Anno 1404

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

#283?

De azt írja , hogy csak egy raktárat építhetek szigetenként
HAYES
raktárat kell építeni

használjátok a tárgyakat? a flagsipre egy medium repairos tengerész +10 % sebességgel, meg egy erõsített hajótest és egy large térképet letakarít a medium szintre állított kalózoktól egyedül :) :) :)
Elakdtam annál a pályánál ahol 6 gyereket kell megmenteni peasentek szépen felfejlõdtek patricianra csak az a gáz , hogy kell nekik ruha meg kaja + pia meg egy csomó dolog és már nincs hova építenem több ilyet , hogy ne legyen nekik kevés amikor meg rakok marketplacet akkor csak házat enged de cider farmot meg egyéb dolgot nem mert azt írja , hogy not in the construction area másik szigetemen meg nem tudok ilyet csinálni valami ötlet , hogy tudom kibõvíteni a helyet?
HAYES
Vásárolni is lehet, ahogy mondod, akkor automatikusan levonja a pénzt

lehet csinálni hajó útvonalat, honnan menjen hova, mit vigyen, és mennyit.
Vásárolni is lehet így (gondolom), de én csak egy másik saját szigetemrõl szállítattam haza a kitermelt nyersanyagokat.

köszi !
És ha nem jár arra hajó, akkor hogy lehet bevenni a route-ba az én kis falumat? Vagy hogy tudok küldeni kereskedõt az általam szükségesnek tartott cuccokért?
Aszsem lassan elolvasom a manualt:)

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

HAYES
Hello!

Az 5. küldetésben mit kell csinálni? Elvileg Al Zahir-nak kell segíteni, a Marie d'Artois elleni csatában, de nem árulja el hogy mit segítsek, már egy ideje pusztítom a hajóit, de semmi eredmény.

Ott lehet beállítani, hogy mibõl mennyit akarsz eladni/venni, és milyen áron. Ha jár arra egy kereskedõ hajó, akkor autómatikusan ad el/megveszi a motyódat, ha kell neki. Az autómata szállítást úgy tudod meggyorsítani, ha nem sima földutat csinálsz, hanem kõ utat, de az is megoldás, ha közelebb építed a raktárat (kevesebb utat kell megtennie a talicskás mukinak).

Kérdés:
Amúgy van rá valami megoldás, hogy a talicskás figurának beállítsak valami prioritási sorrendet? Van néhány termelõ helyem, amit nem igazán szeret a figura, és hosszú ideig nem viszi el a cumót belõle, de van olyan is, amibõl már akkor elviszi, ha csak 1 van benne.

2. mapon hogy szerváljak követ? megépítem a kõfejtõt a szikla mellé de nem cisnál semmit.

mondjuk kezd lejönni a Guide, abban lehet benne lesznek a válaszoka kérdéseimre...
De pl a warehouse menujeben van baloldalt 3 kis fül. azoknak mi az értelme? Az alsóba,(trading) behúztam az eladó cuccokat, de semmi.
Itt azt is láttam, hogy be lehet állítani az árat... Ez azt jelenti, hogy csak ezen az áron adom-vezsem, vagy ez valami limit?

hú,látom ti már sokkal jobban ismeritek a játékot:)
Lenne pár kérdésem: az elején ki lehet választani, kivel imdulj, én a suma parasztot választottam. Ez számít?
A fõnök azt akarja, építsek egy chapelt, ehhez kell 9 parazstház, amihez kellenek favágó házak.
Elkezdtem termelni, de tele lett a favágóház eladataln/elszállítatlan cuccal, az automata elszállítás lassú. Hogy lehet meggyorsítani? Mit tudok kezdeni az eladatlan(raktáron lévõ) cuccal? A parton áll két hajó, azokba tegyem valahogy be? Hogyan?
Szerszámból pedig kevés van, hogy tudok beszerezni ebbõl?

Bocs, tudom ezek a játék alapjai, de tutorialt nem találtamsehol...

Könyvgyártáshoz kell papír meg indigó úgy emlékszem. Elõbbit az északi szigeten tudod majd elõállítani (ahol van folyó is) utóbbit pedig a nomád szigeten, de nagyjából végigvezet küldetésekkel az egész folyamaton.
Repair Cranet építtetem de nem jön oda fa van rajta szállítmány ként és azzal kel valamit csinálni?
Nézd meg a raktárban, de nem az áruk között, azt hiszem ott van.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Én most a könyvekkel vagyok elakadva, folyamatosan lázonganak és csak azt tudom beszerezni amit nagy ritkán hoznak.A kikötõkben meg senki sem árulja.
Nincs mit, legalább én is tudtam valakinek segíteni :)

Erre valaki?

A guide leírásban nem találtam hozzá megoldást.

Köszi.
Citizen szinten,meg ha van 5 hajom abból hogy lehet eladni?
Köszönöm ezt nem tudtam. Megnézem.

Ott is ugyan ez a helyzet, talán az 5. chapterben kell javítani. Fel kell fejlõdnöd addig, hogy tudj építeni Repair Cranet és építs egyet, a társad hajója pedig automatikusan oda fog menni.
de én küldetés ben mondom
Tuvok
Citizen szinten van a repair crane (daru)

Lehet építeni hajó szervízes cumót a kikötõbe, ha eléred azt a szintet, amúgy alapból nem tudom.

A jobb alsó sarokban (asszem jobbról a második ikon) a quest ikon. Ha azt megnyitod, akkor azon belül lehet állítgatni a questeket mindenféle sorrendben, idõ limit, megcsinált, aktív quest, stb...

Üdv!

Nekem olyan problémám van a sérült hajóval mit kell csinálni mert én nem tudok vele semmit kezdeni.
Köszi ez megvan, csakhát az angol tudásom elég hiányos.
Próbálom szótárazni, mert a pdf-et még bevágni sem tudom a fordítóba, így hát elég nehézkes. Megpróbálom a pdf-et átkonvertálni doc-ba, azt már nyersen le tudom fordítani.
Na mindegy, küszködök tovább, vagy megvárom a magyar fordítást, ha lesz.
Azért kérdeztem, hátha megúszom a fordítgatást.

Ha nem teljesíted az idõlimites quest azt hiszem nem probléma, csak nem kapsz presztizs pontot. De van amit kötelezõ, mert nem léphetsz tovább. A korábbi Anno-k ba úgy emlékszem addig ugatott amíg nem teljesíted a kötelezõ feladatot.
Most nincs teljesítendõ feladat és mégsem lép tovább.
Azt a listát sem találom ahol felsorolja, hogy mit hajtottam eddig végre és mi van még hátra.

Narxis
thx

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Tessék, aki elakad a kampányban, annak ITT VAN végigjátszás az összes sidequesttel, mindennel és még egyéb leírások, tippek, trükkök is.
Narxis
thx

Vagy veszel, vagy gyártasz. Szén, és vas kell a gyártáshoz.

Narxis
"Tools"okat hogy lehet szerezni?

A harmadik pályával nekem is meggyûlt a bajom. Van pár idõlimites quest, amivel nem tudok mit csinálni. Pl. a papom nyíg, hogy vigyek neki egy apácát, de nem tudom, hogy honnan szerezhetném be neki. Van egy kis sziget, ahol van egy pap jellegû figura, talán azzal lehetne levajaznom, de ez csak tipp. A másik ugyan ilyen jellegû küldetés, csak ott egy bérgyilkost kéne összehoznom.<#nemtudom>

Tegnap addíg kattintgattam a bal oldalon lévõ küldetések/feladatok ikon sorra, amíg eltûntek a questek, és nem sikerült vissza varázsolnom az ikonjait, de még a quest listában sincsenek benne. lehet, hogy sikerült megszüntetnem õket?

Az Easy kampányban a III. Chapter-t nem tudom befejezni.
Minden feladatot végrehajtottam, újabbat nem ad.
Segítene valaki?

Az milyen szöveg már? O_o A készítõknek szerintem nem nagyon volt gyerekszobája.... :)
Sziasztok!

Én csak ma telepítettem a játékot, de teljesen magával ragadott. Sajnos azonban a 4. pályán kicsit elakadtam, amikor a nyugati szigetrõl kell elhozni a gyerekeket. Teljesítettem a questet, létrehoztam a populációt, és a gyerekek is már a sziget warehouse-ban vannak, de nem engedi hajóra tenni õket. Ezt írja ki ha az ikon felé megyek az egérrel: Somewhat stuffed with milk and date by Karim...
Esetleg tudja vki mi lenne a teendõ?

További jó játékot mindenkinek!
itlosz78
ja értem
nem másoltam be a trainer mappát
köszi szépen a helpet

Veszélyes dolog a jövõ. Szünet nélkül azzal fenyeget, hogy bekövetkezik.

Nem használsz véletlenül trainert? A razoros dvd-n levõ például elég csúnyán bebugosítja a játékot :(
Más ötletem nincs.
itlosz78
A campaign elején nekem a 2 db favágó ház kóldit nem akarja elfogadni de miért? Út is van. Lord.......állandóan emlékeztet hogy építenem kell de már van 7 db. ötlet?

Veszélyes dolog a jövõ. Szünet nélkül azzal fenyeget, hogy bekövetkezik.

Nem telik az idõ ilyen szempontból a játékban. A városod egyre fejlettebb lesz, de az 1404-es korszak határain belül :)

Van tengeri és szárazföldi harc is. A tengeri az olyan, mint a hagyományos RTS harcok, viszont a hajókat fel lehet szerelni ezzel-azzal. A szárazföldi csata viszont eléggé egyedi.

Érdemes amúgy a kampánnyal kezdeni, pláne ha nem játszottál korábbi epizóddal, elég jól végigvezet az összes játékelemen és el is tudod dönteni az alapján, hogy érdekel-e a mûfaj :)
Hello!
Nekem az a bajom a játékkal hogy akármilyen verziót szedek le és elindítom a játékot mindig kékhalál jön be, ezt miért csinálja????:@:(
Serpa
nem baj ha aprólékos, lényeg h lekössön.

azt viszont sajnálom h randomok a pályák, jobban szeretem ha az "ismert" világban ténykedhetek.

v lehet egyáltalán katonákat kiképezni?

atomháborúig lehet fejlõdni? :D

Tuvok
ne valós világot képzelj el, csak egy térképet, amin szigetek vannak

Az nem ez a játék ;-) Itt fiktív területeken játszol, csak a környezet 1404-es. Van egy egész kellemes kampány benne, de amúgy a játék igazi ereje az, hogy legenerál egy random szigetvilágot az általad beállított feltételek szerint és azon fejlõdhetsz kifulladásig. Vagy az adott nyerési feltételek teljesítéséig :) Olyanoknak való, akik szeretik a pepecselõs játékokat, bár azért annyira nem szigorú a rendszer.
Serpa
na majd szombaton meglesem "élesben"
membõl van elég ^^

nem ismerem ezt a sorozatot, az egész világ (pl amerikai földrész) benne van, vagy csak egy részét lehet kolonizálni?