki a #399- re ??? segítene?
  • HAYES
    Ha a sziget fölé mész felül középen kirakja hogy mit tudsz termelni a szigeten. ha ráviszed az egeret, akkor ki is írja név szerint.
  • jocking
    Hali!
    Continous game üzemmódban játszom és van egy kis gond. A legjobban zöldelő szigeteken (ahol egy szál sivatag sincs, nem is volt) se tudok semmilyen ehető növényt (datolya meg az a cider) termeszteni, mert valami fertilityre panaszkodik. Az orientektől kaptam már ki vízművet, az állítólag növeli a fertility-t, de hiába rakom körbe a gazdaságokat víművel, akkor se termelnek. Mitől van ez? Vagy kimaradt valami? Így nem tudom növelni a populációt se, mert a nomádoknak kéne a datolya, csakhogy sehol nem terem...:(
  • Hunor1
    Hello.
    Plz segítsen valaki.
    1. Hogyan tudom az árat beállítani amikor "kirakom" az árúimat a kikőtői raktárban?
    2. Melyik billentyűvel lehet forgatni a képet?
    köszi:-)
  • bat777
    hali, fűszert a déli szigeteken (a sivatagos) tudsz csinálni, onnan kell átszállítani ahová kell.
  • magyargyerek
    Ma szedtem le és már tesztelem. Írtó jó a grafikája, ahogy zoomolok az csodás látványvilág. Első percekben csak bámultam a szép hajókat közelről, forgattam a kamerát. Anno sorozatból régi motoros vagyok. Kezdve az 1602-től mindet nyomtam már.
  • HUmanHunter
    fűszer termeléshez mi kell? van 1200 lakosom ennek a fele citizen de amiatt hogy nincs fűszer nem tudom patriot rangra "növelni" őket.
  • Narxis
    Hogy lehet növelni a játék sebességét? Ahhoz, hogy a telepesekből polgár(citizen) legyen elég csak az igényeiket teljesíteni?(templom, kaja stb.) vagy kell még más is?
  • Hmuda
    Hoppá mit találtam: az eddigi leghasznosabb cucc a játékhoz: termelés kalkulátor.

Beadod, hogy mennyien laknak a városban és az kidobja, hogy mennyi termelő épületre van szükséged, hogy elláss mindenkit. Még az is benne van, hogy melyik lánc milyen arányban a leghatékonyabb. A nagyrészét már kisilabizáltam, de azért lehet még jó dolgokat találni.

Kalkulátor.

Ez alapján egy kicsit költséghatékonyabb koldusokat eltartani mint parasztokat, bár az adó hiánya még mindig fájó pont lehet egyeseknek. :)
  • Hmuda
    - Építs még házakat, az automatikusan megnöveli a következő szintre fejleszthető épületeket. Ez áll az összes következő szintre is, szóval minél több a ház, annál több a fejlődés. Emellett lehet még koldusokat beengedni (automatikusan jönnek, nem lehet "hívni őket", ami szintén növeli a fejleszthető házakat, emellett az Envoyok száma is segít.
    - Sziget-szintű a raktározás. Tökmindegy hová viszik a cuccot, az az egész szigeten elérhető.
    - Klikkelj a kötélgyárra és nézd meg, hogy van-e a hatókörében működő és lehetőleg mások által még nem leterhelt kender ültetvény (ha egy ruhakészítő már javában dézsmálja akkor nagyon sok cucc nem fog eljutni a kötélgyárba) vagy raktárépület, amiben van elérhető nyersanyag.
  • Nos
    Néztétek már az Imperator scenariot?
    Kis szigetek, kevés terménytípus/sziget, a három legnehezebb ellenség és baromi nagy poput kell összehozni.
    Jó lesz :)
  • HAYES
    f7-et nyomsz és guy forcas-nál áttállítod a diplomáciát ellenségesre.
  • fonok01
    üdv.

nekem is a vasládával lenne gondom.Lemegyek a bal alsó sarokba warshipekkel de nemtudom azokat a szartalicskákat megtámadni....plz help.kösz
  • hapi
    - Ha leveszed az adót megtelnek a házak, ha nem elég több házat kell építeni.
    - szerintem ami az egyik raktárban van az a másikban is benne van, még csak út sem kell hogy összekösd őket
    - több okból is : nem elég a kis kocsi ami kiviszi belőle a kész kötelet vagy tele van belőle a raktárad, vagy a ruhagyártók elviszik előle a hempet.
  • Fletley9
    Pár kérdés:
    - Hogyan lehet/ha lehet egyáltalán a lakosok (nem parasztok hanem civilek) számát növelni direkt? vagy csak a piac köré épület és fejlődik magától? mert idegesítő, hogy 5 civil kéne ahhoz, hogy építhessem az újjab dolgokat és sehogy se jön össze..
    -ha van egy raktár pl a sziget közepén abból el lehet vhogy vmi a kikötőbe a cuccot?
    -mért van az,hogy hiába egy csomó alapanyag és pl nem megy a kötélgyár pedig út minden megvan meg közelis van stb
    -am 4. pályán vok még
  • AnubisEE
    Koszi megvan :P
  • Cefre
    Van már valaki akinek megy vin 7 en a tört verzió?
  • Hmuda
    Ezen is lehet segíteni. :)

Az egyik módszer, hogy a diplomácia képernyőn pénzért honort veszel, de ez csak bizonyos időközönként működik. Az is megoldás, hogy egy kisebb szigeten csinálsz egy tűrhető láncot egy drágább késztermékből és onnan felállítasz egy kereskedelmi utat valamelyik kereskedőhöz. Ha eleget kereskedsz akkor nem csak a pénzed nő, de bizonyos profit után jönnek az üzenetek, hogy milyen jó kereskedő partner is vagy és kapsz honort (eleinte keveset, de gyakran, később sokat, de baromi ritkán). Ezt a módszert különösen imádom, mert ha a túltermelő cuccokat adom el (fa, kő, szerszámok, stb), amikre a játék állandó jelleggel figyelmeztet, hogy leállt a termelés (idegesítő), ezek után nem fog. Csak akkor szokott rikácsolni, ha az üzem sokáig áll, de ha a hajó állandóan elvesz egy kicsit a készletekből, akkor az üzem folyamatosan dolgozik. Pénzt, honort és nyugalmat kapok cserébe. :)

Az se utolsó dolog, hogy egyszerűen csinálsz egy kolóniát egy kisebb, nyersanyagok tekintetében lényegtelen szigeten és felviszed mondjuk patríciusi szintre. Mindegyik szintlépés után kapsz honort és az adóbevételek is nőnek.

Vagy ott van Benedicta a maga kis Place of Pilgrimige épületével. Csinálsz mellé egy kolóniát és folyamatosan ellátod kenyérrel. Nagyritkán felüvölt azon a borzalmas hangján, hogy csoda történt és egy idő után, miután a csoda elmúlt, kapsz 200 honort.

A küldetések se rossz módok, mindegyikért jár honor és ha olyan tárgyat kapsz jutalmul amire nincs szükséged, azt is eladhatod valamelyik jómadárnak egy kis plusz honorért.
  • HAYES
    Azokat a hajókat akkor tudod megtámadni, amikor Al Zahir-nak leszállítasz valami cuccot, és cserébe épít neked 5 csatahajót.
  • AnubisEE
    Az jo :P mert azokat en nem tudom megtamadni vagy van valami kozvetlen parancs ? ? ? amugy az a guy fiunak a serege a mapon szurken jeloli azokra gondolsz ?
  • Tuvok #382
  • Tuvok #381
    Na honor-ból nekem sosincs elég :/
  • Cefre
    A vas dobozt én a bal alsó carokban találtam a térképen el kellett süjjeszteni sok hajót és ott adta mikor elsüjjedtek
  • AnubisEE
    HI!
    Nagyon kiraly a gama viszont elakadtam de iszonyat modon az 5. palyan !
    Foggalmam nincs mit kene csinalni. 2 kuldi maradt az egyik a :
    Guy Forcats secret amiben 1 copper key kell amit meg is talaltam es 1 iron storngbox AMIT MEG SEHOL SE TALALOK !! PLIZ ha valaki tudja hol keressem help !
  • Serpa
    maci :)

• Hmuda
    Mert eleinte elég gyengén muzsikálnak a kereskedő flották. Az Attainmentek között van olyan, ami növeli a hajóik számát és a pénzt amiből gazdálkodhatnak (honorba kerülnek).

Én építettem az egyik szigetre egy kenyértermelő láncot, hogy ellássam Benedictát a csodáihoz a felesleget meg kiraktam a kikötőbe eladásra. Eleinte a vezír jött nagyritkán és elvitt vagy 5 darabot. Miután felfejlesztettem a flottáját, már kicsit gyakrabban jött és mindig elvitt vagy 20-at. Nem lehet megélni belőle, de azért jól esett, hogy időnként csurrant-cseppent egy kis ezres a kincstárba.

A semleges kikötőket én is nagyon hiányolom, főleg azt, hogy minél többet kereskedtél velük, annál fejlettebbek lettek.
  • Tuvok #376
    Valahogy nem vagyok megelégedve az automatikus kereskedelemmel ..
    A 1701-ben ha szükségem volt 50t akármire, azt a Free Trader 90-95%-ban teljesítette . De az ellenfelek is, 60-70%-ban .
    Most ha kell valamiből 50t, akár Northburgh, akár a Sejk, legjobb esetben is 4-5 tonnányit hoz belőle .
    És igaz ez az eladásra is, közepes árat határozok meg, eladnék 50-60 tonnát, mégis max 3-4-et visznek belőle . De még ha leviszem az árat, akkor is ..

A másik, hogy sajnálom, hogy kivették az ellenfelek áruszükségletét . Jobb volt tudni, hogy kinek mire van szüksége, és a legjobb áron eladni neki . Most tökmindegy hová viszem az árut, ugyanazt a potom pénzt adja a Sejk meg a Lord is . A 1701-ben ugye alapból volt 5 kereskedő törzs (kalózzal 6), és ezek közt is lehetett kereskedni némi haszonért (játék elején de jól jött), most ez nem lehetséges, mert mindenki mindent ugyanannyiért vesz .
    Sztem ezzel alaposan le lett butitva a kereskedelem, pláne hogy csak a Lord meg a Sejk van, meg esetleg 1-2 ellenfél, szemben a 1701 5-6 törzsével + ellenfelek .
  • Robez84
    OooMG! ezcsodás... de kár hogy nem fut rendesen a gépemen
    ...talán majd jövöre...
  • Nos
    A téren zsonglőrök vannak, az első bonusz épületem :)