6647
  • Tiger20
    Az a baj, hogy fene tudja figyelembe veszik-e az ötleteket. Remélem igen.
    Paradox fórumon nagyon sok topicot indítottak, pedig csak pár hete jelentették be a HOI3-at.

Vannak nagyon jó ötletek is, de szerintem nem sok fog megvalósulni belőle:((
  • Vardar
    Akkor most az ötleteket ellehet küldeni e-mailben paradoxéknak:D
    A csavaranyás megoldás nekem is jobban tetszik mert pl 2 gyárral lelehetne bénítani a teljes ipart, mint a valóságban.
  • Thanatos
    a bonusos rendszer alatt énis ezt értettem, hogy adott gyár gyárthat bármit, de ha tankot gyárt a tnakgyár akkor pl fele annyi icbe kerül vagy hasonlo :)

augy a csavaranya szimulácionak is biztos nagy sikere lenne :DDD

mongyuk alegigazibb az lenne hogyha nehézségi szintel lehetne ilyemsit álltiani, hogy pl hányféle gyár, esetleg ic, milyen részletes a tech kutatás, stb, és akkor mindenkinek meglenne az öröme :)
  • Tiger20
    Ja igaz, a 2 (modularitás és techteam) valóban nem ütközik.

Igen, csak ehhez mindenféleképpen az kell, hogy különböző gyárak legyenek. Hogy különbséget lehessen tenni melyik mit gyárthat.

Én régen sokat gondolkodtam ezen, és egy olyan modell jutott eszembe hogy többféle gyár (3-4 féle elég) és megvan melyik mit gyárthat milyen hatékonysággal, amit egy fileban moddolni is lehetne, ezt egy sima mátrix is le tudja írni.

Szóval tankgyár is gyárthatna bizonyos büntetéssel repülőt, de nem lenne nagyon hatékony.
    Illetve lehetne olyat hogy átállítani a gyárat, ami időbe, pénzbe stb kerülne.

Ez egy általános, rugalmas modellt adna, ami speciális esetben még a sima HOI2-s gyártási modellt (= egy féle IC) is vissza tudná adni, szóval mindenki jól járna.:))

Mondjuk szerintem nem kéne túl bonyolítani, hogy 30-féle gyár, külön gyártok csapágyat, meg csavaranyát stb :DDD
    Elég 3-5 gyár, már az is jó közelítése lenne a valóságnak.
    HOI úgyis főleg harcról szól.

Ja a legjobb az lenne ha magát a diveket is én állíthatnám össze miből álljon. Amúgy ez tervben is van HOI3-ban, hogy különböző brigádokból lehessen összerakni az egységet.
  • Thanatos
    amugy a full extra az lenne kutatásbna meg gyrtásban ha az ember magának tervezhetné meg az egységeket, aztán max ha a tigris tornyát akarja gumikerekes alapra rátenni olyan is lessz... :D

ez is adna egy jó nagy adag szabadság érzett és tekintve hogy hoiban iylemsit ugyis sak sázmok jelképezik mgé nagyon vészesen lemodellezni se kell, szal nem lehet nagy vész implementálni
  • Thanatos
    amugy ezt az ic-ből ezt is azt is dolgot már kitalátlák irl is :d elvégre magyarországon si van elvileg olyna konzerv gyár ami pár egy hét alatt átállitható lőszer gyrtásra :DDD
  • Thanatos
    a moduláris kutatás nekem is jobban bejött, de szeirntem az iylen tehcteames dolgot bele lehet vinni msáhogy is a dolgokba, magyarán a tech teamek és amoduláris gyártás szvsz nem ütközik

de én amondo vagyok gyártásban is meg tehc kutatásban is, hogy valami bonus-os rendszer kéne, magyarán gyráthatsz te uyganabbol a 300ic-ből tnakot is meg halkonzervet is csak más hatékonysággal, tehát pl lehetnének gyárak amik "csak" bonus-t adnak bizonyos dolgok gyrtására, igy azok kevesebb ic-be kerülnek, vagy gyorsabban ksézülnek el vagy hasonlo, igy megmarad a "szabadság" is, de azért a történelmi hüséghez is közelit
  • Tiger20
    Hát nem könnyű olyan megoldást találni, ami mindenkinek megfelel.

Paradoxon megy is a vita, hogy milyen legyen a gyártás, kutatás. Játékosok fele azt mondja maradjon így mint 2-ben, szóval legyen egy általános IC és kész, majd a player eldönti mit akar gyártani. Mások azt szeretnék, hogy inkább Vicy-szerű legyen többféle gyárral.
    Ugye mindegyiknek van előnye és hátránya is.

Kutatásnál szintén. HOI1 részletesebb volt, nekem jobban bejött hogy külön modulárisan kellett fejleszteni, pl. tankra külön lövegornyot, páncélt, prototípus teszt stb. Majd a végén lehetett gyártani.
    HOI2-ben meg csak annyit mondok fejlessz basic tankot és kész. Igaz ez is több (5 db) komponensből áll, de ez már teljesen automatikusan történik.

Mondjuk én úgy vagyok vele minél bonyolultabb egy játék, minél több dolgot lehet állítani annál jobban tetszik.:))
    Én dönthetem el miből álljon egy hadosztály stb.

Én valami olyan megoldásnak örülnék, ami egyrészt jól modellezi a valóságot, másrészt vannak korlátok, tehát nem lehet azt csinálni gyártás terén mint a HOI2-ben, hogy 300 IC-ből tankot gyártok, holnap ugyanebből a 300 IC-ből repülőt, aztán meg 30 CV-t. :DD

Vagy mint HOI1-ben elején szinte minden ipart kutatásra lehet költeni és akkor már 39-ben full PZ4-ekkel megyek Lengyelország ellen...

Ilyen szempontból a többféle gyár jó lenne, bár valamilyen szinten be is korlátozná az embert...
    Kutatásnál meg a historical year és a tech slotok száma volt korlátozó.

HOI2-ben történelmi év előtt max 1-1.5 évvel lehetett meg a tech mégha rusholt is az ember (kivéve a nagyon könnyű 3-4-es nehézségű techeket) + utána még le is kellett gyártani.

Kíváncsi vagyok milyen megoldást választanak:))
  • Thanatos
    szvsz kutatásra a reális az lenne ha pénzbe és iparba is kerülne a dolog :)
    teamek maradhatnának ha más nem ugy hogy mindneféle bonuszokat adnának a kutatásokhoz, esetleg a kutatás alaperedményét modositanák a teamek/kutatók (pl ha guderian-al fejelszt ki az ember valamilyen land taktikát akkor nagyobb hangsuly kerül pl a tankokra és arra kap valami bonuszt, stb)
  • Tiger20
    Én úgy olvastam nem lesz techteam, a kutatás inkább HOI1 szerű lesz + moduláris. Csak még azt nem tudják pénzbe vagy iparba kerüljön a fejlesztés.

Mondjuk szerintem jó lenne ha megmaradnának a teamek is.:)

Ja meg valami olyan is rémlik hogy azt tervezik, hogy kereskedelem pénzért megy, tehát nem úgy hogy adok 50 energiát 15 olajért.
    Hanem pénzért adok és veszek cuccot.
    Szóval valóban középpontba kerül a pénz.

Diplomáciánál, hírszerzésnél meg lehet úgy értik, hogy én dönthetem el mennyi pénzt áldozok rá, és ezáltal lehet növelni a hatékonyságot.
    Tehát nem fixen 400$-ba kerül egy akció, hanem megmondhatom hogy 1500$-t költök rá így nagyobb esélye lesz stb.

Persze ez csak spekuláció részemről, de ennek lenne értelme.
  • Vardar
    Lehet, hogy lelehet fizetni embereket akik aztán rouge politiciant csinálnak vagy tech teameket akik a saját országukon kívül nekünk is folyamatosan fejlesztik a techet mint egy plusz "szellem techteamm"
  • geo91
    Mondjuk szerintem eddig is a pénz volt a középpontban...
  • geo91
    Újnak nem új a hírt, de vannak benne olyanok amiket még sehol sem olvastam.

[ [URL=http://www.gamechannel.hu/cikk/hirblock/heartsofiron3ujinfokerkeztek]klikk![/URL] ]

Hírmorzsák:

"A tervek szerint a világháború eseményeibe bárhol belecsöppenhetünk majd, ahogyan ezt már láthattuk a Europa Universalisban."

A fejlesztőknek sikerült az egész diplomáciai rendszert is alapjában átformálni, amiről egyenlőre csak annyit tudunk, hogy a pénz kerül a középpontba.
  • breckinridge
    Rendben.
  • Malarki
    Egy hadtest 3 diviből áll. Ettől több már Hadsereg. Így értettem :P
  • breckinridge
    Olyan nincs. A hadsereg HQ egy div, amit ugyanúgy a hadtestbe lehet beosztani, csak hatékonyabbá teszi a hadtestet. Nincs olyan, hogy a hadtesteket alárendeled a hadsereg HQ-nak. Pláne nem a szomszéd tartományban lévőt.
  • Vardar
    A történelmi hűség tükrében hány 100.000 embert akartok ti betenni?XD
  • Malarki
    Van még egy szint, a Hadsereg. Nekem az lenne a jó, ha nem csak a hadtesteknek és hadseregeknek lehetne parancsnokot kijelölni, hanem a bennük lévő hadosztályoknak is.
  • geo91
    Az tényleg jó lenne.
  • breckinridge
    Nekem a HoI-ból a többszintű parancsnoklás hiányzott. Hadosztály-hadtest-hadsereg-hadseregcsoport (front)-(hadszíntér). A játékban csak hadosztály-hadtest van. A HQ diveket is csak hadtestekbe lehet beosztani. Ez kevés. Legalább még egy szint kellene.
  • Vardar
    Ennyi erővel írhatnák azt is, hogy több mint 1 ország.
    Szerintem emiatt 150 valamennyi ország lesz ami kevés.
  • geo91
    Jól hangzik. :)
  • Malarki
    A Vikiben volt. Ha mozgósítasz akkor kapsz x számú egységet 1 hónapon belül. Ergó nem kell őket legyártani. Hogy mennyit kapsz az függ az ország méretétől és a manpowertől is(ha jól tudom. Ha jól olvastam a demokráciáknál lesz ilyen lehetőség. Ha már nemkellenek ezek a dviki, akkor le lehet őket szerelni és később újra behívni a őket.
  • geo91
    Mi ez a mozgósítás? Olyan mint a strategic redeployment vagy vmi teljesen más?
  • Malarki
    Végre itt is lesz mozgósítás. Nekem ez tetszett a legjobban a Vikiben
  • Thanatos
    reklámszöveg :)
  • geo91
    More than, azaz több mint.
  • geo91
    "More than 150 countries to play as"
    "All countries will have to fight differently"

150 féle harcmodor? Nemrossz! :D :D :D
  • Vardar
    A 150 ország elég kevés.
  • geo91
    Na akkor tények:

* 10.000 Provinces
    * Time frame 1936 - 1948
    * Research multiple parts instead of complete units
    * Divisions will be composed of several brigades which can be chosen
    * The resource system will be different, you have to buy commodities in the economic system
    * There's a mobilization mechanic and reserves, democracies can't deploy loads of troops during peace and but have to mobilize when war is near
    * CAGs will no longer be brigades of carriers but will function indepently
    * More than 20 types of brigades
    * You will have to defend against strategic bombing (or strategic warfare)
    * The games learning curve will be alot less steep than before
    * You can now let the AI handle fronts for you, making you able to concentrate on the fronts you're intrested in
    * More than 150 countries to play as
    * All countries will have to fight differently
    * Set up governments in exile and rebuild your army
    * Run a rebel campaign to retake your country

Persze ebből már tudni egykét dolgot, de vannak újdonságok is, mint pl a 20 féle dandár. :) Nemrossz. :)
  • mezesmacko22
    Koszi a valaszokat.
    Nekem a fejesztesekkel az a bajom hogy egyszerre mindent gyartok(7rep.anyahajo,2csatahajo,2tank,2szallito,kisero,radar,2-loveg,2kiserovadasz, s igy elso sorban azokat a tech-eket fejlesztem ami segit ebben+ allitom az orszag politikajat, ezzel is nyerek par IC.
    ezzel csak az a bajom hogy mivel szeretek tortenelmileg huen jatszani, amit a valosagban a nemetek kitudtak fejleszteni azt en nem tudom megtenni.
  • Tiger20
    Ezt nem értem, miért kerülne többe az upgrade?

Nem azt mondom, hogy minden techet rusholni kell, de 1 simán befér bárkinek, még SZU-nak is.
    Én pl. úgy vagyok vele, hogy csak azt fejlesztem ki amit gyártani is akarok/fogok. Tehát ha Némettel nem akarok flottát, akkor hajót + naval doctrinát egyáltalán nem fejlesztem. Minek? Vagy brigádból is csak azt amit rakni akarok az egységekre, többit felesleges.
    Így nem maradsz le techekkel még akkor sem ha 1 vagy 2 techet rusholsz.

Az hogy mennyire éri meg: az biztos hogy rengeteg IC-t nyersz vele, főleg olyan országgal, akivel drága az upgrade pl. SZU-val.
    UK-val nem éri meg, mert nála nagyon olcsó + gyors a fejlesztés.

Persze singleben nincs szükség erre, ez multiban lehet fontos.

Azért nem mindegy hogy eleve 41-es INF-et gyártasz és nem kell upgrade vagy 39-est és utána full áron kell felupgradelni 41-esre. (vagy nem upgradeled fel és harcolsz régi egységekkel)
    Hasonlóan tankra vagy repülőre.

Hidd el multiban nagyon sok múlik a gyártáson (is), vagyis hogy maxolod ki az országod:))
  • geo91
    Hát ha kifejleszted a technikát (jó lassan), azután az upgrate szintén több ideig fog tartani és már rögtön nem érte meg több évet előre ugorni. Én egy évesnél későbbi technikát sosem fejlesztek. Egyszerűen nem ér meg. Közben meg a többivel lemaradsz...
  • Tiger20
    Igen, biztos lesz megoldás tovább is játszani. Valami no time limit patch vagy hasonló. Vagy kiegészítés, mint a HOI2 esetében a Doomsday.

Techet előző évben már simán lehet fejleszteni, tehát 39-est 38-ban.
    Sőt ha rusholni akarsz már korábban is. Ha időben elkezded, akár 1 évvel korábban is meglehet a technológia. 39-es INF 37 végére, 41-es INF 39 végére vagy 41-es tank 40 elején stb. Így sok upgradet meg lehet spórolni.
  • Vardar
    Én meg sose olyat fejlesztek ami időben egyezik. Előre haladok. Nekem kijön.
  • Muki100
    Eddig minden játékhoz volt...
  • mezesmacko22
    Hali
    Szerintem eleg keves az ido 36-48ig, hiszen ha valaki nem is annyira huen tortenelmileg jatszik, de legalabb betartja a haboruk kezdetet, akkor példaul a szovjetek elleni harcot el lehet huzni, es akkor hol van meg Anglia es Amerika- raadaul en barhogy probaltam a fejleszteseket is megcsinalni valahogy mindig kesve voltam az adott evhez kepest-alt. nemetekkel voltam.Eppen ezert remelem lesz majd valami megoldas az ido korlatra?
  • geo91
    Igen, erről én is olvastam a Paradox fórumon, de nyugi valszeg benne lesz az is csak még nincs benne. Végül is van még egy évük. :)
  • engine
    A video alapján Nekem úgy tűnik búcsút inthetünk a kémkedésnek.
    Bár a kezelő felületen gyanúsan ki van hagyva egy hely pont azon a részen.
  • geo91
    Jó, persze, van benne vmi... :)