6647
-
Dud@work #4247 Egyet értek, tényleg nem túl hatékony az irányítása, de minimális célok elérésére használható. Míg a fősereget viszem én ahol fontos a feladat addig az ai -ra szoktam mellékes feladatokat bízni. Hangsúlyozom (és emiatt nem is értem) az elején általában mindig működik a dolog. Mikor a seregek száma elér a kritikus szintet és az egész világ hadban áll olyan mintha egy bug lenne és annyi... Totál hülyeségeket csinál az ai, olyan helyekre küldi a sereget ahová én sose adtam parancsot. Ha szétszedek mindent és a legmagasabb rangú hq alá pakolok mindent akkor valami történik de akkor sem az amit én akarok.
A HQ -t beállítom egy határ mentén támadásra és meg sem moccannak. Ha védelemre állítom őket akkor se. De mondok még egy vad dolgot. Elkezdtem őket kézzel irányítani majd egyszer csak az egységeim egy részét az stratégiai áthelyezéssel elpakolta... majdnem agybajt kaptam. Senkinél soha nem volt ilyen? -
browing #4246 az AI nem igazán tudja irányítani a hadsereget... én például csak akkar adom a kezébe az irányítás ha már tuti hogy nyerek, amúgy nem...
amúgy akkor se csinálnak semmit amikor támadásra állítod be a HQ-t és úgy adsz meg célokat (ellenséges területen) ??
-
browing #4245 nem -
mezesmacko22 #4244 Valaki tudja hogy hogy az uj kiegeszitesbol kivettek-e hogy a nemetek megkapjak az osztrak csapatokat az Anschluss soran,mert ezt ugy tudom mar egyszer javitottak -
Dud@work #4243 Sziasztok,
Gyorsan átfutottam az első oldalt hátha kérdezte már valaki de úgy látom még senki ami az én problémám.
Egy idő után az ai egyszerűen nem végzi el a parancsokat amiket kiadok. Szétszedem a seregeket 3 hadseregbe majd kiadok 3 parancsot hogy mely határok mellett tessék felállni és semmi, meg sem moccannak. Majd szétszedem őket újra rendezem akkor se. Ami az érdekes hogy a játék elején még működik de aztán valami történik és vége. Baromi idegesítő, nem tudok egy játékot se befejezni... Épp most adom fel kínát is mert 2 fronton kéne harcolni az egyiket irányítom én de a másikat hagynám az ai -ra aki leszarja az utasításokat... Kérek tanácsaot, hogy ez valami bug vagy marha rosszul csinálok valamit. Előre is köszönöm (és bocs ha 50 oldallal korábban kérdezte már valaki :D ) -
tttttom #4242 Én sose játszom normál felett. :D Mert hülye azért nem vagyok. :D -
lackoka25 #4241 negativ! Én normálon nyomom és ott is ugyanaz a baj. -
project640 #4240 Szia, igen ezt en is eszrevettem, en a nehezsegi szintre gyanakszok, en vhardon nyomom, ki kene probalni normal-on, szerintem ott egal lenne -
lackoka25 #4239 hello! Az volna az észrevételem Hogy az egységeim szervezettsége elég alacsony például 1940 elején járok és a németekkel vagyok mig az én gyalogos hadosztályomnak a szervezettsége 28 addig egy kagylózabáló hadosztályé 46 ez hogy lehet pedig elég sok minden ki van fejleszve ötlet?előre is köhi. -
Paladin #4238 36-ra a jóvátétel kérdés már régen túl volt haladva. Amiről írsz az inkább a huszas évek eleje.
Nem rémlett rendesen, hogy is volt ez a játékban, de project640 jól mondta van - ez csak egy diplomáciai húzás, köze nincs az ipari termeléshez.
-
project640 #4237 En a Semper FI 2.03-al, es a diday 2.1.4-el nyomom,. es abban jo. Habar az olaszokkal nyomom.
Nekem valaki azt mondja meg, ha a nacionalistak gyoznek a spanyol polgarhaboruban, akkor kiirja tobbek kozott , hogy tech gain ... ezt mi jelent? meg a land combat xp-m sem no, pedig szerintem legalabb az egy kcisit nohetne. -
mezesmacko22 #4236 Valaki tudja hogy az Anschluss soran a nemetek hogy megkapjak az osztrak eroket melyik javitasban van benne mert nekem januarban beadta de nem adta at a haderot -
mezesmacko22 #4235 Igazad van az alakulatok megkozeliteseben,de az IC ben pl azert kellene novekedesnek lennie mert a nemet bevonulasig Nemetorszag rendkivul magas jovatetelt fizetett,franciak angolok ellenoriztek hogy betartjak e a szankciokat-igy hiaba volt nemet ipar terulet nem termelhetett meg felig sem megfeleloen,raadasul amit szenet kibanyasztak a ruhr videken nagy resze a franciake lett,igy a bevonulas idopontja volt az amikor a nemet gazdasag elkezdett erosodni,s elkezdodott a fegyverkezes -
project640 #4234 Erre legjobb pelda az Arhemi csatak. Tobbsegeben nemet tartalekosok, hatorszagiak vettek fel a kuzdelmet az ejtoernyosokkel szemben, es nem is rosszul!
A masik pl. Narvik. Osztrak es nemet hegyivadasz alakulatokat majdnem megvertek a norveg erok. Hajszalon fuggot, hogy nem adtak meg magukat.
A rurh videk nemetorszage, csak eppen demilitarizalt zona, 36-ban nemetorszag katonailag vonul oda be, nem latom , hogy akkor miert kene az IC-nek novekednie.
A Szovjetunio allitotta fel a legeslo ejtorenyos alakulatokat. -
mezesmacko22 #4233 Koszonom a valaszokat! Babylon56 az IC re nem tudod a valaszt?Kipipalom az ocupalast, manpower + 2 egyseg amit fejlesztek hogy meg legyen a 40 de a hoi2 ben peldaul adott par Ic is mikor bevonultam a Rurh videkre,ami szerintem is helyes lenne hiszen a nemetek legnagyobb iparvidekerol van szo? -
Babylon56 #4232 az ejtöernyösök, hegyivadászok, tengerész gyalogosok nem attol erösebbek egy átlagos gyalogostol hogy nagyob lenne a támadási értéke. Hanem atol erösebbek az átlagos gyalogságtol hogy egy csomo bonuszt kapnak külömbözö területekre és támadási fajtákra.
például hegyi vadász hegyvidéken majd 60% bonuszt kap támadásra mozgásra meg mi egymásra. Ezek tudatába már nem is olyan gyenge egység viszont sikságon természetesen nem szerepel jobban mint egy átlagos gyalogság. Max a szervezetsége és a morál nagyobb neki ami a valoságba is igy lehetet! -
Paladin #4231 Az az első részben is csak néhány patch megjelenéséig volt úgy. -
uwu #4230 Én csak az első részével játszottam.
Ez is olyan, hogy ejtőernyőssel olyan gyorsan lehet támadni, hogy harc nélkül lehet bekeríteni seregeket, amiket veszteség nélkül porrá lehet bombázni?
Régen csak ennyi volt a lényeg. Eljutni az ejtőernyősig, meg kellett pár bombázó. Simán meg lehetett hódítani a világot akár Magyarországgal is. Persze az eleje küzdős volt, be kellett gyűjteni pár jó IC-t adó várost, az nem ment másképp; hegyivadász meg bombázó, később tank. De amikor meglett az ejtőernyő, hirtelen ölébe hullt a világ az embernek.
Manpowert még mindíg lehet annektálással gyűjteni? -
Paladin #4229 -Nem értelek. Nem kapod meg az azokon a területeken írt IC értéket? Vagy nincs adva IC a területeknek? Nem emlékszem, hogy így lett volna.
-Hogy a fenébe ne lenne erősebb az alap gyalogság, mint pl. egy ejtőernyős alakulat?
-Németekkel nekem úgy rémlik hogy már ki van fejlesztve az 36-ban az ejtőernyős képzés. Rosszul emlékeznék? Briteknél meg amcsiknál meg ne is legyen, ők 40 után kezdték csak felállítani a sajátjaikat. -
mezesmacko22 #4228 Lenne nehany eszrevetelem,en nemetekkel jatszom , s eleg fura hogy a Rurh videk visszacsatolasa utan nem kap nemetorszag ipari kapacitast, valamint marc.- apr fele bead egy esemenyt,hogy parlamenti vitak miatt no a lazongas illetve vk csokken[#ejnye1 ?Illetve hogy lehet hogy egy alap gyalogsag erosebb mint a hegyivadasz,ejtoernyos alakulat?
Arrol mar nem is beszelve hogy nem lehet ejtoernyos alakulatot gyartani 36ban csak ha kifejleszted -
hana1 #4227 van olyan lehetőség, hogy kijelölsz területet valamely szövetségesednek támadásra vagy védésre, más kérdés hogy jönnek ugyan, de szarnak rá hogy mit adtál meg nekik...szóval elvileg van, gyakorlatilag nem működik -
browing #4226 igazad van...
tényleg valami ilyesmit ígértek, de még én sem találkoztam vele...
pedig jó lenne... -
Beyond silence #4225 A Semper Finek nem az lenne az egyik újítása hogy "Nagyobb együttműködési lehetőség a szövetségesekkel, csapatokat lehet kérni, vagy meg lehet győzni a szövetségeseket hogy támadjanak meg egy adott célpontot."
és ez mégis hogy? mert én még ilyet nem találtam...
-
browing #4224 te átéled, én át írom a történelmet...:D -
project640 #4223 Szoval amikor egy orszaggal jatszok, akkor probalok a borukbe bujni ideologiailag. Tehat az olaszokkal vagyok, tortenelmileg ismerem az akkori kort, es eszem agaba nincsen lerohanni Bulgariat, mert az abszolute nonszensz. Olaszorszagnak soha semilyen koze nem volt hozzajuk, ellenuk soha nem harcoltak, semmilyen teruleti kovetelesuk nem volt felejuk. Ezert nem is rohanom le, de ugyanez Mo. , Torokorszag pedig plane.
Tegnap lerohantma viszont a Jugokat, meg persze albaniat. Varom, hogy a nacionalistak nyerjenek az iberiai felszigeten, kozben probalom oket az axis-be behozni. Elkezdtem epiteni az elso ketto igazi CV-t. -
mezesmacko22 #4222 4040 itt talalod -
Magyarvagyok #4221 Valaki meg tudja mondani nekem hogy hol van a Magyarosítás a hoi3:ra?
Látom írtok róla de nem találom sehol.
Hogyha valaki feltenné azt a Magyarositást egy letöltö oldalra hogy le tudjam szedni!!
Köszi elöre is... -
browing #4220 csak most készül az első anyahajó... de amúgy a tengeren az olaszok most elég gyengék, az angolok annál erősebbek... anyahajó nélkül sok esély nincs a tengeri győzelemre :( -
project640 #4219 Szia, es mik a tapasztalatok a flottaval, teged nem bantanak a CAG-ok, sullyesztettel e mar anyahajot?
En probalok egy kicsit tortenelmi hu lenni, szoval a jugok meg az albanok, utana tervezem a gorogoket, de pl. mas kisallamot nem tamadok be, mert Olaszorszagnak nem voltak teruleti koveteleseik masok fele.
A nagy haboruban meg termezstesen a fo cel Egyiptom, es kelet -afrika. -
browing #4218 amúgy én 37-ben elfoglaltam a jugokat bolgárokat, albánokat (közben 38 lett) aztán jött magyar hazám:( aztán a románok csehek törökök görögök...
1 év békés éldegélés után 40 ben svájc aztán a németek oldalán anglia és a csatlósai..(de még tartják magukat)
de szerintem ma újra kezdem mert van néhány kisebb nagyobb hiba amit elkövettem... és így nem maximáltam a lehetőségeimet :D -
project640 #4217 Szia,
Tegnap nem jatszottam. Etiopiat lenyomtam, nem annektaltam,baballamot csinaltam, igy legalabb ok is termelnek egy-ket militiat :-) Egyebkent sem adnak sok IC-t v. leadership-et
37-ben vagyok, az ugynokeim novelik jugo fenyegeteset, a beslo ugynokeim meg nyomjak az fenyegetesemet. Gyartok egy-ket armored unit-ot, es raalltam az anyahajo fejlesztesre, legalabb 2 teljeserteku CV-t CAG-okkal meg akarok epiteni, mire kitor a haboru. Az olasz csatahajok gyengek, igazsagtalanul ... a main gun, az engine, armor 18-as szinten van, ... az armor 15, a ship attack 16, mikozben pl. a cavour vatta uj hajok voltak abban a korban, azonkivul, hogy nem volt radarjuk hasonlo volt, mint angol megfeleloi. Ez a jatek keszitoitol szemetseg, es nem igaz, hogy meg sneki nem vette eszre. A jugok ellen gyurok , oket 37-ben le akarom tudni. -
geo91 #4216 pause/break gomb a bill-en -
#4215 a + - melleti resume gombbal próbáltad már? -
browing #4214 hé én is olaszokkal kezdtem :D te hogy állsz?
(csak azért hogy legyen kihez viszonyítani magam) -
koj #4213 Ugyanaz a problémád mint nekem? Mármint hogy nem tudom a játékban az időt elindítani? Hogy oldottad meg? -
project640 #4212 Sziasztok,
nekem is ugyanaz a problémám. Babylon56 leirasa alapjan ujrahuztam az egesz game-t. Tok jo minden, vegre jok a fotok is a harceszkozokhoz, de most meg ez a franya karika dolog zavar be, egyelore csak zavaro, de biztos kesobb rosszabb lesz.
Az olaszokkal nyomom, az etiopokat lenyomtam -megjegyzem nehezebben ment, mint regebben-. Ami eddig rettenetesen idegesitett, hogy az anyahajokat egyzseruen keptelen voltam elsullyeszteni meg gyorsabb cirkallokkal is, es csata kozben a rongya lott CAG-ja minimalis org-al egymas utan sullyesztette el a hajoimat. A semper FI-ben leirtak, hogy gyengitettek a CAG-okon, vegre, mert totalisan unrealis volt. Es a legduhitobb benne, hogy mondjuk a tengeri csata eltartott fel napon keresztul, a szetlott CAG org-ja visszament mondjuk 0,2-re, megint tamadott, es megint csobb egy CL, mikozben a CAG ereje 5 %-on volt. Rossz, hogy a jatekban 0%-nal igenis semmisuljenek meg a repulok, mint a szarazfoldi csapatok. Hogy lehet anyahajot elsullyeszteni hagyomanyos hajokkal? -
koj #4211 ja és 1.4 es patch van jelenleg fennt -
koj #4210 Sziasztok! Az a problámám hogy elindítom a játékot mind1 milyen országgal és az idő nem indul el a játék elején. Hiába kattintok akár a + jelre, akár a - ra, nem indul. -
browing #4209 heló
Lehet egy technikai jellegű kérdésem?
felraktam a legúja DiDay's I.C.E. Beta 2.1.4-et, diday mod 2.1.4 patch-et és az lenne a problémám hogy összecsapásoknál a kis körökben amik mutatják a hogy mekkora az esélyed hogy meg nyerd az adott csatát na ebben a kis körben a számot nem mutatja csak a kör színe van meg, de szám nincs, mért?? -
Beyond silence #4208 Németországnak a fele, Austria stb. mindenképp a Szövetségesekhez kerül a végén? A SZU-val kb. az egészet én foglaltam el (41-ben :)), aztán hirtelen átcsapta hozzájuk... hát ez nem korrekt... :(