6647
  • Cefre
    Amivel az ejtőernyőseket szállitom?
  • Rolika16
    Transport repcsivel. Meg talán kell hozzá valami technológia... Legalábbis kettőben kellett.
  • Cefre
    Repülővel hogy lehet utánpótlást szállitani?
  • Paladin
    Ha minden igaz, alapban minden egység 30 napi supply-val rendelkezik.
    Szóval elvileg ha korábban jól ellátott csapatokat kerítesz be, azok még bírják egy darabig.
    Ha már korábban sem voltak rendesen ellátva mindenféle supply gondok miatt, akkor értelemszerűen hamarabb fogynak ki.
  • Paladin
    Simán meg lehet csinálni, csak nem agyatlanul mindig minden egységgel full támadva. Le volt már írva párszor, hogy célszerű csinálni.
  • Laden
    Találkozott e valaki hasonló problémával? :

Bekerítettem egy hadseregcsoportot a lengyeleknél, el voltak vágva mindentől tengeri szállítás se jöhetett szóba. Lengyelekről lévén szó az "air supply" kizárva különösen ennyire korán. Ennek ellenére még 2 hét múlva se kaptak a harcra bármiféle "out of supply" negativ bonuszt. Hoi 3 ban provinconként van supply annak megfelelően ahogy oda szállitják, de azért 2 hét alatt elfogyhatott volna.
  • tamas7878
    Akit a különböző nehézségi fokozatok érdekelnek az nézze meg a játék könyvtárában:
    Hearts of Iron III\common\static_modifiers.txt

A ..._player végződésűek a játékos modosítói, a ..._ai pedig a mesterséges intelligencia mahinációja.

Módosítani nem ér, mert az csalás, és a játék lényegét veszi el!!!
    (De ha valaki mégis belerondít az előtte csináljon róla biztonsági másolatot!)
  • Jannis
    Az infrastruktúra fejlesztése jó megoldás, csak nagyon hosszadalmas. A kutatások között is vannak olyan projektek amik segítik a supply szállítást.
    Japánnal Szovjetunió ellen partra szálltam Sevastopolban kb. 5-6 hadosztállyal és odaküldtem szintén 5-6 repülő hadosztályt is. Az első meglepi az volt, hogy már a kikötőt közvetlenül övező területekről sem tudtam továbbmenni a "waiting for supply"-miat. Aztán gondoltam egyet és hazaküldtem a hajókat a kikötőből és a repülőket is, miután a helyzet drámaian megváltozott. Egyszerüen nem bír el ennyi egységet egy ilyen kis terület, hiába van 200 convoyom és 99.999 supplyom.

Amúgy azt tudja valaki, hogy ha egy sziget termel mondjuk napi 5 energy-t, akkor a convoy-nál miért írja azt, hogy napi 10-et hoznak onnan. Ez minden convoy-al így van, mindent megdupláz.
  • mezesmacko22
    Igen,csak mondjuk ha a nemet oldalt vesszuk Guderian,Rommel a franciak ellen tamadott egyfolytaban-ezt is le kellett volna modellezni ha mar annyira elethure akartak kesziteni a jatekot
  • Rolika16
    Nálam sem kell várni üres területnél.
  • McCartman
    Nalam sem kell varni , ha üres területről van szó.
  • Pares
    Én igen, többször is.
  • Paladin
    Üres területre mozgásnál nem kell várni. Legalábbis még sose tapasztaltam.
  • Pares
    Van rá tech, amit ha kifejlesztesz, akkor tényleg csak 1 napot kell várni. Amúgy szerintem is hülyeség egy kicsit, főleg az, hogy harc után ha üres ellenséges területre akarsz menni, akkor is sokszor van hogy 90 órákat kell várni... Jó, mégha lenne ott ellenség, és támadni kéne, de úgy, hogy nincs ott senki, csak menni kell előre, mint az oroszok, oszt kész!
  • Dns5000
    A hülye combat után 1 hét pihenés nem lesz javítva?
    Tiszta hülység hogy aki csak support attackol annak nem kell várni.
    És a villámgyors vonatozás is ki kéne venni a frissen elfoglalt területekre pláne ha kibaszott szar az infrastrukturája.
    2. tök jól meg volt csinálva hogy 1napot kellett várni, de ha kijelöltél útvonalat akkor mentek tovább, igy lehetett hadműveletet tervezni. De most semmi értelme mert akkor is várnak 1hetet ha útvonalat jelölsz ki.
  • GK65
    Nekem most olyant csinált partra szálltam Angliában elmentettem a játékot másnap visszatöltöttem már az Anglia belépet a tengelybe meglepődtem de nyomtam tovább de 1943 - nál sajnos kidobál hibaüzenettel remélem a patch után jó lesz!
  • sakkay
    Elég csúnya az biztos. Jó lesz már a patch.
  • Cnut
    Normálon egész jól mentek a dolgaim, 38 augusztusában megvolt ugye ausztria, lengyelország és a müncheni egyezmény, axisban volt hollandia, belgium, románia, jugoszlávia, olaszország, a balti államok, svédország, norvégia és az usa is. Megtámadtam csehszlovákiát, erre megtámadtak a franciák. Ez még nem is lett volna gond, megállítottam őket, délen pedig az olaszok szépen előre is törtek, viszont északon a franciák elfoglalták brüsszelt és kettészakították belgiumot. Gondoltam segítek nekik, meg onnan már közel is lesz párizs, de azok a terültek amiket a belgiumon átmenő egységeim foglaltak el, azok belgiumhoz kerültek! Párizs is. Így aztán nekik adták meg magukat a franciák!
    Ez valami bug vagy más magyarázat van rá?
  • lackoka25
    valaki leirhatná magyarul is mit jelentenek az uj cuccok!
  • Adamfark
    Ha minden jól megy, holnap kint lesz az 1.2!!!

1.2 is now in approval testing, and if it goes well, it should be out tomorrow.

Here's some random extracts from the readme..

- The interface now has buttons for zooming in/out without using the scroll wheel, with keyboard shortcuts (pageup/pagedown).
    - Snappier intercepts of invasion fleets
    - Drift due to threat is now scaled with country IC so a big country (like US) is more concerned with world politics, whereas smaller countries are more concerned with keeping their heads down and wont be as affected.
    - Org damage is no longer scaled by strength of brigade compared to other brigades.
    - There is now a minimum supply demand for small units so that long distances wont take all the supply tax.
    - Names should now appear instantly if possible. (minor lockups possible at crap cards.)
    - Removed several reasons for the game to go out of sync while playing multiplayer.
    - Tracked down and removed several memoryleaks, which made the game sluggish the longer you played it.
    - Added Naval, land and air doctrines for all scenarios

and much more.. about 400 lines of changes..
  • sakkay
    Ok . Mondtam, nem akarlak megbántani, csak sok stratégiával játszok(tam) és tapasztalatból mondom, a jobbaknál pl. EU sorozat, az ETW., RTW .stb egyszerűen nem is lehet az alap és a hard fokozatokat összehasonlítani, és nem csak a csalások miatt. Bár az EU sorozatnál kiírta a gép VH. fokon, hogy 50% bónusz az AI-nek nekem meg 50 % mínusz. Ennek ellenére állítom, jobban és ravaszabbul játszott a gép.(Bár ez azért erős kifejezés érzem én) a bajom az , hogy néha így is nagyon hülye. És nem csak itt. De ha komolyan beszélgetünk ,kérlek próbáld hardon, és írd le mi a különbség ha van.(én csak H. és VH. beállításon nyomtam, várom a javítást) Köszönöm.
  • Rolika16
    Főleg lovashadosztályom van, de azok talán a legjobb egységek most.(Tapasztalat szempontjából...)
  • Rolika16
    GAR-MIL egységeket használok helyőrségnek természetesen ! Megpróbálom, akkor ezt az utat kiépíteni. Amúgy hegyes vidéken lázadtak fel, és ott nem bírom visszafoglalni. Most vittem hegyivadász hadosztályokat, de náluk is ugyanaz...várják az ellátmányt.
  • SZEG007
    Militia nem jo mert lassu Japokal mindenképpen érdemes Cavalary-ra gyurni, de vigyázni fejlesztésekkel, mert lassitják.
  • hana1
    Elvileg légi úton is el lehet őket látni...
  • Adamfark
    Én még japánnal nem voltam, de van egy supply nézet a térképen.
    Elég, ha egyenlőre az adott egységedhez csinálsz egy jó supply vonalat, de ez hosszú téma...
    Esetleg próbálj meg kevesebb supply-t fogyasztó egységeket ilyen feladatokra használni (Militia?)
  • Rolika16
    Van itt valaki aki nyomott már Japánnal hadjáratot ? És el is jutott addig, hogy meghódította Kínát meg a többi "Kínai" államot ? Hát én most annektáltam mindent ugye...És jönnek a partizánok le is győzöm őket, de a területet ahol fellázadtak egyszerűen nem bírom visszafoglalni, mert azt írja ki egységeknél, hogy WAITING FOR SUPPLIES ! Na, és azt kérdezném, hogy ezzel mit lehetne kezdeni ? Környező területek infrastruktúráját kéne fejleszteni...? Vagy más megoldás is van ezenkívül ?
  • Cnut
    El lehet normálon is, én most fejeztem be.
  • Adamfark
    Az elméletem szerint a 7-en azért megy jobban a játék, mert maga a program rosszul kezeli a több magos processzorokat. Ehhez meg hozzájön a WinXP ami nem kimondottan a többmagos megoldásairól híres... A sebességgel úgy is trükköztek a paradoxplázán, hogy kikapcsolták az egyik magot. Ilyen esetekben meglepően, de sebességnövekedést értek el.
    Sajnos a jelenlegi állapotban (pre 1.2) a grafikai megjelenítéssel is gondok vannak, de az ígéretek szerint ezen is változtatni fognak, és nem csak a grafika butításával...
  • Adamfark
    Ezért nem írtam a harcról semmit. Viszont a nehézségi fokozat azt nem befolyásolja, hogy mikor lép hadba Anglia, vagy Franciaország. A leírtak lényege az, hogy Lengyelországot még azelőtt el lehet foglalni büntetlenül, hogy belépne a Szövetségesek táborában.
    De "bizisten" ma kezdek egy normal nehézségű játékot, és majd jelentkezem.
  • digi7
    Sziasztok.

Szeretném megkérdezni, hogy játszik e valaki magyarul a HOI3-al?
    Nekem sajnos az oktatási résznél kiakad.
    A játék eredeti.
  • Rolika16
    Hát az első játékot minek elsietni ? Amúgy 43 körül támadta meg SZU-t...
  • hana1
    Szép, bár 1945! :-D
    Nem éppen Blitzkrieg...
  • Rolika16
    Havernak volt egy "kis" csatája Moszkvába.

• juhaszvik
    és arról nem lehet szó, hogy több ic -> több egység -> bátrabb ai?
    hiszen legyen bármilyen ravasz az ai, ha kevés az egysége, akkor abból egyet sem fog ledobni rám, míg ha van miből "pazarolni"...
  • Dns5000
    Ezt jó lenne ha valaki alá tudná támasztani, ha tényleg így van lehet felrakok egy win7et.
    Néztem teszteket de ott fpsket teszteltek win7 semmivel nem volt gyorsabb csak csak SLIvel egy picit.
  • Rundstedt17
    Easyn elég paxív az ai.
  • sakkay
    Ja igen, 39 Poroszországban megjelenő Francia! csapatok, a lengyelországi hadjárat alatt. Gondolom easy fokon nem nyom ilyet a gép. (Kicsit meglepődtem.) Ha igen szóljatok.
  • sakkay
    Nagyon tévedsz , tapasztalat. Meg az ,hogy agresszívabb az AI, az szerinted , hogyan lehet érezni?- hát úgy pl. többet száll partra vagy amint lehet hátba támadnak a franciák stb.,
  • mezesmacko22
    Lenne egy kerdesem az eventek automatikusan megjelennek,mint a Hoi2 ben ,vagy ahogy olvastam egyszer csak megjelenik egy diplomaciai fulben s ha akarom akkor aktivalom,de mi van olyankor ha en tortenelemhuen akarok jatszani s pl az Anschluss mar 37ben megtortenhet de en elszeretnem huzni 38 ig amikor megtortent?