Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jelenleg az események(event) és a technológia leírásain kívül minden magyar.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Viszont lenne pár megjegyzésem:
Az Axisban még mindig csak Németország van, se Japán, se Olaszország nem (tudott) csatalkozott hozzájuk. Megnéztem, és ezerrel nyomják az Influencet egymásra mind a hárman, mind a hárman a háromszög jobb alsó sarkában vannak (velem együtt), mégse csatlakoznak. Én is ott vagyok, és nekem is impossible-t ír ki. Túl nagy lenne a Threat-em? Vagy az bekevert, hogy szövetséget kötöttem a Lengyelekkel? Na mindegy, asszem mostmár nincs is szükségem a németekre.
Csak az a baj, hogy egyedül az Anchsluss volt az az event, ami bekapcsolt. A Világháború se indult be egyik fronton se, stb...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
May the force serve you well!
Fele annyi szovjet nem volt mint ha barbarossánalál kezded.
Gondolom a hajógyártós bug, minél hamarabb kezded annál könnyebb mert a gép csak transport hajókat gyárt általában. Késõbbi kezdésnél viszott vannak alap egységei.
A célpont kijelölése hogyan hat a frontvonalra? Mármint védekezéskor a már ellenség által elfoglalt területeket jelöljem ki, vagy az ellenség területeit, hogy ellentámadásba lendüljön? Vagy hogy minden egyes területre ki kell tennem azt a zászlócskát, vagy csak elég egy VP-pontosra, és az AI majd zárja a réseket? Lécci valaki részletezze le, mert kb. életemben most hagyatkozom elõször az AI-ra hadsereg irányításánál, és pár dolog még nem tiszta. Köszi!
(Jah, egyébként azért kérdezem, mert a Románia elleni hadjáratomat kicsit elkúrtam. Mármint 10 nap alatt elfoglaltam Romániát (tudjátok: Bulgáriából Bucarest+Pliesti és már meg is adták magukat...), csak azt nem néztem meg, hogy kikkel vannak szövetségben... Persze csak két Helyõrségem volt a görög határnál, és egészen Tirane-ig nyomultak a görögök, mire átcsoportosítottam romániából 3 hadtestet. Csak mire odamentek, addigra már annyira összekeveredett minden (a görögök nyomultak elõre itt, én meg ott...lol), hogy gondoltam kipróbálom mire képes az AI...)
Probáld ki mennyi egysége van a szovjeteknek ha barbarossatol kezded.
Meg mennyit haladsz 3hónap alatt.
minden egységnek (már amelyiknél van értelme) van soft és hard attackja, vagyis, hogy miként teljesít soft (könnyû) és hard (páncélos) egységek ellen. tehát ha valamivel a gyalogság ellen támadsz, akkor értelemszerûen jórészt a soft attack számít inkább, attól függõen, hogy mennyire soft az az egység. teszem azt egy "mechanizált", páncélos jármûvekkel megtámogatott gyalogságnál a hard attackot nagyobb arányban kell beszámítani.
fire during a single Firing Phase. This number is largely dependent
on its Soft and Hard Attack values, modified by its
Effectiveness. It is also lightly affected by random factors.
Every round, each Division will randomly select an
enemy Division upon which to fire. Then, it randomly determines
whether it will fire at that Division’s Soft or Hard
portion, the likelihood of which is determined by the target’s
Softness value. A Division firing on an Infantry Division with
70% Softness has a 70% chance of selecting its Soft portion,
and a 30% chance of selecting its Hard portion. Once
targets are selected for the round, it is determined whether
that Division is allowed to fire that round."
Boccs, hogy nem fordítottam le. Ha nem érted és lesz egy kis idõm, begépelem magyarul is.
Soft attak jobban hat minél softabb egységet támadsz (gyalogság)
Hard attak meg pámcélosok ellen jó.
Ha az egység softsága bizonyos határak belül van kb 35-65% de nem vagyok benne biztos akkor kapsz combined arms bonuszt amit megit nem tudom pontsoan mennyi de elég sok.
Tank destroyernek a hard attakja jó tehát javitanád az egységed tankok elleni támadását.
a barbarossa elõtt megnéztem kb mégis mire számíthatok, ekkor vettem észre
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
Meg azt vettem észre, hogy a repülõim nagyon bedarálódnak sima támadás alatt.
Ilyen 5-10 3brigádos egysége is van 1 területen és ezeket interditonolni szinte öngyilkosság, 5-10%os repülö veszteség is van 1 nap. Pár nap alatt bedarálták a repülõimet. Nektem milyen tapasztalatotok van ?
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
A másik kérdésem, hogy az Axis tagoknak miért nem tudok kereskedelem útján nyersanygot eladni, ha mindegyiknél engedélyeztem az "allow debt"-et. Elvileg így nem kell fizetniük érte. Például Olaszországnak szeretnék eladni energiát, amibõl nekem 99.999 van és még napi 700-at termelek. Nekik -128 az egyenlegük, mégis, ha adnék nekik, mindig "impossible"-t ír ki, ha mégis leokézom, akkor pedig elutasítás a végeredmény. Nagyon idegesítõ, hogy én napi 700-at elpocsékolok, mikor a szövetségeseim összesen -3-400-ban vannak energybõl. Elõre is köszi a válaszokat!
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide