6647
-
#4327 a százalékra ott a kis zöld-sárga-piros körön gondolsz? mert ha igen az már a semper fi 203 patchen sincs. eddig azt hittem bug azért nincs ott. -
#4326 én se küldöm el a felszíni flottát, féltem őket. most 39 végén van 3 anyahajóm 3 zsebcsatahajom meg épül még 3-3, készülök az angol invázióra és azzal egy időben a nagy tengeri csatára, amit remélem megnyerek, főleg ha tengerészeti légierőm kondorjai is kigyomlálják kicsit őfelsége flottáját. -
mezesmacko22 #4325 Itt a kemkedessel tudod megoldani -
mezesmacko22 #4324 A tengeri egysegeknel is osztodik,illetve milyen a jo osszeallitas.Hiszen a valosagban a Bismark egyedul ,vagy a testver hajojaval portyazott? A jatekban nem biztos hogy ezt megtennem,meg nem ertem 39ig de korabban is annyi mindenre oda kellett figyelni sajnalnam csak ugy felaldozni oket.Regebbi jatekban ossze raktam 1csatahajot,1anyahajot,2nehezcirkalot,4rombolot majd elkuldtem portyazni oket de alig telt el par nap az egesz Angol flotta ott volt eselyemse volt!! -
hameee #4323 Köszi a gyors válaszokat!A garrisonoknál úgy értettem,h a 2ben ha leraktuk és bekapcsoltuk ezt a funkciót akkor látványosan csökkent a dissent...de lehet itt nincs így.Mindegy köszi mégegyszer :). -
hana1 #4322 -support attack: Ctrl + jobbklikk asszem
-alapból mindenki elnyomja a lázongást utasítás nélkül is
-a hierarchia jó dolog, pl lehet együtt parancsot kiadni akár 1millió embernek ha a HQ és az alárendelt csapatok közötti szürke csíkra kattintasz. a célkijelöléseket ritkán használom, de ha nem szereted magad irányítani a csapataidat, akkor jó. A különböző parancsnoki szintek különböző dolgokért felelnek: pl: utánpótlás-hadseregcsoportHQ -> ezért érdemes minél nagyobb skillű parancsnokot odarakni, kevesebbet zabálnak ekkor. A vezér bónuszai lefelé is kiosztódnak, persze osztott százalékban. -
hameee #4321 Sziasztok!
Én még csak most kezdtem játszani a hoi 3mal (a kettőt vágom kitéve betéve).Egy két dolgot nem nagyon értek,ezért lenne pár kérdésem:
-nem találom a support atttackot (helyette vannak a az objectivesek,amiket nem igazán tudok használni)
-a garrisonjaimat nem tudom elküldeni partizánt vadászni
-a seregnek a hierarchiáját se nagyon értem,bár beosztottam,de előnyét a hangulatosságon kívül nem látom
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
lackoka25 #4320 cross editiont-akartam:) -
lackoka25 #4319 hali Jo ez Cross Iron mód csak kár hogy nem magyar meg vannak problémák pl:amikor két egység csatázik nem irja ki a százalékot hogy áll a za attack.valaki nem tudja lesz e magyaritás ehhez módhoz? de tök szép a térkép! a folyók mig mindig nem jó helyen vannak:( -
Paladin #4318 Természetes ki lehet nevezni oda is. (Pl. 36-os kezdéssel, ha nem vigyázol, simán kiosztja a legjobb parancsnokaidat az újonnan készülő hadosztályok élére.)
A lefokozásnak-előléptetésnek annyi hatása van, hogy ha szerzett már xp-t, az nullázódik. Ha már szerzett annyit, hogy a skillje is növekedjen, akkor azt a növekedést már nem veszti el.
Az old guard nem tapasztalt katona. 'Régi gárda'. Ezek a begyöpösödött, tradícionalista tökfejek, akik nem bírják elviselni az újításokat. -
mezesmacko22 #4317 Iron cross -t honnan toltotted le???
Masik nemetekkel vagyok nekem eleg idegesito hogy a legnagyobb asz-okat nem lehet divison -hez kinevezni,mikor ezek a parancsnokok a fronton harcoltak sokszor mint Guderian vagy Rommel 1-1 szazadot vezetve.Tudja valaki hogy milyen hatasa van ha lefokozom oket,hogy vezethessenek division-t.
Ugyan ilyen idegesito,hogy nehany parancsnoknak meg nincs plusz tulajdonsaga,illetve ez az oreg katona dolog is eleg ertelmetlen hiszen szerintem minel tobb csataban reszt vett valaki annal tobb tapasztalata van ez meg -50 szazalakot ad nekik???? -
project640 #4316 Szia,
feltettem a legujabb patch-et, es a hozza tartozo iron cross edition-t, abban az eredeti kepek vannak. Egyebkent engemet is zavart.
Ja, jo lenne, egy modern day scenario. -
Babylon56 #4315 egyéni utvonal ki választás
shift+egér -
#4314 ebben a semper fiben annak mi értelme volt hogy lecserélgették a a harcjárművek fényképeit? pl a német közepes tankoknál t34-van, a tenferészeti bombázónál betti vagy milyen japcsi gép? ennek mi értelme volt?
hogy lehet ugy adni egy parancsot hogy eyg bizonyos útbvonalon át menjen oda, áttörve az útba eső ellenséges sereget. pl. ha a határon támadáskor megadom egy 4-5 tartománnyál távolibb város elfoglalását, akkor mindig a rést keresi meg a sereg a frontvonalon nem pedig a legrövidebb útvonalon megy.
és hogy kell átadni a gépnek az egyes csapatok irányítását? -
tttttom #4313 Valaki nem tud egy modern day szenárió mod készültéről a hoi3-hoz? -
Babylon56 #4312 :)
Csak jelzem, hogy a játék lényege az, hogy töbször is el lehet játszani ugyan azt csak más cselekmény szállal! -
browing #4311 nem haragszom mivel, Én dél-afrikába nem vittem semmit, és nem foglaltam el a félvilágot...
ha utalgatni próbálsz akkor azt tedd pontosan... -
project640 #4310 De, rettenetes haragszom :-) Mindenki úgy játszik, ahogy akar. Én korábban csináltam egy csomó egytőernyőst, és össze-vissza dobáltam őket, hogy elfoglaljam a vicory pontokat, aztán az ország megadta magát. Ilyen módszerrel pikk-pakk elfoglaltam egy csomó országot, aztán gondolkodtam, hogy is van ez.... az ok, hogy a játék engedi, de alapvetően teljességgel kizárható, inenntől úgy kezdtem játszani, hogy magamaban kigondoltam egyszabályrendszert ... számomra így izgalmasabb .. ettől függetlenül, persze te játszd úgy, hogy hajóval csapatokat viszel dél-afrikába, és foglald el, és örülj neki, hogy elfoglaltad a fél világot ... , remélem nem haragszol :-) -
browing #4309 szerintem meg mindenki játsza úgy a játékot ahogy akarja én nem kellene ilyen 'önmérsékletről' papolni...
meg aztán a ahogy a mondás is tarja a háborúban nincsenek szabályok...
ha a győzelem érdekében vesznie kell az íreknek, lemerem fogadni, hogy a németek is megtámadták volna őket.
U.I: Én vagyok az aki az íreket lezúzta azért, hogy az angolokat összezúzza :)
remélem nem haragszol project640, mert, ha igen nem tudom, hogy fogok ma aludni :D -
project640 #4308 Csak az a gond, hogy a jatekkal nem tudod a valosagot jastzani, ahhoz bizonyos 'onmersekletre' van szukseg. Nem hasznalom ki pl. a jatek olyan kiskapuit, hogy csapatszallitokon csapatokat viszek az ir partokhoz, majd haduzenet, es lerohanom. Ilyen esemeny a tortenelmbe semmilyen korulmenyek kozott nem zajlodhatott volna le. De mondjuk Egyiptom lerohanasa, vagy a kozel kelet, vagy Franciaorszag, majd Anglia, ezeknek meg volt az eselye ... ha igy jatszik az emebr, akkor sem a tortenlmet jatsza, de uram bocsa, izgalmasabb, huebb a jatek. Pl. valamelyik forumon olvastam, hogy egyesek pl. egyenesen olyan korlatozasokat varnak, hogy Nemetorszag hany csatahajot epithet egyszerre, mert hogy ennyi es ennyi szarazdokja volt, es parhuzamosan csak egy-kettot tudott epiteni. stb.
Valaki mar nyomta ugy a nemetekkel, hogy a 44--es scenariot jatsza? -
browing #4307 ezt úgy oldottam meg hogy ez elejétől fogva építem a gyárakat...
miután megtámadtam a yugokat és még nem győztem le őket ( de már a zsebemben van a győzelem) még az előtt a következő legyőzendő országhoz irányítottam a sereget és hadat üzentem nekik is, így a megmaradt a teljes ipari kihasználtság, nehéz ipar kitermelés meg ezek.
valahogy így csináltam... -
Paladin #4306 Ha az érdekel, mi történt, akkor megnézek egy dokumentumfilmet. Engem az érdekel mit lehet másképp csinálni. -
dristvan #4305 nekem még 1937 végére sem siekrült lenyomni a semlegességet. :)
Amúgy van ötleted az ellátmányra?
Köszi -
dristvan #4304 Szia project640! Én egyetértek amiket mondasz. Pl mikor az Olaszokkal voltam. Nálam még 1942-ben sem tört ki a vílágháború. Amúgy meg az a Japánba nyomúlás. Az egész története, hogy a kína mint szövetségesemet meg támadta Japán. Így én akarva-akaratlanul is háborúba keveredtem Japánnal. És úgye Angliának vannak azon a részen már alapból területei.
Meg én nem is a háborúra törekszem elsősorban.
Csak ennyit akartam hozzá fűzni. Amúgy van még mit javítani rajra. :) -
browing #4303 Olvasom, hogy egy kicsit fennakadtál azon, hogy valaki benyomult az olaszokkal török országba és ez mennyire irreális...
Igazából Benito Mussolini az egy nagyon büszke, becsvágyó, és magát és az országát egy kissé túlértékelő politikus, államférfi volt.
Ezt csak azért írtam le, hogy könnyeben elhidd azt a tényt, hogy Mussolini a háború előtti időszakban többször hangot annak a gondolatának, álmának, hogy ő, mint olaszország Duce-ja vissza fogja állítani a régi Római birodalmat és a Földközi-tengert olasz beltengerré változtatja...
Ergo, ha valaki úgy tesz mint én akkor nyugodt szível hadat üzenhet a töröknek... -
browing #4302 a semlegességet kémekkel lehúzom, és a yugok a fenyegetésének nagyságát növelem a kémeimmel... mivel nekem területi követelésem van a yugoktól így gyorsabb elérem azt a szintet hogy hadat üzenjek neki -
tttttom #4301 Csak néha a seggtróger franciákat meg a segg hülye tea vedelő (k)angolokat. :) Meg persze a szojjetjuniort. :) -
tttttom #4300 Én amikor játszom a németekkel mondjuk én a magyarokat, románokat, bolgárokat, olaszokat nem szoktam megtámadni. :) -
#4299 -
project640 #4298 Sziasztok, most az oroszokkal nyomom, es amit most vettem eszre, hogy 36-tol csak az infrastrukturara, es a gyarakra gyurtam. Most 38 van, es a gyarletrehozas 96 nap es, 1,66 IC --- nagyon durva. A Szovjetunioval elrtem, hogy 41-re az IC eloallitas 400 folott.
Masik, latom itt mindenki ugy jatsza, hogy mindent lerohann, suttyba vagva a hitelesseget.
En szerintem sokkal izgalmasabb, ha az ember bizonyos szabalyokat betart. Pl. Olaszorzsagkent nem fogom a törököket lerohanni. A jatek szupi, de egy csomo diplomaciai, politikai, nemzeti, kulturalis stb. dolgot nem vesz figyelembe, nem tud figyelembe venni. Viszont, ha a jatekos ezeket potolja, akkor vallik izgalmassa a haboru. Valaki irta, hogy csapatokat vitt irorszaghoz, majd hadat uzent, es lerohanta. szerintetek ez mennyire lehetseges a valo vilagban? Sehogy, a jatek tele van bugokkal, es nem is ertem, hogy mi ertelme ugy jatszani, ahogy egyesek jatszak ... ez csak egy megjegyzes, senki ne vegye magara. Csak olyan -bocsanat- kisse eszetlen jateknoak tunik nekem, hogy Angliaval benyomulok Japanba , stb.
Ez az en velemenyem. En pl. probalok mindig az adott nemezet borebe bujni, es akkent harcolni, tudva kiket nem szeret, kikkel milyen tortenelmi serlemei vannak stb.
Tovabbi jo jatekot mindenkinek. -
dristvan #4297 Szia browing!
Én is szerettem volna ezt meg csinálni, de a semlegesség miatt nem engedi. Hogy tudtad le vinni ilyen gyorsan?
Köszi -
dristvan #4296 Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom. Angolokkal vagyok, már eljutottam odáig, hogy benyomultam Japánokhoz. A partra több kikötöt is építettem. Amihez mennek konvojok is. infrastukturát is fejlesztettem. De így is meg marad a probléma, hogy több egységnél is 5 hónap útán sem lesz ellátmány. De üzemanyag az fullon van. Mi lenne a megoldás vagy az ötlet.
Köszi előre is.
-
tttttom #4295 danke. -
#4294 hát ez baromi jó.
épp azért akartam beléptetni őket, hogy onnan foglaljam el izibe, a lengyel invázió alatt gibraltárt. a hoi2-ben ez működött.
így semmi értelme bartyiznom velük, csak a sok értékes leadership pontot basztam el rájuk:-(((
am. ez hol van ez a script? -
vzsiros #4293 1szerű probléma a Spanyolok belépése az Axisba:
van egy script, ami leírja, hogy alapból mit tegyenek, és abban benne van, hogy amíg Gibraltár angol terület, addig sosem lépnek be (tartanak az angoloktól) -
anubiss94 #4292 Alt + Enter -
tttttom #4291 Mondhatok egy hüle kérdést?
Hogy kő ezt a csotrongányt futtatni ablakba. Meló mellett is szeretnék játszani és nem akarom, hogy a főnök megbasszon...[#lama -
Kallahiosz #4290 Ráadásul hogyha az egész termelésemet rárakom az ellátmány készítésre(60) Akkor sem történik semmi.
Nem termel sem többet sem kevesebbet -
Kallahiosz #4289 Tudja valaki, hogy miért van?????:
Felkészülök a háborúra, van 20000 ellátmányom. ki X elem az egységeimnél az utánpótlást( magyarokkal vagyok nincs túl sok egységem, de azért kicsit több van mint ami a magyar verzióban csináltak az urak) Tehát elinditanám a frontot de az ellátmányom eltünik... Még ha végső elkeseredetségemben kódolok akkor sem tudom 200 felett tartani ami eltünik 1 nap alatt. pedig csak -20-at ír ki.
Ez valami bug??? Vagy én nem vágok valamit?
-
#4288 az sok idő... még a háború előtt kellene beléptetni őket de nem akarnak belépni. pedig 200 pont a kapcsolatom velük és a lakosság az én pártomat támogatja...
elképzelhető, hogy azért nem lépnek be mert nagy a semlegességük (68 %)? ha igen, azt mivel lehetne csökkenteni?
ha nem az akkor meg nincs ötletem hogy miért nem lépnek be.