-
Tiger20 #114 Hát nem könnyű olyan megoldást találni, ami mindenkinek megfelel.
Paradoxon megy is a vita, hogy milyen legyen a gyártás, kutatás. Játékosok fele azt mondja maradjon így mint 2-ben, szóval legyen egy általános IC és kész, majd a player eldönti mit akar gyártani. Mások azt szeretnék, hogy inkább Vicy-szerű legyen többféle gyárral.
Ugye mindegyiknek van előnye és hátránya is.
Kutatásnál szintén. HOI1 részletesebb volt, nekem jobban bejött hogy külön modulárisan kellett fejleszteni, pl. tankra külön lövegornyot, páncélt, prototípus teszt stb. Majd a végén lehetett gyártani.
HOI2-ben meg csak annyit mondok fejlessz basic tankot és kész. Igaz ez is több (5 db) komponensből áll, de ez már teljesen automatikusan történik.
Mondjuk én úgy vagyok vele minél bonyolultabb egy játék, minél több dolgot lehet állítani annál jobban tetszik.:))
Én dönthetem el miből álljon egy hadosztály stb.
Én valami olyan megoldásnak örülnék, ami egyrészt jól modellezi a valóságot, másrészt vannak korlátok, tehát nem lehet azt csinálni gyártás terén mint a HOI2-ben, hogy 300 IC-ből tankot gyártok, holnap ugyanebből a 300 IC-ből repülőt, aztán meg 30 CV-t. :DD
Vagy mint HOI1-ben elején szinte minden ipart kutatásra lehet költeni és akkor már 39-ben full PZ4-ekkel megyek Lengyelország ellen...
Ilyen szempontból a többféle gyár jó lenne, bár valamilyen szinten be is korlátozná az embert...
Kutatásnál meg a historical year és a tech slotok száma volt korlátozó.
HOI2-ben történelmi év előtt max 1-1.5 évvel lehetett meg a tech mégha rusholt is az ember (kivéve a nagyon könnyű 3-4-es nehézségű techeket) + utána még le is kellett gyártani.
Kíváncsi vagyok milyen megoldást választanak:))