6647
-
#2486 Hm érdekes. Én a magyarokkal kezdtem új játékot a patch után és azt tapasztaltam, hogy a németek sokkal agresszívebben játszanak mint eddig. 39 májusában üzentek hadat a lengyeleknek de 39 októberére már elfolglalták a benelux államokat, Norvégiát, Svédországot, és Franciaország is csak 1 hónapra volt az összeomlástól. Az 1940-es évben pedig az egész balkánt elfoglalták. -
McCartman #2485 hja , errol olvastam mar paradox forumon.
Azt probaltak kitalalni , mi befolyasolja , ki elott kapitulal egy elfoglalt orszag. Paran arra tippeltek , hogy annak az orszagnak adja meg magát aki épp a surrenderhez szükséges 'utolso' VPt érő régiot elfoglalja.
ez igy elég szarul hangzik..:S -
juhaszvik #2484 van valami event, ami majd leviszi a neutralitymet 39-re (németekkel), vagy kezdjek rajta dolgozni a kémekkel? amúgy 37 végén járok. belekezdtem a nagy termelésbe, jönnek a tankok és a repülők, a nagy hajók. axis tag Olaszo., Mo., National Sp., Portugália és úton vannak még a törökök, finnek és az osztrákok. apropó osztrákok: valaki írta, hogy influence-szel simán bejönnek az axisba, de már teljesen lent vannak a jobb alsó sarkában a háromszögnek, de még mindig semmi előrelépés.
alliestől távoltartom csehországot, a lengyeleket és a benelux államokat. -
Paladin #2483 "Szaros harmadik világbeli, iparnélküli, infrastruktúra nélküli helyen..."
Aha :) Pl. a briteket tekintve mond az valamit, hogy India? Észak Afrika? Délkelet-Ázsia? Van ott erőforrás rendesen. Apró városkák, mint Kairo, Bombay, Szingapúr? A teljes gyarmati hadsereg? Plusz a világ egyik legnagyobb flottája?
Na és akkor még a nemzetközösségbe tartozó országokat nem említettem.
Szélsőséges példa a brit, oké, de a többi ország lehetőségeit sem szabad lebecsülni. -
Dns5000 #2482 Fordítva lenne értelme, ha a gyarmatait foglalod el valakinek akkor nem adja meg magát. De ha a szaros 3. világbeli iparnélkuli, infrastruktúra nélküli helyen az elmenekült kormány elkezd ugrálni, hogy márpedig mi nem adjuk meg magunkkat. Az kit fog érdekelni szerinted?
És ezert nem lehet jobban kiaknázni az elfoglat területet.
Hollandiában csak a nagyobb városok 25% volt europában.
Mennyi idő lenne levinni 90%ról 25%re a unityt?
-
Paladin #2481 Egyrészt ahogy mondtam már, nem újítás.
Másrészt teljesen reális, hogy ha egy nemzetnek kontinensnyi területei vannak máshol, hatalmas városokkal, megfelelően működő bürokráciával, hadsereggel, flottával, stb, akkor nem feltétlen adják meg magukat.
Úgy rémlik, hogy a britek pl. el voltak szánva, hogy ha britanniát elvesztik, akkor is folytatják a háborút.
Persze elképzelhető, hogy egy ilyen csapás megtöri az ország egységét, és megadják magukat - pont erről szól a national unity.
Úgyhogy ez a része speciel teljesen rendben van. (Van úgyis elég, ami miatt lehet nyavalyogni :) ). -
Dns5000 #2480 Nem fogják megadni magukat mert van gyarmatuk a gyarmatok fővárosát is el kell foglani :P Hollandia ugyanaz :P
Ugye milyen eszement újításokat tudnak kitalálni?:P
-
Dns5000 #2479 Majd a total realism modban megcsinálják normálisra remélem. -
Pares #2478 A németeknek 4 nap alatt megadták magukat a hollandok, nekem 23. napja nem adják meg magukat... ugyan ez van a belgákkal... -
sakkay #2477 Basszus elfoglalom a franciákat 1940 nyarán, majd megadják magukat a Japánoknak.?????? Ez kicsit el lett ba***. -
Pares #2476 Én kicsit időnek előtte, Március 22.-én reggel 6:00-kor kezdtem el az Inváziót Hollandiába, Belgiumba, Luxemburgba, Lengyelországba. Nos, enyhén fogalmazok, ha azt mondom, nem az elképzelésem szerint történt a hadjárat...
1. Lengyelország hihetetlenül szívósnak igérkezett a (z idejüket jócskán meghaladó) páncélosaim ellen. De nem is ez volt a gond, mert egy csata nem tartott többet pár napnál. A gond a csapatok mozgásának sebességében rejlett. Csak április 14.-ére sikerült megadatásra bírnom a lengyeleket (kis magyar segítséggel, elfoglalták Lwow-ot...). Én kb. úgy számoltam, hogy átrobogok a lengyeleken, de egyszerűen nem voltak elég gyorsak az egységeim...
2. Luxemburg is elég szívós volt, majd egy hétig harcoltak...
3. Hollandia és Belgium... Április 14.-e (Márc. 22-én indítottam a támadást) már majdnem teljesen el van foglalva, jelenleg Amsterdam és Brüsszel van ostrom alatt, a gond itt is csak a csapatok sebességével volt, meg főleg azzal, hogy minden támadás után 3-4 napot kellett várni...
Nos mondanom se kell, hogy egy 1938-ban bevetett (1940-41-es szintre fejlesztett) páncéloshadosztálynak nem értem, miért kell ennyit várni, minden egyes támadás után. Ez egyszerűen nem jó így...
-
Dns5000 #2475 Szerinted a németek is igy csinálták az Ardeneken keresztül?
Vagy fogták az összes páncélosukat és végigmentek a tengerig?
Május 10-től 27.ig elfoglaták belgiumot és hollandiát. És hadják elmenni az Angol és a megmaradt hadseregeket. 17 nap.
A játékban 2x támadhasz ennyi idő alatt. -
trallala0123 #2474 Megoldás a csapatok várakozási idejére.
Csinálj tömeghadsereget! Gyárts rengeteg gyalogost! Csak gyalogoshadosztályokat 3 ezreddel. Majd a csapataidat 2 részre oszd!
1. Rész:
Gyengébb hadosztályok (pl. lovas és graisson alapegységek meg régebbi gyaloghadosztályok) az egyikk szárnyon területenként 1 hadosztállyal. Ezek csak védekezésre használd!
2. Rész:
Erősebb hadosztályok (pl. újjabb gyaloghadosztályok, és a már meglévő tankhadosztályok. Területenként 6db. A felállítási sorrend területenként: (ha 1 területröl 2 vagy több területre kell támadni, úgy az egységek száma is arányosan növekszik)
1. Hullám:
2 gyaloghadosztály először támad, áttori és elfoglal egy területet. Ezután pihen a 3. hullám végéig.
2. Hullám:
Miután az 1. hullám elfoglalja az adott területet, A 2. hullám 2 gyaloghadosztálya Support attackkal megérkezik az elfoglalt területre. Majd támad a következő területre. Miután elfoglalta pihen a következő 1. hullám végéig.
3. hullám:
Miután a 2. hullám elfoglalja az adott területet, A 3. hullám 2 gyaloghadosztálya Support attackkal megérkezik az elfoglalt területre. Majd támad a következő területre. Miután elfoglalta pihen a következő 2. hullám végéig.
Ezek körforgásszerűen ismétlik egymást. Így folyamatos marad a támadás. -
Pares #2473 Hááát... Most kezdtem lerohanni Hollandiát. De nem lesz ez olyan gyors, mint ahogy gondoltam... A szükséges tech ki van fejlesztve (-30+ óra várakozás), mégis minden támadás után 72 órát kell várni... Bazze, 72 óra alatt fél Hollandiát elfoglalták a németek... -
#2472 Gyalogosra mily meglepő az "infantry warfare(nem biztos hogy warfare)" doktrína való... -
juhaszvik #2471 (és megint tapló vagyok) ha ráviszed a gombra az egeret, akkor kiírja, hogy mit fejleszt. -
Beyond silence #2470 Hát van pár tech... :) Pl. gyalogosokéra? Vagy mindent tech kéne? Kösz -
Dns5000 #2469 De ez mekkora hülyeség már.
Biztos nem adják meg magukat az anyaorságban mert a benszülöttjeiket nem foglatad el.
Mégis a logika ebben?
Ha van több ezer kilóméterre egy gyarmatod az miben tudna segíteni?
Ingább a benszülöttek jól fellázadnak ha az anyaországot elfoglaták.
-
juhaszvik #2468 na találtam két "hibát" az 1.2-ben. speciel egyikért sem haragszom, és lehet, hogy nem is hibák:
1. supply számlálóm lefagyott. piros, és kb napi 130-cal kellene csökkenie, de meg sem mozdul. egyébként 99999-en van. azt tudom, hogy feljebb nem mehet, de le miért nem?
2. vége lett a spanyol polgárháborúnak, azaz megszünt a háborús helyzet, de a politikai beállításaim megmaradtak, azok amelyeket csak akkor lehetne választani, ha háborúban lennék. persze ez sem zavar nagyon... :) -
tamas7878 #2467 Attól függ, hogy milyen egységnek a szervezettségét akarod növelni. A 'Land' fülnél tudod a gyalogosokét, a 'Naval'-nél a tengerészetét...
Az org növelő tech-ek ezeknél a füleknél találhatóak, és azok is egyszerre csak bizonyos egységtípusok org-ját növelik. -
Beyond silence #2466 Mit kéne igazán fejleszteni az organization növeléséhez? köszi! -
tamas7878 #2465 Hozzá tudod őket rendelni repülőgép-hordozóhoz, és utána a hordozó úgy működik mint egy mobil repülőtér. -
#2464 Az akar lenni amit hordoz, repülők. -
tamas7878 #2463 Ha kijelölöd a hadosztályokat, akkor egy piros 'x' jelzi a delay-t, és ha ráviszed az egeret, akkor ki is írja a hátralévő órákat. -
Pares #2462 Légyszives valaki megmagyarázná, mire kell a Repülőgéphordozókhoz a CAG (Carrier air Group)? Ott van a production képernyőn alattuk, hogy Add cags, de azt se tudom, mi akar az lenni. Pls. Help! -
JTBM #2461 Patch 1.2
- Minor országokkal nehezebb lenni, mert alapból "kemény" megszállásra teszi az annexált országokat, tehát sok IC-t ad, de szinte semmi LP-t és MP-t. Ezt jó lenne állíthatóvá tenni a politika képernyőn...
IC-t lehet építeni, LP-t és MP-t nem...
Szóval átírtam a játékban és "enyhe" megszállás van a saját játékomban, sok LP és MP, valamint alig valami IC.
Persze ez durván változtatja a játékot, mert eddig hatalmas IC-m volt, állandó nyersanyaghiánnyal küzdöttem, most meg nincs nyersanyaghiány, mert IC is alig van.
A land AI-t átírták a strategic redeployment gyakori használatára, valamint betettek egy delay-t is a strategic redeploymentre.
Ezzel az AI nagyon sokkal gyengébb támadó és erősebb védő lett.
Támadni nem nagyon tud, mert állandóan vár a delay-re, de mindig időben befoltozza a lyukakat a vonalain.
Lengyelország lerohanása 19 3inf+1art hadosztállyal nagyon kemény volt, sokkal nehezebb, mint az előző patch-nél. A theatre AI teljesen képtelen lett volna végrehajtani, mert az a 19-ből 7 hadosztályt a hátország biztosítására hátrahagyott volna és 13 hadosztállyal támadta volna meg Lengyelországot... (Meg persze követelt volna még 20 hadosztályt, amire nincs MP...)
Az AI a légierőt nagyon jól használja, Lengyelországnak 1936 végén 2 vadász és szerintem kb. 4 taktikai bombázó szárnya van, nekem pedig 1 int és 1 tac. Gyakorlatilag végig sikeresen elkapta a tac-t és az őt védő int-t. Nekem pedig kevés esélyem volt az ő 4 tac-ja ellen, tehát a hadosztályaim állandóan bombázva voltak. A hadjárat végére elkészült a 2. int-em, amivel sikerült valamit javítani a helyzeten.
Szóval az 1.2 Patch óta kézzel kell irányítanom, legalábbis 1936-37-ben mindenképpen.
Az AI is tud győzni pl. Bulgária ellen, akiket le lehet nyomni 6-10 hadosztállyal is...
Románia és Görögország szövetségben van ebben a játékban, ezért egyszerre kell lenyomni őket 19 hadosztállyal, még nem tudom, sikerül-e.
A tervem az, hogy a Görögöket tartom 4 hadosztállyal és a Románokat lenyomom 15-el gyorsan. Majd meglátjuk...
A kézi irányítás legnagyobb baja, hogy nem látom, hogy melyik hadosztály vár a delay miatt és melyik vár, mert nem kapott parancsot. Így kézzel nagyon macerás háborúzni, AI-val meg nem nagyon lehet... -
torcyemperor #2460 a kovetkezo a problemam:
steamen reinstallaltam hoi3at, nincs launcher sehol, illetve a letoltott 1.2 update nem talal installalva jatekot.
tudna nekem vki adni egy tomoritett updatet, vagy egy launchert ami mukodik steam mellett is?
kosz. -
Paladin #2459 Ahogy már az első rész óta mindig, itt is a victory pontok elfoglalásával tudsz egy országot elfoglalni. Kutyát nem érdekli, ha az vp-t nem érő területeket megszerezted, azzal nem érsz el haladást.
Ebben a részben annyi csak a változás, hogy most már a national unity-t csökkentve esetleg kevesebb vp-t is elég elfoglalni, mint a korábbi részekben.
A nagy gyarmatosítóknak, mint a britek, hollandok, portugálok például, sok pontot érő gyarmataik is vannak. Csak szólok, hogy náluk se számíts arra, hogy az anyaország elfoglalása után megadják magukat :) -
juhaszvik #2458 én csináltam egy reinstalt (+update), és sok dolog változott ahhoz képest, amikor csak updateltem az 1.2-vel, és kezdtem egy új játékot. szóval ha valakinek problémája volt az 1.2-es patch felrakása után is, annak ajánlom telepítse újra a játékot. nálam például megmaradtak a mozdulatlan felhők, amiket így sikerült eltüntetnem.
amúgy sikerült már 36 őszén axisba hívnom a national spaint (németekkel), így most (37. feb) néhány bombázóval támogatom őket, de ami fontosabb, hogy háborúban vagyok (+IC, politikai beállítások), anélkül, hogy bárki is bombázná az iparom, és elég lassan halad előre a háború. :) -
LESCO #2457 Én is újrakezdtem az 1.2-vel...
Sokkal több minden van alapból kifejlesztve. Érdemes újrakezdeni... -
torcyemperor #2456 steamen vettem meg ezt a csodat es nem nagyon akar mukodni ezzel a megoldassal, mondjuk probaltam felrakni egy "mod" szeruseget mar, de az se akart jo lenni...
elinditom ezt az eu3 style inditoablakot es update utan, start gamenel megker h telepitsem a jatekot, mert o azt sajnos nem talalja.
.
na most azonnal reinstall lesz -
Dns5000 #2455 valaki leszedte a stategy guide suplementet?
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=424980 -
tamas7878 #2454 A játék indítóablakából. 'Check for updates' -
torcyemperor #2453 honnan lehet letolteni patchet?
nem talalom sehol.... -
tamas7878 #2452 Nem csak, hogy előfordulhatnak, hanem elő is fordulnak!!! Nálam játék uninstall, újra felrak csak az 1.2-vel + új játék (bármennyire macerás is újra kezdeni), és minden szép és jó.
Anschluss: 36.01.01-től 10 kémmel nyomatni kell a 'Support Our Party'-t Ausztriában, és simán megvan. -
Armisael #2451 Intelligence-internal-support ruling party. Igen én is ezt tettem/teszem de ez csak a párt Organization-át javítja , ami nálam már 122% felett jár. És ha ráhúzzuk az egeret "support ruling party"-ra akkor a pop up is azt írja, hogy csak Organizationt javít. Vagy ez mindenképpen hat a popularity-re is csak több ideig kell várni? Mert a másik, amit észrevettem az-az volt, hogy a Counterspyingnál szokót javulni a popularity (ez mondjuk érthető ha a többi állam a Ruling Party bomlasztására használja a kémeit) Csak azért volna szükségem rá mert én Történelem hű játékot szeretek játszani vagyis mindent a maga napján (kivéve Barbarossa ) -
Pares #2450 A fejlesztők azt írták, hogy az 1.2-es patch után NAGYON AJÁNLOTT új játékot kezdeni, mivel az öreg mentésekkel előfordulhatnak kellemetlen bugok, keveredések is! -
Sturmabteilung #2449 Ha a conscription law-t átírom, akkor természetesen minden megoldódik. Az Anschluß-nál mit kell átírni, hogy örökölni lehessen az osztrák hadsereget és készleteket? -
Sturmabteilung #2448 Gratulálok! De ha jobban belegondolsz, kb. 220 ezer ember a hadsereged, ami alig valamivel több, mint a 48-as honvédsereg. Ha beleszámolunk minden ellátót (szakács, logisztika, stb.), akkor is max. 400 ezer ember. És ezt 40 milliós lakosságból sikerült összekaparnod! Összehasonlításul: 44-ben a magyar honvédség létszáma 600 és 800 ezer ember között mozgott. -
juhaszvik #2447 (tapló leszek): ha ráviszed a az egeret a pipás gombra, akkor kiírja a feltételeket.