6647
-
hpelte #3567 már várom az AoD-t -
hpelte #3566 nálam is ez volt... az olaszoknak még véletlenül se volt egysége Afrikába, ezért is utálok szövetségre lépni bárkivel is, mert ott nem mennek ahol kellene, de ahol nem kellene ott lenniük ott megjelennek -
zenorbert #3565 1939 szept 1. a lengyelországi hadüzenettel megkezdődött a francia határon a "furcsa háború", csak néhány kósza bombázó zaklatta az iparvidékemet, de leszereltem őket.... csak a lengyelek annektálása után vettem észre, hogy máshol sem történt semmi...
Francó-ék giblaltárnál megsemnem mozdultak, az olaszok afrikában még a port sem kavarták fel....
A hoi2ben legalább úgy tudtam őket mozgatni, ahogyan akár az ő területi igényeiket is kielégítette volna...
itt meg nem látok más megoldást csak ha odamegyek saját egységekkel és leboxolom énmagam a dolgot -
hpelte #3564 na igen de ezzel ellentmondanak saját maguknak, mert ha így lenne akkor nem lenne sok értelme a játéknak, mert a játékoson kívül csak előre megírt események sorozata lenne és csak egy töri könyvvel kellene leülni játszani. -
#3563 Persze, csak maga így kezdi a Diday mód, h kijelenti ez elején, h törtélemhű. Ezért nem értem! -
hpelte #3562 szerintem jó az ai "improvizál", mert ha történelemhű lenne minden akkor lehetne napra pontosan tudni h mikor mit lép az ai. -
#3561 Hát ez a Diday nevetséges...történelemhű?
Elfoglaltam Franciországot júniusban, azóta már háromszor(!!!) próbáltak partraszállni, és most járok '41 februárjában..
Persze az összeset bedarálom a parton, de hát ez akkor is megmosolyogtató. -
kemenyadam #3560 Kösz, ezzel sikerült. -
ptamas88 #3559 az alap emberlétszámot jelenti amikor még nincsenek hozzáadva a különböző szorzók -
mezesmacko22 #3558 Valaki tudja,hogy a Rajna videk beolvasztasa utan hova teszi a gep a ket egyseget amit kiir hogy kapunk,ha megoldjuk a feladatot? -
Jannis #3557 Tudja valaki, hogy a "BASE MANPOWER" jelent? -
soulless42 #3556 a CG-re tegyél több IC-t, mint amennyi szükséges, ott utána ki fogja írni, hogy naponta mennyivel csökken pl: 0,1, 0,2... stb -
szabo77 #3555 http://didays.derkb.de/downloads/Beta/ -
kemenyadam #3554 Hello, lenne egy kérdésem:
Németországgal játszva a "The Treaty of Munich" event-nél van egy olyan kitétel, hogy "dissent not = 1". Ezt hogy lehet teljesíteni? Mert ötletem sincs. -
Armisael #3553 Sziasztok! A DiDay's Unique Units Mod-ból már kijött a végleges, vagy a legfrissebb még a 1.3.0 Finale Beta2? (Ha kijött belinkelné valaki) -
Babylon56 #3552 ezt olvastam hogy orvosolni probálja avval hogy az olaszok ne csak az alpoknál lévő francia határt végye minden egységével hanem egyiptomba is vigye átt katonákat szép számal -
#3551 Most ez megint mi??????? Megint elbaszták az olasz sereg optimalizását, vagy mi?
-
mezesmacko22 #3550 Valaki nem tudja,hogy a Didays modban hogy kell kikapcsolni a sok kapott fejlesztest-foleg azt a sok hulyeseget szov.tamadas fejlesztese....?De jo lenne ha a termelesben megmaradna,szerintem jobb lett volna ugy kesziteni mint pogessor modban pl ha nemeteknel 40ig kifejlesztjuk az ejtoernyos egyseget akkr eventben 40-ben ad 3 egyseget. -
Babylon56 #3549 itt az anyahajokal támadás kicsit problémásabb mivel a repülöket te választod ki mik kerüjenek rá. -
hpelte #3548 a saját pártod organisation-ét felnyomtad? mert akkor dobja be, azt a kémekkel tudod megtenni -
kopaszeger #3547 Én nem tom ti hogy vagytok vele de egy nagyon jó módszer van arra hogy ne tudjanak az angolok erőket átdobni. A legelején gyártani anyahajót és fejleszteni a technikáját jó erősre az leradíroz minden flottát. Csak az anyahajó volt ellenfele. Persze azt hozzá kell tennem hogy ez a megelőzés a HOI 2-ben bűködött. A háromban még nem jutotam el addig.Ha vkinek van tapasztalata megírhatná, hogy itt mennyire király az anyahajó csapás. -
Babylon56 #3546 nekem szépen minden eseméyn jön egymás után a modban! lengyeleket két hét alalt simán le nyomtam én is! Franciákat belgiumon keresztül emg támadtam 2-3 hét az is emnt szépen zökenő mentesen azt mikor elértem párizs határát és magino vonal be kerités már csak két tartományira volt hirtelen be erösitetk a franciák. Átcsoportositoták az egységeket mivel szinte minden katonájuk a magino vonalnál volt ép ki tudtak menekülni. Közben a maradék két tartományt is ugy meg eröséteték hogy nem tudtam elfoglalni. Ráadásul a kimenekült egységek szépen elkeztek vissza szoritani párizsba. Csak néztem mi van itt! Szerencsére mivel emg gyengült védelmileg a magino vonal igy sikerült át törnöm és meg adták magukat utána, mert adig még párizst is tudtam tartani.
ui: meg a modnak hála csak néztem hogy az angolok menyi expedicios eröket küldtek a franciáknak. (ezért volt most iylen nehéz elverni öket) -
#3545 Pedig maguk a készítők közlik játék elején, hogy legalább az USA hadbalépéséig történelemhű a játék...ehhez képest!
Mondjuk én mindig 38-as kampánnyal kezdek, így nem kell félnem, h ki-kimarad 1-1 event.
Pont most rohantam le Lengyelországot. Végeztem olyan 20 nap körül, közben a franciák folyamatosan baszogattak a Maginot-vonalnál. Kevés egységet hagytam ott, elég figyelmetlen voltam...behívtam gyorsan az olaszokat, hogy ugyan segítsenek már, lépjenek be a háborúba, akik ezt nagyon szívélyesen megtették! Aztán most csak meresztgetem a szememet, mert úgy megindultak délen Marseille fele, hogy az én villámháborúm ehhez képes nudli!
Remélem azért nem jön vissza az 1.0-ban tapasztalt olasz erőfölény, mert enyhénszólva is nevetséges lenne ismét... -
kiboko #3544 még annyi hogy csehszlovák event bejött rendben de miközben le-ot támadtam ungarn megtámadta a szlovák bábállamot-meglepő hogy a diday igy improvizál -
kiboko #3543 érdekes . a1936os didayel játszom és nem adta be az anschlusst és nem adta be a szu-német egyezményt sem igy 1939 szept 18 körül kénytelen voltam meginditani a támadást -
Mortael #3542 ez aztán a haditerv :)
Andrejka: a totaliarista államokban nem tartanak választásokat, szerintem ott fölösleges másik párttal próbálkozni, a játék időtávján belül ott nem lesz változás
egyébként nemtom ki hogy van vele, nekem még nem volt energiám végigvinni mondjuk 1948-ig...1941-ben nekem már monoton (igaz, a 36-os kampányal kezdem mindig) -
Kocsmáros #3541 fatsy az elejen minden embered 36-ban odakuldod 3nagy egysegre bontod az alsoval bukarest fele mesz a kozepsovel ertelem szeruen egyvonalba a tengerig a kikotojehez nemtom hirtelen hogyhivjak es a legfelsovel pedig a hataron vegigrombolsz es ha a hatar a tied a szovjeteknel akkor mehet es segithetsz a tobbi csoportnak ekozbe a lovassagal mehetsz esfoglalhatod el a teruleteket es ha eleget elfoglaltal bealithatod vagy babot hozhatsz letre de ezt az orszagot meg ahol olaj van jobb inkabb beolvasztani mert akkor nemkell annyit uzletelni az oljert de ha a diplomaciara akar valali gyurni annak ajanlom perzsiat 60oljatat termel es abbol hatalmas penzeket tud venni a tobbit ugyan nemnagyonn termeli de afganisztant lerohanhatod meg torokorszagot az utobi elegge nehez es egy tipp nehagyd lezaratni magad es vigyel magaddal repulot ha tudsz -
fatsy #3540 Játszott itt valaki a magyarokkal?elég nehéz.még romániát se tudom lezúzni '42 ben.lehtetlen vagy én vagyok béna?
-
Babylon56 #3539 Elvileg ha nemzeti egységet csökented egy országba és nagyon le sülyed akkor választások leszenk az országba így van esély más kormány alakitására de pontosan nem tudom. -
#3538 MERT NEKEM FINGOM NINCSEN!!!!!!!! -
Andrejka #3537 hello srácok
abban lenne szükségem segítségre, hogy próbálok a szovjetunióval játszani, de nem tudom hogy lenne lehetséges a mostani pártot egy másikra váltani, mert csak a poén kedvéért szeretném kipróbálni a trockista párttal, de nem jöttem rá hogyan kell? valakinek valami tipp?
ennyire nehéz kérdés lenne? 3.szorra teszem fel de senki nem méltatja válaszra -
fatsy #3536 köszi!
-
Babylon56 #3535 ahoz hogy ki told játék végét nem kell mod csak egy fájt kell átirni
játék könyvtárába emg keresed ezt a fájt "defines.lua" meg nyitod jegyzetömbel és 3 sorba átirod a dátumot arra amire szeretnéd! De lehet uj játékot kell kezdeni, hogy elfogadja de ezt pontosan enm tudom -
fatsy #3534 ém úgy vettem észre h itt nem tudsz könnyűből közepest csinálni, csak a megadott kereten belül fejleszthetsz -
kopaszeger #3533 Persze az előző részekben ha kifejlesztettél újabb tipust (eddig csak pz II volt és kifejleszteted a PZIII-at) akkor átlehetett alakítani III-ra.Persze ez időbe és költségekbe került. -
fatsy #3532 a pzII könnyű páncélos nem?a pzIII meg már közepes talán
-
fatsy #3531 Sziasztok!
Olvastam itt valahol h van a HoI3-hoz is olyan mod ami kitolja a játék végét.Honnan tudom leszedni és mi a neve?tudja vki? -
Babylon56 #3530 ezt nem értem kutatásokal fejlödni fognak a páncélosok
vagy mire gondolsz
-
kopaszeger #3529 Csatlakozom én is az elöttem szólokhoz nagyon jó a magyarosítás.
Lenne egy olyan kérdésem hogy nem lehet átalakítani a páncélosokat pl: PzII ből- pz III ba? -
lackoka25 #3528 15Nap alatt lerohantam lengyelországot ez aztán a villámháború:)