6647
-
trallala0123 #2206 Szerintem Földi Pál nagyon is igaz könyveket ír. És igenis nem ócska szennyek. DE elismerem, hogy ő is követett el hibákat. PL. Zsukovot a könyveiben tehetséges hadvezérként írta le. Azonban később megírta "Az igazi Zsukov" című könyvét, melyben feltárja a valóságot egy olyan marsalról, aki hadügyekben szörnyen tehetségtelen volt és igazából nem nyert meg egyetlen csatát se (aki nem hiszi olvassa el a könyvet), viszont a katonáit szó nélkül beküldte a "húsdarálóba". -
pergus #2205 hello
Hogy lehet átálítani, hogy a térképen a hado.-kat ne azt a kocka jelentse. Engem nagyon zavar -
Pares #2204 Jah, és a szövetségesekkel se tudok békét kötni, egyszerűen "Impossible", ahogy írja, pedig már szint teljesen a tetejénél vagyok a háromszögnek... -
#2203 szárazföldi csapatokat, és légi csapatokat szerintem türhetöen kezeli, bár itt is vannak vicces dolgok, de haditengerészetet ne bizd a gépre.
Kicsi portyázo alakulatokra osztja a hajoidat, belefutattja az ellenség komolyabb eröibe és szétamortizálja 1 honap alatt az egész flottát. -
Pares #2202 Egyébként valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám magam a Németek felé csúsztani a diplomáciában? Mármint az Align to Faction-ön kívül? Valami hatékonyabbat? Mert én is és a bábállamaim (Bulgária és Görögország) is rekordgyorsasággal sodródunk oda, ahova nem szeretném... -
Pares #2201 "Nem segített a "corrupted save"-nél és a lassulásnál 39 után..."
***Nekem segített... -
Pares #2200 Nekem a Save-jeim mentek tönkre, egyszerűen kifagyott a játék, ha be akartam tölteni. De pár száz hsz.-el ezelőtt volt egy kedves fórumozó, aki belinkelt egy kis fájlt, ami "megtisztítja" a save-jeid a szeméttől, mivel minden egyes mentésnél egy hibás sor kerül bele, ami akár több ezerszer is megismétlődhet, miközben csak 1x kéne ottlennie. Nekem 18 megás save-ből csinált 4 megásat, a save-et érezhetően gyorsabban tölti be, a játék is begyorsult nem is kicsit.
Na szóval innen letöltöd ezt a fájlt. Amikor kész, kimásolod mondjuk az asztalra. Azután megkeresed azt a save-edet, amit használsz (Vistán: C:\Users\admin\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Paradox Interactive\Hearts of Iron III\save games, Xp: sajnos nemtudom...), utánna jobbkatt, másolás, és beilleszted az asztlara, ha kész, a lemásolt save-ed egyszerűen ráhúzod a letöltött fájlra, mintha egy mappába akarnád beletenni. Amikor ráhúzod, kiugrik egy ablak (Vistán még egy kiugrik, ami engedélyt kér a műveletre: Engedélyezés), utt katt az OK gombra. Kicsit várni kell, sajnos nem lehet észrevenni, nem ír ki semmit, hogy csinál valamit, de egy idő után kiugrik egy ablak, hogy sikeresen kitisztította a save-et, és az asztalra helyezett egy SaveCleaned.hoi3 nevű mentést. Ez a mentésed tisztított változata, ezt kell bemásolnod a mentéseid közé, és a játékban ezt kell betöltened. Ennyi. Nem segített a "corrupted save"-nél és a lassulásnál 39 után... -
sakkay #2199 Mindenkinek ajánlom a magasabb szinten h-vh való játszást , egész máshogy játszik a gép. A franciák olyan szépen és gyorsan álltak fel Párizs körül , hogy csak néztem. Már a h.- vh között is óriási a különbség. -
McCartman #2198 ti amugy rábizzatok a gépre a hadsereg irányitását?
vagy csak védekezés esetén? (mennyire teszi jol a dolgát?)
paradox forumon olvasgattam ahogy áradoztak rola , hogy milyen konnyu dolguk van , a gép elfoglalja nekik egész Fro-t + ruszkikat , ő csak néha tologat jobbra-balra egy-egy páncélos hadosztályt.
'majd Tallinból küld egy gyalogos hadosztályt a Kongóhoz lázadást leverni...' ez tetszik. -
JTBM #2197 Egyébként 1940 közepére erősebb iparom és LP-m van, mint az US-nak:
IP: 490 (USA kb. 450)
LP: 37 (USA kb. 33)
A technológiai szintem magasabb bármelyik országénál. Ennek persze oka, hogy nálam a harci tapasztalat 50 körül van, ami nagyon sokat gyorsít sok fejlesztésen. -
JTBM #2196 Nekem mostanáig ment a játék (1940 közepe), de most fagy valamiért.
Természetesen Magyarországgal vagyok és a következő stratégiát alkalmazom:
- Azonnal elkezdek gyártani arty-t minden meglevő divízoómnak.
- A Yugókat azonnal lerohanom, ahogy lehet - van elég vas.
- Albánia a következő.
- Görögország, mielőtt még belép a Szövetségesek közé.
- Románia, ezután van elég olajam.
- Csehország, van elég energiám
- Lengyelország, szintén energia. A balti államok belépnek a szövetségbe, ezért sajnos őket is el kell foglalnom.
- Ekkorra már minden ország szövetséges.
- Törökország jön, majd Közel-kelet, Egyiptom, a másik fronton Perzsia.
- Afrikát muszáj elfoglalnom, mert nincsen elég vasam és nem kereskedik velem senki. Tehát irány a Kongó. Sajnos ott beragad pár hadosztályom, mert nincs elég supply és fuel. Ott is ragadnak, de az alapanyagokat megszerezték...
- Átverekszem magam Ázsián. Az angol területek a legkönnyebbek. Szerencsére Kína hadban áll Japánnal, ezért relatíve könnyen elfoglalom az egyes részeket egymás után, pedig kevés hadosztályt hoztam: 4 hegyivadászt és 3 gyalogost, valamint 2 könnyűtankot, amikkel harcolni nem nagyon lehet, de területet elfoglalni és keríteni nagyon jó.
Tapasztalatok:
- A haditengerészetre irtózatos IC-t és LP-t költöttem, aminek a végén sikerült mindent felhoznom a kor szintjére, kivétel repülőgép anyahajókat. Erre egy tengeri csatában Japán ellen 4 repülőanyahajó rendesen elvert anélkül, hogy bármilyen találatot sikerült volna bevinnem. Legközelebb csak az anyahajókra fogok koncentrálni, a többi ladik lehet 1918-as...
- A Theatre kiosztás miatt teljesen reménytelen AI-t használni. Szerencsém volt, hogy sikerült csinálnom egy Budapest és egy Déli Theatre-t, így legalább Európában nem nekem kellett a partizánokat vadásznom... A gép később teljes Afrikát hozzávágja a Budapest Theatre-hez, majd Tallinból küld egy gyalogos hadosztályt a Kongóhoz lázadást leverni...
Egyenlőre én is várok az 1.2 Patch-re, mert most állandóan fagy már a játék, valamint jó lenne, ha bele lehetne szólni a Theatre kialakításba, mert nekem kellene egy Európai, egy Török, egy Közel-kelet + Egyiptom, egy Afrikai, egy Indiai és egy Kínai.
g -
Paladin #2195 Igazad van, sorry. Be is fejeztem. -
Paladin #2194 Akkor hivatkozz Számvéberre. :) Földi annyi igénytelen ócskaságot követett már el, hogy teljesen hiteltelen lett (akkor is, ha történetesen amit erről a témáról ír, az igaz).
Abban teljesen igazad van, hogy a széles körben hozzáférhető angol-amerikai irodalom egy jó része is hasonlóan igénytelen 'ponyva' szinvonal.
Ezért kell megfelelő helyen kezelni minden forrást. -
tamas7878 #2193 Azért rendesen szétOFFoljátok ezt a topikot. -
kiboko #2192 paladin-legalább olyan hiteles mint az angol amerikai fércirodalom
földit igazolják számvéber norbert kutatómunkái
ajánlom figyelmedbe -
Paladin #2191 Jó tanács: aki nem akar közröhej tárgya lenni, az nem hivatkozik Földi Pálra... :) -
trallala0123 #2190 Teljesen igazat adok kiboko-nak. Az angolog módszeresen szegték meg a nemzetközi egyezményeket és a semleges országok suveritását, ha az érdekeik úgy kívánják. Ajánlom mindenkinek "Földi Pál-A Második Világháború" című könyveknek mind a 3 részét. -
tamas7878 #2189 A finnek csatlakozása a szövetségesekhez egy bug. Nálam a diplomácia képernyőn az adatok szerint ezerrel robognak a tengelyhatalmak felé, de a háromszögben egyre közelebb kerülnek valahogyan a szövetségesekhez
Kénytelen voltam manuálisan korrigálni a dolgot, mielőtt még tönkreteszik a történelmet. -
kiboko #2188 ajánlom az uraknak földi pál egy elfelejtett háboru /szovjet agresszió finnország ellen 1939-40/ cimü hézagpótló könyvét
az angol-francia"segitség" az expedicios hadtest tényleges célja norvégia
elfoglalását követően a norvég svéd határnál levő kiruna gallivare vasérctelepek elleni támadás hogy a német vasérc utját megakadályozzák
-magyar bm engedély alapján1940 jan 10én alakult meg a magyar önkéntes zászlóalj 344fő legénység 24tiszt 52 altiszt 2 orvos 2 tábori lelkész kémeri imre főhdgy vezetésévelés február 11én ért torniobaaz 1hónapos ut után sikiképzést kaptak majd megkapták fegyvereiket és egyenruhájukat
vállapjukon arany medve és a sisu"bátorság,virtus"felirat szerepelt
bevetésre már nem kerültek mert a háboru 13 án végetért-ápr 16 án a zászlóaljat lappeerenta városba helyezték határbiztositásra .ez a karjala földszoros legveszélyeztetettebb pontján volt és a magyarok az uj határ mentén portyáztak .1 honapi szolgálat után május19 re azászlóaljat turkuba vonták össze és 20án ünnepélyesen bucsuztatták
a tisztek megkapták a finn fehér rózsa rend lovagkeresztjét a legénység pedig a finn oroszlán rend 3ik fokozatát mannerheim marsall személyesen tüzte fel kémeri nagy imrének a századosi csillagokat ugyanakkor a svéd önkéntes reülők kötelékében2 magyar pilotais részt vett aharcokban közülük prityi mátyás hazatért de békássy vilmos a botteni öböl felett eltünt sorsa a mai napig ismeretlen -
trallala0123 #2187 Ja kedvencem, hogy az ai annyira hülye, hogy 44-es kampánnyal az oroszok 46-ramajdnem elfoglalták az összes területeimet (a németekkel vagyok és megjegyezném, hogy a németeket 1 hónap alatt szarrá verik,ha ai irányítja) és erre mit csiálnak? na? kitaláljátok? Hát persze hogy békét kérnek (wtf?!) ráadásul megtarthattam az oroszországon kívüli elfoglalt területeket. Hát nem zseniális ez az ai? -
#2186 én is elfoglaltam iraktol ausztráliáig az egész térképet japoval, itt nem arrol van szo hogy nem lehet mindenkit szarrá verni, hanem arrol hogy el van cseszve az ai, mert ha nem én játszok vele akkor japán 100% biztos viszaszorul a szigeteire, és ennyi onnantol bevégezte. Megnéztem mit csinált ai japán amig én olaszokkal készülödtem 39-ig, és vasércen meg suply-on kivül semmije nem volt épphogy nemhaltak éhen a csapata na ekkora szuper volt az ai. -
trallala0123 #2185 NA kihagytam egy szót. Szóval én a németekkel már egész Dél-Amerikát (kivéve Chilét), Az egész balkánt minden országgal, japánt na meg a skandináv országokat magamhoz állítottam. -
trallala0123 #2184 Szerintem csak jól kell lavírozni. Én a németekkel már egész Dél-Amerikát (kivéve Chilét), Az egész balkánt minden országgal, japánt na meg a skandináv országokat. 44-re rommá vertem a sövetségeseket és az oroszokat -
Paladin #2183 Igen, ez hasonló ahhoz, amit én is írtam korábban. A diplomácia alaposan el van kefélve, remélem a köv patch erre koncentrál. -
Rundstedt17 #2182 Magyarán érdemes hanyagolni amíg nem jön egy normális patch..... -
Pares #2181 Jah, és még valami: ha a diplomacy menüben az Offer Alliance-ra akarok kattintani, akkor egy miliszekundumra föltünik az ablak, aztán eltünik, tehát nem tudok szövetséget ajánlani se... többek közt ez van akkor is, amikor az Align to Faction-t akarom visszavonni a Stop Aligning to Faction-el... -
Pares #2180 Abszolút egyetértek, az alábbi írásomban is hasonlót olvashattok. Nagyon jó játék, de a patch nélkül egy idő után játszhatatlan. Nem a történelmi hűtlenséggel van a gond, hanem pár alap diplomáciai és kémkedési hibával, amit itt kifejtettél... -
Pares #2179 Olyan nevetségesen paradox (haha, fejlesztőknek asszem nem új) helyzetet még szerintem Ti se láttatok:
Magyarországgal játszok, és egyik Factionhez sem csatlakoztam még, egyébként 1941 októbere van (jah, és a németek nem támadták meg a ruszkikat, rájöttem, hogy az Tengelyhatalmak, a Szövetségesek és a Komik nem is állnak háborúban, ez miez?). Na szóval 1941 van és a fő energia importőröm Németország volt (130/nap). Szépen növekedett a nyersanyagkészletem, amikor is Németország embargózott engem, tehát azt a nagyon szükséges 130 energiát naponta nem kaptam meg. Így lett a +5/nap energiából -220/nap. 1 hét alatt kimerült az egész készletem.
Nos a helyzet az, hogy már korábban is próbáltam a németekhez közeledni (az olaszokkal még katonai szövetségben is állok), de akkora volt a threat-jük (naponta 0.02-vel nőtt, mostanra már valahol 33 nál jár, ha megnézem a Diplomacyban, a háromszögben ha rámutatok a magyar zászlóra, és ott kiírja hogy mit miért, na ott), hogy minden erővel a szövetségesek felé, és egy kicsit a komik felé sodródtam. Próbáltam magam "Align to faction"-özni, de szinte semmit se segített.
Azt el is felejtettem mondani, hogy a szövetségesekkel hadban állok, tehát teljesen illogikus, hogy feléjük sodródom minden erővel, rekord gyorsasággal. Na de megpróbáltam a lehetetlent. És sikerült! Felvettek a szövetségesek közéHaha! Gondoltam mostantól minden jó lesz, majd max a németek ellen harcolok!
Egy szart!(Ahogy Cambronne mondaná...)
Megnéztem a Diplomacyban, és ugyan úgy embargóznak a szövetségesek, mint a németek, sőt mi több, még mindig hadban állunk, úgy, hogy a szövetségesek tagja vagyok! Erre mondom: LoL, mi haszna akkor? Nyersanyagot ők se adnak, plussz még mindig hadban állok velük, fő hogy a tagjuk vagyok. Szóval mostmár se az oroszoktól, se a németektől és még a szövetségesektől se tudok nyersanyagot kereskedni, más ország meg nagyon nem is maradt, mivel a Föld 90%-a a szövetségesekhez csatlakozott, Japánt is beleértve...(tudom, tudom, influence meg kémek, de így is alig volt leadershipem a szükséges tech-ek kifejlesztésére, próbáltam én növelni a threatjüket, ha már a németek vagy oroszok nem teszik, de szinte 0 eredményességgel...aztán szartam rá, gondoltam nem az én érdekem, na most ráb*sztam).
Van egy mentésem nem sokkal a szövetségesekhez való "csatlakozás" előttről (kb. 1 hét, és energy-m már alig van, úgy 1000 környékén, -120/nap mellett...), de nem tudom, hogyan lehetne a folyamatot visszafordítani.
Ez eddig a legnagyobb gamebreaker bug, amit valaha láttam... -
#2178 Mindenki azt mondja mennyire szabad ez a játék, meg te alakitod az egészett, na persze van beleszolásunk, de finnország garantált szövi tag, japán ai mindig kikap kinában, az olszok mindig betörnek franciaországba délen, és a tengely hatalmak ai-ja baszik használni az influence menüpontot diplomáciába ez csak multiba játszhato normálisan hacsak nem kapunk valami normális patch-et. -
tttttom #2177 Ja egy kicsit letérve a történelem óráról. :)
Valaki elmagyarázná, hogy kell külön ilyesmi féle Keleti(Berlin HQ) ill. ilyen Ny.-i (Pitburgi vagy mi).Ilyen ehhez hasonló parancsnokságokat, hogy lehet létrehozni?(Mert nekem ez a két frontos HQ rendszer nálam lófaszt ér) -
Tiger20 #2176 Igen, nagyjából én is úgy tudom ahogy Kisendre írja.
Főleg a britek akartak segítséget küldeni, de azt azért látni kell, hogy nem önzetlen célok vezérelték, hanem a brit befolyás növelése is a térségben, Skandináviában stb. (vasérc)
Csak mire léptek volna a Finnek békét kötöttek. Meg Svédországon keresztül ment volna a dolog, de a Svédek vonakodtak, amit meg lehet érteni hiszen semlegesek akartak maradni, és Hitler 40 végén kijelentette, hogyha Nyugati csapatokat enged a területére, az okot adhat egy Német beavatkozásra. :))
Egyébként Sztálin is biztos tudott a brit tervekről és nem akart velük összetűzésbe keveredni, szerintem ez is oka lehetett annak, hogy nem foglalta el teljes Finnországot és csinált bábot belőle.
Amúgy a wikin is van erről egy írás ha érdekel valakit:) -
#2175 Nem így történt, a britek és a franciák közösen alakítottak ki egy expedíciós haderőt, de Svédország eleinte nem egyezett bele, hogy a területén áthaladjanak a szövetséges csapatok, mire megegyeztek a szovjetek komoly áttöréseket értek el, így végül nem lett a segítségből semmi. -
mezesmacko22 #2174 Leirnad hol lehet megnezni -
EMO Heccsat #2173 Nemrég láttam 1 dokumentumfilmet amiben, a franciák küldtek volna a finneknek 80 ezer katonát,de ahhoz a britek engedélye is kellett, és ő inkább (ha jól emlékszem norvégiának akart küldeni katonákat), a lényeg hogy nem tették, de gondolkoztak rajta. -
Pares #2172 Na Neee!!! Elmentettem a játékot, és amikor kiléptem belőle, hogy újra betöltsem, egyszerűen hibaüzenettel kilépett. Utánna megint megpróbáltam betölteni, de megint kilépett. Megint megpróbáltam betölteni, de most másik mentést, de MINDEGYIK MENTÉSEMMEL HIBAÜZENETTEL KILÉP A JÁTÉKBÓL! Ezt nee... Esetleg vmi megoldást? Eddig minden múködött rendesen, most meg gondol egyet és... -
#2171 Vállalták-e volna, vagy sem, a két ország mérlegelte, hogy támadjon vagy sem, szélsőséges téli finn éghajlatra alkalmas alakulatok elkezdték a felkészülést. Persze, lehet, hogy John Keegan, aki tényleg egy neves hadtörténész direkt félre akar vezetni, mindenkinek a maga tiszte ezt eldönteni. Gondolom nem árulok el azzal nagy titkot, hogy neki olyan dokumentációkhoz lehet hozzáférése amihez nekünk nincs.
Valóban logikátlan lenne hadat üzenni még egy erős országnak, de vegyük azt is figyelembe, hogy akkoriban a Szovjetúniót, mint Németország szövetségesét tartották számon, és nem nagyon tetszett a szövetségeseknek a terjeszkedése, plusz a téli háború alatt a vörös hadsereg teljesen nevetségessé tette önmagát, ami okot adhatott a bizakodásra. -
vfrtom #2170 Ja meg mivel a győztesek írják a történelmet és nem egyszer fordult elő bödületes baromság a szöv történelem írásban , mint az átkosban. Utólag könnyú azt mondani ,hogy mi szerettük volna de sajna lekéstünk róla. -
vfrtom #2169 Szerintem se vállalták volna be az oroszokat. Mert akkor ha nem is nyíltan de nyersanyaggal v fegyverekkel támogatták volna őket. De önkéntes fegyvernélküli szabadcsapatok mentek pár országból. A "hős" szövetségesek meg szinte még diplomáciai ejnye-bejnyét sem igazán tettek az oroszoknak a területfoglaló háborújukért. És azért nem volt az olyan rövid háború , hogy olyan sokáig gondolkozzanak. Nem fűződött hozzá érdekük, így hagytak veszni egy valóban hősies népet. -
#2168 Elhiheted, hogy nem én találtam ezt ki, John Keegan angol hadtörténész nyomán említettem meg, de most hogy Rundstedt17 magyar hadtörténész ezt nem tartja helyénvalónak, inkább visszakozom. -
Rundstedt17 #2167 Lol Finnországért nem vállalták volna a háborút a SZU-val.