Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van egy direkt figyelmeztetés, amikor már 4-5? évvel elõzõd meg a korod. Gondolom onnantól van igazi bünti.
Breckinridge-nek igaza van. Ha már játszott az ember valami stratégiát, pláne vmelyik HOI-t, akkor minimális haszna lehet a s.g.-nak (mondom látatlanban). Végül is pont az lenne a játék lényege, hogy kitaláljam, hogy használjam az eszközeimet, nem? 😉

A manual egyébként nem minden változatban van benne, lásd a warez topicot.
Ez ugyanúgy van, mint a HoI2-ben és ez a Manualból is kiderül. A történelmi dátum elõtt is kifejleszthetsz bármit, ha megvannak az elõfeltételei. Viszont minél jobban megelõzöd a történelmi dátumot, annál több büntetést kapsz, vagyis annál tovább tart a kutatás.
Nyilvánvaló. Fõleg hogy úgy hallom, elsõsorban általános stratégiai elveket mutat be az opus. De nyilván specifikus dolgok is vannak benne, és tapasztalt ember készítette, aki jól össze tudja foglalni a lényeget. És minden jó tipp üdvözlendõ.
Mármint a Strategy Guide.
Azért a guide sem találta fel a spanyolviaszt. Aki kicsit járatos WWII-ben, annak nem sok újat mond, de egy-két jó tippet kaphat az ember.
Egyébként a Manualt és a Quickstart Guide-ot felesleges letölteni, mert tartalmazza a játék telepítõje (az összes verzióban, ha értitek mire gondolok 😊. A Strategy Guide "titkosságára" valamiért nagyon vigyáznak. Persze hiába minden erõfeszítés, úgyis felteszik emberbarát userek.

Nem mondanám, hogy a Strategy Guide nem fontos, mert hiába tudod, mire jó a só, ha nem tudod, hogyan használd, és elsózod a levest. Egyébként a Manual pár patch után úgyis elavul, a Strategy Guide viszont mondhatni örök érvényû.
BF109
a technológia fejlesztéseknél minden technológiánál van egy évszám (start year a manual szerint). és ha valamit ez elõtt kezdek el fejleszteni akkor feldob egy ikont "ahead its time" felirattal. ez csak egy szimpla figyelmeztetés vagy azt jelenti hogy hiába akarom kifejleszteni a technológiát úgyse tudom mert nem jött el a történelmi ideje? vagy hogy van. sajnos a manualból se derül ki de lehet h csak az angol tudásom kevés hozzá (39. oldal elsõ fejezet végén írnak errõl)

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Hát, szerintem az alkatrészcserével jobb megvárni két-három patchet.
A következõket teheted (sorban mindegyik után egyszer-kétszer próbáld futtatni a HoI3-at):
1. Kikapcsolod az egyik procit (persza csak akkor, ha többmagos), ahogyan alább már egy olvtárs leírta
2. Frissítsd a meghajtókat (VGA, alaplap, hangkártya stb...)
3. Újrainstallálod a HoI3-at
4. Windows reinstall, friss meghajtók stb...
5. Hardwarehiba, alkatrészcsere <#szomoru1>
Hát ha már a panaszkodásoknál vagyunk nekem olyanokat szokott csinálni, hogy lelövi a monitort, a gép fut meg minden , a program nem áll le, csak a monitor kapcsol ki. erre esetleg nincs valakinek valami ötlete ???
tttttom töröld a játékot, majd NE a C:/ Program Files-ba telepitsd fel, hanem csinálj a C:/ belül egy új mappát, aminek a neve Games, és ide telepitsd a HOI3-at.

Ha minden igaz ez meg kell hogy oldja a problémát. Nekem úgyanez volt a bajom EU3-mal, és ez segített. Próbáld meg.
Oszt van amikor ha lépek elõre az idõben 2-3 hónapot...akkor szokott ilyesmi elõjönni.

Van nála megy kis gebasz, ha játszani akarok a gaméval folyton kékhalált kapok...Ti nálatok nem volt ilyesmi?

Én úgy tudom, hogy regisztrálni kell a kulcsoddal, és így beléphetsz a paradox fórumon olyan helyekre, ahova amúgy nem tudnál. Ha GG-rõl töltötted, akkor is a paradox fórumon kell utánanézni a kulcsodnak
Én még pénteken megvettem, és letöltöttem, és hát van néhány bug ami elõjön...

Ha a Strategy Guide fenn van, jelezzétek kérlek!

(amúgy honnan lehet leszedni a Strategy Guide-ot, csak mert megvettem a programot, de nem látok sehol lehetõséget rá)
megvettem, letoltottem, kiprobaltam, fasza!! 😄

kinek sikerult mar hatekonyan tradelni? 😊 es hogyan?

Aha.
Akkor jól sejtettem, hogy nem is olyan fontos 😉
Ha hazaérek azért persze megkísérlem beszerezni, mert nincs olyan, hogy túl sok info 😊
Na kipróbáltam a demót.Szerintem ez a rész sokkal bonyolultabb az elõzõ kettõnél.Az idó tényleg lassú de a pártok meg a politikai rész nagyon tetszik<#vigyor2>Ez a HQ rendszer tényleg bonyolult.De már várom a pogessor modot.
A Manual is elérhetõ bárkinek pl. a www.hoi3.com-on. Csak a Strategy Guide tölthetõ le kóddal. A Manual azt írja le, mi hogyan mûködik, a Strategy Guide pedig azt, hogy mit hogyan érdemes használni.
Elinditod a hoi 3-at, és még mielõtt rákattintanál a start hoi 3 gombra, nyomsz egy "ctrl alt del"-t, ott a futó processek között megkeresed a hoi3 exét, jobb klikk rá és affinitás beállitása. Itt kikapcsolod a cpukat, úgy hogy csak 1 maradjon neki és leokézod.

Nem életbiztosítás, hogy segíteni fog, de nekem mûködött.
Aha... És ezt hol is kell állítani?😊

Nekem minden 50 edik nap lefagyott a megoldás a cpu affinity nél az egyik cpu leállitása volt a hoi3 számára, nekem azóta nem fagy egyáltalán.

Most látom hogy a 38 as kampányban Rajk az államfõ nálunk. Ekkore hülyeséget <#hehe>
Hali
Ismét lenne egy komoly gondom. A játék újabban azt csinálja, hogy minden nap, pontban délelõtt 9 órakor (mármint a játékban) fogja magát és lefagy. A kurzorral lehet mozogni a képernyõn, de nem megy odébb a térkép, nem lehet semmire kattintani. Ez így van kb. 20-30 mp-ig, utána meg minden megy tovább mint ha mi sem történt volna, egészen a következõ nap reggel 9-ig. Mitõl van ez? Pls help, ez így játszhatatlanul vacak!😞

Rolika16
Ha elérsz 38-ig magától elõjön mindkettõ. Csak rá kell nyomni majd a zöld gombra politicsben.

QuippeR
ez érdekes, én már allies-ban voltam, mikor bekebelezték, mégis megkaptam a teljes Felvidéket. 😄

persze utána öt perc alatt levertek a németek, de mindegy. 😛

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

BF109
én a németekkel vagyok és sajnos csökken az nsdap támogatottsága, ez mitõl lehet? illetve hogy lehet növelni.
a másik az anschluss-hoz kell hogy Ausztriában is legalább 40 % legyen a nácik támogatottsága illetve hogy politikai krízis legyen az országban. ezeket hogy lehet elérni?

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

1-2 hetet irt
BariHUN
Hétvége (?) felé jön az 1.2 írta Johan a fórumon.

Üdv
Csak én nem találom vagy ebben a részben nem lehet se kilépni a szövetségbõl, se fejlesztéseket megosztani másokkal (buy licence-t ismerem az nem az), se területeket elkérni?!
a (démonon) fent van
köszönöm ezt akartam tudni!
Kisendre
A game optionsban szedd ki a pipát a use countersbõl, viszont messzebrõl nézve ugyanúgy négyzetek maradnak.

hogy lehet az egységeket(tankok gyalogosok)elõhozi hogy ne a négyzeteket lássam minig valaki leirhatná!köszi!
nemsokara meglatod épp töltöm at tonio14nek ö ki tudja rakni es mindenki leszedheti akit érdekel
És mi van a Strategy Guide-ban? Csak úgy nagy vonalakban? 😊
Van egy land doctrine, ami szintenként csökkeni 24 órával a delay-t a támadások között.
ctrl+jobb klikk
hello kérdésem az volna van erre valami magyarositás + hogy lehet támogató támadás parancsot kiadni?
Engem nagyon zavart, hogy támadás után még napokig újjászervezik az egységeket, és nem tudom folytatni a támadást azonnal. Ezért a következõképpen járok el.
Tegyük fel van 5 hadosztályom támadni. Csak az egyik támad, a másik négy támogat. Amint megnyertük a csatát, a másik négy is azonnal megindul. Így napokkal elõbb el tudom folglalni a célt, és azonnal tovább tudok támadni, mert a támogató hadosztályoknak nem kell újjászervezni magukat. Igaz, csak négy hadosztállyal, de ha van tartalékom, akkor villámgyorsan be lehet vetni a résbe, akér stratégiai redeploy-jal is.
Ez cheat? Szerintem nem, de kíváncsi lennék a véleményetekre.
Írtam PM-et
nekem megvan mind3 pdf amit eddig kiadtak (quickstart,manual,strategy guide) csak nem tudom hova tölthetnem fel ahonnan nem szedik le fél nap mulva (mert lassu a feltöltesem szoval ugy felesleges par ora alatt felküzdeni ha szinte rögtön törlik is le)
Szerintem a Manual sem érhetõ el szabadon (a quickstart guide igen). Nem tudom a strategy guide-ban milyen plussz van, de a játékmechanikáról minden le van írva a manualban maximális részletességgel.
BariHUN
Ja,

HOI3/common/defines.lua fájlt megnyitod jegyzettömbbel, és ott van az elsõ sorban hogy mikor kezd, és mikor van vége.

Officers egy százalékos érték, azt mutatja hogy milyen a tisztek aránya a csapataidhoz képest. (Tooltipben mutatja a konkrét számukat is)
Ha 100% alatt van, akkor nincs elég tiszt, és azok a csapatok, ahova nem jutott elég, sokkal könnyebben vesztenek organizationt vagy ilyesmit.
BF109
sziasztok!
a hoi 3-ban meg lehet csinálni azt a trükköt, mint a 2-ben hogy a játék kezdése hamarabb legyen? mondjuk 1935-ben, nagyon kéne az a +1 év legalább... ha igen, mi kell átírni?

matthias92
mire jó az officer?😄

matthias92
ez a scriptes vmi télleg használt, gyors lett. mindössze a rossz monitorom szegi kedvem.

Úgy titkos ti., hogy exkluzív, kód kell hozzá alapesetben. A Manualhoz nem.
Manual # Strategy Guide. Elõbbi nyílt, utóbbi titkos. Szedik is le rendesen mindenhonnan.