6647
-
spiczi91 #4047 Tárgytalan :) -
spiczi91 #4046 Hogyan lehet új HQ-t létrehozni?
Pl. Mo-val a 2. hadtesten belül szeretnék létrehozni egy VI Állandó Hadsereget. Csak ennek nem találom a módját, a Create New Unit-re pedig nem enged kattintani. -
Beyond silence #4045 Egy olyat nem értek a játékban, hogy miért piros vagy zöld egy szám? Én legalábbis úgy vettem észre, hogy van ahol egy szerintem pozitív növekedés is piros (pl. free press). -
ptamas88 #4044 köszi...egyébként azért kell törölni emrt abban vannak tárolva az összeköttetések a tartományok közt :) -
Babylon56 #4043 tesék
csak felül kell írni a játék fájlait velle utána pedig a MAP/CACHE mapa tartalmát törölni kell azt nem tudom miért! -
ptamas88 #4042 nemtudnád feldobni még a semper fi 2.01 es beta patchet valahova ?:) -
Babylon56 #4041 Ha valaki a forditásban elirásoakt tapasztal kérem jeleze vagy adot részekre jobb forditási javaslata volna!
Helyesirási hibák miat ne írjatok az tudom van bőven benne. :(
babylon56 kukac freemail.hu címen várom észrevételeket, véleményeket
Esetleg ha valaki segiteni szeretne az is írhat -
Babylon56 #4040 Végre elkészültem a saját magyarításommal, akinek nem tetszik ne használja csak angol tudást nélkülözőknek ajánlom!
Magyarítás kompatibilis:
alap játék 1.4 patch, Semper Fi kiegészítő, Semper Fi 2.01 patch beta, DiDay's I.C.E. Beta 2.1.0 Semper Fi modal
Magyaritás 2.01
DiDay's I.C.E. Beta 2.1.0 Semper Fi Mod -
sakkay #4039 Gratulálok. Nem merítette ki nagyon az országot a flotta fejlesztés?? -
project640 #4038 Szia, a neutrality-t legegyszerűbben -bekeidoben- az ugynökeiddel tudod megtenni. Egyebkent ez a foldkozi tengeres dolog vegulis igy is volt a II. VH-ban is, Nemetorszag mindig nagy ujjel-bajjal tudta atvinni az u-boatokat a gibraltarnal, a nemet csapatokat pedig olasz szallitohajok vittek. Erdekes, hogy olasz u-hajok is tevekenykedtek az atlanti oceanon, ami bizonyitja, hogy kivallo tenegreszek voltak, hiszen valahogy ok is keresztulverekedtek magukat gibraltarnal.
Sikerult! Elsullyesztettem 3 anyahajot ! A helgoland obolbe hozta oket 3 CL-el, en folyamatos air superority-ra kuldtem a gepeket, hogy a CAG-ok ne tamadjanak, oda-vissza menekult, 5x!!!!! kenyszeritettem csatara oket, amiben szep lassan morzsolódott az erejuk, mindennel tamadtam, BC, CA, cl, DD, MTB , u-boot ... a vegeb mindharom sullyedt :-) ... nagyon kemeny csata volt, mert kozben 3 BB-je jott segitsegul, mar azt hittem elvesztem oket. Nekem 1 CL, 2 MTB, 1 DD a veszteseg, 1 CA es 1 BC csunyan leharcolt allapotban. -
Norexka889 #4037 Köszönöm a gyors választ. Várom már nagyon, hála neked tudni fogom a játék lényegét! -
Babylon56 #4036 Vasárnapra este felé kész lesz tutira akkor amjd feltöltöm. Az nem mod amit melékelek csak kis kiegészitük. Mint például akkori zászlok (német), canada, ausztrália, új zéland, dél afrika alapból a szövetség tagjai. Szoval semmi lényeges! -
Norexka889 #4035 Babylon56: Nem akarok türelmetlen lenni, de most hétvégén osztod meg velünk a magyaritásodat? + még valami modot is irtál hogy azt is mellékelsz hozzá, az pontosan mit takar?
-
ték elek #4034 nem tudjátok, hogy lehet a leghatékonyabban csökkenteni a neutrality-t? -
ptamas88 #4033 heavy transport csak a diday modban van...alap semper fi-ben ne is keresd :) egyébként csak ejtőernyőst szállíthatsz és kész. ez a németország-afrika mindig is sok vitát váltott ki, de akkorse lehet máshogy megoldani. 2 lehetőség van : még háború előtt küldesz szállítóhajókat a földközi tengerre és a csapataidat pedig be tudod vinni olasz területre és így viheted. vagy a másik hogy jugoszláviát elfoglalva gyorsan építesz pár transport hajót és azokat oda rakod mert csak olyan helyre tudod lehelyezni a friss egységeket ami közvetlen földi kapcsolatban van a fővárosoddal. a harmadik lehetőség hogy csak ejtőernyősket viszel át :) -
HUmanHunter #4032 a szövetségeseid területére át tudsz menni -
#4031 heavy transport az légi egység? lehet hogy nincs kifejlesztve talán mert én nem találkoztam ilyennel.
(ju tante gyors kereséssel megtaláltam hogy ez a ju-52 :D.) Nem, jelenleg csak transport plane-be írja a szállítási kapacitást szóval gondolom más nem tud szállítani.
Nálam most Jugoszlávia is axis lett én békés Németországot akartam de a "szemét" szövetségesek hadat üzentek :) -
project640 #4030 Egyebkent nekem is sok idot elvesz, amit nagyon sajnalok. Mindenap meghatarozom, hogy max 2 orat jatszok, es akkor amikor a csalad mar alszik :-)
nem probaltam, de szerintem heavy transporttal menne a dolog. Sima ju tante-ba nem engedi oket? en csak mar akkor akartam afrikaba menni, amikor jugo az enyem volt, onnan pedig tutam hajokat inditani. -
#4029 akkor hogy szállítok csapatokat afrikába? mert mondjuk nemhiszem hogy a valóságban gyalog meneteltek a katonák a célig + aztse hogy európát megkerülve mentek a németek afrikába inkább olaszországon keresztül. de ugye az olaszokat meg nem én irányítom nemtom rávenni őket hogy vigyétek már át a csapataimat. vagy igen? -
Babylon56 #4028 CSak ejtöernyösöket lehet szálitani repülövel! -
#4027 ja amúgy vicces én a lengyeleket bevettem a tengelyhatalmakhoz :)
nagyon király ez a játék csak annyit időt elbasz hogy már sajnálom :D -
#4026 Én a sempfer fi-vel nyomom és egy kérdésem lenne.
Hogy a fenébe lehet egységeket átszállítani mondjuk repülővel? Mert hiába van transporter repülő és mondjuk egy sima gyalogos egység súlya nem haladja meg a gép teherbírását mégse tudom betölteni őket. Csak ejtőernyősökkel működik.
Így elég nehéz mondjuk Németországból csapatokat küldenem afrikába mert a transporter hajóimat az angol/franciák szétszedik de még csak át se tudnak menni a giblaltári szoroson.
Valaki adna pár tippet hogyan kéne megoldani? -
project640 #4025 Németekkel nekimentem a franciáknak, már Párizs alatt vagyok. Az északi tengeren már én vagyok az úr! Elkészült a Bismarck, így most már van egy erős tengeri erőm. Belgiumból wallónia, és flandria lett, bábállamok. -
lackoka25 #4024 ez hihetetlen de jo let köszi köszi:) -
HUmanHunter #4023 dll-files.com -
lackoka25 #4022 na sikerült feltelepitenem de ezt irja ki és nem indul: A program nem indul el,mert d3dx9_40.dll hiányzik a számitógéprl.A probléma megoldásához próbálja meg ujratelepiteni a programot ilyenkor mi van help!!!!!! -
project640 #4021 Na azota egy kicsit osszeszedtem magamat. Vgre elkeszultek az uj csatacirkaloim is , 4 db, uj MTB-k. Az u-bootokkal folyamatosan jarorozok, es a kikotoit tamadom a tengeri gepekkel. Kivittem a vizekre a BC-ket, kiserettel, belebotlottak egy CL-be, lesoportek :-)
Egyebkent hard-on nyomom, 39 dec, daniat es a hollandokat is gyorsan lenyomtam. Az olaszok mar elfoglaltak del franciat, de elvesztettek egesz kelet afrikat. Tunezia is az ovuke. Keszulok nekimenni a franciaknak. -
HUmanHunter #4020 már azóta sikerült romániát legyűrni, csak a termelést teljesen átállítottam supplyra és megindultak a csapatok :D mostmár oroszország ellen szívok mert 42 ben megtámadtak engem miközben az én csapataim a bolgár határnál várták a hadüzenetet úgyhogy majdnem budapestig előrejutottak a szovjetek mire átcsoportosítottam és megállítottam őket. már orosz földön megy a harc, csak túl erősek és nekem csak montenegró meg az olaszok segítenek, németország alig :S -
sakkay #4019 Ennyi. -
Lorgem #4018 Valóban, ez is egy eleme volt a nagy japán veszteségeknek, de például a "Nagy Pulykavadászat" mégis elsősorban a radarnak köszönhető, hiszen a japánok gyakorlatilag vakon repültek bele az ismeretlenbe, míg a jenkik felkészülten várhatták őket. A felderítés ilyen mérvű fölénye az egyik fél részéről mindig döntő szokott lenni. -
Lorgem #4017 Én Csehszlovákiát támadtam meg '38-ban, de nem volt vészes, annak ellenére sem hogy elkövettem pár hibát. Romániának mennyiségileg ugyanakkora serege van, de fejletlenebb, viszont nem tudod egykönnyen félbevágni az országot. Mivel sokkal jobban oda kell figyelni a hadviselésre mint az első kettő részben, nem árt ha az ember betart néhány szabályt. Vonulj fel az ellenséges határra gyenge erőkkel, hogy ők is odaküldjenek sereget (bár a Semper Fi-ben ez nekem valamiért nem működött), mert elsődleges célod kell hogy legyen az erőinek megsemmisítése. Relatíve kis seregeknél érdemes meghagyni vagy kialakítani dandárszervezetet (2 db gyalogosezred) hogy minél több egységed legyen, ez később fontos lesz. Dönts el hogy hol akarod bekeríteni az egyes egységeit, aztán válassz ki néhány pontot ahol könnyen áttörhetsz az erőin (minél több irányból támadható, lehetőleg alföld jellegű tartományok). Koncentrálj nagy erőket ezekre a pontokra, lehetőleg csinálj pár páncélosegységet (eleinte licenszben gyártottam hozzá motorizált ezredeket), ezeknek a hadosztályoknak a sebességét és ütőerejét kihasználva könnyebb dolgod lesz. Támadj lépcsőzetesen, azaz ne használj fel minden egységet egy pont támadásánál, hanem csak annyit amennyi elfér (combat width-et nézd meg), aztán ha győztek, akkor küldheted a következő hullámot a mögöttük levő tartományba. Erre azért van szükség mert támadás után elég sokat kell pihenniük az egységeidnek, és addig meglóghat az ellen a bekerítésből. Nagyjából ez a blitzkrieg taktika alapja lefordítva a játék nyelvére :) -
sakkay #4016 Részigazság. Mennyiségi , és minőségi különbség. A zéró a háború elején nagyszerű volt a végén meg papírsárkány. -
Lorgem #4015 Vigyél rombolót is kíséretnek, bár nem vagyok benne biztos hogy a HoI3 figyelembe veszi -e a cap/screen arányt. Egyébként az amcsik azért tudtak leszedni annyi japán gépet a háború későbbi szakaszában mert nekik volt radarjuk a másik félnek meg nem. -
lackoka25 #4014 ezt már sikerült kicsomagolnom de ezt irja ki(The archive is either in unknown format or damaged)ez mi lehet? de azért köhi -
Babylon56 #4013 Jobhiján lényegében ugyan az mivel segitségem nincs. Viszont ha iylen dolgokra gondolsz hogy ország nevek felvoltak cserélve az már javitva van! -
HUmanHunter #4012 és ez normális magyarítás vagy ugyanaz mint a pár oldallal ezelőtt linkelt, én alap patchelt játékra raktam fel és fordítva vannak a dolgok? -
Babylon56 #4011 Magyaritást hétvégén legkésöbb fel rakom mert nem igazán akarják elsietni a 2.01 patch kiadását!
A winyomba meg sikerült hálisten életet lehelni és visza hozni az élök sorába régi mivoltával együt. -
HUmanHunter #4010 piratebay -
lackoka25 #4009 ok akkor tudnál egy linket ahonnét letudnám teljesen tölteni köszi! -
HUmanHunter #4008 nem töltötted le teljesen.