Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. HoI 2-ben be lehetett állítani, hogy akarom-e használni a szövetségeseim expedíciós seregeit vagy sem, ezt lehet valahol a HoI 3-ban is? Elvileg, ha valaki küldeni akar nekem akkor fel kellene ugrania egy ablaknak ahol dönthetek. Ezzel szemben viszont néha azon kapom magam, hogy az olaszok fél hadserege alám van rendelve és ha visszaküldöm õket, azonnal újraküldik. Erre szeretnék valami megoldást.
'Volkskrieg's Historical Decisions Mod:
- Pact of Steel: Italy joins Axis in May 1939
- Tripartite Pact: Japan joins Axis in Sept 1940'

ha decisionnel belépnek axisba, nem is kell influence pontot pazarolni rájuk?
Hát én téged tényleg nem értelek!
Ajándék lóról akkor beszélj, ha nem olyan anyagot linkelsz be, ami bárki számára hozzáférhetõ....
hát jah jól jönne pár mod mondjuk én épp most töröltem le 1.3as patchig amivel állítólag már 99% jól fog menni szünetelek addig hoi 2 pogessor modba + rome universalis😛
de ha jól látom a romenál,hoi2,europeál is 1.3as patch az uccsó javítás szal októbertõl lehetne is már játszani normálisan<#nyes>
ezt a Volkskrieget berakhatnátok ide had töltse le aki akarja modjuk én is😊
meg leirhatnátok nagyvonalakban hogy mit is takar ez a mod.
Komolyabb, ez tény. De ajándék lónak ne nézd a fogát! 😊

Itt egy másik érdekes mod, ami még csak félig van kész, de már mûködik:

Hungarian Improvement Mod

Kijavítja a politikusok, a pártok és a hadsereg elnevezéseit is...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hááát, nekem a Volkskrieg egy hangyányit komolyabbnak tûnik....
A vastaggal írt mod ez lenne:
Historical events and decisions

Hogy mit tud:
#1.3c
#Bug fixes:
#Corrected the triggers for the end of the lendlease
#minor bug fix in futureofpoland decision that came with vanilla
#
#1.3b
#Misc.:
#minor bugfix in unitedkingdomgovernment.txt (evt.11003, year = 39 => year = 1939)
#
#1.3
#New events:
#added chain of events for lend-lease
# -currently only UK and SOV receive help, FRA and CHI may be added later
# -vanilla lendlease still in but still has no effect other than changing relations...
# -included common/event_modifiers.txt for lend-lease event modifiers
# -names of modifiers may look a bit ugly as changing this would involve
# the localisation files
#
#Misc.:
#swedish volunteers now gives three brigades to FIN (vanilla: one)
#
#1.2
#Improvements:
#Improved the existing decisions, player is now able to take them earlier, ai will still do them at historical date
#Government changes for the uk are now optional for human, ai will take historical way with a chance of 95%
#Anschluss troop fix: gives germany now 90% of Austrias army and manpower as well as officers from their existing #units
#First Vienna Award: Germany gets two light armour brigades in prague as well as some light armour tech #(unfortunately is isnt shown by the game if you advance to the next level via the event, watch your light armour #techs)
#
#New events:
# Death of Atatürk, should take place in 1938
#
#Misc.:
#Fixed small typos in Unitedkingdomgovernment.txt, maybe these were responsible for the problems some people #mentioned
#
#1.1 Added british political events
#
#Death of George V
#Edward VIII resigns
#Baldwin retires
#War Cabinet
#Chamberlain resigns
#
#1.0 Decisions can only be taken after historical dates, these are:
#Annexation of Albania 4/39
#Anschluss of Austria 3/38
#Bulgarian claims for constanta 9/40
#Claims on Memel 3/39
#Sudetenland 10/38
#First Vienna Award 3/39
#Finnish Winter War 12/39
#Peru Ecuador 7/41
#Marco Polo Bridge Incident 7/37
#Molotov Ribbentrop Pact 8/39
#Soviet Ultimatum on Romania 7/40
#Reoccupation of the Rhineland remains unchanged as the current triggers are fine
#and it rarely happens to early if germany is under AI control
#Second Vienna Award 9/40
#Spanish Civil War
#Decreased the chance of french or british intervention
#Ultimatum to Greece 11/40
#Danzig or War 9/39
#Destroyers for bases 9/40
#Lend-Lease Act 3/41
#Occupation of Iceland and greenland 7/41

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

igen, regisztrélt játék nélkül is lehet látni a modokat,csak sajnos pont a volkskrieg olyan amit nem lehet letölteni, mert ahhoz regisztrálni kéne játékot. de jópár másik modot felraktak fájlmegosztókra, azokat le lehet szedni
Ezek a modok találhatóak ebben a verzióban:

# Reisender's Smart AI Mod (Version 1.2.7)
- This mod improves the Economics and the Production of the AI and improves the auto sliders.
# DarkZodiak's AI Reasearch MOD (Version 1.2c)
- This mod makes the AI research better and therefore make the AI a better challange.
# Maclane's (More historical faction joining) Custom Triggers (Version 1.3)
- The Custom triggers provide a more historical play.This promotes and counters the joiing of nations to certain factions.
# Shauf's HOI3 configurator (Version 1.2.4)
- This is a program where you can set all kinds of values the AI uses to optimize your gameplay.
# Bürger joh's Historical Events And Decisions (Version 1.3)
- Events and Decisions are now on historical dates. Normally they where always on the same date but also the wrong one.

+egyéb változtatások.

tudom , de attol még a forumot ugye elérném , hogy nincs eredeti jatekom.
Vmi gond volt az accommal , regeltem egy ujat , igy mar jo.
Sajnos most nem otthonról írok, szal nemtudom feltölteni, de addig is itt egy másik, szerintem a legjobb mod (pack), amiben az alábbi modok is BENNE VANNAK!
AI Improvement Modpack 1.2.4

A hozzá tartozó alfórum...

Rengeteg dolgot kijavít, nem is tudom felsorolni, annyi mindent.

Amint tudom, feltöltöm. Csak hogy elhidd, hogy le tudom tölteni...

Bocs. Túl gyorsan írtam.
Az általm belinkelt fórum oldalakat csak akkor tudod megnézni, ha van egy accountod a paradoxplazan. Ezt ingyenes/gond nélkül megteheted.
Ha viszont le is akarod tölteni fórumba berakott zip file-t, akkor már nemcsak accountodnak kell lennie, de a regisztrálnod kell a játékot.
Ami azzal jár, hogy megadod a serial numbert. Namost, ha ezt nem vetted meg boltban, - vagy fizettél érte a Steam rendszerében és úgy jutottál hozzá legálisan - akkor nem javaslom... <#alien2>
Mert nem regisztrált a játék, amit használsz...
nekem magát az oldalt se engedi megnézni.😄
'you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:..'
Egyszerû:
Nevezd át a Volkskireg.zip-et, mondjuk VK.zip-re, hogy ha esetleg gyomlálnak, ne találják meg egybõl.

www.rapidshare.com

Középen a tallóznál kiválsztod ezt az új nevû filet, és feltöltöd.
A procedúra végén kapsz egy linket.
Na azt tedd be ide!

Elõre is köszi!
Sziasztok en nem tudom feltolteni,de ha ad valaki email cimet,aki feltudja akkor annak elkuldom
Rolika16
Akkor töltsd már fel valahova ezt Volkskrieg's Historical Decisions Modot légyszíves !

Hát nemtudom, hogy akkor velem történt-e a csoda, de én is csak egyszerûen beregisztráltam és le is tudom tölteni a modokat...

Én sem tudom letölteni, mert csak a fórumra vagyok regisztrálva, de a játék nincs (érthetõ okokból). Tényleg jó lenne, ha valaki belinkelné a Volkskrieg's Historical Decisions Mod-ot, mert a leírása alapján egész jó.

De hiszen le lehet onnan tölteni! Elég ha egyszerûen beregisztrálsz és kész! Nem értem, ti miért nem tudjátok letölteni ezeket a modokat (nekem se eredeti a gém...)

Rolika16
Hmmm...Pedig eskü meglehetett rendelni onnan ! Emlékszem hiszen megakartam venni, de utána inkább xbox360ra raktam el a pénzt.

Na, de innen már meglehet venni.:HoI3

ez tényleg jó lenne ha valaki akinek emgvan erdetiben felrakná valahova ezeket a modokat mert ezért nem szeretném megvenni hogy meg tudjam nézni a mod topicot
Kérdés: Van valakinek regisztrált játéka?
Mert van fen a Paradoxplaza forumon egy nagyon ígéretes mod:
Volkskrieg's Historical Decisions Mod
Sajnos nem találtam meg máshol.
Ki tudná ezt valaki rakni olyan helyre, ahol elérheti mindenki más is?
Én ezen felül a modok közül 2 dolgot használok:
DiDay's Unique Units Mod
Illetve az idõkorlátot írtam át manuálisan Errõl meg itt egy leírás:
Changing the start date
A németeknél csak az egységek kezdeti, történelmi nevei vannak németül, de azokat is át tudod nevezni. Különben minden angolul van, ha azt választottad alapnyelvnek.
Javaslom, hogy ha megy az angol, akkor olvasd el a readme-t, majd a strategy guidot, majd a strategy supplementet. Mind a 3 PDF. Korábban be voltak linkelve itt a fórumon. Ezeket tartsd akár nyitva is a játék mellet, és ha elakadsz a játékba, akkor pause gomb, és ALT+TAB.
Lockheed
Ok, hallgatok az okosabb(ak)ra. Igazából szivesen rápróbálnék a németekre is de sajnos egy betût nem beszélek németül és ahogy néztem náluk ( nyilvánvaló okokból persze ) minden elnevezés németül van. ( pl a gruppe azt speciel tudom mi 😄 de a többit nem vágom. ) Szóval szerintem az Angolokra esik majd a választásom. Csak tartottam kicsit attól, hogy nekik meg szerteszét a világban vannak gyarmataik és nem tudom ezek mennyire kavarnak be ugyanis még nem látom át a dolgokat semennyire...

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Rolika16
USA se jobb. Csak, akkor kapja meg IC-ket, ha belépett háborúba. Illetve nagyon lassan csökken neutralitása is, hogy állíthasson politikai beállításain. Szerintem német a legmegfelelõbb egy kezdõnek. Legalábbis arra biztos, hogy megismerje a játékot. Azután lehet kezdeni egy újat...

Rolika16
Igen így van rendjén.(Ausztrália hogy gyártott volna le a háborúban több tucat BC-t(Csatacirkálót) ?) Amúgy, ha kiakarod tapasztalni játékot inkább kezdj nagy hatalommal. Bele lehet jönni...fõleg, ha angolul is tudsz.
Anyahajót Ausztráliával ?

Hát én angolokkal 39-re jó, ha 2 BB-t meg 2 CV-t legyártok...és így is épp hogy elég hadosztályom van Afrikában digok ellen.

Ausztráliának elég kicsi az ipari kapacitása, és ezt nem is bírja növelni...maximum gyárak építésével. De nem tudom mennyire érné meg. Szerintem kezdj egyet némettel.

BF109
szerintem nem a legjobb országot választottad a tapasztalat szerzéshez. sose próbáltam ausztráliát de vsz nem lehet sok az IC-jük -ez az ipari kapacitás- azért nem tudsz semmit se gyártani. szerintem kezd el a németekkel vagy a szovjetekkel vagy valamelyik minden tekintetben erõs országgal.

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Ne ausztraliaval kezdj!
Probald ki inkabb USA-t !

Ausztralia gazdasaganal talan meg a magyaroke is erosebb volt abban az idoban... 😉
BF109
azon én is gondolkodom hogy harcba hívom az olaszokat mert egyedül ezzel az ellátási nehézséggel nem tudom lebírni a köztársaságiakat. még a végén odavész az odaküldött 12 hadosztályom

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Lockheed
Sziasztok! Nagyon-nagyon ( NAGYON! ) kezdõ vagyok a játékban úgyhogy légyszi nézzétek el ha nagyon hülyeségeket kérdeznék... 😊 Eddig még nem játszottam HoI játékokkal, viszont az EU-val rengeteget. Fõleg az EU2 és EU3+kiegek. A Rome nekem nem nagyon jött be, bár nem rossz de arra inkább Total War. Mindegy. Amit kérdezni akarok. Australiaval kezdtem egy játékot, ugyanis az kiesik a csetepaté nagy részébõl egy ideig és jó nagy ország békés szomszédokkal ahol konfliktusmentesen ki tudom tapasztalni a játék mûködését. EU3-hoz képest elsõre kétségbeejtõen bonyolult de kitartó vagyok. Szóval a gyártás érdekelne. Tulajdonképpen azt nem tudom, hogy hogyan zajlik ez? EUban minden tartományban tudtam egyszerre gyártani viszont itt kb fél év alatt gyártana le egy BC-t és közben semmi mást nem tudok gyártani. Ez így van rendjén? Mert mire egy normális anyahajós hadtestet legyártok vége a háborúnak és még szárazföldi vagy légi egységek nincsenek is. Biztosan van valami trükk csak még én nem jöttem rá ezért gondoltam megkérdezem...

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

ez a spanyol polgárháború egy érdekes dolog. én (németekkel) a nationalistot behúztam az axisba, de ekkorra már vesztésre állt, szorult vissza észak felé. de mivel szövetségesem volt Portugália és Olaszország (elõbbi mondjuk nem egy nagy szám), így komoly gonddal találták szembe magukat a köztársaságiak. Tengeren (már ha maradt nekik ott bármi) esélyük nem volt az olaszok ellen, míg nyílt egy újabb front Portugália mentén. Én már csak repülõket küldtem (mindenféle ellátási gond nélkül) a saját irányításom alatt.
Azon az oldalon hónapok óta csak elõrendelést lehet leadni...

Köszönöm azért!
BF109
szövetségesként léptem be. sajnos a spanyoloknak a saját haderejüket sincs mivel ellátni. én adnék el nekik ellátmányt meg üzemanyagot is de pénzük nincs hitel meg nem kell:-S
ja a portugálokat kéne befûzni de sajna ki futok az idõbõl.

A Productionba a Consumer Goods csúszkát húzd egy kicsit jobbra.
november elõtt jön ki de állítólag 99,9999%-ig kijavít mindent mondják a paradox fórumán
hogy lehet a disseretet csökenteni mert szerintem addig nem tom a szudéta vidéket viisszacsatolni amig le nem csökken 1 re most 4,75 és nem csökken valaki segit?
A magyar boltokba mikor kerül?

Tudjátok esetleg?

Kösz!

Hori
Hi, new javítást mikor ígértek?

Ha szövetségesként lépsz be a háborúba (mondjuk a National Spain oldalán) akkor az Õ területérõl kell ellátni a haderõdet. Ha simán csak beavatkozol, akkor saját erõbõl kell megoldani. Csak ilyen esetben tudsz ellátó konvojt indítani. Kérdés, hogy miért irányítod magad a konvojt. Egyszerûen gyárts elég konvojt, és bízd rá a gépre az egészet.
A spanyol polgárháborúba én általában úgy léptem, hogy a Portugálokkal összebútorozok, és ez egy jó bázist jelent az Ibériai-félszigeten.
Ez akkor is mûködik, ha valamelyik fél szövetségeseként lépek be, vagy ha szimplán csak el akarom foglalni valamelyik gyõztes félt.
BF109
én nem tudok konvolyt indítani a spanyol kikötõbe. csak a konvoly kiindulópontját tudom megválasztani a célpontnak meg csak Königsberget engedi:-S

BF109
a könyvtár:
c:\...\hearts of iroIII\technologies\land doctrines.txt

ebben a fileban megkerestem a Human wave theories-ben a z attack_deéay sor és átírtam a 24-t 72-re. így egy fejlesztési lécsõvel nem 24 órát hanem 72-t csökken a várakozási idõ.

Légi ellátás van, csak kérdés, hogy menyire hatékony.
A spanyol partraszállási kalandon már én is túl vagyok...
Nem érdemes északon partra szállni, mert az ütõképes, és szükséges mennyiségû haderõt 1 kikötõvel nem lehet ellátni, ráadásul az északi rész nem is rendelkezik csak kb. 60%-os infrastruktúrával.
Ezen felül a spanyolok (nekem republic ellenfelem volt) ki is használják a szitut, mert Madridból felszállva folyamatosan tovább rombolják az ellátási vonalat.
Ezért érdemes inkább a dél-keleti partvonalon partra szállni, mert ott egymás mellett 2-3 kikötõt is el lehet foglalni villámgyorsan.
Hát én ugyanebbe a problémába ütköztem a Spanyol Háborúba, nekem az volt a gondom, hogy frankóék simán nem termeltek utánpótlást és küldeni meg most nem lehet. Egyedüli megoldás az volt, hogy a csapatokat nem átszállítottam, hanem invázióval tettem partra ilyenkor utánpótlást is tesznek partra a csapatokkal. A hosszútávú utánpótlást pedig úgy oldottam megy, hogy egy gyalog hadtestet partra tettem invázióval, majd összeszedtem a hajókra majd megint invázió a partra. Hát nem épen életszerû megoldás de ez van ....
Talán azért jobb inkább supply-ból gyártani többet, mint a CG-t felvinni a need fölé, mert egyrészt ha eladod, akkor minden egyes trade pozitív hatással van az üzleti partnerrel a relationre. Az meg ugye elõsegíti, a közeledést az ideológiai háromszögön.
A +supply meg a háborúba is jól jön, míg a + pénzzel nem igazán tudsz mit kezdeni, max. licenceben gyártatsz egységeket más országokkal. Viszont tapasztalatom szerint 1-1 egység legyártása annyira horribilis, hogy nem igazán éri meg...
ha akadozik szárazföldön az ellátás, annak általában két oka van: a nem megfelelõen kiépített infrastruktúra és a lehetõségekhez képest túl nagy hadsereg. ergó vagy építed az utakat vagy lecsökkented a seregedet.

továbbá nem tudom hogy ebben a részben is van-e, de hoi2-ben volt légi ellátás.
BF109
ok rendben és a szárazföldön belüli ellátmány szállítást hogy lehet javítani? csak infrastruktúra építéssel vagy van vmi kevésbé költséges v idõigényes megoldás is?