Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze, mindent tudsz, de mondjuk a repülõk esetében a fejlesztések mind 1939-esek (1.2 patch) a németeknél. Ilyenkor nem érdemes nekikezdeni repülõt fejleszteni, viszont theoryt igen, mert azzal is növekedni fog a repülõk esetén az elméleti tudás. Így ha ráállsz a theory fejlesztésére, késõbb 1939-ben ha nekikezdesz egy repcsi alkatrész fejlesztésének, akkor eleve magasabb lesz az elméleti tudás (zöld jel), és ez nem csak egy fejlesztést gyorsít fel, hanem az összes témában folyó fejlesztést is.
Ezen kívül, ha jól emlékszem (bár erre nem merek megesküdni, és biztosat majd csak otthonról tudok írni) a gyártás sebességén is növel az elméleti tudás nagysága.
De jó példa erre a hadihajós theory is, mert az is hat majdnem az összes felszíni hajó fejlesztésére.
Ezen felül egy theory fejlesztése általában 1-es nehézségû (ráadásul a '36-os szint a sokadik, így szinte sosem lehet vele utolérni a tényleges évszámot.). Tehát sokkal "olcsóbb" ezzel növelni az adott téma elméleti ismereteit, mint mondjuk egy konkrét fejlesztéssel, ami 2,5,10-is lehet...

Szervusz Adamfark!

Kösznöm gyors válaszod!

"Theorykból csak azokat érdemes fejleszteni, amiket azonnal nem tudsz (mert késõbb van a kifejlesztésük történelmi dátuma)"

ezt a mondatod nem igazán értem... hisz a rakétákon, atomon, s talán a radaron kívül mindent tudok már az elején is fejleszteni... Akkor a többi theory-t hagyjam, csak akkor költsek rájuk, amikor már végképp nem tudom, hogy mit csináljak? (Németekkel)

Köszönöm!
Már sokszor kérdeztem, de gondolom senki se tapasztalta még:

Mik a tapasztalataitok az atombombával?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

1. Theorykból csak azokat érdemes fejleszteni, amiket azonnal nem tudsz (mert késõbb van a kifejlesztésük történelmi dátuma), de késõbb gyorsan meg lesz szükséged rájuk. (repülõk, hajók, páncélosok, vagy ha magyarokkal játszol, akkor inf.) Esetleg mint az atombombához szükséges theoryk, mert azok fejlesztése kihagyhatatlan az atombombához. Elõnyük, hogy kifejlesztés után az összes többi hasonló fejlesztés, ideje lecsökken, mert emelik az adott tárgyban a tudást. Érdemes a játék elején használni Õket, és lehetõleg specifikusan....
2. Az országod berendezkedését mindenképpen érdemes már az elején állítani, mert elég sokat számít.
Esetleg már az elején érdemes egy hûborút kezdeményezni, hogy hozzáférj a legtöbb IC-t biztosító politikai állapotokhoz. Jó, hogy a háború befejezésekor nem vált vissza automatikusan minden beállítást a korábbi állapotra, így lehetõség marad a hatékonyabb beállítások használatára.
A Hard Industry viszont oda kell figyelni, mert ugyan megnöveli az IC-t, de a szökséges supply is megnövekedik, de nagyon durván. Ez a háborúban ellensúlyozódik a csökkent CG értékkel, de békében ez nem érvényes. Ilyenkor érdemes visszaváltani Mixed industryra.
Ha demokráciával játszol, akkor egy bizonyos neutrality szint alatt van egy csomó dolog, amit nem érsz el.
3. A miniszterek meghatározott években jelennek meg.
Securityben: Goebels, vagy Buch, mert +5% leadershipet adnak.
Armamentben (ha jól emlékszem) : Schacht, amíg kevés egységed van, mert +10IC-ad. Késõbb viszont érdemes egy olyat választani, aki -20% supply-t biztosít, mert ha kiszámolod 200-as alap IC esetén +10% az 20IC pont, de ha már annyi egységed van, hogy mondjuk 110 IC pontot kell költeni a supplyra, akkor az már -20%-nál -22 IC-t jelent, amivel kevesebbet kelle a Supplyra fordítani.
Németország ásványi anyag és pénz hiányát, pedig elsõsorban supply eladásból lehet finanszírozni.
4. A csillagok azt jelentik, hogy milyen szintû HQ-t vezethet. (hadosztály, hadtest, hadsereg, hadseregcsoport, stb.) Ha megnézed jobban egy 2 csillagos tábornokot már nem tudsz hadosztály parancsnoknak kinevezni, csak hadtestparancsnoknak.
Fontos még: ha magasan tartod az officerek %-át, akkor több, és jobb parancsnokot kapsz, akiket beoszthatsz a HQ-khoz.
Nálam 2-3 skill - hadosztály. 3-4 skill hadtest, 4 hadsereg, 4-5 hadseregcsoport, 5 theatre.
A skill befolyásolja a stacking penaltyt. Többen azt írják, hogy érdemes alacsonyabb szinteken is tartani a nagyobb skillû parancsnokokat, hogy tovább erõsödjenek, de elvileg elõléptetésnél ez az érték 0-zódik.
Nálam alap, hogy az old guardokat kiszórom/lefokozom. Max. rendfentartó egységekhez vannak beosztva...
Sziasztok!

A fejlesztés számomra még mindig nem tiszta (sok más dolog mellett).

Németekkel szoktam játszani.
Kérdéseim:
1. A theory-kat érdemes-e fejleszteni? Indulásnál mindegyik 1918-as szinten vannak. Mire mindet felfejleszteném semmi nem marad az egységek és doktrínák fejlesztésére... Érdemes/kell ezekkel foglalkozni, gyorsítják oly mértékben késõbb a fejlesztéseket?

2. A politics fülnél lenn lehet állítani sokmindent. Hellyel-közzel értem, hogy mi a hatásuk, de a valóságban, gyakorlatban miként érdemes õket használni és mikor/mely okból kell rajtuk változtatni?

3.Ugyanitt a politics fülnél mikor jelennek meg új miniszterek, kiket érdemes választani. (hellyel-közzel itt is értem a hatásukat, de a gyakorlat mit mutat?)

4.A katonai vezetõknél a csillagok kiosztása jelent valamilyen penalty-t? pl:jobb, ha egy 4skill-es parancsnok csak 2csillagot kap, vagy édes-mindegy (amennyiben csak hadosztályt vezet)? A csillagok csak azt jelentik, hogy mennyi egységet tud vezetni és érdemes minnél kisebben tartani?

Köszönö,!

Bízom válaszotokban!

Hori
hali. az én játékommal vmi nem stimm. 1.2 es patch van fennt.

1944 be vagyok magyarral... az én technologiáim ilyen 1940 szinten vannak... infartry picit jobb. és azon csodálkozom, hogy az egész világon állóháború van már 6és fél éve. de olyan szinten, hogy a kva erõs német haderõ nem birja áttörni románia védelmét. aki eygedül áll a hábórúban németo. ellen. csodálkotam h mi a franc lehet, benéztem románokhoz. az összes tech jük 1948 as vagy 1950es szinten van.......!!! hogyan?? ezután néztem japánt, neki a tankjai 1980as szinteken vannak 😄 ennek ellenére kína lenyomja õket... WTF? ez hogy lehet? :/

szerintem ez nem ország specifikus.
Van olyan típus, amit érdemes: Csatahajó, Anyahajó, Tengeralattjáró
A többi inkább felejtõs.
Ami még nagyon hasznos lehet, hogy a port strike és a naval strikehoz kapcsolódó összes fejlesztést toljad a légierõs doktrinák közül.
Ha sok TAC bombázót építessz, akkor azok jók hajók ellen is, ugyanakkor a leghatékonyabb ilyen esetekben az anyahajós kötelék, valamint a naval bomber.
Olaszországnál azért lehet érdemes a légierõt fejleszteni, mert a Földközi tenger mindkét partján vannak repülõterei, és szinte az egész Földközi-tengert le tudja fedni.
Olaszokkal milyen hajót fejlesszek?
Rolika16
Hátha 6 anyahajód van, akkor nincs mitõl félned !<#eplus2>

Nekem 4 BB-m 2 SH BB-m volt 3 brit anyahajó ellen. Meg sem bírtam õket sebesíteni...épp, hogy kibírtam õket vonni veszteség nélkül.

Japánoknál, USAnál gyártani kell az Anyahajókat ! Persze Briteknél sem árt...

errõl már egyszer leírtam a véleményem: németekkel az usa-ban nem fogsz tudni partra szállni repülõkkel és tengeralattjárókkal. a britek még hagyján, de (legalább is nehezebb fokozaton) az usa rendesen keresztbe tehet az atlanti óceánon (fõleg a nagy távolság miatt).
usa, japán csatahajók nélkül? ez olyan mint a németek tankok nélkül. mehet nélkülük, de hát légyszives... 😊
BF109
én a németekkel szoktam játszani a 2. és 3. részben is velük voltam és én meg inkább az anyahajókat és a cirkálókat fejlesztem. jelenleg 6 anyahajó 7 csatacirkáló + 30 egyéb kisebb hajó a felszíni flottám, nem is nagyon akad ellenfelem. készülök az Anglia és az USA elleni invázióra. tengeralattjáróim is vannak de nem sok 12 darab IX tipusú.

tengeri csatát csak a teljes flottámmal nagy légi fedezet mellet vívok csak mert féltem az anyahajókat.

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Mor3llo
Érdekes...Benelux államokat 1 hónap alatt foglaltam el...mostmeg 2hét alatt Párizs alatt vagyok...

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Tanácsokat szeretnék kérni, hogy különbözõ országokkal, hogyan érdemes a haditengerészetet felépíteni.

Ha németekkel megyek, nem is foglalkozok semmi mással, csak és kizárólag a tengeralattjárókkal. Mert sokáig készülnek ugyan, de marah olcsók.

Viszont az a problémám, hogyha Japánokkal, vagy Amerikaiakkal játszok, akkor se tudom magam rávenni arra, hogy nagy Csatahajókat építsek.
Mert például építek egy nagy csatahajót 1 évig (nemtom most h állt mennyi idõ), megépük, kifut, és az ellsõ csatában nagy esély van rá hogy el is süllyed.

Illetve, a tengeralattjárókat csak Konvoj felderítésre küldöm. Az ellenség flottáját álltalûában repülõgépekkel tizedelm. Szerintem az a leghatásosabb módszer a hajók ellen.

Ezért lennék kíváncsi a ti véleményetekre. Hogy ti hogy gondoljátok ezt.
Rolika16
Túl nagy stacking penaltyt kapsz...Illetve egy területet max 4 CAS/4 TAC támadjon...sokkal hatékonyabbak lesznek. Több katonát veszt ellenfél. Én amikor 20 repülõ századdal támadtam egy területet, akkor olyan 20-40 embert öltem meg egy bevetés során. De amikor csak 4 CAS század támadta õket 100-300 között volt az ellenfél vesztesége.

Én azt 3 belga ezredet 2 hadosztállyal támadnám. Illetve egy harmadikat betennék support attackba. Egybõl 90% körül indul...

BF109
errõl a delay hekkrõl tudnál mesélni? mit kell átírni?

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

BF109
megint nekikezdtem a nyugati hadjáratnak. a fõerõvel eljutottam gond nélkül Brüsszelig. a fõerõm 9 köz. pz. 6 könnyû pz. 46 motorizált gyalogos 8 sima gyalogos dandár vagy ezred vagy ki hogy hívja (bár az angol brigade akkor is dandárt jelent) támad 12 stuka és 8 he 111 támogatás mellet 3 azaz három nyomorult belga gyarogos ezredet és 46 % ról indul a csata. agyam eldobom :-/ ez bug vagy mi a tök?

Hah. Az én játékomban az én német seregem kb. 700 ezres volt, mégis el tudtam foglalni (igaz, nagy nehezen, a várakozási idõ miatt többek közt...) egész Európát (Brittek már az Axisben vannak... Muhahaha, Amerikát sikerült távoltartanom a háborúbalépéstõl, sõt majdnem csatlakoztak hozzám, most félúton vannak az Axis és Allies közt...), kivéve az oroszokat, mert azokra nem hogy nem elég a seregem (mert 41 vége van, és meg 43-44-es szintre fejlesztettem föl majdnem mindent...), csak kevés. Mármint letudom õket gyõzni, csak túl széles a front...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Olyan nincs, hogy megszállási idõ...
A háborúban nem kellett minden apró falvat elfoglalni ahhoz, hogy egy hadsereg legyõzze a másikat. A stratégialilag fontos helyekért ment a harc, mint a játékban is. Ha egy hadsereg megszállja egy ország mondjuk 10 legnagyobb városát, kikötõit, stb, semmit nem számít már, hogy melyik faluban hány katona menetelt végig, vagy ottmaradt-e akár egy is.

Persze hogy nincs benne logika. Ezért írtam, hogy hekkeld meg a delay-t...

Hello!

Kérdés: Lesz a játékhoz honosítás, vagy esetleg kiadják magyarul, és ha igen, akkor kb. mikorra várható?
Sajnos az angolom nincs a toppon, és ehhez a játékhoz igen csak vágni kell a szöveget.
kérdés: akkor is várakoznak az egységek, ha egy üres ellenséges mezõt foglalnak el? (a mezõ csak átvitt értelemben) ugyanis arra gondolok, hogy ez a várakozási idõ talán a megszállás ideje lehet. hiszen bármennyire is kisebbek lettek ezek a területek, akkor is több várost, rengeteg falvat jelent.
BF109
nincs egyáltalán túlerõm, pont ez a bajom hogy kevés a katonám. a haditechnikám fejlett de kicsi a hadserek. az össz létszámom alig 1.5 millió. a valóságban 40 tavaszára a náciknak már vagy 3 millás seregük volt. nekem meg nincs manpowerem

Köszi majd megpróbálom
Én értem mindezt, csak a logikát nem értem az egész mögött...

Mellesleg ha a csapat tablóján a piros "x"-re viszed az egeret, ki is írja, hogy meddig kell még várnia az egységnek...

Pares!
Az elõbb írtam le, hogy az attack delay mindenre vonatkozik, a támadásra és a redeploymentre is, és a támadás idõtartamával csökken. Ezért van az, hogy a rövid csata után várni kell, a hosszú után nem. Ha 100 óra a delay, és 100 óráig csatázol, akkor nem kell várni. Ha 20 óráig csatázol 80-at vársz... Sztem elég egyértelmû. A peccs leírásában is benne van, hogy a támadás ideje csökkenti delay-t...

Hidd el nekem, hogy az minden egységnél zöld volt. Egyébként tudom, hogy a supply miatt várni kell (Észak-Afrikában tapasztaltam...), de az oroszok elleni vagy a franciák elleni támadáskor egy csapatnak se voltak gondjai a supplyval. Hidd el nekem. Mégis a "szinte harc nélküli" gyõzelmek után többet kellett várni, mint az 1 hetes csaták után...

Még egy fontos dolog:
Mivel az AI/emberi ellenfél egy háború kitörése elõtt csak a szomszédos 1-2 határmenti területet látja, és azt is csak az espionage fügvényében, érdemes a támadásra történõ átcsoportosítást a front/határ mögötti felderítetlen területeken megoldani, mert azzal is nyerhetõ néhány óra/nap egy esetleges ellentámadás elkerülésére. Bár redeploymenttel gyorsan lehet a betörési pontokra dobni a csapatokat, viszont ez több supply-t emészt, ráadásul a delay is nagyobb egy ilyen "ugrás" után. Addigra meg lehet hogy keresztülvitted az áttörést.
Igen. Az AI reagálni fog egy komolyabb betörére, és ezzel tehermentesíteni tudod a front más pontjain állásban hagyott egységeidet.
Különben az AI mûködését nagyon jól meg lehet figyelni, ha mondjuk a Spanyol polgárháborúban egy idõ után valamelyik fél a szövetségesed lesz. Érdekes, hogy az AI rengeteg csapatmozgással reagált a National Spain oldalon, minden egyes Republic mozdulatra....
3x-os túlerõ egyenlõ technikai szintû ellenfelekre érvényes.
Az még nem jelenti, hogy az összes egységed jó ellátású. Meg tudod nézni az egység pillanatnyi állapotát. A parancsnok képe alatt ott van a supply és a fuel állapot. A telizöld jó.
Nem kioktatás (hogy jönnék én ahhoz?), vagy lenézés, csak nem tudom, hogy erre gondoltál-e.
Mert a szuperzöld térkép azt jelenti, hogy a supply 100%-a eljut oda, de ez nem biztos hogy fedezi is a szükségleteket, ha túl sok egységet akarsz ellátni egy vékony korridoron keresztül.
Pl.: ha partra szállsz egy szuperzöld területen mondjuk 1 hadseregcsoporttal, ahhoz hogy el is tudd Õket látni megfelelõ mennyiségû supplyt kell partra tenni.
Ezt mondjuk megakadályozhatja mondjuk, ha nem 10-es portot tudsz csak elfoglalni, vagy az ellenfél megaprítja az utánpótlást szállító konvolyokat.
Nem az egész fronton, csak az áttörési pontokon. A többit csak tartani kell, vagy akár feli lehet adni, ha cserébe mondjuk be tudsz törni egy VP-s területre.

3x-os túlerõ? Például az oroszok ellen? Ugye csak viccelsz... 😊

Áttörések kieszközlésénél nagyon fontos: Lehetõség szerint a fõ támadó egységed ne folyó felöl támadja a védekezõ ellenfelet.
Lehetõség szerint (minél) több irányból kell az áttörés helyét támadni. Ez nagyon sokat jelent.
Ha nem is minden irányból a move attackot használod, de érdemes a support attackot is eröltetni. (mint a Hoi2-ben) Ráadásul ennél jóval kisebb a késedelem, ha másik parancsot akarsz a csapatnak adni.
Fontos, hogy az áttörési ponton erõs légi támogatás is legyen. A légierõ használatát ilyenkor 1 területre szûkitsd le, hogy a bombázóid az idejüket ne a frontvonal mögötti könnyû célpontok között kolbászolására fordítsák, hanem csak az áttörési pontot "abálják".
Ha megvan az áttörés, akkor azonnal a front mögé kell küldeni átkaroló mobil egységeket, hogy még több irányból tudd támadni a védekezõket. Fontos az áttörési pont kiszélesítése is, mert különben gyenge lesz az utánpótlás...
Ha mondjuk van lehetõséged, akkor érdemes a lyukba 8-10 páncélos hadosztályt is átküldeni. Egy idõ után az AI érzékeli, hogy ekkora betörést nem tud feltartóztatni, és elkezdi a megkerült területek kiürítését.
Ez egyrészt azért jó, mert kevesebb egység lesz az erõdített területen, másrészt a már kimozdított (nem beásott) infantry egységeket nagyon gyorsan fel lehet õrölni a légierõvel, meg a betörõ páncélos egységekkel. Ezen kívül érdemes a teljes bekerítést is alkalmazni, mert ahogy téged súlyt az utánpótlás hiány, úgy az AI is szenved tõle.
Innetõl kezdve meg Blitz, mert ha hagysz idõt, hogy megvessék a lábukat, akkor kezdheted az egészet elölrõl.
A modern harcászat alapja, hogy támadást minimum 3x-os túlerõvel érdemes megindítani.
Valahol ez itt is érvényes, ugyanakkor az is fontos, hogy ennek a 3:1-es aránynak elég helyileg fennállnia...
Üdv mindenkinek!
Buta kérdés.Hogy lehet a kereskedelemnél 1 egység/napnál többet kérni 1 adott országtól?!?!Elõre is köszi.
Zöldben volt az egész front. Ez biztos nem volt gond...

Szóval ez neked szólt:
Nem lehet, hogy nálad azért várakozott menetben, mert elfogyott a supply/fuel?
Nem lehet, hogy nálad azért várakozott menetben, mert elfogyott a supply/fuel?
Még annyit hozzátennék a fejlesztéshez, hogy a túl korai kifejlesztésért kapott büntetés évszámokra vonatkozik. Ezért az olyan fontos kutatásokat, mint a education, production efficiency, stb. úgy érdemes fejleszteni, hogy ha mondjuk '38 a kifejlesztés dátuma, akkor már érdemes 37 jún-júl környékén elkezdeni, mert 38 jan 1.-én megszûnik a penalty, és a fejlesztés folyamatjelzõje 1-én ugrani fog egy nagyot.
Tehát ha mondjuk a fejlesztésed dec. 31-én 80%-on áll, akkor Jan. 1.-én szinte biztosan be is fogja fejezni.
Ez azért fontos, mert így már 38 jan. 1.-én használhatod a magasabb szintû education által nyújtott +leadership pontot. Ez akár 1-2 + pont is lehet, amit egybõl más fejlesztésekre használhatsz.
Ezen felül nagyon fontos:
Az elméleti tudás egy adott témában évente folyamatosan csökken. Ezt lehet mérsékelni miniszterekkel, akiknek a traitjük ilyen: -20% .... decay.
Gyakorlatilag ezeket nem nagyon érdemes használni, hacsak nem olyan országgal játszol, amelyiknek korlátozottak a lehetõségei, és mondjuk csak infantryra épül a hadserege. Ebben az esetben elõny lehet, hogy gyorsabban fejleszthetõ az infantry, ha olyan miniszter felügyel.
A németekkel azért nem éri meg, mert náluk Blomberg -10% supply consumptationje, értelmetlenné tesz bármilyen másik választást. Emellett elég sok leadership pontjuk is van, így párhuzamosan is tudnak fejleszteni akár 4 infantry fejlesztést is.
A technology fejlesztéseknek akkor van értelme, ha mondjuk tudod, hogy légierõt akarsz fejleszteni.
A legtöbb fejlesztést csak '39-ben érdemes befejezni, mert különben penalty jár érte. Ugyanakkor ha már 36-ban elkezded a technology-t hozzá fejleszteni, akkor amikorra odaérsz, hogy "csináljuk", akkor már magasabb lesz az elméleti tudás a repülõgépek terén, és ezáltal akkor már gyorsabban fogja kifejleszteni a z összes repülõgép alkatrészt.
Igen, én is észrevettem ezt a "menetbõl elõrét", mintha tényleg kevesebbet kéne várakozni, ha 2-3 provinciával hátrébb jelölöd az útvonalat. De nem mindig! Így is sokszor volt, hogy 30-40-50 órát kellett várni, érdekes módon pont akkor (ahogy LESCO is írta), amikor harc szinte nem is volt, amikor meg sokáig harcoltam, akkor meg várakozás nélkül mehettem. De nem mindig volt ez se. Szóval nem 100% ez, nemtudom hogy mûködik...

Háát nem tudom, de nekem a paradox forumról az dereng, hogy az interceptorokat 1-esével érdemes használni.
A bombázókat meg 2-esével.
Az a gond, hogy a stacking penalty a légi egységeknél halmozottan érvényes....
Én alapvetõen a CAS fejlesztésére/gyártására nem szoktam idõt vesztegetni, mert a TAC sokkal sokoldalúbb.
Tudsz vele szinte mindent támadni, ráadásul sokkal nagyobb a hatósugara is 1 TAC-nak, mint egy CASnak.
STR-t szintén nem szoktam eröltetni, mert sokba kerül, és a csapatok ellen nem igazán hasznos. Igaz, hogy stratégiai bombázásra ez a legjobb, de az a gond vele, hogyha ugyan azt a területet el akarod foglalni, akkor már egy lerombolt ipart tudsz csak átvenni. Elõnye, hogy csökkenti a national unity-t, ezáltal megadásra lehet kényszeríteni az ellenfelet.
Szerintem az továbbra is mûködik, hogy az egységeknek a front mögött levõ 2.-3. provinciát/területet adod meg. Így a várakozást csak a legutolsó pozícióban szenveded el.
Ezen felül nekem úgy tûnik - bár nem mernék megesküdni, majd megnézem - hogyha így adod ki az utasítást, és mondjuk még nem érte el a támadó egységed a végpontot (3. terület) akkor ha módosítassz az útirányon/támadás irányon, akkor a már mozgásban levõ egységnek nem kell várakoznia.
Mindemellett persze az útba kerülõ összes egységet menetbõl próbálja az egység legyûrni, ha tudja...
Apám! Mi ez a személyes megszólítás? 😊
Ismerlek esetleg máshonnan?

Különben össze lett foglalva, a kutatás lényege, de még átolvasom...
Nekezdjükjó!!! 😊))
Sajnos ezzel a pihenõs dologgal nem tusdz mit kezdeni. Vagy meghekkeled, vagy beletörõdsz.
Én az elõbbit választottam, mert sztem ez egy elhibázott dolog a játékban, pláne úgy, hogy minél többet harcol egy csapat, annál kevesebbet kell pihennie. Azért van az, hogy néha 100 órát kell pihenned, néha meg semmit. De ha egy nap alatt lenyomsz egy csatát, akkor 100 óra, ha meg öt napig harcolsz, akkor utána rögtön mehetsz tovább... Ez így hülyeség.

BF109
el se jutok Párizsig.
kikerülöm a liegei erõdöt meg a másik belga tömörülést a német határnál de mire áttörök brüsszelen már ott vannak a franciák. áttörhetetlen a védelmük egyszerüen. egy hónap amíg eljutok a nénet-belga határtól a belga-fr határig azért mert a csapatok pihennek. kifejlesztettem az az organisationos izét egészen az 1944-es szintig de így is várni kell néha több mint 100 órát. ami idegesítõ hogy számomra tök random hogy mikor mennyit kell pihenni a csapatoknak. van hogy 24 órát van hogy 100-t van hogy semennyit egy-egy támadás vagy mozgás ill. stratégiai áthelyezés után. valamit nem fejlesztettem ki?

Rolika16
Hát nem tudom bár sima nálam sem volt, de miután csináltam egy katlant Párizsnál esélyük nem volt...onnantól már azt a területet foglaltam el, amit akarok. Nem maradt egysége amivel védené Észak-Franciaországot...

Hát légierõt alig használtam...angolok hoztak vagy 30 vadász századot...azt jó napot...nekem 20 volt kb.

Én mindig külön szoktam õket használni.
Vadászbombázó század(4db Multi-role)
Bombázó század(4db TAC)
Vadász század(4db FTR)
Zuhanóbombázó század(4db CAS)

stacking penalty miatt sem mindegy , hogy rendezed a legi egysegeket.
asszem paradox forumon olvastam , hogy interceptort pl. 5ösével érdemes csoportositani , tactical bombert 4esével szoktam. (vagy 3tac +1 multirole fighter)
BF109
ha elvonok 100k embert keletrõl még akkor se vagyok elõrébb. kurva erõsek a franciák. a belgák se gyengék. meg a légierõm is eléggé lerongyolódik... pedig feljett a technika meg a különbözõ harci eljárásokat is kifejlesztettem.

egyébként ti a légierõnél fegyverenemenként külön szeditek a gépeket?

BF109
pl az anyahajóknál a hangár mérete nem nõ a meglévõknél vagy a páncélzat, viszont az ágyúkat, a légvédelmet a radart upgradeli.