6647
-
ptamas88 #4367 Armisael : nem kell felraknod a patch-et külön.
szerintem nem kell törölgetni de ezt leírják azon az oldalon ahonnan letöltötted, általában akkor kell törölni adott mappát amikor már játszottál valamennyi játékot és utána kijön egy új pacth és nem elölről telepíted az egész játékot hanem csak a meglevőre telepíted a patch-et.
Rommel01 : A Diday's ICE modban van csak páncélvonat ha jól tudom, ha csak az alapjátékkal vagy a semper fivel játszol simán akkor nincs. -
Armisael #4366 Ja és még annyi, hogy a lekaptam a "DiDay's I.C.E. Beta 2.1.5 Semper Fi" módot ezt kicsomagolom a HI3 mappájába és felülírok mindent amit kér vagy kell még mindig törölgetni egyes mappákat, ha igen melyikeket?
Előre is köszönöm a választ. -
Rommel01 #4365 Üdv
Az lenne a kérdésem h. hogyan lehet közvetlenül egy tengerparti tartományba irányítani az ellátmányt a szállítóhajók segítségével, másik pedig h. itt többször szó esett páncélvonatról de én még sohase találkoztam ilyennel, hol találom meg, egyáltalán hogy néz ki, úgy mint egy hadosztály?
-
Armisael #4364 Sziasztok. Ha Felrakom a Semper Fi-t akkor előtte ugye nem kell az alap játékot fel patchelni 1.4-re mert a patcheket a Semper Fi tartalmazza. -
dristvan #4363 Sziasztok!
Én az Usa-val vagyok. És most ott tartok, hogy a Németek megtámadták Anglitát. Ezzel nincs is semmi gond, mert oda küldtem egységeket. És sikerült is aránylag vissza verni a támadásukat. De aztán valhogy nem kaptak az egységeim ellátmányt. Pedig több kikötöt is visszafoglaltam. És úgy én nem tudok konvojt írányitani Angliai kikötöhőz. Szerintetek mit lehet ilyenkor csinálni?
Köszi -
ptamas88 #4362 egy lehetőség van...gibraltárnál két oldalról flottát raksz h ne tudjanak odamenni az ő hajói segíteni, majd az ott rekedt hajókat tengeri bombázókkal és kb minden egyébbel szisztematikusan kiírtod. és csak ezután foglalod el gibraltárt szárazföldi erőkkel. -
project640 #4361 Ha a gyalogos queue-ban nincsen akkor nemtom, hol lehet epiteni.
Please heeelp.... nemetekkel vagyok, lenyomtam a franciakat, es tengereszgyalogosokkal tamadom gibraltart. 2 CV, 2 BC, 3 CA, 2 CL, 2 DD plusz therszallitok. ostrom kozben az angolok kemenyen tamadnak a flottaval, es csata utan az osszes serult hajo megy be gibraltarba. Amikor elfoglalom a kikotot, akkor ott dekkolnak az angol hajok, de mivel a szorosba csak az tud belepni, akie gibraltar, igy mivel nemet, nem tud oda angol hajo lepni. Atvettem az angolokkal az iranyitas, rebase-eltem a hajokat, de meg sem mozdulnak. nem engedi kilepni oket, mivel az mar nemet territorium. Tehat elfoglalom gibraltart, de ott vannak a felig szetloot brit hajok. Nem akarok egy ilyen megoldast, de mashogy nem tom elfoglalni gibraltart, hiszen akarhanyszor ostromlom, o mindig jon, megveregszik , es a serult hajok mennek a kikotobe. -
anubiss94 #4360 Hogyan lehet páncélos vonatot építeni? Csak ruszkiknál lehet, vagy bárkinél? És egyáltalán hol? -
hori2008 #4359 Köszönöm!
Értem.
Sokszor volt erről szó itt a fórumon, de valamit vagy rosszul csinálok, vagy nem értek.
Az európai kis országokkal jóban vagyok. Mégsem tudom őket meghívni a tengelybe...
A kémeimmel a saját pártomat erősítem az országukban. Mit kell tenni?
Semlegességemet csökkenteni?! Vagy egyszerűen meg kell várni?
Köszönöm!
Szinte már mindent értek... -
project640 #4358 Szia,
ha nem varsz meg bizonyos tortenelmi bekovetkezeseket, akkor masok be sem fognak kovetkezni. Szerintem a cseh esemenyek nem fognak bekovetkezni, hiszen hdban allsz angliaval. Anglia azert tamadt meg, mert hadat uzentel lengyelorszagnak, megvolt a muncheni dontes, ezaltal a relationship odaig sullyedt, hogy azt mar anglia nem tudta 'toleralni'. A korabbi veriokban siman le lehett nyomni a lenygeleket minden retorzio nelkul, szerencsere ezt javitottak. Az usa-t akkor tudod kesleltetni, ha japcsikkal marad a rossz kapcsolatod, magyarul tamogatod pl. a nacionalista kinat. -
hori2008 #4357 Köszönöm válaszod!
Elkezdetem egy normál nehézségű kampányt.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
37 végén Anschluss
38 június lengyelország
(38-ban megvolt a müncheni döntés)
Az USA-t befolyásolom, s rengeteg kereskedelemi útvonal nyitva.
De a britek 38 telén hadat üzennek (függetlenül attól, hogy az első bécsi döntést megcsinálom)! Ez ellen lehet tenni?!
Ettől függetlenül megkapom majd a cseheket?!
Köszönöm! -
sakkay #4356 Az remek, hiányoltam.
Köszi. -
project640 #4355 Asszem 2.03 a legutolsó.
Nekem jónak tűnik az utánpotlás, tény, hogy repülőknél a rebase után egy darabig 0 a fuel, supply, de ez a valóságban is hasonló lenne áttelepüléskor, szóval ez nem zavar. -
sakkay #4354 Egy kérdés.. a semper fi hol tart most, melyik a legutolsó verzió szám? köszi
Ja és még valami, kijavították már az utánpótlás hibáit? -
project640 #4353 Pancelvonat, elvileg jo gyors, es ossze tudja kuszalni az ellent a teruletfogalasok miatt. En nem hasznalom, teljesen unrealis.
A csapatoknak van width-juk, szelesseg, most pontosan nem tom, de ha jol emlekszem, akkor ha egy oladlrol van a tamadas, akkor 10 szelesseget enged (minden csapatnak van szelessege), kulonbozo technikakkal ezt tudod csokkenteni, pl. spearhead csokkenti a pancelosok 'szelesseget'.
Amikor megy a csata, akkor a csatareszletekben fent kozepre kiirja a szelesseget. -
hori2008 #4352 Sziasztok!
Egy hûlye kérdés:
A páncélvonat mire jó?!
Még egy:
Mitöl fûgg,hogy büntetés nélkül mennyi egységgel tudok, támadni egy területr/egy területröl?
Hol látom ezt kiirva?
köszönöm! -
tttttom #4351 Majd feldobom jutyubra. :) -
mezesmacko22 #4350 Valaki tudja hogy az 1.2 hotfix-ben tobb van-e, mint a sima semper fi r.03b -ben?? -
ptamas88 #4349 hol lehet majd megnézni ?:D -
tttttom #4348 na filmem első 24 perce kész. :D -
mezesmacko22 #4347 Bocsi nem kritikanak szantam hiszen mindenki ugy jatszik ahogy akar!! -
mezesmacko22 #4346 Az a baj hogy a hoi2 ben mire mar ment a jatek s kitalaltam hogy termeljek,jott a 3 resz itt mar nem volt jo hiszen az eventeknel elmarad az Ic.
Amiota felraktam az utolso semper fi frissitest azota van hogy az Anschluss kor nem kapok csak teruletet-de az eventben is csak azt irja ki hogy megtortent?? -
soulless42 #4345 érdekes, mert én eddig úgy vettem észre, hogy az Anschlussnál IC-t és osztrák erőket is kapok, akárcsak a csehek után, Rajnánál semmi....
bár arról már fogalmam sincs, hogy milyen módok vannak fent, ami biztos az a semper fi és vmelyik DiDay's.... -
hori2008 #4344 szervusz!
nem használok semmi cheat-et.
Egyszerüen nem gyártok semmit, csak futtatom a játékot,s figyelem a kémek és a diplomaták tevékenységét. Igy jött össze a rengeteg ellátmány.
Hoi 2ben bevált,h rengeteget felhalmoztam az inséges idökre.
eljutottam az anschlussig, most pedig ismerkedem a hadászattal, ez sem egyszerü...
már csak 10oldal van a fórumból...
köszönöm válaszod! -
mezesmacko22 #4343 Azaz az igazsag hogy meg ennyi nem volt az ellatmanyom ugy hogy ez biztos cheat segitsegevel ered el.En nemszeretem a csalast alkalmazni-de ez egyeni-de egyebkent erre nem tudok valaszolni.
A mennyisegre a valasz minel tobbet,hiszen mire elersz szovjetuniohoz ha tortenelem huen jatszol szukseg lesz minnel tobb csapatra.Azert is mondtam hogy keszits mar az elejetol gyarakat mert mire odaersz egyre tobb Ic kell a fejlesztesre s ekkor mar jol jon a plusz Ic.A minisztereknel en Hajmar "Shackot" szoktam betenni hiszen plusz Ic ad.Viszont itt nem ad Ic az Anschlusskor ,Rajna videk occupalasakor ez mind kimarad.A termelesben en mindent szoktam termelni de azaz igazsag eddig meg csak ketszer jutottam el a lengyel haboruig mert valami sosem jon ossze-Anschlussnal pl nem kapom meg a csapatokat-valaki irta hogy pedig odaadja de amiota a Semper fi van fennt- azota szivat engem. -
hori2008 #4342 Szervusz!
Köszönöm válaszod!
Még egy új, s egy már említett kérdés:
-ellátmányból csak 99.999 lehet a raktárban?
Érdekes, mert úgy tűnik, hogy miután elérem ezt a kritikus mennyiséget, majd hagyom még pluszba termelni, majd ezt követően bizonyos idő elteltével leviszem a termelését nullára egy jó darabig nem fogy a raktárból.
A gyanúm: többet is tudok raktározni, de egyszerűen nem mutatja... (remélem érthetően fogalmaztam)
-mennyi gyalogságot, egyebeket érdemes gyártani?! Mekkora sereget érdemes készíteni 1939-re? Tudom ez ember és játékfüggő, de mégis...
ugyanígy vadász, bombázó, stb... Ez azért is fontos, mert azokat az egységeket érdemes fejleszteni.
-ezen gyártásokat érdemes a legelejétől folytatni? (később ezen "kész" egységek fejlesztése is IC-be kerül...)
Haladok a fórumban visszafelé módszeresen, de sok kérdésre nem kapok választ...
Köszönöm mindenki segítségét! -
mezesmacko22 #4341 Megprobalok valaszolni:
-Anschluss nalam ossze vissza jon be raadasul nekem nem adja at az osztrak hadsereget ezzel mar vagy 8szor megszivtam.
-Vannak bizonyos tortenelmi esemeny sorozatok amit bead elobb - utobb,aminel pl. a Rajna videknel eleg sz.r hogy nem ad tobb Ic,mert szerintem mivel eddig ez egy szigoruan ellenorzott terulet volt,raadasul az osszes szen keszlet a franciakhoz vandorolt igy szerintem igenis kellene par Ic pluszt adni.
-Az idopont fugg hogy mikor teljesited a felteteleket
-Erdemes foleg a haboru miatt mivel No eleg sok behozatalra szorul a haboru utan nem sok mindene marad ezert a diplomaciaban erositsd a tengelyhez kozeli orszagokkal valo kapcsolatot,mert en mar jartam ugy hogy a lengyel haboru utan minden kereskedelmem megszunt
-Penz nagyresze kereskedelem de a consumer goods-bol is johaet de szerintem eleg a csuszkat eppen ott tartani amennyi kell
-kemeket szoktam kuldeni de nalam azon kivul hogy az adott orszag termeleset,kutatasat kimutatjak,azon kivul nalam semmi mast nem csinaltak
-Ic en mar az elejetol epitek 28 fele mar eleg sokat jelent
-A sereg iranyitas pedig egy kulon fogalmazas,de sokat tanulhatsz ha vissza olvasod a forumot,itt nagyon sok mindenre megtalalod a valaszt!! -
ptamas88 #4340 kiváncsi lennék rá :D hajrá -
tttttom #4339 Helló!
Épp a minap törtem a fejem. :D És eszembe jutott, hogy mit szólnátok hozzá, ha a hoi3-ból meg pár játékból jeleneteket vennék fel és össze dobnám őket egy jó hosszú filmmé. :) Mit szóltok hozzá? -
hori2008 #4338 Köszönöm!
Ma toltam egy picikét. Egy-két kérdés:
-Miként lehet az Anschlusst kikényszeríteni?
Láttam a diplomáciában, hogy vannak feltételek, de azt mivel érem el. (rajna vidék megvolt, többi?) Ez csak a valós 38-as időpontban történhet, vagy később is?
-Érdemes készleteket felhalmozni? Itt csak 99.999 lehet a raktárban?! HOI2-ben bármennyi.
-Pénzt csak kereskedelemből tudok szerezni? Hiába emelem a consumer goods-ot nem kapok többet...
-Hova érdemes kémeket küldeni, milyen küldetéssel?
-Kiket érdemes diplomáciában befolyásolni? Mi a haszna?
-Érdemes-e az elején IC-t, rakétatelepet építeni?
És a seregirányításhoz hozzá sem kezdtem...
Köszönöm bárki válaszát, esetleg csak egy linket, ahol kaphatok választ kérdéseimre, nem túl erős angol tudással...
Köszönöm! -
mezesmacko22 #4337 Szerintem ha a Hoi2 nel mar volt egy strategiad az itt is jo,csak egy kicsit komplikaltabb.Hiszen eloszor is be kell allitani a termelest,kutatast majd ehhez el kell osztanod az oficereket,s nagyobb szerepet kap a kemkedes is illetve mar valosaghu a csapatok kapcsolodasi szintje,bar lenne meg mit javitani,de ez mar csak az en velemenyem -
hori2008 #4336
Köszönöm, megoldódott!
A Hoi2-vel játszottam sokat, de a régi gépemen nem futott a 3. rész.
Most lett egy új, így feltettem mindent, de ez jóval összetettebbnek tűnik, szerencsére...
Vágytam már egy ilyenre. Miként tudok belerázódni? Van tanácsotok esetleg?
Vagy csak toljam, toljam...
Köszönöm! -
mezesmacko22 #4335 Most hirtelen ezt talaltam beirva a gogliba:
http://luabinaries.sourceforge.net/download.html
Ha nem lesz jo meg este megnezem melo utan de hatha valaki meg tud segiteni neked itt. -
hori2008 #4334 Szia!
Köszönöm válaszod, de biztosan láma vagyok, de azon az oldalon semmi ilyesmit nem találok.
Tudsz esetleg bővebben segíteni?!
Kösz! -
mezesmacko22 #4333 dll.com -
hori2008 #4332 Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem...
Telepíteni szeretném a semper fi 2.01 patch-e, de az alábbi hibaüzenetet küldi:
a lua51.dll hiányzik a gépről?! Találtam egy ilyen szoftvert, de nem oldotta meg így le is töröltem.
Tud esetleg segíteni valaki?
Köszönöm!
Ameddig eljutottam:
alapprogram
semper fi
telepítése most jött volna a patch, aztán a DiDay's I.C.E. ... -
Trantorius #4331 Csáó, van a játékhoz már magyarítás? -
mezesmacko22 #4330 Azaz az igazsag hogy probalok tortenelem huen jatszani eppen ezert 3 anyahajot epitek a nemeteknel, de ezeket is csak azert mert mar a Hoi3 ban is ugy jartam hogy mire elfoglaltam Norvegiat,Jug.,Gorogorsz. es keszultem oroszok lerohanasara egyszer csak megjelent Usa a nemet partoknal pedig az angolokat mar kezdtem megtizedelni,konvojaikat is megnyirbaltam,de innentol kezdve eselyem se volt. -
lackoka25 #4329 Igen arra gondolok a körök megvannak csak nincs benne szám hogy éppen hogy áll a a csata. -
vzsiros #4328 asszem a /script/country/SPA.lua, de minden országhoz tartozó script ott van. És azért nem vagyok biztos benne, mert ezt az egy scriptet pont kiszedtem a spanyolokra vonatkozó scriptek közül, így nincs már nyoma;-)...