6647
  • hup
    Több 1000 province van amire kéne figyelni...:D Nekem ez nem sokat számít! Lényeg, hogy legyen játszató!:D
  • Pares
    De most komolyan, valaki magyarázza már meg nekem, hogy Budapest miért nem Urban Province? Nem mintha hatalmas jelentősége lenne, csak egyszerűen nem bírom felfogni (közben Pozsony meg az :S). Nameg hogy a faxomba létezik az, hogy nem létezik a Tátra? A tátra helyén csak síkság van. Basszus. Ezt olyan nehéz lett volna javítani... :S
  • Pares
    Na végre megvan nekem is. Így első látásra hirtelen az tűnt fel, hogy jóval több Urban province van a térképen. Természetesen logikátlanul. Például Magyarországon egy darab sincs, bezzeg Csehszlovákiában Pozsony, Brno és Prága is az... A térképet gyakorlatilag nem javították, a Tátra még mindíg nem létezik, helyébe síkság van. A magyar területi igények sem felelnek meg a később megkapott területekkel (értsd Szlovákia déli része), és az eventekbe kukkantva az Első bécsi döntés, Szlovákia függetlensége és Kárpátalja visszacsatolása még mindig össze van keverve (bár én ezt magamnak kijavítottam a DDay mod fájljainak segítségével)... Asszem a moddereknek most is lesz dolguk (Map Patch Project ftw) Egyébként rengeteg újdonság van benne, sok bugfix. Nem is kezdem sorolni.
  • Pares
    Steam, Gamersgate, stb.

Link
  • lackoka25
    de honnét lehet letölteni?:)
  • Pares
    Már ki is jött, éjfél óta letölthető.
  • hup
    Mára ígérték a Hearts of Iron 3: Semper Fi?
  • ganges
    Ok, kösz!
  • mezesmacko22
    Szerintem ilyet nem illik reklamozni,de ha hasznalod a googlet megtalalod,valamilyen letoltos oldalt nezd meg.Ha nem sikerul akkor nezd meg a privat uzeneted,ja 06-an jelenik meg a kiegeszito lemeze ha meg lesz azt is tedd fel mert szerintem most jatszhatatlan a jatek.
  • ganges
    Helló!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudom ingyen letölteni a HoI3 full verzióját?Most csak a demo van meg.EU3 HttT-vel játszok még.
    Hogy kell katonákat, hajókat, repülőgépeket csinálni?
  • Boron Power
    Itt van leírás róla
  • Boron Power
    Elvileg optimalizálja a processzor magok használatát, de ahogy néztem csak annyit tud mint ha a feladatkezelőben az adott alkalmazáshoz rendelsz minden magot (vagy amennyit akarsz), illetve a szintén feladatkezelőből alkalmazható prioritás állítást.

Ami többlet, hogy profilt is el lehet menteni, és így akár a program indulásakor is tudja ezt. (pl. cod2 eleve 1 maggal indul win7 alatt, ha nem állítod át)
  • Dns5000
    mi ez a Ashampoo?
  • Pares
    Hát én nem tudom. Nekem egy 2,7Ghz-es, 2 magos Athlon X2 5200+om van, és az Ashampoo rásegítésével tökre probléma nélkül megy, nem szaggat, nem lassú. Nekem csak az ilyen idétlen in-game bugokkal van a gondom...
  • Rundstedt17
    nem hiszem a parados játékoknál ismert hiba a több mag ki nem használása
  • Boron Power
    Kipróbáltam, de kb. ugyanazt csinálja, mint ami a feladatkezelőből is elérhető. Emelhető a prioritás és állítható hány magot használjon.

Természetesen így is csak egyet terhelt szarrá.

Talán majd a Semper Fi?
  • Pares
    Ja tényleg!
  • Mor3llo
    Nem úgy volt, hogy jún. 6.?
  • Pares
    Ha minden igaz, akkor holnap jön ki a Semper Fi. Már nagyon várom, és kíváncsi vagyok. Az eddigiek hallatán elég sok mindent javítottak.
  • Pares
    Nekem 2 magot használ a 2 magból. Talán próbáld ki az Ashampo Core Tunert, ott rá lehet kényszeríteni mindenre, hogy használja az összes magot.
  • Boron Power
    Hm. Lehet mégsem, mert a jelenlegi proc q9400 (4x 2,66Mhz), míg a másik egy e6750 (2x2,66 Mhz). Úgy néz ki ugyanott lennék nagyjából.
  • Boron Power
    Aha, utána olvastam közben én is. Tehát a legnagyobb szívás a 4 magos gép, ahol 4db relatív gyenge egy processzorból áll. Lehet átköltözök barátnőm 2 magos c2d-jére, hátha ott gyorsabb lesz.
  • Rundstedt17
    csak egy magot használ ismert engine gond
  • Boron Power
    Most kicsit ránéztem mitől laggolhat. Ez a szépen megírt progi a 4 mag közül csak az egyiket keni fel 100 %-ig, a többi 3 meg 5 % körül pihenget.

Pedig az alkalmazáshoz mind a 4 be van állítva. :(
  • Pares
    Szóval gyakorlatilag más gondom nem volt, kb. semmilyen más buggal nem találkoztam. "Csupán" ez az exp. force spammelés az, ami teljesen tönkrevágta számomra a játékot.
  • Pares
    Nekem speciel abszolút nem laggol, tökre gyors a játék (max. gyorsaságon). Nekem ez az nagy gondom. Valamiért az utóbbi néhány próbálkozás alkalmából mindig átadta egy csomó, magyar földön tartózkodó katonájának az irányítását (először csak szépen fokozatosan). Hiába küldtem vissza őket a diplomáciai képernyőn keresztül (Return Exp. Forces), csaj pár napra vagy hétre sikerült tőlük megszabadulnom. Az egyik legfrusztrálóbbak az olaszok voltak. Ahányszor egy egységük (csak egy division, vagy hq, teljesen magában) Jugoszlávia területéről valahova a Balti térségbe tartott, az uta Magyarországon vezette keresztül, így szinte automatikusan átadta az irányítását. Egy idő után annyira idegesítő volt ez a fölösleges exp. force spammelés, hogy egyszerűen játszhatatlan lett az egész játék.
  • Boron Power
    Az expedíciós erőket mondjuk vissza tudtam küldeni a Diplomácia menüpont alatt, majd háborút üzenve a Szovjetúniónak, szépen ahogy kell a németek elkezdték maguk használni a saját hadosztályaikat.

Viszont laggol és attól félek ezen egy patch sem segíthet. Nagyon elcsesztek vmit.
  • Pares
    Nekem is az egyik kedvencem ezen a téren. Mármint sok hibája van (amit részben vagy teljesen a modok orvosolnak), de a hibái ellenére sem tudnám lecserélni egy HoI2-re. Egyszerűen hiányolom és kihagyhatatlannak tartom az újításait. Szóval ez ilyen patthelyzet. Én nagy reményeket fűzök a Semper Fi-hez, ami napokon belül fog megjelenni. Reménykedjünk (továbbra is)...
  • sakkay
    Hát igen, reménykedjünk az örökké hű-ben....ez már menthetetlen , pedig a kedvencem is egyben..
  • Pares
    Ne is mondd, én abbahagytam, mert kurva idegesítő volt, hogy a németek az orosz fronton a fél hadseregüket átadták nekem. 300000 katonám volt eredetileg, erre lett 1,9 millió. Azt meg sem kell említenem, hogy még az alaposan feltuningolt magyar gazdaság sem képes eltartani ennyi katonát, nem beszélve arról, hogy azt a rengeteg egységet rendezetlenül, divisionönként és külön hq-ként adta át, amiket fél óráig tartott hierarchiákba besorolni.
    Gondoltam lebaszom, visszaküldöm nekik. Az összes csapatot átirányítottam a frontról német területekre (mondanom se kell, hogy mekkora ökörség, mennyire unreális, stb.), majd egy hónap múlva vissza is "változtak" német egységekké. Na de minek? Hogy 3 napon belül ugyan azokat az egységeket, ráadásul még egy halom másikat plusszban ismét visszaadjon. Így gyakorlatilag az egész keleti front az én irányításom alá került. Hihetetlen idegesítő és abszolút unreális. Nem tudtam ellene semmit se csinálni. Moddolni nem lehet, olvastam fórumokon is, rengeteg embernek baja van ezzel. Elképesztő. És nincs olyan gomb, mint a HoI2-ben, hogy megparancsolhatod, hogy nem kérsz Expedíciós csapatokat. Csak tudnám ezt miért vették ki, és hogy eddig miért nem tették vissza?
  • Boron Power
    Úgy tűnik ez a hülye gép átadta a német A Hadseregcsoportot. Persze command struktúra nélkül, ömlesztve.

Összerakosgattam, utána meg szétlaggolta az agyát (négymagos proc, 4gb ram). Franciaországot persze így legyalulta Magyarország, de már játszhatatlan a játék.

Uninstall közeledik...
  • Boron Power
    Hát azért nem semmi.. Elfoglaltam magam erejéből Romániát, aztán átmentem nyugatra, hogy hát támadni fogják a németek Franciaországot. Hát nem.

Nekem kellett hadat üzennem. Erre ugye elkezdett segíteni Németország és Olaszország (Olaszoknak okosan egyből elé vágtam, így nekem foglalják a területeket, DE a németek nem mozdulnak, adtak vagy 30-40 hadosztályt expedíciós erőnek. Bakker Magyarországé lesz Nyugat Európa, ha így megy.

Ja a legnagyobb beszarás, amikor rákattintottam egy magyar parancsnokság alá rendelt egységre és: 2.SS Panzer-div SS Das Reich

Majd beszartam :)
  • Pares
    A leadershipet tudod növelni bizonyos tech-ek fejlesztésével (Education), valamint bizonyos politikusok is adnak bónuszokat. A provinciák közül csak a VP-sek adnak egy kis leadership pontot.
  • Boron Power
    Helló!

1 hete kezdtem el játszani Magyarországgal a játékot. Kérdést most merek feltenni, totál összetett a játék.

Szóval Mo.-al 36-tól indulva elfoglaltam Jugoszláviát, Ausztriát, Svájcot, Bulgáriát és Albániát. Most 1938 eleje van, mod nincs fent, nem írtam át semmit a file-okban.

Kutatást illetően elég gyengén állok a nagyhatalmakhoz képest. Kérdésem, hogy a kutatásra, diplomáciára, kémkedésre és officerekre fordítható (talán leadership) pontok száma növelhető-e? (Hódítással nem tűnt úgy). Vagy álljak be a licenc gyártásra? Annak mik a hátrányai?

Kösz!
  • Cefre
    Ja
  • Jeszy
    helló
    az lenne a kérdésem (lehet kicsit láma lesz) h a dday 1.4-es módot ugyan úgy kell telepítenem mint az 1.3-asat??
    (még egyiket se tettem fel csak azért kérdem)
  • sakkay
    Én az 1.4 re raktam fel, (2.) és működik. De akkor lehet ez a baj.
  • sakkay
    Na pont erre gondoltam.
  • soulless42
    ártani biztos nem árt 1-2 tankho
    amúgy az utánpótlással nekem is gondjaim voltak valahol Oroszországban, volt hogy hónapokig nem kaptam, de a legjobb az volt, mikor egész hadtestek szervezettsége hirtelen leesett 0-ra, így visszavonulásra és állóháborúra kényszerültem!
    szal kb június 6-ig áttértem az Eu3-ra :)
  • Fasiszta
    Olaszokkal itt érdemes tankot gyártani?