6647
  • ptamas88
    hát az atival volt egy csomo gond pont iylenek amit említettél de elvileg a patch el azt kijavították...nekem nvidia van szóval nem tudom pontosan hogyan működik ez de nézz körbe a hivatalos fórumon : paradox forum
  • pjd
    Sziasztok!

Lehet egy technikai jellegű kérdésem?

Feltettem az alap Hoi3-at, teljesen rendben volt.
    Ezután megpróbáltam frissíteni, és függetlenül attól, hogy az 1.4-es patchet vagy a semper fi-t telepítettem, a játék ragyogóan elindult (végre élvezhetőbb a sebessége is, és gyorsabban is jön be a játék), DE a térképen a határok teljesen össze vannak kutyulva, és így az egész átláthatatlan. ATI videókártyám van, nem tudom ez számít-e.
    Tudtok valami megoldást? előre is köszi.
  • ptamas88
    és ha felrakod a semper fi-t akkor alapból nem kell az 1.4 es patch az alapjatekhoz mert a semper fi tartalmazza azt szóval tök fölöslegesen rakod fel.
  • browing
    akkor mi is a telepítés pontos sorrendje?
  • Babylon56
    Jaj tudom mi a baj!
    játék telepitése:
    -alap játék
    -1.4 patch
    -semper fi
    -Ha a 2.01 patchet rakod fel akkor utána a DiDay's I.C.E. Beta 2.1.0 Semper Fi-t ekkor a 2.03 patchet ne rakd fel. Viszont ha 2.03 hivatalos petchet felakarod rakni mindenkép akkor az ahoz tartozó diday modot rakd fel DiDay's I.C.E. Beta 2.1.4 Semper Fi ekkor a 2.01 patchet nem kell!diday mod 2.1.4 patch

Magyaritás evvel a modal még nem kompatibilis tehát rajtad mulik felrakod vagy nem!
  • browing
    most megpróbáltam a HungarianImprovement nélkül, hát ugyanúgy kilép fél perc játék idő után, nem tom mért, nem ír ki hibaüzenetet...
  • browing
    amúgy olvastam valami olyasmit hogy valamit ki kell törölni asszem a Semper Fi 2.01 patch beta után a map cache mappa tartalmát...
    szóval kell valamit törölni?
  • Babylon56
    szerintem a HungarianImprovement miat lép ki, bár ha olyan verzio ami kompatbilis a semper fi 2,03akkor nem tudom mi lehet a hiba
  • browing
    letöröltem a játékot majd újra felraktam de nem jó...
    az első megjelenő event-nél kilép és nem tudom, hogy mért...
    lehet hogy én rontottam volna el valamit amikor felraktam ezeket:
    alap játék, 1.4 patch, Semper Fi kiegészítő, Semper Fi 2.01 patch beta, DiDay's I.C.E. Beta 2.1.0 Semper Fi-t és letöltöttem a Babylon56 által feltöltött magyarosítást de a magyarosítást nem másoltam ár csak azt ami kijavítja a zászlókat meg ilyeneket, plusz ezek után HungarianImprovement-et azután meg letöltöttem az új 2.03-as patchet majd azt is feltettem...
    szóval mi a hiba?
    nekem van egy tippem de valaki olyan is megírhatná aki ezeket jobban tudja...
    előre is kösz
  • Babylon56
    Csak mozgositásnál sokal gyorsabban feltölti az egységeket mint ha rendesen képezném öket.

valoszinüleg ujra kell kezdened a játékot, a magyaritást mindenkép ujra fel kell rakni.
    De abbol felfogok tölteni egy ujabb verziot amibe már sok értelmezési emg egyéb hiba javitva van de még mindig nem a végleges! Arra is amjd valamikor sor kerül!
  • ptamas88
    plusz amikor mobilizálsz akkor emg ahhoz kell IC h feltöltsd az egységeidet szóval kb ugyanott vagy..csak stratégiailag nem mindegy melyiket választod
  • Agent087
    pl lehetnek egységek amiknek készen kell állniuk ha megtámadnak és ha te nem voltál mozgósítva akkor hátrányba lehetsz. ennyi értelme van.
  • browing
    Ha felrakom az új patch-et akkor újra kell kezdeni a játékot?
    és ha játék le van magyarosítva akkor az újra majd visszaváltozik angol nyelvűre?
  • Babylon56
    Tudja esetleg valaki mi a külömbség a játákban akkor ha egy egységet tartalékosként gyártok vagy rendesen azon kivűl hogy kevesebb IC és manpower kell neki és mozgositás után tölti fel katonákal! Ezeken kivűl van valami külömbség még mert ha nincs akkor mért éri meg rendesen gyártani egységeket ha tartalékosként olcsobb és gyorsabb?
  • hana1
    kijött a 2.03
    hivatalos 2.03 patch
  • vzsiros
    Hát, nem olyan sűrűn építenek meg egy alegységet (ha nem cheatelsz;-) ), szóval mikor elkészül egy, rászánom azt a 15 másodpercet, hogy rendesen elhelyezzem a hierarchiában.

Ha módosítanom kell valahol, megpróbálom mindig a lehető legmagasabb egységgel, így egyszerre sokat alakítok át. A hadtesteket közvetlenül teljes feltöltés után én más sosem módosítom, army meg army group-ot már pakolgatok teatherek között, de corps-ot sosem. Az télleg melós lenne.
  • Agent087
    ti hogyan építitek fel a hadsereget? hogyan készítitek a hadtesteket (XXX)?
    nincs valami gyorsabb módja mint minden egyes hadosztályt külön külön hozzákapcsolni a hadtestekhez? ez még az elején elmegy mikor kevés van de a játék vége fele már bonyolult és nehézkes a művelet.
  • hana1
    2.03 bétát honnan lehetne letölteni? (reg nélkül)
  • vzsiros
    Elkezdtem Magyarokkal is nemrég.
    Tények: Románokat és Jugókat tényleg be lehet darálni. Nem is nehéz.Nekem az anschluss előtt nem olt időm a sógorékat is elfoglalni. Viszont a cseheket a Szudéta-vidék vidék Német megszállása után éppen sikerül elkalapálnom. Igazából csak az teljes bekebelezés (és Szovákia megalapítása) előtt egy nappal elég indítani a támadást: az event nem fut le, ha a csehek háborúban állnak éppen;-)!
  • vzsiros
    Különben is, sokkal feelingesebb egy páncélos ékkel bedarálni az ellent, mint egy vacak (gyengék fegyvere) nukival;-)!
  • Agent087
    Azért ha egy moszkva méretű városra atomot dobnak és mindenki meghal több millió ember + minden elpusztul nem tudom sztem nem csak az emberek "nemzeti együvé tartozása" csökkenne :)
    Amúgy amikor moszkvára dobtam az atomot akkor 20-al csökkent a NU gondolom mer főváros.
    Na de mind1 ez végülis csak egy játék és akkor meg biztos uncsi lenne ha 1 atomtól az egész világ kapitulálna.:D De akkor is lehetne nagyobb szerepe mert kb V2-vel is el lehet érni ugyanazt a pusztítást csak kb 4-5 kell hozzá nem 1.
  • vzsiros
    A nuki mindig 10% NU-t csökkent, ez fix. Ha máshogy nem csökkentetted az ellen ezen értékét, akkor 3 nukitól nem fog kapitulálni.

Vitatkoznék, hogy reális vagy nem: a japók a valóságban is csak akkor kapituláltak, mikor egy csomó minden dolog már rajtuk volt:
    ruszkik Mandzsúriában,
    amcsik minden vacak szigeten
    amcsik leszőnyegbombáztak már néhány várost (Tokióból kb annyi maradt mint Hirosimából, pedig oda nem is jutott nuki)
    stb.
  • Agent087
    emberek miért van az hogy ledobok 3 atomot az oroszokra németekkel 1-et moszkvára 2őt leningdrádra és akkor csökken összesen kb 30-al a national unity. a valóságtól ez elég távol áll, már rég kapituláltak volna (már ha lenne kinek).
    + nagy-britanniát is elfoglaltam már csak egyedül az indiai területeik vannak meg és ezek se kapitulálnak. nem valami reális.
  • browing
    hát nekem sikerült csalás nélkül, igaz nem a fél világot, de ausztriát, cseheket, románokat, jugokat, bulgáriát, görög országot, török országot, perzsákat, svájcot majd vichy féle francia országot mind meghódítottam ebben a sorrendben. Ja és a lengyelekből is sikerült egy jó darabot kiszakítani...
    Nem fogyott el a manpower. Miután 45 fele német ország kezdett meggyengülni és a ruszkik szorongatták őket akkor én is hadat üzentem nekik és így ő országukból is nagy darabot megtudtam kb egy bajor országnyit... az olaszokkal nagy szerencsém volt. a hadseregük nagy része keleten volt és így őket is a ruszkik intézték el , így nekem könnyű dolgom volt...
  • Babylon56
    Pontosan!
    ezért nem hiszem el hogy valaki magyarországal emg hoditja a fél világot valamiylen csalás vagy játék hiba ki használása nélkül!

• vzsiros
    Elfoglalsz területeket, annektálod őket: ezekről a helyi manpower bizonyos %-a felhasználható lesz.
  • vzsiros
    Legtöbbször kézzel irányítok, nagy ritkán, amikor úgy látom, hogy már nem lehet eltolni semmit, hagyom a gépet, hogy érvényesüljön.
  • McCartman
    Ti hagyjátok , hogy az AI vezesse az egységeket?
    Vagy kezzel iranyitjatok mindet?
  • pikos73
    Nem tudjátok, hogy a mezőgazdaság nélkül és a plitikai fogások nélkül, hogy lehet embererőt szerezni. Mert már kénytelen vagyok csalást alkalmazni, hogy ne fogyjon ki az embererő.

Magyarország az első háború alkalmával elfogyasztja az embereit.
  • pikos73
    Nekem is hasonló problémám volt és én is yogosláviát foglaltam el.
    Nekem leszokott fagyni, akadozik. A cpu használat 100%-os lesz.
    Kb onnantól történik ez mikor a mentések mérete eléri a 40 000 kb-ot, vagy hamarabb.
  • anubiss94
    Hali mindenki!
    Van valami optimalizáció a gamehez? 37-ben járok, bedaráltam Jugoszláviát a magyarokkal és agyon szaggat! A játék szerinti 7 órakor beakad közel MÁSFÉL percre! Valami a mentésekkel van probléma? Az ugyanahhoz tartozó előző mentéseket ledörgöltem és még mindig rossz.
    Win7 32 bit alatt nyomom 2 Giga RAM-mal. Lehet, hogy az oprendszer sok memóriát lefoglal és ezt a game szívja meg?
  • mezesmacko22
    Szinten
  • kopaszeger
    köszi Babylon megtaláltam a hibát, én voltam a béna
  • pikos73
    kösz
  • Babylon56
    ép azért kérdeztem ugyan arra verziora rakod fel a magyaritást amire készült is.
  • browing
    ház pl: stratégiai bombázót kijelölsz oda küldöd ahol leakarod dobni és utána ahol a bombázás "jellegét" kiválasztod ott kiválasztod az atombombát...
  • pikos73
    Ha minden ki van fejlesztve az atombombához, hogy kell ledobni?
  • kopaszeger
    Babylon köszönöm a választ de pont a te általad belinkelt dolgokat töltöttem le. Elindul a játék menüje magyarul majd mikor elkezdek egy hadjáratot mindig ua-nál a betöltési résznél kifagy.
    Nemtom ha esetleg vmi ötletet tudsz adni azt megköszönném.
  • browing
    amúgy van valami új mód vagy valami más letöltés amit érdemes leszedni??
  • Babylon56
    Ha a térképen kiválasztasz egy olyan egységet ami még nincs modernizálva és meg nézed ott a tulajdonságait ott irja melyik tulajdonsága épen hány % van a modernizálás által!

Magyaritás miat a játéknak tökéletesen kellene müködnie ha arra verziora raktad rá ami le is van irva a magyaritásnál ha ujabra akkro elhetnek fagyások!