1894
  • Noodlee
    Kijelölöd a hajót és del.
  • Lettyke
    Már nem kérdés a hajó,mert közben megcsináltam a pályát.A segítségért köszönet CptObvious-nak,nélküle tovább tartott volna.Ha erről a pályáról kell mentés valakinek felrakom a data.hu-ra.
  • Nos
    igen, nekem is előfordult, de szerintem a proci lett túl meleg, ma már nem csinálta

más: hogy kell hajót disbandolni?????????????????????????
  • jocking
    Pl. én is találkoztam ezzel a hibával, qrva idegesítő. A megoldás: gyakori mentés.;)
  • Hmuda
    Nincs multi egyelőre, csak gépi ellenfelek ellen lehet játszani.
  • iownuall
    normalis multija van a gamenek? gondolom eredeti kell mindenképp ahhoz
  • Lokker
    Nem tudom találkozott-e már valaki azzal az idegesítő "hibával", hogy játék közben gondol egyet a játék és kilép? Ha szerepelt már a kérdés akkor elnézést. Ja és semmi hibaüzenet.
  • Lettyke
    Melyik hajót kell odaküldeni a térképért? (Mi a neve a hajónak?)Van két zászlóshajó,de egyikkel sem áll szóba a sah.Ha nem sikerül megoldani,elvesztem a pályát,mert már a városban van az ellenség.
  • Csokma
    Az miért van, hogy egyik kikötőmből, ha beállítom a rendszeres szállítási útvonalat? Nem akarja berakni, a másik helyen meg nem akarja kirakni a cuccot.
    Van áru, van hely a hajón, van a célállomáson üres hely, mégsem történik semmi, csak üresben megy a kiválasztott hajó.
    Köszike a segítséget előre is.
  • jocking
    A dobos annál a hajónál lesz. Hogy hozzáférj, le kell győzni forcas hajóit, amik ott védik. Ehhez fel kell fejleszteni a városodat olyan szintre, hogy tudj fegyfergyárat építeni. Ezután a termelt fegyvert leszállítod a szultánnak (vagy minek) és ő gyárt belőle neked nagy hadihajót.
  • Tuvok #603
    5 . pályán kéne az öregnek egy kulcs és egy doboz (iron strongbox) .
    A kulcsot megtaláltam az egyik szigeten, de a doboz hol van ? Gondolom a másik roncsnál, ahol Guy Forcas hajói tanyáznak, odamentem, szétnéztem, kattintgattam, de semmi ..
  • perko
    Így működik a világ.
    Amit nem tudsz megtermelni és szükséged van rá, meg kell vásárolni.
  • Nos
    szerintem egyáltalán nem angol, az occidental épületek teljesen a flamand/északnémet formát hozzák
  • CptObvious
    Kereskedelemhez még annyit, hogy gyakorlatilag rá van kényszerítve. Mivel az egyes nyersanyagok csak különböző szigeteken találhatóak meg, mindenképp szükséged lesz kereskedő hajókra, hogy azok X szigetről elvigyék Y szigetre a nyersanyagot, hogy onnan majd Z szigetre szállíthassák a készterméket.
  • CptObvious
    Nincs se magyar nyelv, se magyarítás.

Országok nincsenek. Van Nyugat(akik lehetnek az angolok) és Kelet(ők meg az arabok). Bár a Kelet ilyen szempontból nem számít, mivel nem, mint választható oldal szerepel a játékban. Szóval csak Nyugat van, keleti beütéssel :P

Háború meg kereskedelem. A kampányban ugye meg van kötve a kezed. Aztán vannak a különböző Scenario-k, ahol a fő cél lehet a háborúzás, kereskedel, diplomácia, ilyenek. Végtelen játékban meg attól függ, kiket választasz be gépi ellenfélnek. Ha pl a bíborost választod, vele max addig kereskedhetsz amíg háborút nem indít ellened - ami relatíve hamar megtörténik.

Ha a "végtelen játék" skirmish-nek tekinthető, akkor igen, az is van.
  • koj
    és milyen országok vannak benne háborúzni lehet vagy csak a kereskedelemről szól? skirsmish esetleg?
  • koj
    Van benne magyar nyelv? vagy magyarosítás?
  • Hmuda
    Lehet, hogy alapból plusz kocsikkal kezd, de a fenntartása is drágább. Ha egy olyan helyre rakod ahhol bőven elég egy kocsi, akkor máris rosszabb az átlag mint lehetne.

Persze félreértések elkerülése végett: én mindig a megfelelő változatot használom, mert az a költség olyan minimális, hogy egyszerűen nem éri meg problémázni vele. Egyedül a kikötő az ami európai, mert a keleti kikötőnek kisebb a területe és nem illik bele az összképbe ha esetleg kikötői épületeket akarok használni.
  • Nos
    Huhh. hosszú meccs volt. Az imperátor scenarióban kipusztítottam mindenkit. Kár, hogy az oriental egységeket még nem tudtam használni, na majd a beggarokra :)
    Csatában nagyon buta a gép, de így is egy örökkévalóság egy sok szigetes ellent kiírtani.
    Amikor az első ellen városát támadtam, kaptam egy küldiben egy kardot. +30 % sebzés a csapatoknak a szigeten, ha benne van a raktárban.
    Aztán elfoglaltam a szigetet és lebontottam az össze raktárat :(
  • hapi
    én azt vettem észre hogy az orient 2 "kart"-ot ad egyből és valamennyit hozzáad a sziget teljes tároló kapacitásához is.
  • Hmuda
    Ja hogy Market Building. Bocs, annak semmi jelentősége. Én például európai kikötőt szoktam rakni mindenhova, mert annak egy kicsit nagyobb a területe mint a keleti változaté.
  • gematta
    A 4, küldetés vége mikor az arab gorénak kellene egy tekercs egy másik
    arabtól azt hol lehet megtalálni ha valaki segitene ?
    köcce
  • Csokma
    Már csak annyi lenne a bajom, hogy mikor jön egy kérés a szomszédoktól, leszállítom nekik a kért árut, de nem veszik át, ha kipakolom neki, kifizettettem velük, nem veszik teljesítettnek a kérést.
    Lehet túl drágán adom?
    Már egyszer rájöttem, hogy lehet árat módosítani, de most nem megy.
    Kérem segítsetek, köszike.
  • Csokma
    ár változtatás
  • Noodlee
    Én csak sima small market buildingre gondoltam. Nagy szigetre sok kell belőle, és kb fele annyit visz el a pénzemből, mint a nomad. A szigeten csak nomadok laknak, másik népet nem kell eltartanom a szigeten.
  • Csokma
    Köszönöm a segítségedet, siker!
    Allah növessze meg szakálladat!
  • Hmuda
    Max annyi hátránya van, hogy egyszerre kell kielégíteni a két népcsoport szükségleteit (külön mecset és külön templom például), de hasznos lehet úgy, hogy csak egy helyre kell szállítani minden terméket, nem pedig két szigetre.
  • Noodlee
    Simán feltudok húzni egy nomad termelés mellé egy peasant marketet, de a kérdés az, hogy van-e valami negatívuma, hogy keverem őket? Nézi ezt a gép?
  • Hmuda
    Igen. Európai market köré csak európai házak mehetnek és fordítva.
  • Noodlee
    Akinek rengeteg ideje van, az írhatna egy FAQ-t. :D
    Sokszor elő jön ugyan az a kérdés.
  • Noodlee
    Van valami hátránya annak, hogy egy nomad városban peasant marketeket (olcsóbb a fentartás) építek?
  • perko
    Pl. hogy lehet lakatlan szigeteket elfoglalni.

Felpakolsz a hajódra szerszámot és fát, elhajózol arra a szigetre ahol lehet fűszert termelni. Amikor eléred a szigetet keresel egy sziklamentes partot. Akkor a hajód paneljén megjelenik egy ikon hogy lerakható a kikötő. Inenn minden úgy megy mint a fő szigeten, csak nomád épületeket kell lerakni. Ha beindul a termelés, hajóval el kell vinni az árut a fő szigetedre.
  • Csokma
    Sziasztok!

Csak most kezdtem a játékot, nagyon tetszik, csak kicsit sokat „dolgoztat”, már úgy értve, hogy mire rájössz, egy feladat megoldására, már kezdesz beleunni, hogy nem történik semmi.
    Pl. hogy lehet lakatlan szigeteket elfoglalni.
    Van már arabváros építési engedélyem, az öreg turbános megadta, de a sáját szigetemen kívül nemigazán tudom letelepíteni a házakat, piacot, stb, ami arab,
    mert ugye kéne datolyát, meg fűszert termeszteni, de nem sikerül.
    Elolvastam az angol leírást, de általánosságokon kívül nem sok mindent segített, de legalább megtudtam mik vannak, de hogyan arra nem ad választ.
    Tudom, ez a játék lényege, de kicsit már néha uncsi, hogy nem megy előre semmit-
    Kérem,aki tud segítsem.
    Előre is köszike.
  • gematta
    A 4, küldetés vége mikor az arab gorénak kellene egy tekercs egy másik
    arabtól azt hol lehet megtalálni?
    köcce
  • gematta
    köcce
  • CptObvious
    ˆ Beyond silence
    Igen, csak 8 chapter van összesen.

ˆ thewrek
    A lakosok fejlődéséhez több kritériumnak is teljesülnie kell

- Szükségleteik (étel, ital, vallás, ruha, stb) maximális kielégítése. De az is elég, ha már 70% fölött van. Lényeg, hogy az állapota világos zöld legyen, "very well satisfied"

- Az adóztatást minimálisra kell állítani.

Ha ez a kettő megvan, akkor ahogy Noodlee is írta, Euphoric lesz a hangulatuk. Ami aztán átvált "ready to advance"-re vagy "move in"-re. Előbbinél fejlődőképesek, utóbbi esetben pedig beköltöznek a lakosok.

- És a szükséges nyersanyagok is meglegyenek.
    (szükséges nyersanyag/ház)
    Peasant->Citizen: 1x fa, 1x szerszám
    Citizen->Patrician: 1x fa, 1x szerszám, 4x kő
    Patrician->Noblemen: 3x üveg, 3x kő, 1x fa, 1x szerszám

Célszerű megvonni a fejlődéshez való jogokat a piactéren. Így jobban oda tudsz figyelni a fejlődésre és nem emésztik fel a nyersanyag készleteidet.
  • thewrek
    Köszönöm szépen a segítséget! :)
  • Serpa
    az egy bug.

gondolom javítják majd azt is.
  • Noodlee
    Az épületek egy része azért nem elérhető, mert nincs elég városlakód hozzá. Ha rátartod a kurzort az épületre, akkor pirosan írja, hogy mi az, ami nincs még meg neked.
  • Noodlee
    Csak akkor lépnek szintet, ha minden igényüket teljesíted(kaja, pia, templom, stb), és a hangulatuk euphoric szinten van.