Anno 1404

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Sok boldog lakos = magas adóbevétel 😊

Mit tudok olyankor csinálni ha minuszban vagyok pénzileg?
Folyamatosan hordom a cuccokat eladni de folyamatosan megy is minuszba a pénz!kb már -5000 pénzem van!Eladok valamit 1500ért a hajóról ok felugrik -3500 aztán nagyon gyorsan nõ tovább és megint már 5000nél tartok!
Honnan tudok pénzt szerezni?
Adót hogy kell behajtani?

Tuvok
Na ja, zöldben is marad a "hit" sávja a házaknál

Hmuda
De a fejlõdéshez lényegtelen. A kis templom 30%-ot ad, a nagy templom 70%-ot, míg a fejlõdéshez 60% kell.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Tuvok
Ha a város szélén vannak, akkor teljesen normális .
Az egyik trailerben hangzott el, hogy a városoknak azzal próbálnak Metropolis jelleget adni, hogy a város szélén levõ, fejletlenebb házak nem fognak fejlõdni .
Ha ezeken kívül is raksz még házakat, akkor a belsõk egyszercsak fejlõdnek .

Van néhány peasant lakóházam, amelyik sehogy nem akar szintet lépni, pedig minden megvan hozzá, ami kell. Ez normális?

Nem érdemes egyszerre upgradelni a lakóházakat, a következõ fejlettségi szintre, elõször elég csak egyet, hogy elérhetõk legyenek az új népnek az új fejlesztések. Ha már üzemelnek az új üzemek, akkor érdemes felfejleszteni a többit is, így nem nyíg annyira a nép, hogy nekik új igényeik vannak. Jól gondolom?

nobleman-hoz kell mind a két 'fajta' templom!!

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Tuvok
Onnan néztem én is eleinte 😄

Naszóval: csak nagy templomom van, Peasant és Citizen szinten 100%-ban teljesül a "vallásgyakorlás", Patrician szinten már csak 70%, kell nekik a kis templom is

Én még csak a 3. pályát tolom, de azt már vagy 10. alkalommal kezdem újra, mert rájövök, hogy valamit máshogy kellett volna csinálnom. Most úgy érzem egyenesben vagyok 😊

Erre valaki?418
"Asszem csinálni kéne egy ilyet most is"
Hajrá-hajrá!<#taps>

Skennelni és belinkelni! 😄

Igen, ez a kimaradós dolog engem is bosszant. Amúgy pár építési trükköt már ellestem a géptõl, néha elég logikusan építget, ha belegondolok, okosabban, mint én 😛

Tuvok
Ezt kétszer teszteltem: egyik alkalommal megfelelt, másik alkalommal nem
Szóval nem értem ...
Hiányzik a 1701-bõl ismert Sandbox mód, ahol az összes épület nyitva volt, korlátlan területtel, így lehetett tesztelgetni
A 1701-ben csináltam anno (😄) egy kis cetlit a teszt alapján a legideálisabb várostervezéssel, minden épületnek megvolt a helye, gondolva a késõbbi, nagyobb épületekre is
Asszem csinálni kéne egy ilyet most is, de teszt mód híján macerás, ráadásul a Market szélessége és a kis templom hossza 5-ös, ami sehogy se stimmel a 3 kocka széles házakkal, valahol 1-2 kockányi terület mindig kimarad <#wilting>

meg kell hagyni a régi templomot mert minden templom csak egy bizonyos körzetben "vonzza" az embereket.

Nem értem mi van mert a játékot direkt onnan szedtem le amit az egyik fórumozó ajánlott és nála megy...
Trükkös. Köszönöm.
A templomnak már így is kicsit nagyobb helyet hagytam, gondolva a következõ templomra. A régi templomra amúgy szükségem lesz, vagy az új templom megfelel a régebbi népnek is?

Ez van benne:

>14.07.2009 11:09:12] StackTrace (ThreadID 3612, BuildInfo v1.00.1762, LogFile 0):
crash szóból ítélve a file-ban logolja, hogy mikor, és miért halt ki a játék. A hibákat jegyzeteli benne.

Tuvok
Az új templom nagyobb területen "hat", mint a kicsi, és a kocsmaé is elég nagy
A váris közepefele - alkalmas helyen - elbontasz 1-2-3 házat, lerakod a templomot, a város szélén pedig építesz új házakat

Nincs valami opció arra, hogy az épületeken látható legyen, hogy mit termel? Kis ikon felettük, vagy ilyesmi?
Azt nem lehet megnézni, hogy melyik épületbõl mennyit építettem eddig, és hol?

Majdnem elfelejtettem;a játék könyvtárában lesz egy fájl:anno crash.log
Ez mi?
Ha építek egy várost, akkor a házak közelében kell lenni a kocsmának, és a templomnak. Ha a városom fejlõdik, akkor az új népeknek új templom, és kocsma kell, de nem tudom elhelyezni a házak közelében, mert már nincs hely. A régi templomot nem tudom lebontani, és a helyére felhúzni az újat, mert az új nagyobb helyet foglal.
Mi ilyenkor a teendõ?

A gépen futnia kell:
Proci: T3200 2,16Ghz
Videokártya:Radeon HD3470 512Mb
Memória:3Gb
sztem nem ez a probléma
De akkor mi???
Hello!
Pls segítsetek nekem!nem indul el és már nagyon kész vagyok,3 kül verziót kipróbáltam és egyik se megy.
Többféle cracket is leszedtem,kombináltam,mindent úgy csináltam ahogy le van írva de semmi😞😞
Elindul, felül megjelenik a címke és az egér is átváltozik és rögtön ki is lép.
Ez miért van? Mi nem jó???
Segítseteek!!PLS!!
Tuvok
Na na na na ... nem csalunk ...

Hello

Nagyon elakadtam a 6 ik pályán .amit tudtam megoldottam a feladatok közül ,de nagyon sokan támadnak nincs pénzem új csapatokra és már a várot támadják .Mit kell még csinálni h vége legyem a pájának?
Hello.
Nah a harc elég durva! Mindenképp újítás hogy a "sereged" tábort épít, és tulképp a táborok harcolnak! Mondjuk nekem az elözõ annoban jobban tetszett a katonai rész. Itt semmi taktika.Az gyõz aki több tábort épít, vagy több hajót épít.Nincs esélyed ha az ellenség elõbb támad meg mint te õt..:-( azért ez nagyon gáz szerintem!
A legegyszerûbb megoldás: trainerrel belõsz magadnak 10ezer honort <#vigyor1>
Tuvok
Kedvencekben 😊

Tuvok
Ezek mind szoktam alkalmazni, de valahogy mégsem dúskálok honorban
Sztem 1-2 szir-szarnak túl magas a honor ára, legalább is a hasznáért cserébe

sikerült, köszi 😊
a szigeten körbe van négy apró láda azokat kell megnézni! tényleg aprók! 😉

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

hali, az ötödik pályán vagyok, a szultánnak két hajóroncsról kell elhozni a cuccokat, amelyiket a flotta védi, azt megszereztem, a másik hajóroncs egy viharos sivatagi szigeten van, na ez a baj, nem tudom, h mit kell csinálni, letelepedni nem enged. Segítség 😊
vice
Akinek sikerült leszedni a guide-ot, tegye fel legyen szíves valahová, mert sehol nem találni a neten

Tnx.

Van egy kis problémám. Kitalált példával elmagyarázom.
Adott egy sziget, ahol sok fát termelek. Beállítok egy kereskedelmi útvonalat, hogy átvigyek fát egy másik szigetemre. Beállítom, hogy 10 fát vegyen fel itt és 10 fát tegyen le ott.
Ha van 20 fám, akkor levesz 10-et és átviszi, ha van 11 fám, akkor is levesz 10-et és átviszi. Nem lehet valahogy beállítani, hogy mondjuk 10 fát mindenképp hagyjon a raktárban?

Thx a válaszokat, közben leesett nekem is.😄

Narxis
kösz

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

HAYES
Ott tudod beállítani az árat, amikor kiválasztod az árut, van egy kis csúszka, hogy mennyit akarsz eladni, a csúszka fölött pedig van egy kis fül pénzérme ikonnal. Arra kattintasz és ott állíthatod be az árat.

Köszi szépen.Nekem is ez volt a gondom.
Le tudnátok irni a 4. pályán mitt kellene csinálni
a szultánnal és még 5db hajotörröt emberrt hol lehet megtalálni?

Nyomd folyamatosan a numpad "+" gombot,gyorsabb lesz a játék.
Sziasztok
Tessék, aki elakad a kampányban, annak ITT VAN végigjátszás az összes sidequesttel, mindennel és még egyéb leírások, tippek, trükkök is.
töltse fel valaki lécci mivel a link halott
köcce elõre is

Szigetenként csak 2-3 dolgot tudszt termelni.Datoját pl csak a sivatagos szigeteken /ahol jelzi is csak azokon/ és a vízmû a sivatag miatt kell.
Nem lehet tehát akármit bármelyik szigeten termelni.Kezdésként ezért az északi területen keress szigetet ahol lehet cidert és kendert termeszteni.(cider a pia, kender kell a ruházathoz)

Valaki a #399- re ??? segítene?
HAYES
Ha a sziget fölé mész felül középen kirakja hogy mit tudsz termelni a szigeten. ha ráviszed az egeret, akkor ki is írja név szerint.

Hali!
Continous game üzemmódban játszom és van egy kis gond. A legjobban zöldelõ szigeteken (ahol egy szál sivatag sincs, nem is volt) se tudok semmilyen ehetõ növényt (datolya meg az a cider) termeszteni, mert valami fertilityre panaszkodik. Az orientektõl kaptam már ki vízmûvet, az állítólag növeli a fertility-t, de hiába rakom körbe a gazdaságokat vímûvel, akkor se termelnek. Mitõl van ez? Vagy kimaradt valami? Így nem tudom növelni a populációt se, mert a nomádoknak kéne a datolya, csakhogy sehol nem terem...😞

Hello.
Plz segítsen valaki.
1. Hogyan tudom az árat beállítani amikor "kirakom" az árúimat a kikõtõi raktárban?
2. Melyik billentyûvel lehet forgatni a képet?
köszi:-)
hali, fûszert a déli szigeteken (a sivatagos) tudsz csinálni, onnan kell átszállítani ahová kell.
Ma szedtem le és már tesztelem. Írtó jó a grafikája, ahogy zoomolok az csodás látványvilág. Elsõ percekben csak bámultam a szép hajókat közelrõl, forgattam a kamerát. Anno sorozatból régi motoros vagyok. Kezdve az 1602-tõl mindet nyomtam már.

fûszer termeléshez mi kell? van 1200 lakosom ennek a fele citizen de amiatt hogy nincs fûszer nem tudom patriot rangra "növelni" õket.

Narxis
Hogy lehet növelni a játék sebességét? Ahhoz, hogy a telepesekbõl polgár(citizen) legyen elég csak az igényeiket teljesíteni?(templom, kaja stb.) vagy kell még más is?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Hmuda
Hoppá mit találtam: az eddigi leghasznosabb cucc a játékhoz: termelés kalkulátor.

Beadod, hogy mennyien laknak a városban és az kidobja, hogy mennyi termelõ épületre van szükséged, hogy elláss mindenkit. Még az is benne van, hogy melyik lánc milyen arányban a leghatékonyabb. A nagyrészét már kisilabizáltam, de azért lehet még jó dolgokat találni.

Kalkulátor.

Ez alapján egy kicsit költséghatékonyabb koldusokat eltartani mint parasztokat, bár az adó hiánya még mindig fájó pont lehet egyeseknek. 😊

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun