6647
  • Cefre
    A Paradox ma bejelentette, hogy a normandiai partraszállás emlékére június 6-án adják ki stratégiájuk első kiegészítőjét a Hearts of Iron 3: Semper Fit. Több érdekes újítás is kerül bele, például el lehet majd rejteni a győzelmi feltételeket, megelőzve az esetleges rush taktikákat. A szövetségesek sokkal jobban összedolgozhatnak majd, akár csapatokat is egymás rendelkezésére bocsáthatnak. Ráadásnak több száz új esemény került a játékba, melyek tovább színesítik egy alternatív második világháború menetét. Ami talán a legfontosabb mégis azoknak, akik nem mások ellen játszanak, az MI komoly fejleszéseken esett át, remekül használja már a tengeri haderőt is és akár több lépéses inváziókat is képes megtervezni.
  • Pares
    Egyébként nem éri meg mostanában modokkal szarakodni, hiszen a DiDay mod is jelenleg átdolgozás alatt áll (a legfrissebb verzió az 1.4.4.1-es), továbbá a Semper Fi is hamarosan jön.
  • Pares
    Nagyon afrikába nem nézegettem. Máshol meg nem vettem észre semmi különöset. Persze oroszországban néha megállt néhány egység az utánpótlás hiányában, de eddig semmi különöset nem vettem észre, ami zavarta volna a szemem. Mellesleg nekem volt fagy, és úgy vettem észre, hogy a téli hónapokban jelentősen lelassultak a csapataim, sőt szabályosan megálltak. Aztán tavasszal újra megindultak. Na de minek? Annak hogy az oroszok "elfelejtsék" megadni magukat.

Egyébként a terep javítására ott a Map Patch Project. Jelenleg a DD I.C.E 1.3-as és az 1.3-as patchal kompatibilis, a DD I.C.E 1.4.2-vel meg az 1.4-es patchal csak később lesz megcsinálva.

Cefre: a hivatalos paradox fórumon a Hearts Of Iron 3/User Modifications szekcióban találod meg őket. Regisztráció szükséges.
  • sakkay
    Ja igen, valaki belenézett az 1.4.2v.-1941 Barbarossa kezdésű kampányba? Én mindig vh játszom(és ha elb. nem töltöm vissza), de ez valami teljesen új, hogy 41-ben 4-5* túlerőben lévő ellent(német) simán megállítanak az oroszok, sima területen. Támadásban viszont egy gyaloggal lenyom három hadosztályt.Valami bibi van. Általában okt,november környékén Moszkvában vagyok. Most nem leszek..
  • sakkay
    Az nem lenne baj, csak teljesen irreális. Pl: nincsen eső, sár, fagy, jó a kapcsolat a vezetéssel, zöldek a táv j.,98000 a suply és PIROS a terület. Ez baromság. Ja, és az infrastruktúra olyan mint máshol.
  • Cefre
    Hogy oroszországba meg afrikába akadozik az utánpótlás
  • browing
    DiDay I.C.E 1.4.2 + Hungarian Improvement Mod + Retextured Map
    ezeknek valaki leírná a linkjeit?...
  • sakkay
    Komoly...
  • Pares
    Milyen gondok?
  • Cefre
    Én is azzal játszok és gondok vanak az utánnpótlással
  • Pares
    Mi volt a kérdés? Én az 1.4.2-vel játszom és edddig nem volt bajom az utánpótlással.
  • sakkay
    Megcsinálták már végre az utánpótlás kérdését az 1.4.2 bétában? Teljesen baromság. De azért imádom..
  • Pares
    Nálam az is meg minden más is rendesen működik. Kivéve hogy a már legyőzött oroszok nem adják meg magukat, és tovább harcolnak, mintha semmi sem történt volna...
  • Fasiszta
    De nálam két nap után ki dob a játék az 1943-as kampányban.
  • Pares
    Most mondom, hogy minden megy rendesen. Ez nem az 1943-as kampány (különben az is megy), hanem az 1936-os. Minden működik rendesen, csak most valamiért a szovietek nem akarják megadni magukat.
  • Fasiszta
    DiDay I.C.E 1.4.2 moddal a 1943 kampány nem működik ?
  • Pares
    DiDay I.C.E 1.4.2 + Hungarian Improvement Mod + Retextured Map

A két mod természetesen pár dologban ütközött, de ezeket könnyedén ki tudtam javítani (többnyire csak az országok szineiben volt némi javítandó külömbség, meg néhány interface fájlt ki kellett törölnöm az utóbbiból, hogy a DD I.C.E jól működjön, a hungarian imp. mod meg csak a magyar politikusok neveit, párthoz tartozásuka meg a pártok neveit javítja, természtesen erre is odafigyeltem, hogy kompatibilis legyen, egy kis editre volt szükség).

A modokkal egészen biztosan nincsen baj, hiszen az előző játékban pontosan ugyan ezekkel, változatlanul, ugyan így játszottam, és akkor az oroszok rendesen megadták magukat (Bitter Peace). Most is mindenki a szabályos módon vagy megadta magát, vagy Gov. in Exile-be ment. Az oroszok basztak mindkettőre, nem történik semmi. Ez a játék hibája.
  • Fasiszta
    Milyen moddal játszol ?
  • Pares
    Kipróbáltam, de még mindig nem történik semmi sem. Megpróbáltam elmenteni, utána visszatölteni, majd vártam, vártam, és vártam, megpróbáltam ismét, vártam, vártam, és semmi. Egy játékbeli hónap leforgott, és semmi sem történt. Az orosz csapatok ugyan úgy harcolnak tovább, bár az egész inkább csak visszavonulásból áll. A diplomáciai képernyőn is a 100% a megadási folyamat, mégse történik hónapok óta semmi. Itt van pár kép a helyzetről:

Nem tudom, mi tévő legyek. A Szoviet Únió egyszerűen nem hajlandó megadni magát (mellesleg a főváros most átkerült Vladivostokba). Ugye nem várja el tőlem a játék, hogy az egész országot foglaljam el? Ez egészen biztosan valami hiba, hiszen egy előző játékban rendesen megadta magát a németeknek (Bitter Peace). Most meg semmi, hogy a fene egye meg...
  • Pares
    Köszi szépen!
  • Rundstedt17
    igen,szerencsére megtaláltam az aranyszabályt:

"A nation can only surrender once per game session. That is due to engine limitations, and can be quite frustrating. You need to save the game, reload, and at midnight, another nation will surrender. Then repeat the process. (Or you could stop playing, as effectively you have won ). Also a lot of people would say that occupation is better than annexation anyway, so you could just keep them the way they are."
  • Pares
    Olyat tapasztalt már valaki, hogy az ellenség nem adja meg magát? Mármint semmilyen formában sem. A szovieteket gyakorlatilag már legyőztem, a surrender progress 100%-ban van. Egészen az Urálnál vagyok már, mégsem történik semmi. Egyszerűen minden megy tovább. Se Government in exile, se Annex, se Puppet, se semmi. Mégcsak üzenetet sem kaptam, hogy valami történt volna a szarráverésük alkalmából.

Az 1.4-es patchal és az azzal kompatibilis DDay moddal. Mellesleg egy előző játékban működött minden, bejött a Bitter Peace, most meg semmi. Egyáltalán semmi. Nem értem, ilyet még nem láttam.
  • Cefre
    Hello

Ha németekkel támadom afrikát akkor akadozik az utánnpótlás ,de ha átmegyek olasz területre akkor van utánpótáás.mit kell csinálni h legyen utánpótlásom?
  • browing
    lehet hogy nem pont így írják de a beállításoknál találsz egy ilyent-- counter -- ezt kell kell átállítani
  • wolfaud
    Meg van köszi
    Mit kell beállítani vagy letölteni ahhoz hogyha ráközelitek az egységekre átalakuljanak doboz helyett repülökké vagy gyalogossokká sok youtube-s videon láttam?
  • browing
    olvasd vissza
    Babylon56 asszem ő töltötte fel a sajátját, de ez nem biztos
  • wolfaud
    Honnan lehet magyarositast leszedni?
  • Pares
    2010 Q2, szóval valamikor az elkövetkezendő 1 hónapban. Sok mindent fognak benne javítani, sokáig tartana felsorolni. A hivatalos oldalon és a paradoxplaza fórumon minden részletet megtalálsz, ami eddig kiszivárgott...
  • mezesmacko22
    Nem tudja valaki hogy a HOI3 kiegeszitoje pontosan mikor jelenik meg,illetve miket javitanak benne??
  • sakkay
    Nem igazán értem az utánpótlás kérdését...egyértelműen sem az utakhoz, sem az időjáráshoz(és hozadékaihoz) ,sem az vezetési pontokhoz nincsen köze...akkor????
  • browing
    a nacionalista "érzés"-ből jön az hogy partizán fel kelések vannak.
    ha a nacionalizmust lelehetne vinni 0-ra akkor nem lázadnának
  • hana1
    Én eddig azt hittem, hogy partizánok vannak csak, nacionalizmus is van?
  • browing
    ha egy ellenséges tartományt elfoglalok akkor ott kiírja hogy hány százalék az esély a nacionalizmusra és az esetleges lázadásra.
    azt tudom hogy a lázadást lelehet vinni nullára pl: katonai rendőrséggel de a nacionalizmust mivel lehet levinni nullára??

és ha elfoglalok egy országot és ha együttműködő politikát folytatok az elfoglalás közben akkor az IC 90%-át szerzem meg (így pl van 100 IC )
    de ha nacionalizmust leviszem nullára akkor nőhet az IC
  • sakkay
    Köszi
  • soulless42
    tudtommal az 1.4-hez még csak 1db mod jött ki, amit lentebb biztos megtalálsz
  • sakkay
    Srácok mi a legjobb mód az 1.4-hez??(hoz-hez,höz)
  • Babylon56
    Az hogy budapestet városként jelölte a térkép az nem patch hanem Mod! az 1.3patch-hez korában már be linkeltem ide azt a modot is. Ha az országok neve fel van cserélve és a magyaritást felraktad akkor az a én hibám lehet. Ha lesz időm javitom és ujra feltöltöm amjd mert multkor amugy is tévedésből egy régebbi magyaritást töltötem fel. Ami miat az üzenetek nagy része is még angol!
  • browing
    régebben lelehet tölteni, (és le is töltöttem de azóta az elveszett) valamilyen patch-et ami a térképen városként tüntette fel a kisebb városokat is (Pl: Budapest mert most ott csak a Duna van + néhány fa de a patch után város ként van feltüntetve mint Berlin vagy London vagy Roma...)
    --->nem tudja valaki honnan lehet letölteni vagy megcsinálni??
  • browing
    most már jó...
    amúgy nem tűnt fel senkinek hogy 3 ország neve fel van cserélve? nem másé mint: Görögország, Bulgária és Montenegro
    --->amúgy ezt a hibát hogy lehet korrigálni?
  • Cefre
    töröld ki az egész játékot ne legyen semmi a gépbe ,utánna installád fel megint és csak az 1.4 patch-ot tedd fel.ha kell a d-day mod akkor abból is az 1.4 kell bemásolni a játékba