6647
  • browing
    hát én nem tudom, szerintem írja annak aki elérhetővé tette a magyarosítást
  • kopaszeger
    Hali!
    Igen valóban van ott egy magyarosítás de ha azt feltelepítem akkor kifagy a játék.Vagy csak nálam van ez a probléma?
  • ptamas88
    a production fülnél ha az egeret a modernizálás csúszka fölé húzod kiírja hogy hány hadosztályt/brigádot modernizál éppen...ennél részletesebben sajnos szerintem csak külön külön a brigádok adatlapján tudod megnézni mert ott vannak felsorolva a részletes adataik és ott van azis hogy éppen hány százalékon áll a fajlesztés
  • mezesmacko22
    Sziasztok azt tudja valaki hogy ha a technologiaban kifejlesztunk valamit akkor hol lehet megnezni hogy egy egy csapat hol tart a modernizalasban illetve melyik az a csapat amelyet modernizalunk, a regi jatekban a statisztikaban volt de most nem talalom
  • browing
    csekkold a 4040-es hozzászólást, ott van..
  • MrIncredible
    sziasztok lesz magyarosítás a játékhoz?
  • Agent087
    amcsikkal tolta már valaki?
    nekem valami nem stimmel. még mielőtt beléptem a szövetségesekhez már elkezdtem gyártani a sereget de csak tartalékos szinten mivel a manpower nagyon nem enged többet ez még a háborúba lépés előtt reálisnak tűnt az alacsony manpower na de miután japán hadat üzent és a politicsba gazdasági meg sorozási dolgokat is az optimálisra állítottam kb 0-n maradt a manpower és valami keserves lassan tölti fel a tartalékos hadosztályokat kb gyök2vel nem tudom mit rontottam el. nem kellett volna háború előtt hadsereget gyártani? nem értem mért 0 a manpower mért nem megy feljebb a mozgosítás után sem.
    valaki tipp?
  • vzsiros
    normallal kezdtem, Lengyelek után átálltam hard-ra
  • sakkay
    Milyen nehézségi szinten játszol?
  • tttttom
    ennyi? :D kösz.
  • Babylon56
    Common mapa defines.lua fájl megnyit jegyzettömb majd a 3. sorba átirod a kivánt dátumot.
  • tttttom
    Valaki megmondaná, hogy hol lehet az időlimitet átírni?

Mert a faszom tele van 1948-al. :@
  • Boron Power
    Ha a theatre-re (a legmagasabb szintű HQ) kattintasz, ott van egy olyan ikon, hogy hadszintér kijelölése (persze ehhez legalább két theatre HQ kell). Így egyiknek pl. kijelölheted a hátországot a másiknak meg egy csíkban a frontot. Így nem kalandoznak el az egységek. Persze mindig utána kell módosítani, ahogy nyomulsz előre, mert különben visszahagy védelemre / tartalékba egységeket.
  • vzsiros
    Haladok előre a Német játékommal, néhány fontos info:
    - Spanyolok az Axis-ba csak akkor jönnek, ha Gibraltár ki van iktatva. Pár Fallschirmjäger, Szardínia szigetéről felszállva megoldja.
    - A lengyeleket puppet-é tettem, de Danzig így is az enyém lett (ha nem ez lett volna, annektálom őket)
    - A háborút úgy indítottam meg, hogy 4 marine div, egy transport flottán Kairo előtt horgonyzott onnan a partraszálló erőim pár nap alatt bedaráltak Szuez körül mindent, Szardíniáról felszálló szállító gépekről pedig Málta és Gibraltár lett bedarálva, a lengyel hadüzenet utáni pár napon belül Kairo+Szuez, Málta, Gibraltár az enyém, Spanyolok csatlakoztak az Axis-hoz. A lengyeleket kb. 2 hét alatt bedaráltam, időben indítottam a hadműveletet, az oroszok nem nyomultak be sehova.
    - A hollandokkal jóban vagyok, bár még nem tagjai az Axis-nak, szóval csak a belgákat daráltam be a Francia hadjárat legelején - ez így nem olyan jó, az egységeim sokat várnak supply-ra a teljesen jó infrastruktúrával megáldott franciáknál is.
    - A fullos Army Group-ok Stratégikai Redeploymentje során jöttem rá, hogy a teljes hierarchiát ki lehet jelölni, ha az ember a vékony csíkra kattint az alá beosztott egységek listája fölött. - Na ez piszok hasznos!
    - A hadjáratokat úgy kell tervezni, hogy folyamatos tervet kell az első vonalbeli egységeknek kiadni - azaz rákattintok a legközelebbi célra, aztán a SHIFT-et lenyomva tartva kattintgatok tovább, így a lengyel-orosz (majd később) a Francia és Belga tengerpartig minden egység saját alternatív úton haladva tesz meg. És nem is állnak meg egy csata után! (kell hozzá némi Blitzkrieg fejlesztés, szvsz)
    - Teljesen megzavartam a franciákat azzal, hogy a Máltáról és Gibraltárból kivont ejtőernyősöket ledobtam Párizsra, pikk-pakk enyém lett a főváros. Erre a lépésre válaszul a Maginot vonal legdélebbi csücskéről próbált odacsoportosítani egységeket - ekkor én benyomultam oda, majd az erre a provinciára strat redeploy-al Guderian Panzer Army Group három irányban óriási sebességgel haladt: délre Marseille-s felé, nyugatra Párizs és közép-francia felé, északra - szemben a belgáktól lefelé törő egységekkel -, hogy a Maginot vonalba bezárjam az összes ott dekkoló csapatot: ez össze is jött.

Na majd folyt köv, itt hagytam abba tegnap;-)
  • vzsiros
    Ez nem igaz, mivel a magyarokkal játszottam, és jugo és románok elfoglalása után csatlakoztam az axis-ba. Szóval az nem annyira gát, mint szegény etiópokkal játszani, akik már a legelején háborúban állnak az olaszokkal, akik azért nem gyengék.

Mondjuk magyarokkal az a mazochizmus, hogy a legelején törekedni az allies felé, majd belépni oda, még elég korán: szinte lehetetlen a németek ellen túlélni;-)
  • tttttom
    aki egy mazohista állat az játszón very hardon a magyarokkal. :D
  • vzsiros
    A múltkor próbáltam Etiópiával, és azt tudom mondani, hogy az igazán kihívásokkal teli... Elsőre el is buktam, de már vannak ötleteim, és újra meg fogom próbálni.
    Mindenkinek javaslom: VH fokozat, 1936kezdés, Etiópia;-) buli...
  • tttttom
    Nekem se trágya a gépem de kb. 1943-ra nekem is döcögősre veszi a tempót. :D
  • HUmanHunter
    nekem is belassul már 41 re teljesen ha 36 ban elkezdem, azthiszem ez ilyen alap probléma :S
  • browing
    hát nekem se gyenge a gépem de nálam is lassul,de én azt csináltam hogy a régebbi mentéseket kitöröltem és utána cclenerrel eltüntettem a maradványokat...és utána, nem azt mondom hogy ugyan olyan gyors lett mint az elején de közel olyan...
  • Agent087
    igen erre vágytam!:) köszi

amúgy olvasok itt belassulásokról és az idő elteltével nekem is eléggé döcögősre veszi pedig nem olyan trágya gép (2gb ram, AMD athlon II x2 245, ati 4200)
  • vzsiros
    shift+rákkattint az egységre. Én így szoktam egy HQ-t (xxx) plusz a hozzá tartozó 5 Div-et egyszerre kijelölni aztán így a 6 egységnek lehet egyszerre parancsot adni.
  • Agent087
    én ezt vágom de a HQ-kat is folyamatosan mozgatni kell és pl azok támadásokban nem vesznek részt meg egy egész határvonalon kéne támadni nem pedig 2-3 régióban
  • HUmanHunter
    ha egyszerre kijelölöd őket akkor tudod egy helyre küldeni az egész hadsereget, és semleges területre csak hadüzenet után tudsz átmenni.
  • Agent087
    heló megint

én arra kérnék tippeket, hogy ti hogyan írányítjátok az egységeiteket? azért minden egyes regimentet külön külön baszkurálni elég sok ideig tart és gondolom ezért is lett kitatálva a HQ-nál az AI de az még néha úgy önálósítja magát hogy pl: még hollandiának nem üzentem hadat de oda szeretném csoportosítani a katonáim rányomok bár holland városra meg hogy attacking stance de ha az elején el is kezdi oda csoportosítani aztán van hogy átvándorolnak délre vagy valahova teljesen máshova és így össze vissza tekeregnek.
    az lenne jó ha mondjuk hadsereg (XXXX) szinten tudnám irányítani és oda mennének ahova én akarom nem pedig össze vissza.
    na valami tipp? :P
  • ptamas88
    europa universalissal volt hasonló gond mármint a verziószámoknál. amikor nem lépsz ki a játékból de új játékot kezdesz akkor valamiért a metűk lépnek egyet az abc-ben...de ha teljesen bezárod a játékot és újra elindítod akkor emgint visszaáll az eredeti verziószám
  • browing
    van olyan mód vagy mit tudom én valamiféle javítás amit érdemes leszedni a játékhoz?
  • browing
    aha
  • spiczi91
    A valóság távolról sem egyezett meg azzal amit az AI csinál főleg itt. Az eredeti viszonyokhoz képest rendszerint több egységük van az embereknek pl. 1942-ben. Míg a 43as kampány a valószerű egységszámról startol.
  • browing
    de ha 36-ban kezdem a játékot és 42re lelassul és azt írjátok itt hogy azért mert túl sok az egység és nem bírja a gépem.
    de az furcsa hogy a 43-ban kezdem akkor nem lassú hanem közel olyan gyors mint ha 36-ban kezdtem volna...
    szóval lehet hogy a legyőzött egységeket is tárolja valahol, de hol??
  • Norexka889
    Sziasztok!

Tud ajánlani nekem a HOE 3 semper fi valami jó modot?

Meg lenne egy problémám is, hosszú játék idő után sajnos egyszer játszhatatlan lesz az egész, hibaüzenet szokott kijönni, hogy "a program nem megfelelően müködik ezért leáll", már 2x volt újra rakva de ugyan az a hiba!:( Nem lehet hogy azért van ez mert elkezdek játszani pl.: Német oldalon, és elmentem egy idő után, aztán a ugyan azzal a mentéssel elkezdek egy másik országot irányitani, ezt is elmentem és vissza térek megint Német oldalra! Ez bezavarja a játékot talán?
    Amúgy WIN7 64bit..
  • browing
    aha
  • Babylon56
    az csak a alapjáték 1.2 javitásig ált fent utobi verziokba szerintem már nem tárolja
  • tttttom
    Nemtom de mi nálunk mükődik...
  • browing
    nem biztos hogy ilyen van de én még régebben olvastam valami olyasmit hogy a legyőzött egységeket is raktározza a game valamilyen mentés által, és azokat kitörölni és akkor gyorsabb lesz...
    amúgy a gép bírná
  • Cirrus79
    Igen, megegyezik: v2.0(NNTI). Bár néhány sikertelen próbálkozás után átvált mindkettőnknek (MNTI)-re... Már minden tűzfalat kinyírtam, de még mindig nem látengem... Sem normál IP-vel, sem hamachin...:( A LAN nálatok is inaktív?
  • spiczi91
    Ez volt a válasz báttya.

Erősebb gép, valamint a use counters bekapcsolása jelenthet megoldást. Rengeteg egység van a világban, rengeteg országot kell irányítania, ez az idő haladtával egyre bonyolultabb meló, amit a procid is megérez.
  • browing
    mi a fenének lassul be 42 fele a játék...így már játszani sem lehet...:(
    nem tud valaki valamilyen megoldást?
    valamilyen értelmes választ ha lehetne, nem úgy mint az előző delikvens :D
  • tttttom
    Na az új HQ-k kapcsán azt kérdezném igazán, hogy lehet a semper fibe létrehozni új theatra-kat?
  • tttttom
    "-mi a fenének lassul be 42 fele a játék...így már játszani sem lehet...:(
    nem tud valaki valamilyen megoldást?"

Nem lehet, hogy kurva sok az egység és megeszi egy kissé a géped? :)