1894
  • Prince23
    PC Dome 8/10
  • Bazsa87
    Már sajnos annyi a dolognak, mert elszállt a gépem, így az anno mentése is:((( legyen szíves valaki, küldje már el nekem egy mentést a 7. pályáról, mindegy honnan!!! Nem akarom újrakezdeni. Nagyon megköszönöm. Az email-címem: [email protected].
  • rexsimus
    Elvileg ott kell lennie a sziget(ahonnan kiástad) kikötőjében, mint egy áru. Nekem nem volt ilyen gondom, sőt ez volt a kedvenc pályám!
  • hidvegi
    Hello! Na nekem is ugyan ez a problémám a 7.pályával, annyi különbséggel, hogy már csak 50 prestige pont hiányzik, de nincs több quest, így nem tudok továbbmenni :(
    Angol nemest kimentettem, de én sem találkoztam vele...
    PLEASE HELP!
  • rexsimus
    Hogy hogy el veszett? Pedig anélkül szerintem nem lesz meg a pálya. Amúgy honort sok kereskedésért ad valamint lehet venni is.
  • Bazsa87
    Sziasztok! Nekem a 7. pályával van problémám, ugyanis 3 orient warshipet kell csinálni, de ehhez még diplomácia kellene legalább 3-4 nagy tekercs (ami egyenként 400 prestige pontot ér), de már semmi questet nem ad be, így nem tok venni hounorért. Meg igazából az angol nemessel nem találkoztam, pedig már elvileg kimentettem ugy, hogy alá ástam a várnak és kimentettem, de elveszett. Ha vki segítene, kérem írja már le az egész 7. pálya végigjátszását!!! Köszi előre is
  • banánhéj
    Gallardo, nem lehet mindenki nemes. Több envoyjal és beggarrel viszont többen lehetnek (nekem pl most 4500 nemesre egy paraszt sincs), és a honourral tudsz venni az arabtól meg a kalóztól képességet arra, hogy az envoyok/beggarök több patríciusnak/városinak adjanak fejlődési lehetőséget. Továbbá ellenőrizni kell, hogy minden igényük ki legyen elégítve és hogy mennyire magas az adó.
  • gallardo
    üdv! Miért van az hogy néhány házam mindig megmarad az alsóbb szinteken és nem tudnak tovább fejlödni?
  • rexsimus
    #547 es komment az, ha nem találnád.
  • rexsimus
    Olvass vissza, valahol részletesen le van írva. Meg fogod találni.
  • kolonicsivan
    Heló!Elakadtam a 6. pályán ahol a bíborost kell legyőzni valaki le tudná ide részletesen érthetően hogy kell legyőzni azt a hullagyáros múmiát?Elfogy az aranyam is a seregem is...az első 2 hullám még úgy oké de aztán....Valaki legyen olyan jó és írja le ide köszönöm előre is!
  • rexsimus
    Presztízst a diplomáciánál tudsz szerezni, de pl. a kalózoknál meg más NPC-nél, szultánnál én nem tudok, hogy lehetne szerezni, ott a diplomáciai kapcsolat a lényeg, amit tekercsekkel tudsz javítani, ami honorba kerül.
  • dirtlaci
    hah fejlődtek köszi maugy meg nem honorra hanem prestige re gondoltam az micsoda és hogyan szerezem?
  • rexsimus
    Olvass vissza #731 es komment!

Milyen gyémánt? Honorra gondolsz? Amúgy vegyél tekercseket, mert azzal tudod javítani a diplomáciai kapcsolatot vele, és így kapsz épületeket.
  • dirtlaci
    jah még és az hogy hogyan kapok 50 gyémántot h tudjak házakat szerezni a mikulástol vagy is az arab hapektol:D

tudom h vannak küldik de ehez közük van?
  • dirtlaci
    hello all nagyon bejönnekem az anno 1404 ababn kérek segitséget h hogyan tudok tovább lépnipatrician szintre mert megglt az élet 700 civil és 100 paraszt és az istenért nem fejlődnek mit tegyek h jobb legyen segitsetek köszi:D
  • CamelX
    Az milyen már hogy beraktam egy 1es fokozatú ellenfelet 1 geci mellé, össze is szövetkeztem a kis galamblelkűvel, de mivel a keményebbel való csata miatt folyamatosan szedtem el tőle a pénzt meg csicskáztattam, egyszerűen elhagyja a szigetvilágot :D
    Kicsaltam volna belőle az összes pénzt azt becsődölt, vagy titkon ő akart lenni a legjobb? mi visz rá 1 AI-t ilyenre? :) most aztán jól egyedül maradtam 10szer X óra játék után
  • bat777
    hali megint. A guid master is majdnem kész, csak az emperor kérések nem jönnek :( a diplomat pályán is ott vagyok elakadva, h nem jönnek a szultán kérései, mind a 2 pályán minden feladatot teljesítettem és semmi :( a diplomaton kész a mecset és megjelent a sultán, de pörgetem az időt és semmi feladat. a guid masteren is már sak az emperor feladatai vannak, nem tudom, h mi a feltétele, vagy mit kell csinálni, h meginduljanak a feladatok, itt a guild masteren kell építeni valamit az emperornak? mint a diplomaton a mecsetet. Segítsetek ebben a 2 pályában, a játékleírásban semmit sem mond ezekről a feladatokról. valaki
  • banánhéj
    rexsimus, menj rá jobboldalt a fogaskerekekre, fogd meg a cseppentőt és húzd be az eszköztárba
  • rexsimus
    Hali. Nem tudja valaki, hogy hol van a másoló cseppentő vagy mi, mert eltűnt a helyéről, és nem találom sehol?
  • banánhéj
    Hello! Az lenne a kérdésem, hogy nincs valakinek tippje, hogyan lehet állatokat szelidíteni az "animal lover" achievementhez? Meg nem tudom eldönteni, hogy az egy bug-e, ha mindenük megvan az envoyoknak, még az adó is minimális, mégis néha azt írja ki, hogy enragedek, de ha lejjebb veszem eggyel az adót, akkor minden visszaáll normálisba.
  • Master Rick
    Semmmi, sry már megoldottam:)
  • Master Rick
    Hi all! Lehet hogy hülyének fogtok nézni, de hogyan lehet az Orienttel valahogy kapcsolatba kerülni a scenario 1. pályáján? Mert megtaláltam hogy hol laknak, és a nyilacska villog a kikötője felett, de sehogy sem tudok diplomácialiag elindulni náluk... Hogyan kell? Semmi questet nem ad, semmi mást sem...
  • perko
    Production calculator
  • nadasy
    hali
    az elözö verziohoz volt egy kis segitség táblázatban hogy mihez menyi épület kell meg termelési lánc
    pl.:Ruhagyártási lánc 2t ruha előállításához (2 Sheep farms, 1 Weaver's hut)
    nem tu dvalaki ilyet
  • rexsimus
    A megoldás az emberekben rejlik: engedélyezve van az automatikus "szintlépés" nekik, ami építő anyagba kerül. A piactéren tudod ezt kikapcsolni, és máris megmarad a nyersanyag.
    (Kampányt csináltál már, mert az afféle tutorialnak felel meg?)
  • swidi
    Sziasztok!

Kis segítséget szretnék kérni. Most éppen free game-ben játszom egy egyszerű pályán. Elég jól kiépültem már, vannak Noblemanjaim meg Envoyaim meg minden jókis cuccom, viszont az egyik Orient szigetemen nekiálltam Mosaic-ot gyártani és meg yis a folyamat, csak amikor bekerül a raktárba, nem nagyon megy a darabszám 6 fölé. Fogja magát és lenullázódik. Ugyanezt csinálja a másik szigetemen az Üveg is. Meg most mintha a Kövem is elkezdett volna nullázódgatni. :S Megnéztem direkt és elvileg nem viszi el senki a szigetemről. Vagy mégis? Ha valaki találkozott már ezzel, segítsen légyszi. Köszi. Üdv.: Swidi
  • CptObvious
    Akkor készülj fel rá, hogy a továbbiakban is ilyen lesz a játék. Jól meg leszel dicsérve, ha jól csinálsz valamit :D

Valamelyest mondjuk érthető a dolog, hiszen normális tutorial nincs, kézikönyv kb használhatatlan, prima guide-ja meg nincs mindenkinek. Így maradt a kampányba épített tutorial. De akkor meg kicsit jobban is odafigyelhettek volna, mert tutorial-nak elég pocsék lett. Bár a teljesen kezdő játékosnak legalább lesz valami fogalma az alapokról :P
  • Hunor1
    Hi.
    Eddig én inkább a free játékot nyomtam .Igaz csak addig amíg az első ellenfelemet le nem nyomtam a "táborokkal"....valahogy nekem nem jön be ez az új harcrendszer!
    Nah akkor most elkezdem a kampányt is /gondoltam/, látom hogy sokan itt azt taglaljátok.Tehát chapter 1 indul...nem tudom de ti is így keztétek?Mert olyan mintha valami tuto kampány lenne! Rohadtul idegesít még az is hogy a kereskedő úgy dícsér + lelkendezik mintha valami hülyegyerek lennék ha építek 3 paraszkunyhót, vagy egy vacak kápolnát ! Tényleg így kezdódik a kampi rész ?? ?:)
  • zsutyesz
    nincs mit! :)
  • H3LLBoY
    JEEEE!!! végre sikerült építenem indigo farmot!!! köszi a segítségért!!!!!!!!!!!!!!
  • H3LLBoY
    köszi mindjárt megnézem!!!
  • zsutyesz
    Tudsz vásárolni más városokban ilyen "levelet" vagy mit honour-ért, amit ha odaadsz az öregnek, akkor jobb lesz a kapcsolatotok.
  • H3LLBoY
    na megnéztem és nincs elég diplomácia kapcsolatom! ezt hogyan tudom növelni? már elkövettem mindent, felfedeztem minden szigetet a térképen, de nem adott több feladatot! amíg pedig nincs nagyobb kapcsolatom addig nem is tudok tovább menni!
  • zsutyesz
    Ha ráviszed az egeret pl. a indigo farm építésre, kiírja, hogy mire van szükséged. Ez lehet diplomáciai kapcsolat növelése, vagy nincs elegendő nomád lakosod még.
    Ugyanígy meg tudod nézni a többit is.
  • H3LLBoY
    hy all!
    az 5. pályán tartok annál a feladatnál amikor papírt meg könyveket kellene gyártanom, meg építenem kellene egy indigo farmot 3 működö termő földdel, de ilyet még nem tudok építeni! hogy érhetném el ezt az épületet? addig nem tudok tovább jutni amíg ez nincs meg, és más feladat sincs most a térképen!
  • Micsu
    közben sikerült rájönnöm
  • Phoenix007
    Sephi, ha feltolod az adót maxra, akkor a parasztok elkezdenek kiköltözni, illetve az új házakba nem is költöznek be. A házak fenntartási költsége megmarad, de nem fog benne lakni senki, aki adót fizessen.
  • Micsu
    ezt az iron strongboxot merre találom amit al zahirnak kell leszállítani?
  • bat777
    hali, vagy másfél órát nyomtam gyorsítva, de semmi, jött pár feladat még, de a szultántól semmi, várok, de semmi, nem kell valami más feltétel, amit teljesíteni kéne, h a szultán adja a feladatokat. a nép megvan a mecset megva, az európai népbe a nemes megvan, minden taggal haver vagyok, nem tudom, h mit csináljak, tellik az idő de semmi :(