6647
  • Babylon56
    Amugy a DiDay's Unique Units mod végleges változata ami nem Béta hétfön adja ki és akkor majd frisitem hozzá a magyaritást is és ide ujra be fogom linkelni.
  • Babylon56
    Azért lehet az islandot csak igy meg oldani mert más modon nem lehetet. Persze az eventbe csinálhatak volna olyat ha van német helyőrség izlandon akkor nem lesz amerikáé island.
    Mivel valoságban úgy volt eredetileg hogy az angolok meg szálták islandot majd átadták az elenörzést USA-nak.
  • browing
    Amúgy hova tűnik Perzsia?
  • zenorbert
    Hírek 1940. február:
    Német tengerészgyalosok masíroznak a Trafalgar téren, Anglia egét Stukák, és Messerschmidt-ek sötétítik el, a Vezér aludni tér...
  • Rundstedt17
    Még most is van bőven bug
  • zenorbert
    Más...
    A történelmi játékok egyik nagy előnye, hogy tudod mi fog történni ha úgy cselekszel, ahogyan azt a történelemből már megismerhettük. Ugyanakkor egy jó játék éppen azzal a lehetőséggel kecsegtet, hogy nem kell történelemhűen játszani. A történelmi vezetők által elkövetett hibák kiküszöbölhetőek. A játékoson múlik hogy él e a helyzettel. Ugyan ki akarna egy játékkal játszani ha tudja előre, hogy a világos nyer, a sötét veszít, és még a pontos idejét is tudja?
    Szerintem...
  • zenorbert
    Nekem megvolt minden event, + sikeresen elfoglaltam dániát 1936 végére, így enyém lett izland is. A lengyel hadjárat után nyugat felé fordultam sorban Holland és Belgium elesett Párizs is megvan de még nem volt Vichy event, de egyszercsak Izland átkerült az USA-hoz 1940.01.01.-én!
    Se üzenet, hogy "elfoglalták a területedet" se semmi, pontosabban csak az ott állomásozó tengeralattjáróflottám jelezte hogy nem kap ellátmányt, mindennek a tetejében az ott állomásozó helyőrségem idegen területen ragadt, hajóval nem tudtam elhozni, mert ugye kikötni nem engedett, de a helyőrség nem szenvedett ellátmányhiányt....
    Eztet énnemértem...
  • Vardar
    Segítsen már valaki. Csak Erdélyt akarom kiharapni Romániából, a többin forduljanak fel.
  • hpelte
    nálam eddig mindig bejött az Ansluss, kb. 37 februárjában.
  • Babylon56
    anschluss és a molotov-ribentrop paktum sem a másik ország ajánlota fel németországnek. Ezért ha németekel vagy tened kell értük hogy létre jöjenek maguktol nem fognak emg történi.
  • mezesmacko22
    Segits melyiket,dd jatszottam de nem tetszett ezert most az alap jatakkal jatszom,de egyikben sem akarja sem memelt,sem pedig csehszlovakiat(muncheni konferenciat) beadni-ahogy olvastam de persze nem biztos a nemet kormany partnak 40 nek kell lennie a tamogatottsaganak,de csak 35
  • hana1
    Ez elég furcsa...én is azzal a moddal játszottam és nekem volt anschluss, volt memel (persze nem magától, hanem meg kellett nyomni hozzá 1 kis pipát a politika menüben).
  • kiboko
    a diday modban játszom- jelenleg 1940 májusban vagyok
    anschluss nem volt igy el kellett foglalnom ausztriát- csehszlovákia feosztása negtörtént létrejött szlovákia -utána magyar-lengyel szövetség alakult ki - az oroszok nem jött létre a lengyel felosztási egyezmény
    --szept végén hadat üzentem le.o -nak -az erős magyar támadás miatt
    /pedig limited wart csináltam/ először m.ot kellett elfoglalnom aki szlovákia egyes részeit magához csatolta a bábbá alakulása után-
    novemberre teljes lengyelo kapitulált báb lett most 1940 márc van és aszövetségesek egyáltalán nem mozdultak az oroszok pedig ugyanugy kereskednek velem mintha mi sem történt volna -a diplomáciai panel egyáltalán nem működik - a memel event sem jött ki

ennyit az életszerüséghez
  • Babylon56
    ui: a második oszlopot kell nézni az a angol nyelv de van francia és német nyelv is meg spanyol.
  • Babylon56
    technology.csv fájlba találod emg azokat a technologiai le irásokat. egyik sorba technologia neve következő sorban a leirása. kb. 780. sorig vanak ezek utána már csak a model nevek vanak.

defines.lua be irod keresöbe és ki dobja! (amugy "common" mapában van)
  • Vardar
    Huh, megint én, kezd nagyon felidegesíteni ez a játék...
    Tengelyhatalmakkal vagyok mint Magyarország. Limitált háborút indítottam román felebarátaink ellen(csak HUN vs. ROM) és elértem egy vonalat, amit szeretnék megtartani(Erdély+pár tartomány) No már most van pár probléma:
    1: Nem tudok békét kötni alapból a románokkal. Csak az ellenfelem vezetőivel tudok tárgyalni...
    2: Ha behívom a németeket, akkor a románokkal feltudok ajánltatni egy békét, amivel megkapom Észak-Erdélyt(ami nekem core) A megszállt plusz területeim eltűnnek...
    Mit tegyek?? Lépjek ki a tengelyből és úgy kössek békét? Vagy írjam át a mentést, mintha békét kötöttünk volna, vagy hogy? Hol van a HOI2 vagy az EU3 normális békekötő rendszere?????
  • mezesmacko22
    En annyira nem ertek hozza,ugy tudtam a szoveges resz egy helyen van,de kerdezd Babylon-akinek koszonhetjuk az eddigi forditasat
  • browing
    defines.lua ez fájl hol található?
  • browing
    Hy, az meg van de ha például a amikor fejlesztesz valamit, mit tudom én
    a tanknak valamijét, akkor oda alul leír plusz infót. Azt a részt hogy kell lefordítani?
  • mezesmacko22
    Szia keresd a jatek konyvtaraban a localisation mappat s a benne levo file okat forditsd le,csak vigyazz arra hogy a karakter beleferjen abba a menube ahova kell
  • browing
    Szerintem az, hogy a semlegességed és pl:japán rád irányuló fenyegetése között nagy a különbség

• Bazsi26
    Hello!
    Nemrég szereztem meg a HOI3-at. Elkezdtem az amcsikkal, gondoltam próbának jó lesz :(
    Az a gond, hogy már 1942 van és még senkit nem tudta megtámadni és engem sem támadott meg Japán. Mi lehet a gond? (A diplomáciát és a kémkedést a gépre hagytam.)
    Köszi!
  • browing
    Amúgy így lemagyarosítani egy játékot, esetünkben HoI 3-at azt hogy kell?
    Mert én is lefordítanék egykét dolgot.
    Csak nem tudom, hogy hogyan kell.
  • McDouglas
    Esetleg ha valaki valamilyen hibát észlelt a magyarosításban, akkor kérlek jelezzétek, és megpróbálom kijavítani.

Eredetileg nem szerettük volna hogy félkészen jöjjön ki a madzsarítás, de sajnos ilyen lett :S
  • browing
    hát nem tom... de néhányan próbálkoztok Magyarországgal és írjátok hogy nem megy...hát megpróbáltam én is és azt kell mondanom, hogy az osztrákoktól- Afganisztánig minden ellehet foglalni pár év alatt.
    ---ezt csak úgy leírtam plusz információnak--

• kiboko
    a diday módban a hirszerzést automatára állitva a gép gyakorlatilag nem csinál semmit pedig 3.5 pont körül hagyok nekiilletve max kémelháritás mellett is blokkolni szokták a fejlesztéseket -mit javasoltok?
  • mezesmacko22
    Bocsi nem neztem tegnap vissza,erre is azt tudom mondani,olvasd el a temakat megeri az idot,sok mindenre megkapod a valaszt-egyebkent en csak nemetekkel jatszom,de szerintem a politikai-a kemkedes menupontban talalod meg a valaszt,velemenyem szerint egyebkent nem eri meg mert ehhez egyfajta lazadas kell ami pedig csokkenti a termelest es minden egyeb mast,de inkabb olvas vissza volt mar rola szo
  • gayera
    Köszi szépen! Még egy kérdés! Ha pl Magyarországgal vagy akkor ugye nem demokrácia van. Kérdés: meg lehet változtatni egy ország politikai rendszerét. Pl: hogy legyenek választások.
  • mezesmacko22
    Megkerestem 3535-keresd vissza
  • mezesmacko22
    Nezd vissza a kerdeseket s megtalalod,egyebkent valameilyk filet kell atirni
  • gayera
    Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy 48-nál ne legyen vége? Én ugyan még nem jutottam odáig,hogy végigjátszam. Mi történik a végén? Kilép, és kilistázza az országokat?
  • mezesmacko22
    Valaki tudna segiteni hogy az event-eknel igert hadosztalyokat hova teszi?Illetve Csehszlovak eventhez mi kell??
  • Babylon56
    Van az oldal aján meg találod a linket
  • SAS2335
    az elöző kérdéés akart lenni van magyarítás?
  • SAS2335
    Hello!

van hozzá magyarosítás,játszottam a 2-vel de itt nem tiszta minden.
  • curse86
    köszi szépen!!!
  • Babylon56
    Elég a legfrisebbet mod-t felrakni
  • hpelte
    ha az ott írt megjelenési dátumot nézzük akkor érdekes lehet a gépigénye...
  • curse86
    Sziasztok!
    Hogy kell felrakni a modokat(Idősorrendbe)?Vagy csak elég az utolsó modot felrakni?
    Előre is köszi
  • zenorbert
    erről jut eszembe:
    http://www.paradoxplaza.com/games/arsenal-of-democracy
    a megjelenés dátuma khm...khm...