Anno 1404
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Sziget-szintû a raktározás. Tökmindegy hová viszik a cuccot, az az egész szigeten elérhetõ.
- Klikkelj a kötélgyárra és nézd meg, hogy van-e a hatókörében mûködõ és lehetõleg mások által még nem leterhelt kender ültetvény (ha egy ruhakészítõ már javában dézsmálja akkor nagyon sok cucc nem fog eljutni a kötélgyárba) vagy raktárépület, amiben van elérhetõ nyersanyag.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Kis szigetek, kevés terménytípus/sziget, a három legnehezebb ellenség és baromi nagy poput kell összehozni.
Jó lesz 😊
nekem is a vasládával lenne gondom.Lemegyek a bal alsó sarokba warshipekkel de nemtudom azokat a szartalicskákat megtámadni....plz help.kösz
- szerintem ami az egyik raktárban van az a másikban is benne van, még csak út sem kell hogy összekösd õket
- több okból is : nem elég a kis kocsi ami kiviszi belõle a kész kötelet vagy tele van belõle a raktárad, vagy a ruhagyártók elviszik elõle a hempet.
- Hogyan lehet/ha lehet egyáltalán a lakosok (nem parasztok hanem civilek) számát növelni direkt? vagy csak a piac köré épület és fejlõdik magától? mert idegesítõ, hogy 5 civil kéne ahhoz, hogy építhessem az újjab dolgokat és sehogy se jön össze..
-ha van egy raktár pl a sziget közepén abból el lehet vhogy vmi a kikötõbe a cuccot?
-mért van az,hogy hiába egy csomó alapanyag és pl nem megy a kötélgyár pedig út minden megvan meg közelis van stb
-am 4. pályán vok még
Az egyik módszer, hogy a diplomácia képernyõn pénzért honort veszel, de ez csak bizonyos idõközönként mûködik. Az is megoldás, hogy egy kisebb szigeten csinálsz egy tûrhetõ láncot egy drágább késztermékbõl és onnan felállítasz egy kereskedelmi utat valamelyik kereskedõhöz. Ha eleget kereskedsz akkor nem csak a pénzed nõ, de bizonyos profit után jönnek az üzenetek, hogy milyen jó kereskedõ partner is vagy és kapsz honort (eleinte keveset, de gyakran, késõbb sokat, de baromi ritkán). Ezt a módszert különösen imádom, mert ha a túltermelõ cuccokat adom el (fa, kõ, szerszámok, stb), amikre a játék állandó jelleggel figyelmeztet, hogy leállt a termelés (idegesítõ), ezek után nem fog. Csak akkor szokott rikácsolni, ha az üzem sokáig áll, de ha a hajó állandóan elvesz egy kicsit a készletekbõl, akkor az üzem folyamatosan dolgozik. Pénzt, honort és nyugalmat kapok cserébe. 😊
Az se utolsó dolog, hogy egyszerûen csinálsz egy kolóniát egy kisebb, nyersanyagok tekintetében lényegtelen szigeten és felviszed mondjuk patríciusi szintre. Mindegyik szintlépés után kapsz honort és az adóbevételek is nõnek.
Vagy ott van Benedicta a maga kis Place of Pilgrimige épületével. Csinálsz mellé egy kolóniát és folyamatosan ellátod kenyérrel. Nagyritkán felüvölt azon a borzalmas hangján, hogy csoda történt és egy idõ után, miután a csoda elmúlt, kapsz 200 honort.
A küldetések se rossz módok, mindegyikért jár honor és ha olyan tárgyat kapsz jutalmul amire nincs szükséged, azt is eladhatod valamelyik jómadárnak egy kis plusz honorért.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Nagyon kiraly a gama viszont elakadtam de iszonyat modon az 5. palyan !
Foggalmam nincs mit kene csinalni. 2 kuldi maradt az egyik a :
Guy Forcats secret amiben 1 copper key kell amit meg is talaltam es 1 iron storngbox AMIT MEG SEHOL SE TALALOK !! PLIZ ha valaki tudja hol keressem help !
Én építettem az egyik szigetre egy kenyértermelõ láncot, hogy ellássam Benedictát a csodáihoz a felesleget meg kiraktam a kikötõbe eladásra. Eleinte a vezír jött nagyritkán és elvitt vagy 5 darabot. Miután felfejlesztettem a flottáját, már kicsit gyakrabban jött és mindig elvitt vagy 20-at. Nem lehet megélni belõle, de azért jól esett, hogy idõnként csurrant-cseppent egy kis ezres a kincstárba.
A semleges kikötõket én is nagyon hiányolom, fõleg azt, hogy minél többet kereskedtél velük, annál fejlettebbek lettek.
A 1701-ben ha szükségem volt 50t akármire, azt a Free Trader 90-95%-ban teljesítette . De az ellenfelek is, 60-70%-ban .
Most ha kell valamibõl 50t, akár Northburgh, akár a Sejk, legjobb esetben is 4-5 tonnányit hoz belõle .
És igaz ez az eladásra is, közepes árat határozok meg, eladnék 50-60 tonnát, mégis max 3-4-et visznek belõle . De még ha leviszem az árat, akkor is ..
A másik, hogy sajnálom, hogy kivették az ellenfelek áruszükségletét . Jobb volt tudni, hogy kinek mire van szüksége, és a legjobb áron eladni neki . Most tökmindegy hová viszem az árut, ugyanazt a potom pénzt adja a Sejk meg a Lord is . A 1701-ben ugye alapból volt 5 kereskedõ törzs (kalózzal 6), és ezek közt is lehetett kereskedni némi haszonért (játék elején de jól jött), most ez nem lehetséges, mert mindenki mindent ugyanannyiért vesz .
Sztem ezzel alaposan le lett butitva a kereskedelem, pláne hogy csak a Lord meg a Sejk van, meg esetleg 1-2 ellenfél, szemben a 1701 5-6 törzsével + ellenfelek .
...talán majd jövöre...
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
Nálam nem ilyen homályosak a távolabbi dolgok!
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
elleszek egy ideig 😊
És van olyan hogy 4 hely van ahová én tudok berakni 1,10 vagy végtelen mennyiségû cuccot.Ez micsoda?
Akkor ha megadom hogy xy városnál "-" azaz pakoljon ki mondjuk 10t fát akkor meg kell adnom hogy az én kikötõmben pakoljon be "+" azaz 10t fát?
Rá megyek arra a kis csillagra bekeresek várost vagy kikötõ vagy mi az és utána bead ilyen +/- izét ott mit kell csinálni?Be lehet adni oda több várost is úgy láttam.
Ezt hogyan kell csinálni?
A végén amúgy is fõleg a felsõ szint ellátásával törõdik az ember, az épületnek meg csak nyersanyag kell.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Amit én említettem az meg Velencében. De mindegy is, csak most ahogy írtam, eszembe jutott és gondoltam hátha ismeri valaki más is.
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
persze ha ez fontos
Nem tudjátok annak mi volt a címe? Még commodore, vagy amiga vagy talán XT(esetleg 286-os) idejébõl való a játék...
persze ha elolvassa valaki a manualt, az is segyt, de az cak alapszabályokat említ, az hogy ezekbõl mik következnek, azt neked kell kitalálni.