Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval sok esélyük nem lesz.
<#vigyor>#vigyor>
Jah, és még valami. Gibraltárt ti elfoglaltátok? Mert én igen, és az is rettenetesen könnyû volt. Fogtam egy hadosztályt (kb. 27000 ember), és simán átvittem õket a brit fennhatóság alatt lévõ gibraltárba. Nem volt ott egyetlen egy egységük sem, harc nélkül elfoglaltam. Most a brittek megadási státusza (az a zöld csík) kb. 75%-nál jár.
1940 decembere van. Megvárom míg vége a télnek, és kb. 1941 tavaszán indul meg a Barbarossa.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
May the force serve you well!
Van egy hadtest parancsnok és neki vannak ugye képességei. Na, és ezek a képességek hatással vannak az alatta szolgáló hadosztályokra ?
Miért használsz SP-t sima gyalogoshadosztályhoz, amikor azok legyártása, fenntartása több, mint egy sima ART-nak? Ráadásul még a mozgékonyságát sem tudod kihasználni, mert a hadosztály az INF-k sebességén mozog.
Érdekes, hogy mennyire nincs jelentõsége a játékban az utászoknak. Azt hiszem, ha több hasznos feature járna hozzájuk, akkor megérné használni is Õket...
Motorizált hadosztály; 3 mot 1 SP/TD
Gépesített hadosztály; 3 mec 1 SP/TD
Páncéloshadosztály; 2 arm 2 mot/mec vagy 2 arm 1 TD 1 SP(a páncélos ezrednek, természetesen mindig a legfejlettebbet teszem be a 3 közül)
(mert ugye van könnyû, közepes, nehéz...Superyheavym még nem volt.)
Úgy értem ,hogy mittom én pl.: vannak ilyen feltartó erõk (Milicia,Garrison) egységek. És azokat úgy használom ,hogy csak rendfenntartás céljából meg itt ott támogató egységnek benyomni öket. xD
+Meg ilyen erõsebb HO-k mint pl.: 2-3 dandárosakat csak ilyen védekezõ/támogató egységeknek használom.
+Mindig csinálok fõerõnek maximális 4-5 dandáros HO-kat akiket mindig támadásra használok. Ti ezt, hogy szoktátok megoldani?
2. Sztálinnak két fia volt hivatalosan: http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Stalin A másik alkesz volt (bár ez nem tér el szignifikánsan az orosz átlagtól😄).
3. Churchill írja az emlékirataiban, hogy Sztálin egyszer mesélte neki, hogy az aknaszedésre a büntetõzászlóaljak a legalkalmasabbak, csak hajtani kell õket. Kb. ilyen volt a hozzáállás.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy feljöjjön a Vichy event?
Lengyelországot már elfoglaltam. Aztán 1940 április 1.-jén nekimentem a Benelux államoknak. Azokat is hamar lezúztam. De Franciaországban nagyon lassan haladok. Már elfoglaltam Párizst, sõt, tovább is haladtam, de az event nem akar feljönni. Nem akarok végigmenni egész Franciaországon, mert ilyen tempóban 41 nyarára se végeznék.
"Köztudomású az is, hogy a szovjetek minden emberanyagot bevetettek." Ez megint csak badarság.
Sztálinnak meg több fia volt,akit említesz azt pl nem kedvelte.
Köztudomású az is, hogy a szovjetek minden emberanyagot bevetettek. Nem érdekelték õket a kifogások, gyakran voltak versenyeztetve a frontparancsnokok, így az emberi áldozat nem sokat számított a kommunizmus oltárán. Gyakorlatilag mindenkit besorozhattak és nem nagyon volt protekció, hogy valaki megússza a hadkötelezettséget és a halált(Lásd: Sztálin fia).
Röviden: "ne ítélkezz, hogy ne ítéltess!"😄😛😄😛😄😛
Tudtommal évente 1 millió újonc volt Németországban és 2 millió a Szovjetunióban '43 környékén. Ezért (is) tudták a szovjetek simán pótolni a hatalmas veszteségeiket, míg a németek egyre kevésbé (bár így is lenyûgözõ módon).
Ez vezet ahhoz hogy rosszul méri fel az erõviszonyokat....
A conscription law átírása ellenben teljesen megoldja a kérdést, mind a kezdõ, mind a manpower termelést. Az arányok körülbelül helyesek az országok között, így 5 adat megváltoztatásával simán lehet orvosolni a problémát. A módosítás természetesen önkényes, de elsõ blikkre reális lett a játék. Az önkéntes hadsereg -0,5 helyett 1,5, így a kezdõ német manpower 413 helyett az ötszöröse. Utána fokozatosan emelkedik a szorzó: 3,4,5,6. A kiegyenlítés miatt az agrárkultúrát is lehetett volna módosítani, de ezzel már nem akartam tökölni.
Ezzel így a németeknek 2100 manpowere van és a három év miatt 41-gyel növekszik, míg a szovjeteknek 4400 és 39-cel növekszik az önkéntes hadsereg miatt. Ez kb. megfelel a tényeknek.
Ha te nem hiszel a wikinek, akkor lehet menni javítani, érvelni, miegymás.
Én könnyen meggyõzhetõ vagyok!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
ill. , tudnatok ezekrol nekem par szot mondani?
militia - garrison - military police?
partizán tevékenység ellen (vagy fontosabb városok , kikötõk õrzésére) melyik egység javallott?
A német hadosztályszervezet egyeltalán nem speciális, szinte az összes jelentõs haderõ (francia, német, szovjet, USA, japán) ahhoz hasonló szervezetben harcolt. Az angoloknál volt hivatalosan dandár, de ennek az volt az oka, hogy a gyalogezredek zászlóaljaira szedték szét, és hármasával a szabályos hadrendi számmal ellátott dandároknak rendelték alá. Ennek oka a tradicionális ezredrendszer megtartása, és az angolok hülyesége volt.
Ha komolyabb forrásra vágyol, mint a wiki, akkor itt nézz körül:
niehorster.orbat.com
szerintetek ez most mi h 38' augusztusa van és a tengelyben ennyien vannak???
német hadosztály: 3gyalog, 1tüzér, 1utász, 1 páncélvadász ezredekbõl ált. OK.
(Bár fenntartásaim vannak afelöl, hogy ezeket ténylegesen meg lehetne feleltetni az ezrednek, mert a németek elég speciális szervezeti felépítésben harcoltak)
A vita arról folyt, hogy van-e alárendeltségi viszony ezred és dandár között.
Te is azt írtad, hogy a hadosztály ezredekbõl állt, és nem dandárokból, amik további ezredekbõl.
Ezen kívül te magad írod, hogy az oroszok a háború alatt áltak át a modernebb dandárokra.
Akkor most min vitatkozunk?
Akkor egy teljes összefoglalás a hadseregek felépítéséhez:
Link
Különben a játék szempontjából mindegy, hogy mirõl beszélünk, mert legkisebb egységként szerepel, bárminek is hívjuk.
Ugyanakkor a készítõk adtak támpontot: Nato jelölésekre hajaz a játékban használt kódrendszer...
Más: Az lehet, hogy azért volt az angoloknak olyan kevés szárazföldi egységük a szigeteken, mert a Franciák elleni támadáskor Dunkerque-t foglaltam el az elsõk közt, és nem igen hagytam senkit se menekülni? Mivel északról délfelé egy szép nagy ívnél Párizsnál bekerítettem az angol-francia-maradék belga és holland csapatokat, és szinte mindegyik meg is semmisült, szóval esélyük nem volt hajóra szállni, és menekülni. De nemtudom, hogy ez meg történt volna-e, ha nem foglalom el Dunkerque-t...