Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
egyébként nincs ötletem, hogy mi lehet a gond. nem lehet, hogy valami olyan területen van az egység, ami el van zárva a... (tiszt)utánpótlástól?
próbáld ki más egységgel, hogy kiveszed hq alól és akkor mi történik. szerintem a 94 % az nem vészes, egyszer én is eljutottam 90 % környékére, de nem rémlik ilyen probléma...
vajon mér nem tudok hq-t felállítani? (szürke a gomb) kevés lenne a tisztem? 94 % a tisztek aránya. ez a gond vagy más?
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
harmadszorra (amit most játszok) viszont a national spain verte laposra teljesen egyedül a másikat, annál is hamarabb, hogy becsábítottam õket az axisba. szóval jól variálgat a gép.
national china érdekes választás. én most legutóbb japánt húztam be elég hamar, amit azért gondoltam hogy jó ötlet, mivel elég korán háborúzik, és a háború (fõleg, ha távol van) jót tesz az iparnak és más egyébnek a megfelelõ politikai beállításokkal. de gondolom a kínaiakkal is ugyanez lehet a helyzet.
viszont arra figyelj, hogy az anschluss elõtt ne kezdj el így háborúzni, mert ha jól emlékszem akkor feltétel az "at peace". persze ha eléggé lent van a neutrality... 😊
nekem sikerült a törököket is becsábítani, de a finneket még nem (41 márc), ami ugye pont fordítva történt a történelem során. remélem elég szovjet katonát le tudnak majd kötni, mivel pont most akarom indítani a barbarossát.
adnék egy tippet, mielõtt elkezded a nagy háborút, szállíts egy kevés egységet Gibraltárhoz, mert nálam sokat keménykedtek a spanyolokkal a britek.
ja és nem tudja valaki, hogy "Pearl Harbour"(=amerika beszáll a háborúba) mennyire fix a játékban? mert a hoi2-ben eléggé az volt. nem volt szövetséges japán, nem piszkáltam az amikat, hanem pont hogy influenceltem õket, de ennek ellenére menetrendszerint beálltak az alliesbe az adott pillanatban. a hoi3-ban is így van? mert lassan aktuális lesz a dolog. mondjuk elég távol van az ideológiai három szögben az USA a szövetségesektõl (talán egy kicsit hozzám vannak közelebb, de max néhány mm-rel), viszont japán az axisban van. elég gázul állnak ázsiában, a Koreai-félszigetre szorultak vissza, szóval ha csak választós event, akkor én a helyükben kihagynám... 😞
McCartman a fejleményekbõl várom a további beszámolót... 😊
1, van egy tech amivel lehet csökkenteni : Land : Operational Level Organization
2, ha több parancsot adsz egy egységnek... kijelölöd jobb klikk a következõ területre + ezután Shift klikk az azutáni területre... folyamatosan támad nincs delay - természetesen ha egyesével adsz parancsot akkor van delay
Gyarmatok... igen szét kéne választani az országokat: GBR + FR anyaország elesik, gyarmat tovább harcol... a kis országok: Belgium + Hollandia az anyaország elesésekor kapitulál...
Gyors hadosztályhoz elején L.Arm max M.Arm de vigyázz ne fejlessz támadóértéket és páncélt mert az lassítja
Paradox forumon olvastam amint arrol panaszkodtak , hogy a spanyol polgárháborúban mindig a republikánusok nyernek. nem tudom nálatok hogy megy , nálam mindig a nacionalistáknak áll a zászló ill. õk kerülnek sokkal elõnyösebb pozícióba. (külsõ segitségek nélkül)
Igy ment ez most is , bár egy kicsit felpörgettem a végjátékot , így elfoglaltam egy nagyobb darabot a keleti partszakaszbol , 2 kikötõvel , kevés nyersanyaggal. (ezt amugy már sehogy sem tudom visszaadni nekik?😄)
'37 juniusat irjuk most , a tengelyben az olaszok , magyarok , Francoék és.. nacionalista Kína.😊 kivancsi vagyok mit hoznak majd össze Japán ellen.
Finnországra és a törökökre megy még influence , de elég lassan közelednek.:S
elore is koszi!
ha folyamatosan gyártol az sem gáz, hiszen az semmilyen befolyással nincs arra, hogy havonta mennyi embered termelõdik és ez a lényeg...
bár ha az elején elmulasztottad a Ruhr-vidék megszállását, az lehet valamilyen hatással a mozgósításra...
ez miért bug? kell nekünk is gyarmat... 😄
Hungary: claims on Nationalist China
Turkey: at war with Yugoslavia, allied with Yugoslavia
ezután nekiálltam a Barbarossa megtervezésének. a megmaradt manpower felhasználásával még gyalogosokat és páncélosokat gyártattam (persze hagytam úgy 200-at a veszteségek pótlására).
kinéztem magamnak egy kiszögellést a román határtól kicsit északra. ha a Fekete-tengertõl elindulva bekeríteném ezt a területet, akkor a határon felálló szovjet seregek jó egyharmadát kiiktatnám, és ugye nem kell részleteznem, hogy a szovjet sereg módszeres és hatékony elkoptatása mennyire fontos. az egyetlen gond az a fránya Románia volt, amely egyébként is úton volt a bal alsó sarokba a diplomácia háromszögében. így hát katonák az egykori jugoszlávia és lengyelo. (+ a magyarok is kaptak segítséget) területérõl elindultak Romániába, akik eleinte ellenkeztek, de mikor minden VP-s területüket megszereztem megadták magukat. hát, hát... (magyaroknak is jutott terület)
Ezután az északi részen kerestem valami megoldást. a balti államokhoz nem nyúltak a ruszkik, így ott nézelõdtem. Egy kis csücsökben, az egykori lengyel határnál láttam, a megoldást, de Litvánia kicsit zavart, úgyhogy hipphopp elfoglaltam (vártam egyébként 40 õszéig, hogy nem-e kell az oroszoknak, mert azért a balti államok bekerítése megint csak egy szép kis falat lenne).
Ezután eszembe jutott, hogy valaki azt mesélte, hogy nem tudta megtámadni a britek egyik bábállamát.gondoltam legyen hát így: elfoglaltam Lettországot és Észtországot, de elõbbibõl pupetet csináltam. így északon egy kétszeres bekerítést tudok majd indítani három pontról.
most itt tartok 41 márc 18.-a, mindenki a határon (kb 1,4 millióan). szerintetek elég, ha egy területet 10 ezer embernyi katonaság fed le (sarkalatos pontokon több)? csak mert így tudtam (remélem) elég átütõ erõt elhelyezni az áttörésekhez és a bekerítésekhez.
a francia határtól viszonylag hamar (1,5-2 hét) eljutottam a fõvárosba, és amint a katonáim csizmái Párizs utcáit tapodták, jött a kapituláció és a Vichy-kormányzat, aminek a spanyol és olasz kollégák annyira nem örültek, hiszen már övék volt majdnem az ország fele. furcsaság, hogy a német területeken maradt olasz és spanyol egységek az enyémek lettek (így járt egy magyar csapat is). gondoltam exped.force-ban visszaküldöm õket, de aztán inkább befogtam õket területõrzésre.
küldtem egy páncélos hadosztályt a gibraltári affér felszámolására, míg a berlini sereg (értsd keleti had) visszavonatozott Németországba, pontosabban Ausztriába, ahol szépen felállt a Jugoszláv határokon.
Eközben csak próbaképp a Lamanche-csatornához vontam össze a flottámat (jórészt tengeralattjárók), de olyan fülest kaptak az angoloktól, hogy alig bírtam kimenekíteni õket. így hát a brittek gyors leverésérõl ideiglenesen lemondtam (és egy halom hajót beállítottam gyártásra) a bitburg hq seregének jórészét is a jövõbeli keleti fronthoz szállítattam, akik menetközben elfoglalták Dániát is.
Eközben (39 õsz) megindult a Jugoszlávia elleni offenzíva, kb 2-3 hét alatt megvolt a gyõzelem, de a pofátlanok nem adták meg magukat és inkább Bene(mínusz lux) államok példáját követték.
Valamikor 40 tavaszán az olaszok hadat üzentek a görögöknek, Athénban voltam 2 hét alatt, mire jött a kapituláció és a részarányos annektálás.
(folyt.köv.)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
biztos ki fogom probalni, eddig vmi jo modra vartam (na meg az 1.2re, most meg tovabb az 1.3ra) 😄
szanalmas h ki mertek adni a jatekot ugy, hogy tudtak meg kell 2-3 honap teszt mire vegleges lesz...
(esetleg nezd meg az AI improvement packot , nekem nem jött be)
@Babylon56: Silent lawyer miniszterrel is tudod csökkenteni lassan , de biztosan.
2. ez engem is érdekel 😊
3. két dolog jelzi a hozzád való kapcsolatát, az egyik, hogy ha már tagja vagy az egyik odalnak, akkor a diplomaticsnál a háromszögben milyen távol esik tõled (a te háromszögcsúcsodtól), és ha ráviszed az egeret a zászlajára, akkor kiírja, hogy mekkora sebességgel driftel (sodródik???) az adott irányokba. a másik a relation, ez látszik a diplomaticsban és az intelligence-ben is. bár hogy ez pontosan mitõl változik abban nem vagyok biztos, mert pl. az USA-t 36 óta folyamatosan 3 éven keresztül befolyásoltam, és a relation: -130.
1.Semlegeséget mikkel lehet csökkenteni a (hírszerzésnél:semlegesség csökkentésén kívül)?
2.Hogy lehet olyan HQ-t létre hozni, ami a termelés fülnél is meg jelenik mint feltöltendõ HQ és, hogy lehet területeket kapcsolni a HQ-hoz mint például a Berlini HQ-nak van?
3.Ha befolyásolok, egy országot hol látom, hogy hány ponttal tudtam eddig befolyásolni?
Válaszokat elöre is köszönöm!
nagy szukseg lenne mar egy jora 😄
hoi2ben TRP volt kedvencem 😊
én 1939 08-nál tarok a németekkel. velem vannak a spanyolok, portugálok, olaszok, szlovákok. sajnos a magyarok igen messze vannak a szövetségtõl viszont a lengyelekkel szövetségesek, úh. lehet le kell rohannom Mo-t, sajnos.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Egy kicsit megerõsítettem a Maginot-vonallal szembenálló erõimet majd két fõ csoportot hoztam létre Belgiummal és Hollandiával szemben. A tervem ugyanis az volt, hogy Luxemburg és Belgium elfoglalásával elvágom a hollandokat (ugyanis nem szövetségesei a belgáknak, ergó nem támadnak). de mielõtt elindítanám az újabb harcokat, gondoltam lejjebb tekerem a térképet, és megnézem mire jutottak szövetségeseim.
Majdnem leestem a vezérkari székemrõl: az olaszok és a spanyolok már Fr.o. kb egynegyedét efoglalták dél felõl, és folyamatosan törnek észak felé. Ügyes fiúk ezek, le a kalappal. Ám a spanyolok kicsit benézték a dolgokat, mert a brittek egy komolyabb csoportot tettek partra Gibraltárnál, amivel csak nem tudtak megbírkózni, sõt még 3 területet is elfoglaltak plusszban. Annyit tudtam tenni értük, hogy küldtem segítségül bombázókat és néhány vadászgépet (saját írányítás alatt).
Mindezeken felbuzdulva kiadtam a parancsot a támadásra.
Hát nem volt könnyû falat, se Belgium, de még Luxemburg sem. A kritikus pontokon szép számban álltak fel, és csak hosszú ütköezetk után sikerült áttörni a védelmet.
ám nem hiába én voltam a hadvezér. közvetlen a támadáskor észrevettem, hogy a maginot vonal egyik pontján nincs védelem, mert éppen átcsoportosítottak (vagyis már elment az egyik, de még nem ért oda a másik). na mondom fiúk, ezt nem hagyjuk annyiban. rögtön elindítottam a katonákat, de nem csak oda, hanem a két szomszédos területre is, hogy a szomszédok ne érjenek oda idõben. áttörtem a maginot-vonalat, hahaha 😊
beküldtem vonaton az embereket, és aztán három irányban (a kétfelé szakadt védelem bekerítése érdekében, és párizs felé) indítottam el õket.
most itt tartok: elfoglaltam belgiumot (majd egy hónapig tartott), két irányból török Párizs felé, keleten már összeértem az olaszokkal, a spanyolok még mindig nem bírnak a britekkel (sebaj, majd ha odaérek...) ellenben észak-afrikában elég szépen terjesztkednek, tengeren odavissza harc folyik az angol haditengerészettel, a RAF kezdeti lelkesedése alábbszállt az irányában, hogy szétbombázza az iparomat és a nyersanyagaimat.
aztán a slusszpoén: jött az üzenet. Communist China belépett a szovjetek mellé. vagyis hadban állok egy országgal, aminek szovjetúnió a szövetségese.
de valamiért nem akar támadni. még. szóval gyorsan le kell tudnom ezt a nyugati hadjáratot.
Ugyanis az volt a tervem, hogy ápr.1.-én kapnak egy kis humoros hadüzenetet. Szépen fel is álltam a határokon, a repülõk odakészítve a reptereken, tengeralattjárók Danzignál, a kis felvidéki német csücsökben is kuporogtak a katonáim (persze mindenhol tisztes, egy területnyi távolságban a határtól), mire jön az üzenet, hogy Poland mobilizing. mondom akkor legyen kezdjük. Megy a hadüzenet, indulnak katonák, repülõk, mindenki, csak két hq és az alá tartozó 2×4 divízió (azt hiszem divízió, ebben nem vagyok túl jó) a nyugati vidékeken.
valahogy a diplomatics részen kattingattam, amikor azt veszem észre, hogy Poland az alliesben...??? pedig majdnem középen volt a háromszögben az ellõbb még...
gyorsan strat. redep. azt a nyolc egységet a francia határra (persze kémekkel a belgákat és a hollnadokat is távoltartottam az alliestõl), és hál istennek odaértek, mielõtt megindultak volna a franciák.
a lengyel hadjárat elég döcögõs volt, 35-40 napig is eltartott, viszont annak jó volt, hogy kitanuljam a katlanstratégiát. a kis felvidéki csücsökbõl meg volt Lodz,így a magyarok nem jutottak VP-hez, csak néhány területet szereztek. az annektálás után a csapatok kaptak 1 hét pihit, aztán két csoport kivételével mindenki vonatraszállt, és elindult a nyugati frontra, katonáim csak sejtették, hogy mi vár rájuk, mikor a naplementét nézték... (folyt. köv.)
szóval egy kis saját történelem: minden a spanyol polgárháborúval kezdõdött, ám eddigi játékaimmal ellentétben, most maguktól megnyerték National Spain-ék, hamarabb mint ahogy behúztam õket az axisba (szóval gyorsak voltak a fiúk). Addigra már az olaszok meg a magyarok is pajtások voltak. Amerika folyamatos influence-t kap, mellette Ausztia és Japán.
Kémekkel sodortatom távolabb az alliestõl a cseheket és lengyeleket.
38 elején Anschluss, és kb ugyanekkor belép az axisba Japán, ami ugye automatikusan háborút jelent vagy 3-4 távolkeleti országgal, törvények hozzáhangolva. 😊 Következõ célpontok az axisba csalogatáshoz: Törökország és Finnország.
Vártam, hogy lesz valamilyen event a csehekkel (egyébként van?), de 39 jan.-ig nem jött, úgyhogy az addigra a határokra felsorakozott seregek megindultak, és magyar támogatással 14 nap alatt elfoglalták az országot.
Felvidék a magyaroké lett, kivéve a jobb szélsõ három tartomány, ami pont jól jött nekem Lengyelroszág ellen. (folyt.köv.)
MNSZP nemtom hogy volt e ha igen akkor sem párt formájában de helyette belehetne rakni a Német Volksbund szervezetet ez olyan állandó 6-8%os népszerûséggel bírt mozgalom volt hasonló mint a Szudéta németek pártja a csehszlovákoknál
Mondjuk ha figyelembe vesszük, hogy te, mint az ország vezetõje, miért akarnád saját magad megbuktatni, akkor logikus, hogy nem lehet.
De azért valami eventet betehettek volna, hogy vmi krízishelyzet, lázadás vagy akármi jön létre, ami átveszi a hatalmat. Érdekesebb lenne.
Egyébként ha van kedved a játék fájljaival mesterkedni, akkor elég könnyen meg lehet változtatni minden politikai cuccot benne, de nemtudom, hogy ez mennyire egészséges a mentéseidre nézve...
majd csatlakozz a németekhez
kiegyenlítettem a gazdaságot ritka ásványokból a felesleget eladtam majd a németekkel kereskedtem energiaügyben az elején felnyomtam a kémek számát 10re max leadershippel pár nap alatt hogy huzzák le a neutralitit majd utánna az ipar két teljesítménynõvelõ fejlesztését fejlesztettem folyamatosan 39ig már a 41es szinten volt mindkettõ ez +15% ipar és addigra lement 70re a neutraliti és változtattam a civil laws-on seregeimet feluningoltam pár tüzérségi dandárral és kaélia környékére csoportosítottam õket 39 felénél mobilizáltam minden hadosztályt feltöltöttem és maradt idõm pár militia hadosztály és helyõrség képzésére hogy védjék a mannerheim vonalat még ellentámadásra is képes voltam ezen a fronton😄 leszorítottam az oroszokat karéliánál elfoglaltam a tengerig mindent majd az elején murmanszkot 3 hadosztállyal így nem maradt utánpótlásuk😄 szép lassan összeroppantotam õket és ennyi persze normál fokozaton
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...